Ασθένειες Φάρμακα κατά των εξωπαρασίτων

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης muthos
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

muthos

PB Member
Εγγραφή
2 Σεπ 2006
Μηνύματα
821
Πόλη
Περιστέρι
καποια στηγμη οπως ολοι φανταζωμαι να εχουν τα πουλακια μου ψιρες χρισημοποιησα ολλα τα φαρμακα που πουλανε στα pet shop απο σπρει μεχρι και σκονη αλλα με μιδαμινα αποτελεσματα μεχρι που επισκευφτηκα ενα μαγαζι με κτηνιατρηκα φαρμακα και του ειπα το προβλιμα μου και μου εδωσε ενα φαρμακο που παιδια στην κιριολεξια της εστηλε αδιαβαστες και το βασικοτερο δεν πιραζει τα πουλακια! Εχθες μετα απο μια σηζητηση που ειχα ειπα να κανω αυτο το post και να πω πως λεγετε οστε να βοηθηθει οποιος στο μελλον εχει παρομια προβλιματα το φαρμακο λεγετε chevi-tren.
 
  • Like
Αντιδράσεις: gioko
καλησπερα,

το Chevi-tren το χρησιμοποιω για τις ψειρες τα τελευταια δυο χρονια με πολυ καλα αποτελεσματα. Εχω δει επισεις φιλο μου να κανει τελειως μουσκεμα καρδερινες με Chevi-tren χωρις κανενα προβλημα.
προμηθευτικα επισεις για να κανω απολυμανση στις ζευγαρωστρες το desifenctans , το εχεις χρησιμοποιησει καθολου;

Πανος
 
Χρησιμοποιώ κι εγώ το chevitren εδώ και χρόνια (από την αρχή της εκτροφής μου) με φανταστικά αποτελέσματα. Ψεκάζω τα πάντα με αυτό ακόμα και τα πουλιά με προσοχή όμως στο κεφάλι και τα μάτια. Ποτέ από το συγκεκριμένο φάρμακο δεν είδα αρνητικές επιπτώσεις στα πουλιά σε αντίθεση με τα παράσιτα βέβαια.
Όσον αφορά τώρα το desifectans είναι απολυμαντικό με δράση ενάντια σε βακτηρίδια, ιούς, μυκοπλάσματα και μύκητες. Κανονικά πρέπει να ψεκάζουμε με απουσία των πουλιών (για 4 ώρες λέει ο κατασκευαστής) και πάντα μετά από γενική καθαριότητα. Θέλει προσοχή με τα πουλιά μέσα στα κλουβιά και προσωπικά δεν ψεκάζω ποτέ πάνω ή κοντά στα πουλιά.
Για το parafectans τώρα, είναι κι αυτό απολυμαντικό αλλά για αυγά και προνύμφες εντερικών παρασίτων, για τις ωοκύστες των κοκκιδίων, για τις τριχομονάδες και γενικότερα για να μειώσει τον μικροβιακό φόρτο της εκτροφής. Απαιτείται επίσης η χρήση του να γίνεται με απουσία των πουλιών (για 2 ώρες λέει ο κατασκευαστής) και πάντα μετά από γενική καθαριότητα. Πάλι όταν εγώ χρησιμοποιώ το συγκεκριμένο απολυμαντικό αποφεύγω να ψεκάζω πάνω ή κοντά στα πουλιά.
Όλα τα παραπάνω είναι της chevita και είναι ιδιαιτέρως αποτελεσματικά.
 
Χρησιμοποιώ κι εγώ το chevi-tren κάθε δύο με τρεις μήνες περίπου προληπτικά. Αν και το διάστημα που το χρησιμοποιώ δεν έχουν εμφανιστεί κρούσματα προσβολής από ψείρες, δεν ξέρω κατά πόσο θα ήταν ασφαλές να αναφέρω ότι είναι αποτελεσματικό στην καταπολέμηση τους. Εν πάση περιπτώσει, αφού φαίνεται να «λειτουργεί» έως τώρα δεν έχω και λόγο να αλλάξω συνήθειες.

Εφαρμόζω επίσης μια ακόμη χρήση του, βουτώντας σε διάλειμμα με chevi-tren τις φωλιές και τις τσόχες, πριν τις τοποθετήσω στις ζευγαρώστρες κατά τη διάρκεια της αναπαραγωγικής περιόδου.
εχω δει επισεις φιλο μου να κανει τελειως μουσκεμα καρδερινες με Chevi-tren χωρις κανενα προβλημα.
Το χρησιμοποιώ με τον ίδιο τρόπο, επίσης χωρίς προβλήματα.

Δεν έχω χρησιμοποιήσει το desifenctans, γνωρίζω όμως ότι το συστήνει η chevita για την απολύμανση χωρών και εξοπλισμού σε περίπτωση εμφάνισης μεταδοτικών ασθενειών αλλά και προληπτικά.
 
οι ψείρες ανήκουν στα εξωτερικά παράσιτα.χωρίζονται σε τρείς κατηγορίες.
1ον τις κοινές ψείρες
2ον τις βορεινές ψείρες
3 ον τις κόκκινες ψείρες
οι κοινές ψείρες ζουν όλο τον καιρό πάνω στον ξενιστή κι αφήνουν τα αυγά τους πάνω στα φτερά. Διαφορετικοί τύποι ψείρας μπορεί να τρέφονται είτε από τα απόβλητα της επιδερμίδας είτε ρουφώντας αίμα.όταν οι ψείρες κατακλύσουν το πουλί του δημιουργούν έντονο ξύσιμο και τσίμπημα μέχρι το σημείο να χάσει το φτέρωμα του. Τα πουλιά δείχνουν ανήσυχα δεν κοιμούνται δεν τρέφονται σωστά και χάνουν βάρρος.

οι βορεινές ψείρεςμοιάζουν πολύ με τις κόκκινες ψείρες μεταφέρονται από τις τροπικές χώρες και εμφανίζονται αρκετά συχνά το καλοκαίρι λόγω ζέστης. Διαφέρουν από τις κόκκινες ψείρες στο ότι γεννουν και περνώντας ολόκληρη την ζωή τους πάνω στο πουλί.

οι κόκκινες ψείρες είναι πολύ συνηθισμένο παράσιτο.ζουν στις χαραμάδες των κλουβιών και στις κουρνιάστρες και βγαίνουν συνήθως το βράδυ όπου επιτύθονται στα πουλιά και τους ρουφούν το αίμα.ένας απλός τρόπος για να δούμε αν το πουλί έχει κόκκινες ψείρες είναι το βράδυ που κοιμάται να σκεπάσουμε το κλουβί του με ένα άσπρο πανί. Το πρωί πάνω στο πουλί θα είναι όλες οι ψείρες αν το πουλί έχει βέβαια.

ένα άλλο εξωπαράσιτο βέβαια είναι και οι ψύλλοι.
προσοχή στα πολλά σκευάσματα που κυκλοφορούν στο εμπόριο και στους κτηνιατρικούς κύκλους. Τα περισσότερα κάνουν καλή δουλειά αλλά είναι πολύ ισχυρά αφού τα περισσότερα προορίζονται για τις κότες.
 
Χρησιμοποιώ και εγώ το Chevi-tren μεάριστα αποτελέσματα. Δεν είχα πότε κρούσμα ψείρας. Την περίοδο της αναπαραγωγής ψεκάζω και τις φωλιές με τους νεοσσούς χωρίς να έχουν κανένα πρόβλημα. Το καλοκαίρι βάζω από το διάλυμα που ετοιμάζω μέσα στις μπανιέρες και τα πουλιά κάνουν μπάνιο οπότε εκτός του ότι δροσίζονται προστατεύονται και από ψείρες. Σε γενικές γραμμές είναι ένα πολύ καλό προϊόν.
 
Εγώ έχω ψεκάσει μόνον μια φορά τα πουλιά πριν τα βάλω στα ζευγάρια για αναπαραγωγή και μια τα μικρά μόλις τα έβγαλα απ΄τις φωλιές και το υπόλοιπο διάστημα κάνουν μπάνιο με θυμαρόνερο,ριγανόνερο και σκορδόνερο και μέχρι τώρα δεν είχα κανένα πρόβλημα. Προτιμώ και επιλέγω σε μεγαλύτερο ποσοστό τους φυσικούς τρόπους από την χρήση των χημικών σκευασμάτων.
 
Φιλε evanthos
Ειχα σκεφτει και γω καποια στιγμη να τους βαλω στο μπανιο σκορδονερο αλλα δεν το τολμησα. Μηπως μπορεις να μου πεις τι ακριβως κανεις; και ποσο συχνα; Με το θυμαρι κτλ κανεις πρωτα τσαι και το αφηνεις να κρυωσει

Φιλικα Γιαννης
 
Φιλε evanthos
Ειχα σκεφτει και γω καποια στιγμη να τους βαλω στο μπανιο σκορδονερο αλλα δεν το τολμησα. Μηπως μπορεις να μου πεις τι ακριβως κανεις; και ποσο συχνα; Με το θυμαρι κτλ κανεις πρωτα τσαι και το αφηνεις να κρυωσει

Φιλικα Γιαννης

Βάζω 3-4 σκελίθρες σκόρδο κομένες στη μέση για κάθε λίτρο νερού από βραδύς και το πρωί μπαίνει το νερό στις μπανιέρες. Το θυμάρι ή την ρίγανη το βράζω σε ένα μπρίκι (1 με 2 κουταλάκια για κάθε λίτρο νερό) και οταν πάρει μια βράση το σβήνω και το αφήνω για 20 λεπτά να κάτσει και μετά το προσθέτω στο νερό που χρειάζεται για τις μπανιέρες. Συνήθως παγωμένο από το ψυγείο γιατί με το που θα μπει το καυτό θα έρθει σε νορμαλ κατάσταση.Αυτά το κάνω σχεδόν όποτε τους βάζω μπανιέρες και έχω και χρόνο φυσικά για όλη την διαδικασία, συνήθως το σκ.

ΥΓ. Μέχρι τώρα πάντως από ότι δείχνουν τα πράγματα δουλεύει αυτή η μέθοδος και θέλω να δοκιμάσω και με μηλόξιδο αλλά όλο το αμελώ.
 
Ναι ρε γαμωτο αλλα δε στελνουν σε ιδιωτες, εκτος και αν πω στον πετσοπα μου να παραγγειλει.
 
καλημερα φιλε μου Σταυρο (stzark) θα σου πω ενα μαγαζει οπου πηγενω και εγω και βρισκω τα παντα μια που ειμαστε και γυτονες! Λοιπον οπως κατεβενεις την θηβων για πειραια με το που περνας το φαναρι του κοτσοβολου στα 200 μετρα εχει αλλο ενα φαναρι το περνας και αυτο και στα 50 μετρα περιπου στο δεξι σου χερι εχει ενα μεγαλο μαγαζει με κτινιατριατρικα φαρμακα αλλα και οτι θες ειναι πρασηνο και λεγετε κτηνιατρικη!
ΥΓ πεσμου αν ειχε για να δουμε τι θα κανουμε
 
Εγω παντως παιδια δεν ειμαι καθολου μα καθολου ικανοποιημενος απο το ΣΕΒΙΤΡΕΝ. Ακομα και σημερα ειδα ψειρες λιγες αλλα ειδα με τετοιο κρυο δεν λενε να εξαφανιστουν, στο χωρο που εχω τα πουλια η θερμοκρασια ειναι απο 11-16 βαθμους. Ψεκασα την Παρασκευη με Σεβιτρεν αλλα μαλλον οι ψειρες απλα δροσιζονται. Δεν σας κανει εντυπωση οτι ψεκαζεις πανω στις τροφες και στο νερο των πουλιων χωρις κανενα προβλημα; Δεν ξερω αλλα εγω οταν τελειωση το μπουκαλι δεν προκειτενα το ξαναχρησιμοποιησω και φυσικα αν με ρωτηση καποιος δεν θα το συνιστουσα, σε αντιθεση με καποια σκονη poubex λεγετε που χρησιμοποιουσα παλιοτερα με αριστα αποτελεσματα παρ'οτι ηταν ξυλινο το παλιο δωματιο πουλιων δεν ειχα δει ποτε ψειρα δεν ηξερα καν πως ειναι και τωρα με σοβα και βαμενο το δωματιο να εχω ψειρες";δεν μπορω να το χωνεψω.
 
και εγω στις ιδιες θερμοκρασιες περιπου τα εχω και εχει εδω και καμια βδομαδα που βλεπω να κυκλοφορουν και ψαχνω για κατι καλο να βαλω. Αυτην την σκονη μπορω να την βρω ευκολα; Σε pet shop ή σε καποιο αλλο καταστημα;
 
Afto pou tha pou tha prepi na ksroume oli oti ola ta farmaka skotonoun tis psires alla oxi ta avga.
Afto pou ta sou protina ine ena geniko katharismo tou xorou ke apolimansi , pare ta poulia an mporis apo afto to xoro balta frontline kratiseta kana 3-4 meres se allo xoro , apolimane ksana to domatio ke meta bale ta poulia.
I apolimansi prepi na gini poli sxolastika giati i psires xononte se simia pou oute mporoume na fantastoume
 
καλημερα χρησιμοποιω το chevitren εδω και 3 χρονια περιπου και δεν ειχα ποτε προβλημα με παρασιτα ψειρες ψεκαζω πανω στα πουλια αρκετη ποσοτητα ολο το χρονο εκτος δεκεμβρη και γεναρη παραληλα σχολαστικη καθαριοτητα καθε εβδομαδα τωρα στην περιπτωση που εμφανιστουν πιασε ενα ενα πουλακι και ριξε μια σταγονα frontline στο δερμα στη περιοχη του σβερκου με το ιδιο προιον ψεκασε τα αδεια κλουβια και σκευη μετα απο μερικες ωρες βαλε παλι τα πουλακια μεσα
 
Καλημερα σε ολους, μολις γυρισα απ'το pet shop ρωτησα για chevi tren και frontline και με κοιτουσε λες και κατεβηκα απ'το διαστημα. Κανα μαγαζι που θα βρω ευκολα στην δυτικη Θεσσαλονίκη. (Ας ειναι και ποιο μακρια για το καλο τους θα παω οπουδηποτε).
 
Back
Top