Ασθένειες Υπερβολικα ημερη/ησυχη καρδερινα

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Titribit
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Αν ήταν πρόσφατα αιχμαλωτισμένο, η τοποθεσία που αναφέρεις είναι πολύ καλή για απελευθέρωση.

Αντώνη, εάν χρειασθείς ανάλογη βοήθεια στο μέλλον, θα είμαστε στη διάθεσή σου.
Η πρωτη σκεψη (οχι δικη μου) ηταν για εθνικο κηπο, αλλα επειδη εκει εχω δει με τα ματια μου αρουραιους να σκαρφαλωνουν σε νερατζιες το απεκλεισα... Περα οτι δεν θεωρω καταλληλο το μερος γενικοτερα

Ευχαριστω πολυ Σταυρο!
 
Όχι το Πάρκο Τρίτσης που το αφήσατε είναι ιδανικό για το λεκανοπέδιο. Έχει πολλές καρδερίνες, από ό,τι έχω ακούσει, αν και δεν γνωρίζω για αυτήν την περίοδο.
 
Καλή του τύχη! Μακάρι να βρει κι άλλες καρδερινες να ζευγαρωσει και να γεμίσουμε αυτά τα υπέροχα πλάσματα ξανά! Και να τα ακούμε να τραγουδούν και στην Αθήνα! Μπράβο σου Αντώνη!
 
Εγώ να πω πως έχω σοβαρές επιφυλάξεις για την πορεία της ζωής του.
Ένα πουλί που πριν ελάχιστες μέρες σερνόταν στο δρόμο, άσιτο και υποτονικό (πιθανολογώ από την πείνα), δεν έχει απολύτως καμία τύχη στη φύση.
Πιστεύω μάλιστα πως αν δεν ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες για την επανένταξη τους στη φύση διαδικασίες όπως αυτά που εφαρμόζονται για παράδειγμα στο ΕΚΠΑΖ, τότε δεν έχουν ελπίδα ζωής τα μακροχρόνια αιχμάλωτα πουλιά όπως αυτό της περίπτωσης.
Κι επειδή όσα γράφουμε εδώ, διαβάζονται και υιοθετούνται από κάποιους νέους καλό είναι να τοποθετηθούμε ανάλογα.
Τα πουλιά που μπορούν να απελευθερωθούν άμεσα στη φύση είναι τα φρεσκοπιασμένα.
Ακόμη κι αυτό αν αναλυθεί και συζητηθεί θα διαπιστώσουμε πως ενέχονται κίνδυνοι για τον γηγενή πληθυσμό των πουλιών του είδους του.
 
Δεν θα διαφωνησω σε τιποτα απ'ολα αυτα που λες Γιαννη αλλα τι πιστευεις θα ηταν καλυτερο για την συγκεκριμενη περιπτωση;

Για παντα στο κλουβι ή αυτο που εγινε;
 
Αν θα έπρεπε να διαλέξω ανάμεσα σε αυτά τα δύο θα επέλεγα το μοναδικό που διασφαλίζει τη ζωή του πουλιού.
Θα το κράταγα στο κλουβί.
Γιατί είμαι σίγουρος πως οι πιθανότητες να επιβιώσει στη φύση είναι απίθανα μικρές. Και μιλώ μόνο για το συγκεκριμένο πουλί.
Δεν ξέρω τον κύριο που το κατείχε... Δεν ξέρω πως θα το διαχειριζόμουν άμα ήμουν στη θέση σου.
Σίγουρα όμως δε θα το άφηνα ελεύθερο με αυτό τον τρόπο. Γιατί πιστεύω πως είναι σχεδόν αδύνατο να επιβιώσει.
 
Εγώ νομιζω ότι το πουλάκι θα τα καταφέρει. Από την στιγμη που έφυγε "σφαίρα "πιστεύω ότι είναι υγειέστατο! Επειδή εχω μεγαλώσει δίπλα στο πάρκο τριτση γνωρίζω ότι έχει πολλές καρδερινες και πιστευω ότι θα πάει και θα ανακατευτει με τα υπόλοιπα γιατί ακόμα υπάρχουν καρδερίνες σε κοπαδακια. Το μόνο που με φοβίζει(όχι μόνο για το συγκεκριμένο ) είναι ότι γύρω από το πάρκο υπάρχουν ένα σωρό σπίτια και ειδικά στις εργατικές πολυκατοικίες που είναι γεμάτο καπατζεδες!
 
Μακάρι παιδιά...
Άλλωστε δε θα το μάθουμε ποτέ..
Ας ελπίσουμε να ισχύει αυτό...
το μονο που θα ευχηθω Γιαννη ειναι να εχεις αδικο ☹
 
Back
Top