Ασθένειες Φετινό καναρίνι δεν κινεί τα πόδια του

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Ariadnh
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Αποκλείεται να το πονάει το πόδι του από το σημάδι που έχει στην πατούσα;
Αποκλείεται μέσα στην κοινοβιακή κλούβα να ήταν ο αδύναμος κρίκος και να έμεινε νηστικό με αποτέλεσμα την υπογλυκαιμία όπως γράφει το άρθρο που παρέθεσα και παρεμπιπτόντως είναι άκρως ενδιαφέρον;
Φυσικά το νευρολογικό ήταν η πρώτη σκέψη γι αυτό αναφέρθηκαν οι βιταμίνες.
Τοξίκωση δύσκολο, κάτι θα είχαν και τα άλλα.
Και όγκος παίζει, να πιέζει το σημείο και πολλά άλλα.
 
Οπότε Αριάδνη, αν δεν το έχεις κάνει μέχρι τώρα κοίτα και για καρίνα.
Ασπέργιλλος μάλλον όχι, διότι θα είχε πιο τυπικά συμπτώματα αφενός και αφετέρου με τόσα πουλιά που έχει η Αριάδνη θα είχαν και τα άλλα.
 
Η έλλειψη βιταμίνης Β12 (κοβαλαμινη) ενοχοποιείται για προβλήματα του κεντρικού νευρικού συστήματος.
Υπάρχουν αρκετές πηγές από τις οποίες μπορούμε να τη προμηθευτούμε όπως τα όστρακα.
Δεν ξέρω, όμως, κατά πόσο η χορήγηση τριμένων-ίσως- οστράκων θα βοηθούσε...
 
Κάτι που διάβασα τώρα σ' ένα ξένο φόρουμ ψάχνοντας για το θέμα σου, κάνε το εξής:
Άπλωσε και τα δύο του πόδια τεντώνοντάς τα μαλακά στην ευθεία, να δείς αν είναι ίσα. Ίσως κάποια ατέλεια το υποχρεώνει να στηρίζεται σ' αυτό που έχει τώρα μαζεμένο και ρίχνει εκεί συνέχεια το βάρος του, εξ' ου και το σπυράκι.
Βέβαια δεν έγραφε πως μπορείς να βοηθήσεις αυτή την αναπηρία.
Ρίξε μια ματιά όμως και ρωτάμε γιατρό.
 
Μπορεί το σενάριο να μοιάζει ''τραβηγμένο'' αλλά η νόσος Marek προκαλεί παράλυση.
Βέβαια δεν φαίνεται να προσβάλει τα καναρίνια. Ο μόνος λόγος που κάνω αυτή την αναφορά είναι το ότι από τη νόσο αυτή προσβάλλονται τα νεαρά πτηνά και η παράλυση ή πάρεση είναι τα συμπτώματά της.
Παραθέτω το σχετικό σύνδεσμο: DIAGNOVET.gr... Περί Κτηνιατρικής - Η Νόσος του Marek ...
UrlAdvisorSuspiciousImage.png
 
Καλημερα παιδιά. Ειχα υποψη για την βιταμίνηΒ. Μου εχει ξανατυχει απο θερμοπληξία να επηρεάστει το νευρικό σύστημα ενος καναρινιου (πέρσι) και το ειχα διαβασει. Γι αυτό εδωσα την βιταμίνη breedmax που την ειχε μεσα μέχρι την Τρίτη που θα αγοραζα. Απεκλεισα την θερμοπληξία επειδή η θερμοκρασία ειναι καλή ακόμη, εχω βαλει καλαμια κουρτινες και δεν εχουν αμεση επαφη με τον ηλιο και επειδή εχω δει πως συμπεριφέρεται ενα πουλι με θερμοπληξία. Ειχε ελάχιστη καρινα, η κοιλια του ηταν καθαρη και το βλέμμα του ενταξει.
Το κλουβί το ειχα βαλει στο δωμάτιο μου και το βρηκα τώρα νεκρο. Θα ήθελα να μάθω ομως τι το έφτασε σε αυτο το σημείο και στο τέλος να έφυγε. Απο ασιτία δεν νομίζω γιατι ηταν σε μια κλούβα με νεαρα καναρίνια και την προηγούμενη μέρα ειχα δωσει αρκετές λιχουδιές. Ειχε δηλαδή την επιλογή να φάει αυτες ή την τροφή... Αλλα ας κρατήσουμε και αυτη την εκδοχή.
 
Αιφνιδιάστηκα άσχημα, δεν το περίμενα από την χθεσινή του κατάσταση, το δεύτερο κάπως περίεργο ήταν η κουτσουλιά του.
Λυπάμαι πολύ. ☹
Έχε το νου σου στην κλούβα με τους νεοσσούς.
 
Αριάδνη, πραγματικά λυπάμαι...
Στο forum έχουν υπάρξει αρκετά θέματα με καναρίνια που έπασχαν από τέτοιου είδους προβλήματα μα δεν θυμάμαι κάποιο από αυτά να είχε επιβιώσει/επανέλθει.
Πίστευα, όμως, ότι αυτό θα τα κατάφερνε...
 
Η κοκκιδιωση μπορει να προκαλεσει παραλυση; Παιζει κι αυτο; Οι κουτσουλιές του δεν βοηθησαν σε κατι; Ενα καναρίνι με κοκκιδια εχει καθαρή κοιλια;
 
Λυπάμαι πολύ για την εξέλιξη ☹
Εγώ δεν έχω μεγάλη εμπειρία, όμως δεν είναι απαραίτητο να εκτίθενται στον ήλιο τα πουλιά για λίγα έστω λεπτά, για τη σύνθεση της βιταμίνης D? Ως γνωστόν η έλλειψη της προκαλεί μυοσκελετικα προβλήματα. Αν και δεν φαντάζομαι το καναρινακι να κατέληξε από έλλειψη D...
 
Μπορεί το σενάριο να μοιάζει ''τραβηγμένο'' αλλά η νόσος Marek προκαλεί παράλυση.
Υπαρχουν αλλες πληροφοριες για την νοσο αυτη, τι την προκαλει πχ
 
Λυπάμαι πολύ για την εξέλιξη ☹
Εγώ δεν έχω μεγάλη εμπειρία, όμως δεν είναι απαραίτητο να εκτίθενται στον ήλιο τα πουλιά για λίγα έστω λεπτά, για τη σύνθεση της βιταμίνης D? Ως γνωστόν η έλλειψη της προκαλεί μυοσκελετικα προβλήματα. Αν και δεν φαντάζομαι το καναρινακι να κατέληξε από έλλειψη D...
Η θερμοκρασία στην Κυπρο πέρσι πηγε 42. Εχω χασει πουλια απο θερμοπληξία και δεν ρισκάρω να τα αφησω παλι να περάσουν τα ιδια. Τα καλαμια απλα δεν αφήνουν να τα κτυπαει απευθείας ο ηλιος. Δροσιζει τον χωρο. Μεσα του προηγούμενου μηνα τα εβαλα.
 
Η κοκκιδίωση Αριάδνη φαίνεται σε προχωρημένο στάδιο, απο πρησμένη κοιλιά ή έντερο και τα κόπρανα συχνά έχουν αίμα, το οποίο δεν ξερω αν φαίνεται με το μάτι και αν εχει κόκκινη η σκούρα απόχρωση.
 
Υπαρχουν αλλες πληροφοριες για την νοσο αυτη, τι την προκαλει πχ
Έχω ήδη παραθέσει παραπάνω (post#65) το σχετικό σύνδεσμο όπου αναφέρονται όλα τα σχετικά με τη νόσο.

 
Παιζει κι αυτο;
Αριάδνη μου, άφησε το. Ακόμη και μετά από νεκροψία, είναι λίγοι οι γιατροί που θα μπορούσαν να σου πουν τι είχε συμβεί πραγματικά. Είναι αδύνατο να βγάλεις από αυτή τη συζήτηση, κάποιο συμπέρασμα που δεν θα είναι παραπλανητικό.

Λυπάμαι για την κατάληξη, αλλά δυστυχώς αυτές οι περιπτώσεις χρειάζονται εξονυχιστικές εξετάσεις για να καταλήξεις στη σωστή θεραπεία, η οποία και πάλι επιτυγχάνεται με τη μέθοδο του αποκλεισμού των περιπτώσεων.

Δυστυχώς γι' αυτές τις περιπτώσεις δεν μπορεί ούτε θα μπορούσε να βγει κάτι περισσότερο από ένα θέμα σε οποιοδήποτε φόρουμ.
 
Το αιχμηρό είναι πως ήταν σε κλούβα με άλλα νεαρά πουλιά, που τα νεαρά είναι άκρως ευάλωτα και αυτή την κουτσουλιά που μας έβαλε χθες η Αριάδνη δεν την βλέπω και πολύ εντάξει αλλά δεν μπορώ να την αξιολογήσω.

Ίσως το πιο σημαντικό είναι αυτό πλέον.

700.webp
 
@Stavros το ξερω και εχεις δικαιο. Απλα αννν βρω την αιτια θα βρω και την θεραπεια και ισως την επόμενη φορα να το κρατήσω στην ζωη (μακαρι να μην μου ξανατυχει). Απο την αλλη είναι και τα μικρα που ηταν μαζι του μεσα στην κλούβα.

@maria p Εχω ελέγξει τα μικρα απο κατω και ειναι καθαρή η κοιλιά τους. Αλλα δεν ξερω
αν ειναι αρκετό. Αφου και αυτου καθαρη ήταν.
 
Back
Top