Γενικά Χάθηκαν οι παπαγάλοι μου

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Ameli
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Ameli

PB New Member
Εγγραφή
13 Ιουν 2021
Μηνύματα
312
Πόλη
Ιωάννινα
Το έχω παρει απόφαση ότι είμαι ο πιο άτυχος άνθρωπος στον κόσμο... Τραγική ειρωνεία πραγματικά... Έτσι όπως γυρνούσαμε από μια εκδρομούλα με το αυτοκίνητο παμε να τα αφήσουμε στο σπίτι και τι γίνεται? Το κλουβί χαλάει φευγει το κατω μέρος και τα πουλια το έσκασαν. Αφήστε που εδώ που μένω δεν πρόκειται να τα βρώ ποτε . Έμεινα με το καναρίνακι μου.. 😞
[automerge]1623831028[/automerge]
IMG_20210311_183453.webp
[automerge]1623831109[/automerge]
IMG_20210613_184101.webp
 
@Iasonaskor 😖 Απέναντι από εδώ που μενω είναι ένας κυριος που έχει σε μια κλουβα περιπου 50 budgie λες να τα ακουσουν τα δικά μου και να έρθουν?
 
@HxC Έχουμε και πολλές Καρακάξες εδώ. Πως θα βρουν τροφή? Πως θα επιβιώσουν? Τελείωσαν τα budgie για εμένα... Σας ευχαριστω που με βοηθήσατε.
 
Έχεις στεναχωρηθεί τώρα είναι λογικό να σκέφτεσαι έτσι. Γνώμη μου μην τα παρατήσεις για ένα ατυχές περιστατικό.
 
  • Like
Αντιδράσεις: myr
@HxC Δεν έχει γίνει μόνο αυτό... Πριν ενα μήνα πέθανε ο καλυτερος παπαγαλος που είχα ποτε μου... Το μπλε πουλι που χάθηκε ήταν αυτό που μου απέμεινε και μου θυμιζε αυτόν.. Οι γονείς μου και εγώ δεν μπορούμε να περναμε τις ίδιες στεναχώριες. Τους είχα παραγγείλει και παιχνιδια και ήρθαν σήμερα.
 
@Ameli Λυπάμαι πολύ γιαυτό που έγινε. Η αλήθεια είναι ότι δύσκολα επιβιώνουν μόνα τους έξω, αλλά μπορεί να μπουν σε κάποιο σπίτι, όπως έκανε η Ίριδα. Υπάρχουν πολλές τέτοιες ιστορίες, οπότε ας ελπίσουμε ότι και αυτή είναι μία τέτοια. Εύχομαι ό,τι καλύτερο για το καναρινάκι σας.
 
@HxC Εδώ που μενω όλοι είναι πολυ κακοί άνθρωποι και μπορεί να τα σκοτώσουν... Εγώ φταίω δεν είχα κλείσει καλά τις ασφάλειες. Αυτή την στιγμή θέλω να με καταπιεί η γη και να μην βγω ποτε ξανά από εκεί μέσα.
[automerge]1623834622[/automerge]
@Nausicaa Σε ευχαριστώ πολυ. Πάω στοίχημα ότι αν παρω άλλους η θα τα φάει η γάτα μου η θα τα χτυπήσει κεραυνός. Τέτοια ατυχία ποτε
 
@Ameli εντάξει ότι έγινε έγινε , το να κατηγορείς τον εαυτό σου μόνο χειρότερο το κάνει. Κάνε ένα κόπο και πήγαινε ρωτα τον γείτονα με τα πολλά τα budgie μπορεί να έχουν πάει εκεί.
 
Είχα μπεί με τόση χαρά στο forum.. Ήθελα να μάθω τόσα πολλά... Τελικά τα πράγματα πηγαν ΤΟΣΟ στραβά...
[automerge]1623834926[/automerge]
@HxC θα το κάνω αν και έφυγαν πολυ μακριά. Τελικα δεν είμαι ικανή να φροντιζω budgie.
 
@Ameli Καλά, ας μην περάσουμε στην μεταφυσική. Έκανες ένα μικρό λάθος το οποίο είχε σοβαρές συνέπειες. Τώρα ξέρεις καλύτερα. Οπωσδήποτε τα πουλάκια δεν θα βοηθηθούν αν αυτομαστιγώνεσαι. Να τα φάει η γάτα, αυτό είναι μια πιθανότητα, οπότε καλό είναι να βρίσκονται σε διαφορετικούς χώρους εκτός κι αν έχουν μεγαλώσει μαζί (που και πάλι θα πρότεινα επίβλεψη, αλλά έστω). Από αποψη φυσικής πάντως, σε διαβεβαιώ ότι δεν μπορεί να τα χτυπήσει κεραυνός μέσα σε σπίτι. Αν είναι έξω με ορθοστάτη μόνο παίζει (και παίζει αρκετά βασικά, οπότε μην το κάνετε).
 
@Nausicaa Εννοώ ότι όσα και να παρω ουτε ενα χρονο δεν θα αντέξουν...
[automerge]1623835679[/automerge]
Είδα ένα βίντεο με τον Μητσοτάκη το πρωι... Έπρεπε να το περιμένω
 
Τελευταία επεξεργασία:
@Ameli Σε διαβεβαιώ ότι δεν εκπεμπεις κάποια μαγική αύρα που κάνει τα παπαγαλάκια να πεθαίνουν, να το σκάνε ή ΄΄ο,τι άλλο κακό μπορεί να τους συμβεί, ούτε υπάρχει κάποιο ειδικό ταλέντο φροντίδας μπάτζι που δεν έχεις. Έκανες ένα λάθος που έχουμε κάνει πολλού, και επιπλέον ήσουν άτυχη που το παράθυρο ήταν ανοικτό. Θα μπορούσε να συμβει, και έχει συμβεί, σε πολύ κόσμο, όπως στην προηγούμενη οικογένεια της Ίριδας 3 μήνες πριν. Η φροντίδα ενός μικρού παπαγάλου δεν διαφέρει πολύ άλλα μικρά πτηνά απόσο ξέρω. Ατυχίες καμιά φορα συμβαίνουν. Στον κήπο μας η μητέρα μου φρόντιζε έγκυες γάτες και τα μικρά τους από όταν ήταν παιδί. Έγιναν λάθη, γατάκια ψώφησαν, αλλά με κάθε λάθος μαθαίνουμε να είμαστε καλύτεροι και πιο προσεκτικοί. Ειδικά τότε που δεν υπήρχε ούτε ιντερνετ ούτε κτηνίατροι ανα τετράγωνο. Φυσικά και ήταν θλιβερό, αλλά ως φιλόζωο άτομο συνέχιζε να βρίσκεται κοντά σε ζώα σε ανάγκη - στην προκειμένη περίπτωση γάτες που οι ιδιοκτήτες τους είχαν βαρεθεί. Τα λέω όλα αυτά όχι για να σε πείσω να πάρεις άλλα παπαγαλάκια, σαφώς εσύ και η οικογενειά σου είστε πολύ στενοχωρημένοι, αλλά για να μην κάνεις τον εαυτό σου να αισθάνεται ακόμα χειρότερα.
 
@Nausicaa Σε ευχαριστώ πολυ και με έκανες να νιώθω καλυτερα. Δηλαδή λες να ξαναπάρω?
[automerge]1623837185[/automerge]
@HxC Και εσένα ευχαριστώ
[automerge]1623837375[/automerge]
Μπορεί τώρα να ζητήσω από τον γείτονα (τον έχουμε στενό φίλο) να μου δώσει κανα νεογέννητο να το μεγαλωσω από μικρό..
[automerge]1623837605[/automerge]
Είμαι κακία που θέλω να πάρω καινουριο παπαγαλο αμέσως μετά τους προηγούμενους? Πάντως προν παρω το πρασινο ένιωθα ότι προδίδω το άλλο που πέθανε...
 
Τελευταία επεξεργασία:
  • Like
Αντιδράσεις: HxC
Χαίρομαι :) Φυσικά αυτό είναι θέμα δικό σου και των γονέων σου, αλλά η δική μου άποψη είναι καταρχάς να περιμένεις μήπως βρεθουν αυτά. Αν μετά από κάποιους μήνες δεν βρεθούν, περνάς σε διαδικασία αποχωρισμού/πένθους, ώστε να τα αποχαιρετήσεις όπως εσύ νοιώθεις ότι αρμόζει. Όταν ψώφισε το τελευταίο παπαγαλάκι μου, η Λώρα, όταν ήμουν 15, η μητέρα μου το εξαφάνισε και δεν μπόρεσα να το θάψω. Έτσι, με την καθοδίγηση του πατέρα μου εφτιαξα ένα μικρό κενοτάφιο στον κήπο και φύτεψα ένα κουμκουάτ στην μνήμη της. Αυτό με βοήθησε να αποδεχθώ ότι δεν θα την ξαναδώ, και το χρώμα των φρούτων μου θυμίζει το παπαγαλάκι γιατί ήταν βαθυκίτρινη. Και μετά είναι θέμα χρόνου πότε θα αισθανθείς έτοιμη για νέο παπαγαλάκι χωρίς να νοιώθεις ΄τι προδίδεις τα παλιά.

Θα έλεγα ότι μωρό είναι δύσκολο εγχείρημα, ειδικά μετά τα αρχικά προβλήματα που υπήρχαν. Αν στο μέλλον θέλεις να πάρεις άλλο, θα πρότεινα ένα μεγαλωμενο στο χέρι, αλλά από άλλον. Δύο μηνών ας πο'υμε, που τρέφονται κανονικά. Επειδή όμως είναι σαφές ότι είσαι πολύ ταραγμένη, και είναι απολύτως λογικό, από τις απώλειες αυτές, στην θέση σου θα περίμενα λίγο.
 
  • Like
Αντιδράσεις: myr
@Nausicaa μμμμ... Δεν μπαίνει σε διαδικασία να τα μεγαλώσει αυτός... Δεν μπορώ να αποδεχτώ ότι πέθαναν.. Ντάξει είμαι και νεαρής ηλικίας και θα έλεγα ότι είμαι πιο συναισθηματική αλλά δεν μπορώ να το αποδεχτώ. Αφου παω εκεί που έχω θαμμένο το προηγούμενο και δεν μπορώ να το πιστέψω.
[automerge]1623838345[/automerge]
@Nausicaa Εγώ φυτεψα μια τριανταφυλλιά στην μνήμη του Marley.
 
  • Like
Αντιδράσεις: myr
Back
Top