Αγορά Ψάχνω κοκατίλ κατά προτίμηση θηλυκό, ήμερο μέχρι 60€

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης Poppitsa
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Εγώ πάντως λέω να μην το πάρεις αυτό. Είναι φανερό το ότι κάτι πάει λάθος με φτερά. Είτε κάτι έκανε ο εκτροφέας είτε κάποιο άλλο πουλάκι είτε χτύπησε μόνο του. Είσαι αρχάρια και καλό θα ήταν να μην μπλέξεις με πουλάκι που θα χρειαστεί παραπάνω φροντίδα και πιθανόν να μην το διαχειριστείς σωστά. Επίσης δεν θα έπαιρνα καν από αυτόν τον εκτροφέα που σου είπα ψέματα ότι είναι έτσι γιατί αλλάζει φτερά, όταν ένα πουλάκι αλλάζει φτερά απλά πέφτουν τα παλιά και βγαίνουν καινούργια, δεν υπάρχουν τσακισμένα, τσαλακωμενα και κομμένα φτερά
[automerge]1664479605[/automerge]
Επίσης το γεγονός ότι στην φωτογραφία στο δείχνει μόνο από αριστερά και στο βίντεο δεν τον γυρνάει εντελώς από τα δεξιά σαν να προσπαθεί να κρύψει εκείνη την πλευρά θα έπρεπε να σε προβληματίζει

Κι εγώ λέω να μην το πάρεις το πουλάκι. Είσαι αρχάρια με τους παπαγάλους και πρέπει να μάθεις κάποια βασικά. Με το να πάρεις ένα πουλάκι τόσο ταλαιπωριμενο δεν είναι και το καλύτερο. Θα ταλαιπωριθεις και εσύ.
Πρώτα πρέπει να μάθεις βασικά όπως το μεγέθος του κλουβιού που θέλει, τι πρέπει να το ταΐζεις και να πάρεις κατάλληλα αξεσουάρ. Ένα πουλί σε τέτοια κατάσταση είναι πάρα πολύ φόρτο για έναν αρχάριο. Θα χρειάζεται περιποίηση από πτηνιατρο, περισσότερα έξοδα κλπ.
Τα φτερά ΔΕΝ θα πρέπει να είναι έτσι. Ούτε κομμένα ούτε τσαλακωμένα ούτε να πετάνε. Η ουρά είναι φθαρμένη με ελάχιστα φτερά και τα περισσότερα σπασμένα.
Μην το επιχειρήσεις!

@Poppitsa συμφωνώ με τους προλαλήσαντες. Κοίτα πρώτα να χαρείς τα καναρινάκια σου. Κ αν θες όπωσδηποτε παπαγαλάκι, διάβασε τα βασικά για τον τρόπο διαβίωσης τους (κλουβί, ενασχόληση, χώρος )κ εάν δεις ότι μπορείς να ανταπεξέλθεις, βρες ένα εκτροφέα με καλές κριτικές κ εμπιστοσύνης. Κ εδώ στο φόρουμ μπορείς να βρεις. Θα σου έλεγα να μην κάνεις βιαστικές κινήσεις.

@Poppitsa καλημερα. απλα για λογους συγκρισης και σε καμια περιπτωση πρωωθητικης ενεργειας δες το παρακατω post. ετσι θα επρεπε να ειναι ολες οι αγγελιες αλλα και το επιπεδο φροντιδας των πτηνων οσως εκτρεφουν επαγγελματικα και νομιμα εκτιμω
@Geokilkis Respect!

@Poppitsa καλημερα. απλα για λογους συγκρισης και σε καμια περιπτωση πρωωθητικης ενεργειας δες το παρακατω post. ετσι θα επρεπε να ειναι ολες οι αγγελιες αλλα και το επιπεδο φροντιδας των πτηνων οσως εκτρεφουν επαγγελματικα και νομιμα εκτιμω
@Geokilkis Respect!

Καλά έκανες και το παραθεσες για να μπορέσει να καταλάβει και η Πόπη γιατί λέμε ότι του πουλάκι που θέλει να πάρει δεν είναι καλά φροντισμένο! Επίσης υπάρχει ενδεχόμενο να είναι και σπασμένο το δεξί φτερο γιατί δεν κάθεται σε σωστή θέση

@Poppitsa το πουλακι που μας έδειξες από το εκτροφείο προσωπικη μου άποψη όπως σου είπαν και τα παιδια ,δεν θα το έπαιρνα.
Φαίνεται πολυ ταλαιπωρημένο, το ένα φτερό έχει προβλημα και η ουρά του ειναι σε πολυ κακή κατάσταση.
Σκέψου το λιγακι καλύτερα και μην κάνεις βιαστικές κινήσεις για τις οποίες αργότερα μπορει να μετανιώσεις.
Εγω όταν αποφάσισα να παρω παροτλετ , ήμουν αρχαρια όπως εσύ, με πολυ περιορισμενες γνώσεις στο θέμα.
Με βοήθησε πολυ όχι μονο η μελέτη για το είδος τους, κυρίως με βοήθησαν τα παιδια εδω που έχουν χρόνια εμπειρία και ανοίγοντας θέματα τα οποία με απασχολουσαν πριν υποδεχτω το πουλακι, κατάφερα να έχω πιο ολοκληρωμένη εικόνα και να είμαι πιο έτοιμη.
Ένα πραγμα ακομα τελευταίο, ειναι οτι τελικά εγώ κατέληξα σε έναν εξαιρετικό εκτροφεα παροτλετ τον οποίο μου συστησαν τα παιδια και ειναι εδώ στο
petbird.
Να σου πω ότι δεν το έχω μετανιώσει ουτε για μια στιγμή για την επιλογή μου αυτή, διότι ο άνθρωπος αυτός μου εδωσε ένα υγιέστατο πλασμα και με καθοδήγησε πληρως για τις ανάγκες του.
Προς Θεου δεν κάνω διαφήμιση ουτε στον Γιάννη, ουτε στον @Geokilkis , δεν την χρειάζονται άλλωστε , παραθέτω απλά την εμπειρία μου ως αρχαρια τότε όπως εσυ.
Και καταλήγω κλείνοντας ότι το να εμπιστευτω άτομα από εδώ που είχαν παρει πουλάκια από τον συγκεκριμένο εκτροφεα και ήξεραν το επίπεδο των πουλιων που δίνει και όχι σε ένα εκτροφείο που μπορεί ίσως να μου εδιναν και ενα ταλαιπωρημενο πουλακι , μονο σε καλό μου βγήκε!!
Αυτά από εμένα, συγνώμη για το κατεβατο.

Δεν το έχω πάρει ακόμα αλλά μου είπαν ότι είναι πολύ πολύ μικρό αλλά νομίζω ότι όντως ο εκτροφέας του έχει κόψει τα φτερά για να μη πετάει
[automerge]1664550451[/automerge]
Όταν του κόβεις τα φτερά κρυώνει ?

Γιατί να του κόψει τα φτερά? Γιατί να το "υποχρεώσει" να μην μπορεί να πετάξει? Το ότι είναι μικρό σε ηλικία, δεν είναι δικαιολογία και στην τελική δεν βγάζει και νόημα.

Δεν το έχω πάρει ακόμα αλλά μου είπαν ότι είναι πολύ πολύ μικρό αλλά νομίζω ότι όντως ο εκτροφέας του έχει κόψει τα φτερά για να μη πετάει
[automerge]1664550451[/automerge]
Όταν του κόβεις τα φτερά κρυώνει ?
Όχι δεν κρυώνει, αλλά δεν είναι σωστή πράξη. Ταλαιπωρείται ο παπαγάλος στρεσαρετε χρειάζεται χρόνος να μεγαλώσουν! Είναι σαν να σπας τα πόδια από ένα μικρό παιδί για να μην φεύγει και το κυνηγάς. Καλύτερα να ψάξεις άλλου πουλάκι και αν θέλεις στείλε πάλι αυτό που θα βρεις για να σου πούμε.

@Poppitsa είναι κουκλάκι...πάντως το δεξί φτερό δεν κάθεται καλά πάνω στο σωματάκι του...πέρα από τα φαγωμενα φτερά...😶...πετάει κανονικά;
Όχι δεν πετάει μας είπε οτι τα έκοψε για να το εκπαιδεύσει και ότι σε λιγο καιρό αφού έχει τελειώσει η εκπαίδευση θα έχουν μεγαλώσει ,έτσι μας ειπε

@Poppitsa ήμουν σίγουρη...δεν είναι καν σωστά κομμένα αυτά τα φτερά. Έχουν κοπεί με άσχημο τρόπο και όπως σου ανέφερα πριν είναι ένας πολύ άσχημος τρόπος να εκπαιδεύσεις ένα πουλί και υπάρχουν πααρα πολλοί εδώ που μια χαρά έχουν εκπαιδεύσει τα πουλάκια ενώ πετάνε ( το κόψιμο φτερών μπορώ να το δεχτώ μόνο σε περιπτώσεις που για την υγεία του πουλιού δεν θα πρέπει να πετάξει).

@Poppitsa παρακολούθησέ το ή ακόμη καλύτερα πήγαινέ το στον πτηνίατρο. Ακόμη και κομμένα φτερά να έχει δεν δικαιολογεί το ένα φτερό να μην ακουμπάει κανονικά στο σώμα του...τα φτερά πρέπει να είναι συμμετρικά..ίσως πονάει, μπορεί να είναι τραυματισμένο...

@MariaSK η @Poppitsa δεν το έχει πάρει ακόμα. Πιστεύω ότι η παρουσίαση του πουλιού από τον εκτροφέα δεν ήταν κ πολύ αθώα. Έδειχνε περισσότερο την πλευρά που δεν είχε πρόβλημα, χωρίς προηγουμένως να της εξηγήσει την κατάσταση του πουλιού. Κ τα φτερά δεν φαίνονται μόνο ψαλιδισμένα αλλά η μία φτερούγα δεν φαίνεται καθόλου καλά.
@Poppitsa την άποψη μου την ξέρεις. Μην το πάρεις. Επέλεξε ένα άλλο εκτροφέα που υπάρχουν κ εδώ στο φόρουμ κ είναι αξιόπιστοι.

Άρα λοιπόν το παίρνω και το πάω σε πτηνιατρο ?Θέλω επίσης να πάω και τα καναρίνια σε πτηνιατρο για τυχόν ανάγκη.

@Poppitsa κάτι δεν γίνεται κατανοητό. Τα κομμένα φτερά θα αντικατασταθουν από τα επόμενα . Δεν μπορεί να τα φτιάξει κάνεις.αν μπεις στην διαδικασία να βγουν ένα προς ένα τραβηχτα είμαι κάτι που μάλλον χειρότερα θα κάνει την κατάσταση πάρα καλύτερα. Εκτός τα κομμένα φαίνονται πάρα πολύ ταλαιπωρημενα από κακές συνθήκες διαβίωσης. Μιλρα κλουβιά ? Ακατάλληλα? Μεγάλος αριθμός πουλιών ανά κλουβί ?όλα αυτά μαζί?
Γιατί δεν συγκρίνεις με το παραπάνω cockatiel ενός εκτροφεα επαγγελματία για να δεις το πως θα έπρεπε να είναι? Θα αγόραζες σκυλί που θα του είχε σπάσει τα πόδια ο εκτροφεας για να το εκπαιδεύσει?
Θα αγόραζες νέο κινητό με σπασμένη οθόνη για να πας να το φτιάξεις μετά με δικό σου κόστος?
Η γνώμη όλων εδώ είναι ότι κινδυνεύεις να εξαπατηθεις από επιτηδειο. Ακόμα και στο θέμα κλουβί πάλι κινδυνεύεις σε λάθος αγορές. Η αγορά είναι δική σου ευθύνη και απόφαση ?

Άρα λοιπόν το παίρνω και το πάω σε πτηνιατρο ?Θέλω επίσης να πάω και τα καναρίνια σε πτηνιατρο για τυχόν ανάγκη.
Είναι πολύ όμορφο και ανθρώπινο κάποιος να θέλει να πάρει ένα πουλάκι και να το βοηθήσει και μπράβο σου. Απλά επειδή είσαι αρχάρια ακόμα, τώρα ξεκίνησες να μαθαίνεις για τα καναρίνια, ο παπαγάλος είναι εντελώς διαφορετική υπόθεση θα χρειαστεί χρόνο προσπάθειά διάβασμα υπομονή διπλάσια και τριπλάσια από αυτή των καναρινιών, το να αναλάβεις ένα πουλάκι που πιθανόν να χρειαστεί παραπάνω έξοδα, φάρμακα ειδική φροντίδα είναι πολύ μεγάλη ευθύνη και ίσως να μην ανταπεξέλθεις επειδή θα είναι η πρώτη σου φορά. Σίγουρα ο άνθρωπος σου είπε ψέματα, σίγουρα το πουλί δεν είναι εμφανισιακά όπως πρέπει από εκεί και πέρα όμως μπορεί να είναι υγειης και απλά να το έκοψε χάλια, μπορεί να είναι σπασμένο και να κουραστείς και εσύ και αυτό πολύ μπορεί να το έχει κόψει τόσο λάθος που να μην βγαίνουν φτερά σε κάποιο σημείο ή να περιμένεις μέχρι την πτερορροια για να βγάλει. Οπότε εγώ λέω να μην το πάρεις. Αν παρόλα αυτά το λυπήθηκες ή σε κέρδισε κάτι στον χαρακτήρα του και έχεις ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΉ ΔΥΝΑΤΌΤΗΤΑ να ανταπεξέλθεις σε περίπτωση που χρειαστεί εξετάσεις και υπομονή κουράγιο και χρόνο να το πάρεις. Εμείς εδώ θα είμαστε να ρωτάς και να σε βοηθάμε ☺️!
Κλουβακι όμως να πάρεις όπως είπε η Λήδα; Πήρες; Θέλεις να σου προτείνουμε κάποια ;

@Poppitsa σε κάποια μυνηματα σου φαίνεται ότι δεν κάνεις εσύ την επικοινωνία σε άλλα όχι. Εσύ θα κάνεις την αγορά ή οι γονείς σου?

Back