Συζήτηση Άρθρου Φύτρα στη Διατροφή των Πτηνών

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Stavros
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
YannisK είπε:
Το ξύδι στους μύκητες βοηθάει;

Θα ήταν χρήσιμο να αναφερθούν τα ωφέλη του ξυδιού και οι εμπειρίες απο αυτούς που το έχουν χρησιμοποιήσει στην παραγωγή βλαστωμένων σπόρων.
Επιπλέον πλένουμε όλα τα λαχανικά με μείγμα νερού και μηλόξυδου και γι αυτό το λόγο.

YannisK, Το ξύδι είναι απαραίτητο πριν τη χρήση των σπόρων από τα πουλιά... μάλιστα τα αφήνω μέσα σε μείγμα νερού μηλόξυδου (5%) για περισσότερο από μια ώρα.

full

full
 
YannisK είπε:
Το ξύδι στους μύκητες βοηθάει;
Γενικά έχω διαβάσει, το ξύδι ρίχνει το ΡΗ. Σε χαμηλό ΡΗ οι μύκητες δεν επιβιώνουν. Έτσι ωφελείται ο προσβεβλημένος οργανισμός. Όμως χρειάζεται προσοχή και στην χορήγηση και στην διάρκειά της.
 
Επιπλέον πλένουμε όλα τα λαχανικά με μείγμα νερού και μηλόξυδου και γι αυτό το λόγο.
Οι βλαστωμένοι σπόροι καθώς σκάσουν φύτρα θα πρέπει να μεγαλώσουν όσο φαίνονται στις φωτογραφίες σου και μετά να τα δώσουμε ή μπορούμε νωρίτερα;

Τι είναι τελικά πιο σωστό; Στα πόσα εκατοστά το υπολογίζεις;
 
Δημήτρη είχα γράψει σε κάποια παλιά συζήτηση για το μέγεθος της φύτρας και το πότε είναι έτοιμη για τα πτηνά. Είναι η άποψή μου και δεν τη θεωρώ ως κανόνα.

Αν δε σε κουράζω θα σε παρακαλούσα να ρίξεις μια ματιά εδώ Μπορούμε να δίνουμε στα καναρίνια σπόρους που τους έχουμε μουλιάσει πρώτα; και εδώ Μπορούμε να δίνουμε στα καναρίνια σπόρους που τους έχουμε μουλιάσει πρώτα; κι αν υπάρχουν απορίες εδώ είμαστε να τη συζητήσουμε.

Άλλωστε μ' αρέσει και μαθαίνω να συνομιλώ με ψαγμένους ή με ανήσυχους ως προς την πληροφορία ανθρώπους.
 
Υπάρχει κάποιος κατάλογος για τον κάθε σπόρο τι βιταμίνες περιέχει; Σε στάδιο όταν είναι έτοιμα για να δοθούν στα πτηνά μας.
 
Dimitris_thess είπε:
Υπάρχει κάποιος κατάλογος για τον κάθε σπόρο τι βιταμίνες περιέχει; Σε στάδιο όταν είναι έτοιμα για να δοθούν στα πτηνά μας.
Υπάρχει αυτό το πινακάκι αν σε καλύπτει. Κάπου είχα δει και κάποιο με μεγαλύτερη ποικιλία σπόρων, αν το βρω θα το βάλω.

full


Πάντως δεν είναι τόσο σημαντικό αν το δώσεις την τρίτη τέταρτη ή πέμπτη μέρα, εξάλλου το βλέπεις, όσο πιο νεαρό τόσο πιο δυνατό σε απόδοση ωφέλιμων στοιχείων.
 
Dimitris_thess είπε:
Υπάρχει κάποιος κατάλογος για τον κάθε σπόρο τι βιταμίνες περιέχει; Σε στάδιο όταν είναι έτοιμα για να δοθούν στα πτηνά μας.
Χρόνοι μουλιάσματος και φυτρώματος.

full


Πως θα καταλάβετε ότι είναι έτοιμοι; Όταν το μήκος της ρίζας (όχι του βλαστού) θα είναι ίσο με το μήκος του καρπού.

Η παραπάνω μέθοδος βασίζεται στις αρχές της υδροπονίας.
 
Καλημέρα και καλή εβδομάδα.

Κάθε πότε πρέπει να δίνουμε στα καναρίνια μας όταν είναι έτοιμοι οι σπόροι μας;
 
Διάβασε προσεκτικά, μόλις ετοιμαστούν πρέπει να καταναλωθούν γιατί υπάρχει κίνδυνος ανάπτυξης μυκήτων. Είναι το λεπτό θέμα που θέλει προσοχή και επιμέλεια στα φύτρα.
 
Άρα αποκλείεις το παρακάτω ενδεχόμενο.
Μπορείτε να προσφέρετε αμέσως τα φύτρα στα πουλιά ή να τα διατηρήσετε μέχρι και τρεις μέρες στο ψυγείο, εφόσον υπάρχει ανάγκη
 
Ναι αλλά αυτό ρωτάω, εφόσον τα έχουμε στο ψυγείο κάθε πότε πρέπει να τους δίνουμε τους έτοιμους σπόρους;
Σε καθημερινή βάση; Πότε;
 
Συγγνώμη δεν είχα καταλάβει την ερώτηση. Ναι κάθε μέρα εφόσον ο χρόνος ζωής τους είναι μικρός. Γι αυτό πρέπει να φτιάχνεις και μικρές ποσότητες ή να βάζεις τους υπόλοιπους στις δικές σας σαλάτες ώστε να μην πετάγονται.
 
Σωστή ποσότητα και κάθε μέρα...

Το ψυγείο πιστεύω πως θα πρέπει να είναι για μια δυο μέρες το πολύ. Αν ρυθμιστεί η προετοιμασία της σωστής ποσότητας στις ανάγκες μας, το ψυγείο θα χρειάζεται ελάχιστα.
 
Είναι φρέσκια τροφή και μάλιστα ευαίσθητη. Καλό είναι να κάνεις μικρές ποσότητες ώστε να μπορούν να καταναλωθούν άμεσα. Σε περίπτωση που κανεις περισσότερο, δίνεις στα πουλιά κάθε μέρα για δύο τρεις ημέρες. Μεγαλύτερη ποσότητα να την αποφεύγεις για τον κίνδυνο της αλλοίωσης.
 
Είναι η πρώτη φορά που κάνω φύτρες και επίσης έκανα δοκιμές με τους σπόρους και ήδη έχω αρκετούς 3 βαζάκια με διαφορές ημερών και συχνό ξέπλυμα έως 4 φορές. Βέβαια σήμερα εκτός το ριζίδιο έβγαλε το ένα βαζάκι μου φύτρα και το τοποθέτησα στο ψυγείο για να μειώσω την ανάπτυξή του, γι' αυτό ρωτάω πόσο πρέπει να καταναλωθεί από τα καναρίνια μας για να μην γίνουμε υπερβολικοί άθελα μας.

Ένα το έχω και θέλω να είναι βασιλιάς και υγιέστατος!
 
Αν πάρεις βιολογικούς σπόρους αντίδι ή κάρδαμου μπορείς να τα δώσεις στα πουλιά; Γίνονται για φύτρωμα;
 
Όποιος σπόρος τρώγεται από τα πουλιά και μπορεί να φυτρώσει, μπορεί να δοθεί και με αυτήν τη μορφή.
Αν ρίξουμε τα σπόρια που αφήνουν τα πουλιά σε μία γλάστρα (όταν αντικαθιστούμε τη τροφή τους) μπορούμε να τους ταΐσουμε μετά από λίγες μέρες τους βλαστούς που θα φυτρώσουν; Εννοώ σαν πρασινάδα;
 
Back
Top