Διατροφή Τροφή για ringneck

melagio80

PB Member
Εγγραφή
20 Οκτ 2008
Μηνύματα
1.993
Πόλη
Αθήνα
Διάβασα μία συζήτηση που είχατε τα μέλη περί τροφών για τους παπαγάλους και όλοι γράφατε για κάποιες συγκεκριμένες τυποποιημένες αν κατάλαβα καλα.
Εχω μια ερώτηση. Εγώ για τα cockatiel μου παίρνω χύμα τροφή απο γνωστή αλυσίδα με ζώα. Είναι καλή ή περιέχει βλαβερά προιόντα για τα πουλάκια μου;
Και επίσης αγόρασα-προκαταβολικά-τροφή για το ringneck που περιμένω την τετάρτη. Του πήρα φυστίκι-έγραφε οτι είναι για παπαγάλους, είναι στις διατροφικές του συνήθειες; Και επίσης του πηρα ένα ανάμικτο κοκτέιλ με φουντούκια, ηλιόσπορους και τροφή σαν μπισκοτάκι. Μήπως αυτό είναι για μεγαλύτερους παπαγάλους;
 
Χωρίς να είμαι σίγουρη, αυτό που λες μπισκοτάκι, ίσως είναι pellets.. Αν είναι αυτό, τότε είναι πολύ καλό διατροφικά. Γενικά δοκήμασε pellets και απέφευγε τις χύμα.. Δεν είσαι σίγουρη για ημερομηνία λήξης κλπ.. Αν και εγώ μια φορά είχα βρει και σε συσκευασμένη τροφή προνύμφη, οπότε και πάλι να έχεις το νου σου.. Επίσης, ξεκίνα από την αρχή να του δείνεις σαλάτα από φρούτα και λαχανικά και ας το πετάς στην αρχή.. Εγώ φτιάχνω μια ποσότητα και τη φυλάω σε τάπερ στο ψυγείο και μου κρατάει για 5 μέρες περίπου.. Του δείνω και λίγο κοτοπουλάκι εγώ. Απέφευγε να του δείνεις μόνο σπόρους, είναι ότι πιο ανθυγειινό..
 
Γεια σου Ιωαννα! Αλλοι ειναι πιο καταλληλοι να σου απαντησουν αλλα ειμαι σιγουρη οτι δεν ειναι σωστη κινηση να παιρνεις χυμα τροφη σε καμμια περιπτωση! Ειδικα για το φυστικι που αλλοιωνεται πολυ ευκολα και μπορει να προκαλεσει προβληματα σε ενα ηδη ταλαιπωρημενο και στρεσσαρισμενο πουλακι λογω αλλαγης κτλ. Οπως το φιλαρακι που περιμενεις καλυτερα να παρεις την γνωμη εμπειρων κατοχων του ειδους!
 
Χωρίς να είμαι σίγουρη, αυτό που λες μπισκοτάκι, ίσως είναι pellets.. Αν είναι αυτό, τότε είναι πολύ καλό διατροφικά. Γενικά δοκήμασε pellets και απέφευγε τις χύμα.. Δεν είσαι σίγουρη για ημερομηνία λήξης κλπ.. Αν και εγώ μια φορά είχα βρει και σε συσκευασμένη τροφή προνύμφη, οπότε και πάλι να έχεις το νου σου.. Επίσης, ξεκίνα από την αρχή να του δείνεις σαλάτα από φρούτα και λαχανικά και ας το πετάς στην αρχή.. Εγώ φτιάχνω μια ποσότητα και τη φυλάω σε τάπερ στο ψυγείο και μου κρατάει για 5 μέρες περίπου.. Του δείνω και λίγο κοτοπουλάκι εγώ. Απέφευγε να του δείνεις μόνο σπόρους, είναι ότι πιοανθυγειινό..
ΓΙασεμακι πολυ καλα τα λες μονο που θα ηθελα να συμπληρωσω λιγο την σκεψη σου για την σαλατα απο φρουτα και λαχανικα οτι ειναι δωρο.. Αδωρο αν δεν τα παρασκευαζεις εκεινη την στιγμη σε λιγη ωρα ειτε τους προσφερεις αχυρο ειτε φρουτα και λαχανικα ειναι το ιδιο. Το ιδιο ισχυει και για μας! Δυστυχως δεν μας βολευει αλλα ετσι ειναι! Τουλαχιστον να το ξερουμε!
 
Τι διατροφή ακολουθούν οι παπαγάλοι μας;
Σουπιοκόκαλο
[x] <Link Removed>
δεν είμαι σίγουρη αν οι χύμα σπόροι προσφέρουν τίποτα στο καινούριο σου πουλάκι...
το θεμα δεν είναι να γεμίζει μόνο το στομάχι του, αλλά να είναι υγιές και ταισμένο με βιταμίνες, πρωτείνες,ιχνοστοιχείακαι όλα αυτά που στερείται παίρνοντας το απο τη φύση που ψάχνοντας τα βρίσκει σε σωστές αναλογίες,τη σωστή στιγμή!
Καλή αρχή:)
 
Εμενα το μπισκοτακι μου φαινεται κατι σαν λιχουδια οπως τα στικς με σπορους, υπαρχουν και καποια αλλα σε μορφη μπισκοτου. Αυτα εγω θα σου ελεγα να τα αποφευεγεις. Κρατησε τα αν θελεις να τα χρησιμοποιησεις στην εκπαιδευση του αλλα για διατροφη δεν ειναι σωστα. Τα φιστικια απο την αλλη διαβασες τι κινδυνους μπορει να περιεχουν και γι αυτο πιστευω καλυτερα με μετρο αν θελεις να δινεις.

Pellets μπορεις να βρεις αρκετα ευκολοτερα στην Αθηνα και αν δε βρεις μπορεις και να παραγγειλεις online. 😉 Αρχικα να του δινεις την τροφη που εχει μαθει να τρωει εκει που τον εχουνε, εαν θελεις να ανακατεψεις και λιγη απο τη δικη σου μεσα, εκτος βεβαια και αν εκει τον ταιζανε κακης ποιοτητας.

Αυτα τα στικ του εμποριου που ειναι για μεγαλους παπαγαλους πιστευω πως ανετα τα τρωει και ενας ringneck αλλα την αποψη μου γι αυτα στην ειπα. :)
 
Σας ευχαριστώ για την ενημέρωση..
Σήμερα του ετοίμασα το κλουβί που του αγόρασα χτες με 2 παιχνιδάκια μέσα.Αυριο που θα πάω να τον παρω θα ρωτήσω για το φαγητό του.
Να πάρω όμως μαζί μου το κλουβί ή να τον βάλουμε σε κουτάκι για να τον φέρω σπίτι;Γιατί με το αμάξι θα πάω λόγω της αποστασης.
 
Θα σου πρότεινα να τον πάρεις με το κουτάκι μεταφοράς, ώστε να μην στρεσαριστεί κι άλλο, βλέποντας την γρήγορη εναλλαγή εικόνων όταν θα είναι μέσα στο αυτοκίνητο.:)

Γνώμη μου!
 
Ναι, κι εγω αυτό νομιζω πως είναι καλύτερο,θα φοβηθεί περισσότερο αν τον έχω έτσι μέσα στο αμαξι. Επειδή όμως πηγαινοέρχομαι στο σπίτι του φίλου μου θα πρεπει να μάθει στις μετακινήσεις,όχι αμέσως βέβαια αλλά αφού με μάθει. Στο καράβι που δούλευα είχα έναν τακτικό επιβάτη ο οποίος πήγαινε συχνά στη Μύκονο και κουβαλούσε τον παπαγάλο του σε ένα πλαστικό κλουβάκι μικρού μεγέθους σαν αυτό που βάζουν τα σκυλάκια.
Βεβαια ο παπαγάλους του ήταν μαθημένος και δεν εφευγε,τον έβγαζε κ ολας έξω και τον έπαιρνε αγκαλιά.Αν φτάσω κ εγώ σε αυτό το σημείο με το Μπουμπλάκο μου λέω να αγοράσω ένα τέτοιο κλουβάκι, γιατί φεύγω συχνά για ταξίδια και ειδικά για το χωριό μου!
 
Για αρχή καλά θα ήταν με το κουτί μεταφοράς! Όταν θα τον έχεις ένα άλφα χρονικό διάστημα και μετά, μπορείς να το βάζεις σε ένα τέτοιο κλουβάκι και να το σκεπάζεις με κάτι (όχι όλο το κλουβί) για να μην πολυστρεσάρεται.:)
 
Σίγουρα το να τον μεταφέρω απο δω και απο κει δεν ειναι ότι καλύτερογια εκείνον, αλλά όταν θα έχουμε συμφιλιωθεί τότε πιστεύω οτι δεν θα είναι τόσο μεγάλο πρόβλημα.Βέβαια πρεπει να περάσει πολύς καιρός μέχρι να γίνει αυτό.
 
Back
Top