Συζήτηση Άρθρου Φύτρα στη Διατροφή των Πτηνών

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Stavros
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Γεια σας, να σας πω και εγώ την εμπειρία μου με τα σπραουντς. Από μια γιουτουμπερ είδα ένα πολύ εύκολο τρόπο που σε εμένα πιάνει. Παίρνεις ένα διαφανές πλαστικό ποτήρι. Του κάνεις τρύπες πολύ μικρές από την μέση και κάτω (και στον πάτο). Τα πλένεις καλά την πρώτη φορά, (εγώ τα ξεπλένω καλά γύρω στις 10 φορές) και τα αφήνεις σε σημείο μέσα στο σπίτι με άφθονο ηλιακό φως. Μετά, μια φορά την ημέρα (πχ κάθε πρωί) τα ξεπλένεις 2 φορές για να είναι ενυδατωμένα και τα στραγγίζεις καλά. Κατά 95 περί της εκατό εμένα φύονται όλα. Όταν φτάσουν όπως στην εικόνα κάτω, εγώ τα κρατάω στο ψυγείο. Για να αποφύγω την ανάπτυξη μικροοργανισμών τα έχω σε φωτεινό σημείο και αλλάζω συνέχεια χαρτί για να απορροφά την περίσσια υγρασίας. Οι σπόροι που χρησιμοποιώ είναι αυτοί της συσκευασία(φωτο). Εμένα μου πετυχαίνει ελπίζω και σε εσάς αν το δοκιμάσετε. Κάτι τελευταίο, εγώ, όταν αποκτήσουν άσχημη μυρουδιά ή μαυρίσουν οι ρίζες τα πετάω και ας φαίνονται υγιή.

131054577_846521479446208_7788142722871843351_n.webp131045604_435377367868104_6144469667524940139_n.webp131045983_419967212477390_2646853311623846751_n.webp131507284_245722043552165_4774740541350467322_n.webp
 

Συνημμένα

  • 131054577_846521479446208_7788142722871843351_n.webp
    131054577_846521479446208_7788142722871843351_n.webp
    133 KB · Προβολές: 30
Καλησπέρα
Οταν λέμε κεχρί εννοούμε το ασπουρι;
Κοινώς αυτο που λέμε καναρινοσπορο; Γιατι με την ορολογία το έχω ψιλοχασει.
Επίσης όταν στους πίνακες βλέπω για βλαστωμένους σπόρους σιτάρι φαντάζομαι εννοούμε το κανονικό σιτάρι. Αυτό απο το οποιο γίνεται το αλεύρι...ετσι;
 
Οταν λέμε κεχρί εννοούμε το ασπουρι;
Κοινώς αυτο που λέμε καναρινοσπορο;
Όχι, αυτό θα το γράφαμε όπως το είπες, καναρόσπορο ή ασπούρι (canary seed). Αυτό που αναφέρουμε ως κεχρί είναι το millet.

Επίσης όταν στους πίνακες βλέπω για βλαστωμένους σπόρους σιτάρι φαντάζομαι εννοούμε το κανονικό σιτάρι. Αυτό απο το οποιο γίνεται το αλεύρι...ετσι;
Ναι σωστά.
 
Ε λοιπον Σταυρε ετσι ακριβως τα ξερω και γω. Δε μπορεις να φανταστεις τι επικάλυψη υπάρχει στο τι εννοεί ο καθένας με τις λέξεις "κεχρι", "σιτάρι" κλπ
Ειδικά το ασπούρι κατ επανάλληψη το ακούω να το λενε "σιταρακι"...
Γι αυτο ρωταω
 
@redionreddies Μήπως έχεις λινκ/θυμάσαι το όνομα του καναλιού?

Η μέθοδος του σχολείου για φακες με κεσεδάκι γιαουρτιού με ή χωρίς βαμβάκι παίζει? Με έξτρα πλύσιμο, φυσικά?
 
Η μέθοδος του σχολείου για φακες με κεσεδάκι γιαουρτιού με ή χωρίς βαμβάκι παίζει? Με έξτρα πλύσιμο, φυσικά?
Αυτό δεν είναι φύτρο, είναι φυτό.

Φύτρο είναι αυτό:
sprouts_cover.webp
 
@Stavros Αν το αφήσεις να μεγαλώσει, γίνεται φυτό (το οποίο μπορεί ενδεχομένως να είναι βρώσιμο για παπαγάλους?), αλλά αν σταματήσεις μόλις βλαστήσει είναι φύτρα. Νομίζω.
 
Είναι βρώσιμο σε κάθε μορφή του. Είναι όμως πολύ περισσότερο ωφέλιμο διατροφικά πριν αρχίσει να γίνεται φυτό. Αυτή είναι η διαφορά των φύτρων από τους τρυφερούς βλαστούς.

Το άρθρο αναφέρεται στα φύτρα.
 
Back
Top