Λοιπόν!
Σταθηκαμε πολύ τυχερές. Προχθές μας τηλεφώνησαν επειδή ακυρωθηκε ένα ραντεβού και τελικά πήγαμε εχθές στην κτηνιατρική κλινική του İstanbul university. Ενθουσιαστηκα με την κλινική και με τις σούπερ ουαου τιμές. Το πρώτο πράγμα που κάνεις εκεί είναι να ανοίξεις καρτέλα (25λιρες) η οποία σου δίνει τη δυνατότητα να πηγαίνεις στο εξής χωρίς ραντεβού (αυτό κι αν είναι σούπερ) και μέσα είναι και η εξέταση από τον πτηνιατρο (καθηγητή της έδρας και όχι από μεταπτυχιακούς όπως γίνεται συνήθως στη Θεσσαλονίκη).
Αφού ψηλαφισε τον λαιμό και την κοιλίτσα της, την έβαλε κοντά στο αυτί του και στο τέλος την μύρισε κοντά στην αμαρα. Φαινομενικά όλα ήταν καλά αλλά θεώρησε απαραίτητο να βγάλουμε μια ακτινογραφία για να αποκλείσουμε το πρόβλημα στο συκώτι, παρότι ήταν σχεδόν βέβαιος ότι λόγω ηλικίας δεν θα υπήρχε. Τον τρόμαξαν οι φωτογραφίες με τις κουτσουλιές.
Η ακτινογραφία ήταν πολύ καλή.
Σε αυτό το σημείο να πω ότι ήταν πολύ καλό κορίτσι με όλους αυτούς που την πήραν στα χέρια τους και τους έκανε γλυκές, ενώ εμένα με δάγκωσε το πρωί.
Δυστυχώς ανάλυση περιττωμάτων δεν κάναμε γιατί η μικρή έκανε στον δρόμο δύο κουτσουλιτσες πανω στο χαρτάκι που είχα βάλει στο κλουβί μεταφοράς ενω κατά τη διάρκεια των (πολλών) ωρών που μείναμε εκεί δεν ξαναεκανε πάνω στο αλουμινόχαρτο. Οπότε ο φόβος μου για εσωτερικά παράσιτα παραμένει. Συμφωνήσαμε να ξαναπάω εγώ όταν μπορέσω (γιατί πρέπει πάλι να λείψω από τη δουλειά) και με την ευκαιρία θα πάρω και δείγμα από τον Σαχαμπ για να κάνουμε μια προληπτική εξέταση και να ανοίξουμε καρτέλα ώστε να λυθεί το πρόβλημα του ραντεβού και για τα δύο πουλάκια.
Μέχρι να ξαναπάω, μας έδωσαν ένα σκεύασμα (ανθρώπινο) με βιταμίνες, προβιοτικα, πρόπολη, και δεν θυμάμαι αν περιέχει και κάτι άλλο, για να ενισχύσουμε το ανοσοποιητικό της επειδή είναι μπέμπα και στρεσαρισμενη λόγω αλλαγής περιβάλλοντος. Το δίνουν, μου είπε, στα παιδάκια όταν πηγαίνουν για πρώτη φορά στον παιδικό σταθμό και έρχονται σε επαφή με ιώσεις.
Αν δεν πάρω και τα αποτελέσματα από την ανάλυση περιττωμάτων δεν θα ηρεμήσω αλλά σε γενικές γραμμές πρέπει να ομολογήσω ότι νιώθω πολύ καλά γνωρίζοντας ότι ανά πάσα στιγμή πια μπορώ να έχω πρόσβαση σε γιατρό. Η κλινική τους είναι πολύ οργανωμένη (πολύ καλύτερη από του ΑΠΘ) και οι τιμές προσιτές σε όλους. Υπάρχει βέβαια και ένα κακό. Είναι πάρα πολύ μακριά και όταν πας εκεί χρειάζεσαι απαραιτήτως φαγητό, θερμός με καφέ και μια αλλαξια (προαιρετικά).