Γενικά Χάθηκαν οι παπαγάλοι μου

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Ameli
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
@Ameli Σε καταλαβαίνω, ρίχνω κλάμα να πνιγεί κόσμος όταν πεθαίνει κάποιο ζώο που φροντίζω, ακόμα κι όταν είναι γάτες της γειτονιάς, ή πολύ ηλικιωμένα/άρρωστα. Ο γάτος της μητερας μου πεθανε όταν ήμουν στην ηλικία σου, έζησε 25 χρόνια και ακόμα νομίζω ότι θα τον δω στην γωνία, πάνε 10 χρόνια από τότε. Και στενοχωριέμαι κάθε φορά που θυμάμαι το Συννεφάκι, ένα μπάτζι που έζησε μόλις δύο χρόνια γιατί είχε εγγενές πρόβλημα στους πνεύμονες. δεν ξέρω αν έχει να κάνει με την ηλικία, όταν αγαπά κανείς ένα πλάσμα που μόνο αγάπη δίνει, είναι πικρό να το χάνει ό,τι ηλικίας και να είναι. Μιας και η χρονιά που πέρασε είχε πολλούς θανάτους στην οικογένεια (8!) πήρα ένα άλμπουν για φωτογραφίες ζώων, και προσπαθώ να βρω φωτογραφίες από όλα μας τα κατοικίδια. Επίσης, μαζεύω τα φτερά της Ίριδας (και της Αυγής όταν έρθει η δική της πτερόρροια) και γιατί είναι πανέμορφα, και για να τις θυμάμαι όταν πεθάνουν.

Στην προκειμένη περίπτωση, δεν χρειάζεται να αποδεχθείς ότι έφυγαν ακόμα, τα παπαγαλάκια πετάνε μακρές αποστάσεις, οπότε μπορεί να βρεθεί Θεσσαλονίκη, ας πούμε.
 

Συνημμένα

  • φτερα-και-πούπουλα.webp
    φτερα-και-πούπουλα.webp
    22 KB · Προβολές: 7
Έστω. Προσπάθησε να βρεις και στο διαδίκτυο κοινότητες φίλων παπαγάλων και θα βοηθήσουν να διαδοθεί στην ευρύτερη περιοχή.
 
Αποκλείεται, τα πτηνά έχουν πολύ καλά αντανακλαστικά. Και να προσπαθούσες δεν μπορείς, εκτός κι αν είναι άρρωστα. Άλλωστε, στα μπάτζι αρεσει το ύψος. Κατεβαίνουν στην γη μόνο για να βοσκήσουν, και η άσφαλτος δεν φημίζεται για την γονιμότητάτης.
 
Πολύ κρίμα και είναι φυσικό να στεναχωριέσαι αλλά μην φτάσεις και στο σημείο να λες ότι δεν κάνεις για μπάτζι. Μην χάνεις τις ελπίδες σου και εστίασε στον γείτονα που έχει πολλά και ακούγονται. Σίγουρα θα πάνε εκεί που ακουν γνώριμες φωνές. Μπορείς και να βγάλεις το κλουβάκι έξω με φαγητο και νερακι να τα φωνάξεις και να ερθουν όλα ειναι πιθανά
 
@olgi Πήγα τωρα μια βόλτα μπας και, πηγα και στον γείτονα αλλά τίποτα. Δεν πρόκειται να τα βρω... Άφησα αν βάλω κάνεις δεν θα μπεί στον κόπο από εδώ περα γιατί κάνεις δεν νοιάζεται, και αν πεθάνουν μετά...
[automerge]1623843789[/automerge]
@olgi Έχω έξω το κλουβί μπας και αλλά αποκλείεται.
 
Τελευταία επεξεργασία:
@Ameli Μην απελπίζεσαι είναι νωρίς υπάρχει ελπίδα και για σένα να νιώσεις ότι έκανες ότι ηταν δυνατό για να βρεθούν
 
@olgi Μπα τώρα θα έχουν φυγει πολυ μακριά.. Τα είδα να πετάνε... Το ένα έφυγε προς τα αριστερά το άλλο δεξιά. Δεν είναι και μαζί αυτό κάνει τα πράγματα ακόμα χειρότερα... Δεν μπορώ να το αποδεχτώ ότι η μπορεί να πεθάνουν η μπορεί κάποιος να τα σκοτώσει.
[automerge]1623845259[/automerge]
Τέλος παντων μην σας πρήζω άλλο... Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας
 
Τελευταία επεξεργασία:
@Nausicaa 😞😭Μ'αρέσει που ήθελα να ανοίξω θέμα τι θα τα κάνω όταν θα παω διακοπές, η που τους παρήγγειλα τα παιχνιδα ...
 
@Ameli Το ξέρω, είναι σκληρό, αλλά δεν μπορείς να κάνεις κάτι πέρα από το να ενημερώσεις τον κόσμο. Και κυρίως μην κατηγορείς τον εαυτό σου τόσο πολύ. Ότι ήταν να γίνει, έγινε.
 
Μπορεί, αλλά τουλάχιστον θα ξέρεις ότι έκανες ό,τι είναι δυνατόν, και αυτό μέρος της φροντίδας είναι.
 
  • Like
Αντιδράσεις: Ameli
@Nausicaa Βλέπω το κλουβί άδειο και σκέφτομαι: Τι ωραία που θα ήταν αν είχες τα πουλακια σου τώρα... Τουλάχιστον καθόταν στο χέρι μου μέσα στο κλουβι ένα τέταρτο πριν το σκάσει...
 
Μην βασανίζεις το εαυτό σου, βγάλτε το κλουβί, αποθηκευστε το κάπου ώστε να το έχετε εύκαιρο αν επιστρέψουν, αλλά μην κάθεσαι να το κοιτάς, απλά βάζεις αλάτι στην πληγή. Βρες κάτι ευχαριστο ή απαιτητικό να σε απασχολήσει και θα αισθανθείς καλύτερα. Όταν ο πατέρας μου ήταν βαριά άρρωστος, απλά έπεσα με τα μούτρα στην διπλωματική μου, ούτε ποτ περνούσα από την κρεββατοκάμαρα και το σαλόνι όπου κάθεται συνήθως. Αλυσοδέθηκα στο γραφείο μου και έτσι και αισθανόμουν καλύτερα και σημείωσα μεγάλη πρόοδο στην δουλειά.
 
  • Like
Αντιδράσεις: Ameli
@Nausicaa Ναι η αλήθεια είναι ότι έχω με πολλα πράγματα να ασχοληθώ αλλά δεν συγκεντρωνομαι με έχουν φάει οι τυψεις και η αγωνια
[automerge]1623846827[/automerge]
@Nausicaa Και όλοι λένε ααα ένα πουλι ήταν παρε άλλο... Δεν είναι έτσι όμως αυτοί δεν μπορουν να καταλάβουν.
 
Καλά, αυτά τα λένε στον κόσμο και όταν έχει πεθάνει το παιδί τους, μην τους δίνεις σημασία. Άσε τις τύψεις στην άκρη, δεν βοηθούν, και επίτρεψε στον εαυτό σου απλά να στενοχωρηθεί για την απώλειά τους. Και με τον καιρό θα είσαι καλύτερα, και ίσως έτοιμη για άλλα πουλάκια. Μπορεί να είναι μερικοί μήνες, μπορεί να είναι κάποια χρόνια. δεν υπάρχει σωστό και λάθος σε τέτοια θέματα.
 
Back
Top