Ασθένειες Υπάρχει πρόβλημα με τις κουτσουλιές του parrotlet μου;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης ζιζι
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Πολυ ειναι οι 2 εβδομαδες παντως κ ειδικα για τοσο μικρο οργανισμο! Δηστυχως οι εξελιξεις σε περιπτωση ασθενειας τρεχουν γρηγορα ☹
Είναι πάρα πολύ μεγάλο το διάστημα που πρέπει να περιμένουμε αλλά είναι και η μόνη λύση που έχουμε αφού εκεί βρίσκεται ο μοναδικός πτηνιατρος της Πόλης. Και μεταξύ μας δεν ξέρω καν αν είναι λύση, αφού δεν γνωρίζω αν κάνουν εκεί κάποια εξέταση στα περιττώματα ή αν απλά θα κάνουμε ταξίδι 4 ωρών για να κάθεται ο γιατρός και απλα να το κοιτάζει.
 
Τελικα η γειτονα Τουρκια δεν βλεπω ναχει την απαραιτητη υποδομη ακομα για την σωστη επιβιωση πτηνων ! Το να εισαι κατοχος πουλιων εχει μεγαλο ρισκο! 🙄
[automerge]1550487814[/automerge]
Μηπως να στειλεις τις κουτσουλιες στο Κεντρο στην Κομοτηνή νομιζω, που γραφτηκε σε αλλο θεμα; Ποιο γρηγορα θα εχεις απαντηση κ ποιο οικονομικα
[automerge]1550487940[/automerge]
Κομοτηνή κτηνιατρικο διαγνωστικό κέντρο τηλ.2531028866/6933301535
 
Τελευταία επεξεργασία:
Η συγκεκριμένη τροφή περιέχει κάποια μπισκοτάκια τα οποία τα ονομάζει Vam η Versele Laga. Σ' αυτά μπορεί να οφείλεται ο χρωματισμός των κουτσουλιών. Την είχα δοκιμάσει κι εγώ πριν κάποια χρόνια και αν θυμάμαι καλά είχα ανάλογο αποτέλεσμα. Τώρα για το θέμα του ύπνου τα μικρά, ηλικιακά, πάροτλετ συνηθίζουν να κοιμούνται κάποια διαστήματα κατά την διάρκεια της ημέρας. Προσωπικά δεν μου φαίνεται περίεργο σε συνδυασμό με το στρες της αλλαγής περιβάλλοντος.
 
Η συγκεκριμένη τροφή περιέχει κάποια μπισκοτάκια τα οποία τα ονομάζει Vam η Versele Laga. Σ' αυτά μπορεί να οφείλεται ο χρωματισμός των κουτσουλιών
Εάν είναι έτσι τότε θα πρέπει να έφαγε από αυτά πρώτη φορά εχθές. Αυτο λέει η λογική, δυστυχώς ομως δεν πρόσεξα αν τα έτρωγε τις προηγούμενες μέρες. Πρόσεξα μόνο ότι δεν τρώει καθόλου ηλιόσπορους.


Τώρα για το θέμα του ύπνου τα μικρά, ηλικιακά, πάροτλετ συνηθίζουν να κοιμούνται κάποια διαστήμ
Και ο Σαχαμπ κοιμάται κατά τη διάρκεια της ημέρας δύο φορές από πέντε λεπτά την κάθε φορά. Αυτή όμως κοιμάται πολύ. Τις προηγούμενες τρεις μέρες δεν κοιμήθηκε καθόλου όλη την ημέρα αλλά σήμερα από τις 11 που κοιμήθηκε, ξύπνησε τώρα. Είναι λογικό να κοιμάται τόσο πολύ;
[automerge]1550491545[/automerge]
Ξαναμιλησα σήμερα με τον εκτροφέα και μου είπε να αφαιρέσω τώρα την ποτίστρα και να την ξαναβάλω αύριο και μέσα να βάλω νερό με κεφίρ 🙄😏
 
Πρόσεξα μόνο ότι δεν τρώει καθόλου ηλιόσπορους.
Το ότι δεν τρώει ηλιόσπορους δεν είναι κακό.
Τις προηγούμενες τρεις μέρες δεν κοιμήθηκε καθόλου όλη την ημέρα αλλά σήμερα από τις 11 που κοιμήθηκε, ξύπνησε τώρα. Είναι λογικό να κοιμάται τόσο πολύ;
Κατά καιρούς και τα δικά μου περνάνε από διάφορες φάσεις σχετικά με την ζωηρότητα και τον ύπνο. Δεν έχω καταλήξει σε κάποιο συμπέρασμα που να αιτιολογείται με σοβαρά επιχειρήματα.Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι σχεδόν όλα το μεσημέρι τον θέλουν τον υπνάκο τους.
Ξαναμιλησα σήμερα με τον εκτροφέα και μου είπε να αφαιρέσω τώρα την ποτίστρα και να την ξαναβάλω αύριο και μέσα να βάλω νερό με κεφίρ
Αυτά είναι γιατροσόφια εμπειρικά των εκτροφέων και δεν μπορώ να έχω άποψη για τα αποτελέσματά τους. Το μόνο που θα αναφέρω είναι ότι θα μείνει πολλές ώρες χωρίς νεράκι το πουλάκι.
 
Το μόνο που θα αναφέρω είναι ότι θα μείνει πολλές ώρες χωρίς νεράκι το πουλάκι.
Δεν έβγαλα το νεράκι του και ούτε κεφίρ θα δώσω. Δηλαδή αν είναι άρρωστο θα γίνει καλά με τα προβιοτικα;

Η μικρή ξύπνησε, έφαγε έπαιξε για μια ώρα και ξανακοιμηθηκε.
Δεν έχω εμπειρία για να ξέρω αν όλα αυτά είναι φυσιολογικα. Πάντως ο Σαχαμπ, που ήταν πολύ μικρότερος όταν ήρθε στο σπίτι μου, δεν συμπεριφέρθηκε ποτέ έτσι. Ήταν πάντοτε πολύ δραστήριος.
 
Δεν έβγαλα το νεράκι του και ούτε κεφίρ θα δώσω. Δηλαδή αν είναι άρρωστο θα γίνει καλά με τα προβιοτικα;

Η μικρή ξύπνησε, έφαγε έπαιξε για μια ώρα και ξανακοιμηθηκε.
Δεν έχω εμπειρία για να ξέρω αν όλα αυτά είναι φυσιολογικα. Πάντως ο Σαχαμπ, που ήταν πολύ μικρότερος όταν ήρθε στο σπίτι μου, δεν συμπεριφέρθηκε ποτέ έτσι. Ήταν πάντοτε πολύ δραστήριος.
Κάθε πουλάκι έχει την δική του προσωπικότητα και τις δικές του συνήθειες, αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε.
 
Κάθε πουλάκι έχει την δική του προσωπικότητα και τις δικές του συνήθειες, αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε.
Μακάρι να είναι έτσι.
Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια.
 
Ζωή μου λυπάμαι πραγματικά και καταλαβενω το άγχος σου.
Να πω κι εγώ μια χαζομάρα και παρακαλώ διορθώστε αν είναι χοντράδα... Μήπως να της έδινες βιταμίνες για κάποιο διάστημα; Είναι μωράκι ακόμη και δεν ξέρουμε την διατροφή και τις συνθήκες που ζούσε πριν,ίσως και με την αλλαγή περιβάλλοντος να ταλαιπωρήθηκε ο οργανισμός της.
 
Ζωή μου λυπάμαι πραγματικά και καταλαβενω το άγχος σου.
Να πω κι εγώ μια χαζομάρα και παρακαλώ διορθώστε αν είναι χοντράδα... Μήπως να της έδινες βιταμίνες για κάποιο διάστημα; Είναι μωράκι ακόμη και δεν ξέρουμε την διατροφή και τις συνθήκες που ζούσε πριν,ίσως και με την αλλαγή περιβάλλοντος να ταλαιπωρήθηκε ο οργανισμός της.
Θα πάω να πάρω αύριο. Δεν είναι και άσχημη η ιδέα να της δώσω βιταμίνες.
 
Κι εμένα Ζωή μου το ότι μόνο τρώει και μετά κοιμάται με προβληματίζει... μακάρι να είναι μέχρι να προσαρμοστεί στο νέο περιβάλλον!
Μακάρι. Και μακάρι να μην κολλήσει ο μικρός μου. Εγώ για να είναι αυτός καλά την έφερα εδώ και να δεις που θα του κάνω κακό.
 
Μακάρι. Και μακάρι να μην κολλήσει ο μικρός μου. Εγώ για να είναι αυτός καλά την έφερα εδώ και να δεις που θα του κάνω κακό.
Θα το έδειχνε αμέσως;λένε ότι κρύβουν την αρρώστια τους... Πιστεύω είναι στρεσσαρισμενη...
 
Ηρέμησε, δεν χρειάζεται να σκέφτεσαι αρνητικά. Τα δικά μου πουλιά κοιμόνταν πολύ πάντως μέσα στην ημέρα, έτρωγαν, έπαιζαν, φώναζαν αλλά κουράζονταν και πολύ γρήγορα και κοιμόνταν αρκετά, το θυμάμαι ότι κι εγώ είχα απορήσει αν είναι φυσιολογικό. Έπειτα δεν είναι όλα ίδια. Της έχεις παρέα όπως τηλεόραση, ραδιόφωνο να δεις πως αντιδράει με παιδικά π.χ. ή με τραγούδια;
 
Παιδιά, οι κουτσουλιές της κατά τη διάρκεια της ημέρας άλλαξαν και νομίζω ότι ξέρω γιατί ήταν τόσο στεγνές. Εχθές το απόγευμα έπαιζε με το χαρτί κουζίνας που έχει στον πάτο. Σήμερα το απόγευμα την ξαναπετυχα και τη σταμάτησα. Υπάρχει περίπτωση να είναι από αυτό; Νομίζω ότι το έτρωγε 😱


Τα δικά μου πουλιά κοιμόνταν πολύ πάντως μέσα στην ημέρα, έτρωγαν, έπαιζαν, φώναζαν αλλά κουράζονταν και πολύ γρήγορα και κοιμόνταν αρκετά, το θυμάμαι ό
Αυτό που μου κάνει εντύπωση Ανέστη, είναι ότι κοιμάται και δείχνει υποτονική μέχρι το μεσημέρι. Από τις 3-4 και μετά μέχρι τις 8-8.30 που θα τη βάλω για ύπνο δεν κοιμάται καθόλου και συμπεριφέρεται κανονικά. Τρώει, παίζει κτλ
[automerge]1550511136[/automerge]
6089660897
Καμιά σχέση με τις πρωινές. Πώς σας φαίνονται αυτές;
 
Οι κουτσουλιές αυτές είναι καλές. Αν έτρωγε το χαρτί ίσως φταίει αυτό και για την υποτονικότητα. Βγάλτο και βάλτο μόνο κάτω απο τη σχάρα.
Κάτω από τη σχάρα είναι απλά το τραβάει και το βγάζει. Οι κουτσουλιές ίσως ήταν στεγνές λόγω του χαρτιού αλλά πρώτη φορά αρχισε να παίζει με το χαρτί εχθές οπότε δυστυχώς η υποτονικότητα δεν οφείλεται σε αυτό.
 
Λοιπόν!

Σταθηκαμε πολύ τυχερές. Προχθές μας τηλεφώνησαν επειδή ακυρωθηκε ένα ραντεβού και τελικά πήγαμε εχθές στην κτηνιατρική κλινική του İstanbul university. Ενθουσιαστηκα με την κλινική και με τις σούπερ ουαου τιμές. Το πρώτο πράγμα που κάνεις εκεί είναι να ανοίξεις καρτέλα (25λιρες) η οποία σου δίνει τη δυνατότητα να πηγαίνεις στο εξής χωρίς ραντεβού (αυτό κι αν είναι σούπερ) και μέσα είναι και η εξέταση από τον πτηνιατρο (καθηγητή της έδρας και όχι από μεταπτυχιακούς όπως γίνεται συνήθως στη Θεσσαλονίκη).
Αφού ψηλαφισε τον λαιμό και την κοιλίτσα της, την έβαλε κοντά στο αυτί του και στο τέλος την μύρισε κοντά στην αμαρα. Φαινομενικά όλα ήταν καλά αλλά θεώρησε απαραίτητο να βγάλουμε μια ακτινογραφία για να αποκλείσουμε το πρόβλημα στο συκώτι, παρότι ήταν σχεδόν βέβαιος ότι λόγω ηλικίας δεν θα υπήρχε. Τον τρόμαξαν οι φωτογραφίες με τις κουτσουλιές.
Η ακτινογραφία ήταν πολύ καλή.
Σε αυτό το σημείο να πω ότι ήταν πολύ καλό κορίτσι με όλους αυτούς που την πήραν στα χέρια τους και τους έκανε γλυκές, ενώ εμένα με δάγκωσε το πρωί.

Δυστυχώς ανάλυση περιττωμάτων δεν κάναμε γιατί η μικρή έκανε στον δρόμο δύο κουτσουλιτσες πανω στο χαρτάκι που είχα βάλει στο κλουβί μεταφοράς ενω κατά τη διάρκεια των (πολλών) ωρών που μείναμε εκεί δεν ξαναεκανε πάνω στο αλουμινόχαρτο. Οπότε ο φόβος μου για εσωτερικά παράσιτα παραμένει. Συμφωνήσαμε να ξαναπάω εγώ όταν μπορέσω (γιατί πρέπει πάλι να λείψω από τη δουλειά) και με την ευκαιρία θα πάρω και δείγμα από τον Σαχαμπ για να κάνουμε μια προληπτική εξέταση και να ανοίξουμε καρτέλα ώστε να λυθεί το πρόβλημα του ραντεβού και για τα δύο πουλάκια.

Μέχρι να ξαναπάω, μας έδωσαν ένα σκεύασμα (ανθρώπινο) με βιταμίνες, προβιοτικα, πρόπολη, και δεν θυμάμαι αν περιέχει και κάτι άλλο, για να ενισχύσουμε το ανοσοποιητικό της επειδή είναι μπέμπα και στρεσαρισμενη λόγω αλλαγής περιβάλλοντος. Το δίνουν, μου είπε, στα παιδάκια όταν πηγαίνουν για πρώτη φορά στον παιδικό σταθμό και έρχονται σε επαφή με ιώσεις.

Αν δεν πάρω και τα αποτελέσματα από την ανάλυση περιττωμάτων δεν θα ηρεμήσω αλλά σε γενικές γραμμές πρέπει να ομολογήσω ότι νιώθω πολύ καλά γνωρίζοντας ότι ανά πάσα στιγμή πια μπορώ να έχω πρόσβαση σε γιατρό. Η κλινική τους είναι πολύ οργανωμένη (πολύ καλύτερη από του ΑΠΘ) και οι τιμές προσιτές σε όλους. Υπάρχει βέβαια και ένα κακό. Είναι πάρα πολύ μακριά και όταν πας εκεί χρειάζεσαι απαραιτήτως φαγητό, θερμός με καφέ και μια αλλαξια (προαιρετικά). 😁
 
Ποσα κμ. Δηλαδη;
Χλμ; Δεν ξέρω. Το συγκεκριμένο πανεπιστήμιο βρίσκεται στο κέντρο της πόλης αλλά η ιατρική σχολή και η κτηνιατρική κλινική βρίσκονται έξω από την πόλη. Κανένα εικοσαλεπτο μετά το αεροδρόμιο Ατατούρκ. Κάναμε περίπου 3.5 ώρες για να πάμε και να έρθουμε.
 
Back
Top