Γενικά Ψαχνω να αγορασω παπαγαλο μετριου μεγεθους μεχρι 100 ευρω

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης anast7
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Αν το κλουβί έχει 60 πόντους ύψος και 40 μάκρος τότε πράγματι είναι μικρό για ringneck.
 
Αναστάση, τα στρογγυλά κλουβιά είναι ακατάλληλα για οποιοδήποτε πουλί. Κανονικά δεν θα έπρεπε καν να πωλούνται στην αγορά. Αυτού του τύπου τα κλουβιά "κλείνουν" τον εσωτερικό χώρο τους. Αν υπήρχε η δυνατότητα κάποιος να μετέτρεπε αυτό το κλουβί σε τετράγωνο, με ακριβώς τα ίδια κυβικά εκατοστά εσωτερικού χώρου θα έβλεπες και μόνος σου οτι θα σου φαινόταν πολύ μικρότερο. Επίσης τα πουλιά ορίζουν πολύ καλύτερα τον χώρο τους βάσει επίπεδων επιφανειών με γωνίες. Η οπτική τους αντίληψη είναι έτσι φτιαγμένη ώστε να χρειάζονται γωνίες για να ξεχωρίσουν τη διάσταση του βάθους. Τα στρογγυλά κλουβιά σαν αυτά που έχεις μπερδεύουν πολύ τα πουλιά και σίγουρα δεν αισθάνονται άνετα μέσα σε αυτά.
Επομένως θα σου πρότεινα να ξεφορτωθείς αυτά τα κλουβιά (αν και το μεγάλο μπορεί να γίνει πολύ όμορφο διακοσμητικό) και να αγοράσεις ένα κανονικό ορθογώνιο κλουβί.
 
Καλησπερα, ειχα ρινκ νεκ μωρα. Να ξερεις πως δεν ειναι ιδιαιτερα ευκολα πουλια γενικοτερα. Το αν ποσο και πως θα μιλανε εξαρταται απο το χαρακτηρα τους και αυτο ισχυει λιγο πολυ για ολους τους παπαγαλους. Ο μελοψιτακος Budgie ειναι ενα παρεξηγημενο πουλι (επειδη δεν ειναι ακριβο!) νομιζει ο κοσμος πως ειναι χειροτερο. Σε βεβαιωνω πως ειναι απο τα καλυτερα πουλια οταν ειναι ταισμενο στο χερι! Μηλαει, βγαζει ομορφους ηχους χωρις να γκαριζει (χαρακτιριστικο ολων των μεγαλοσωμων παπαγαλων, ορισμενες ωρες) ειναι ηρεμο και αφοσιωμενο πουλι στον ιδιοκτητη του. Επισης ειναι ευκολο στη μεταφορα του και γενικοτερα στην περιποιηση του. Το μονο δυσαρεστο ειναι πως δεν ζει αρκετα χρονια οπως οι μεγαλυτεροι παπαγαλοι.
 
Back
Top