Γενικά 200 ευρώ; Μήπως είναι φτηνές οι καρδερίνες εκτροφής!

Μάκη,θα την πατησεις! Οι καρδεριναδες χαριζουν τα σκαρτα... Το εχουν γρουσουζια να χαριζουν καλα πουλια!

Κατερίνα εσύ είσαι έξυπνο κορίτσι! αυτο κατάλαβες;shootout

Μακη, ειπα να ελαφρυνουμε λιγο το κλιμα... 😀Λες να ξεκινησουμε ελευθερωνοντας πρωτα τα σκαρτα; Αν κι αυτο γινεται αν δεν πουληθουν...

stayro δεν λεω οτι εχεις αδικο (περι διαγραφης) γιατι ειναι ενας απο τους ορους συμετοχης σε αυτη την κοινοτητα
επιθυμω λοιπον τη διαγραφη της αποψης μου και να μη συμετεχω πλεον στο συγκεκριμενο θεμα συζητησης
και πανω απο ολα να ζητησω ΣΥΓΝΩΜΗ αν προσεβαλα καποιον

να και το πρωτο βημα παιδια στην Κυπρο

Ο Παγγυπριος Συνδεσμος Φιλων Καρδερινας ειναι γεγονος.
αυτο με σκοπο την εκτροφη αλλα και διαχειρηση της καρδερινας.

Μεσα απο διαφορα σεμιναρια και αλλες διαφορες εκδηλωσεις ο καθε ενας που τον ενδιαφερει η καρδερινα θα μπορει να μαθει κατι περισσοτερο απο οσα γνωριζει και να εφαρμοσει στην πραξη.

Αποτερος στοχος αλλα και σκοπος ειναι ο καθε ενας απο εμας να προοδευσει στη εκτροφη και διαχειρηση καρδερινας ωστε μια μερα να σταματησει το ανελεητο κυνηγητο των πουλιων αυτων.

Για το σκοπο αυτο ο συνδεσμος διωργανωνει το πρωτο εκπαιδευτικο σεμιναριο για εκτροφη και διαχειρηση καρδερινας το Σαββατο Πρωτη Μαρτιου στη Λεμεσο.

Σας το μεταφερω απο ενα αλλο φορουμ οπου αρκετοι ειναι μελη και εκειΑντε να δουμε
και αλλους

ΜΦΧ
Πανος

δε καταλαβαινω γιατι ολοι ειστε τοσο αρνητικη στην αιχμαλωσια πουλιων. Και η εκτροφη καναρινιων ετσι αρχισε, και τα (τωρινα) αγρια εκτροφης ετσι αρχισαν. Και μεχρι να φτασει η αναπαραγωγη αυτων στα επιπεδα των καναρινιων, πουλια θα πιανονται, εστω και για εισαγωγη νεου αιματος στις εκτροφες.
εκεινο που μισω εγω, και εχω αναγκαστει πολλες φορες να αγορασω και 100 αγρια, φλωρια και καρδερινες( τα οποια και αφησα ελευθερα αργοτερα) ειναι που τα πιανουν για μεζε.

Να σου πώ ΕΝΑΝ, απο τους 101 λόγους που έχω πρόχειρους.
Για τον ίδιο λόγο που θα ήμουν αντίθετος
να σου κλέψουν το σπίτι,
ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ.

Να σου πώ ΕΝΑΝ, απο τους 101 λόγους που έχω πρόχειρους.
Για τον ίδιο λόγο που θα ήμουν αντίθετος
να σου κλέψουν το σπίτι,
ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ.
μην εισαι και πολυ απόλυτος. Πηγα δικαστηριο και αθωωθηκα, οταν απεδειξα οτι κανω αναπαραγωγη, και απελευθερωνω και πολλα πουλια

πριν 5-6 χρονια. Ολοι οι γειτονες ηρθαν μαρτυρες, που ωλεπουν τι κανω 40 χρονια

Δυστυχώς οι παλαιότεροι, για να μην πώ οι γηραιότεροι, θεωρούν αδιανόητο ή καλύτερα, έξω από αυτούς, το κακό στο οποίο και αυτοί συμβάλλουν που προκαλείται στην πανίδα.
Οι γείτονες ήρθαν μάρτυρες ώς τι;
Ως επιβράβευση του αμοραλισμού και της ηθικής σου;
Ως συμμέτοχοι - συνένοχοι των πράξεών σου;
Ως φίλοι οι οποίοι για να σε γλυτώσουν επιβεβαίωσαν το γεγονός της αναπαραγωγής και της εν συνεχεία απελευθέρωσης των πουλιών, ως πράξη μεγαλοψυχίας και οικολογικής - περιβαλλοντολογικής σου ανησυχίας;
Ως τιμητές μετα αντιτίμου σε είδος της παρανομίας;
Η ως φιλέσπναχνοι γείτονες του στύλ: "Κρίμα να καταδικαστεί ο γείτονας για μερικές δεκάδες πιασμένα πουλιά"
Τα καναρίνια διαδόθηκαν από τα κανάρια νησιά εδώ και πολλά χρόνια. Ακόμα εκεί υπάρχουν άγρια.
Οι καναρινάδες όπως και πολλοί καρδερινάδες με ήθος εκτροφείς βελτίωσαν, μετάλλαξαν προχώρησαν την ράτσα.
Η ερώτηση μου είναι ίδια και πρός εσένα.
Πόσα αναπαρήγαγες εσύ; Και πόσα χρειάστηκαν για να το κάνεις; Πόσα πέθαναν κατά την διάρκεια της αιχμαλωσίας και μήπως αυτά που απελευθερώνεις όπως λές είναι ΜΟΝΟ θηλυκά;
Ένας χομπίστας - εκτροφέας, σοβαρός, κρατάει ΠΑΝΤΑ αρχείο.
Εσύ τί αρχείο κρατάς;
Έπιασα 50, στη μεταφορά μου πέθαναν 10, από τα 40 τα 12 είναι θηλυκά και τα άφησα, από τα υπόλοιπα 28 άντεξαν 15;

Υ. Γ. : Σήμερα το πρωί έχασα την καλύτερη κανάρα μου. Χθές όλο το βράδυ ήμουν δίπλα της με τον κτηνίατρο τον φίλο μου. Ενέσεις κλπ. Κόστος φιλικό αντί για 50 €, 4€, δύο καφέδες που τον κέρασα. Από σαλμονέλα. Και κινδυνεύει δυστυχώς και όλο το κοπάδι μου, 40 πουλιά. Άλλα τα έβαλα σε καραντίνα, όσα ήσαν μαζί της, και τώρα κάνω διάλειμμα από την απολύμανση των πάντων για να γλιτώσω το κοπάδι μου, κόστους, μόνο τα πουλιά έτσι, γύρω στα 1200 - 1400 €.
Εσύ πόσα έχεις χαλάσει για να σώσεις ένα πουλί;

Γιώργο σε παρακαλώ άνοιξε ένα καινούργιο θέμα
με αυτήν την οδυνηρή ιστορία που περνάς, για να μας πείς πως έγινε ακριβώς, πώς το κατάλαβες, ποιές οι πρώτες ενδήξεις της αρρώστιας
τί σου είπε ο γιατρός κλπ.
-Αυτό αξίζει τον κόπο να συζητηθή ανεξάρτητα απο τις απόψεις
του καθενός μας για τα άγρια.

Οι λόγοι για τους οποίους διαφωνούμε παρατίθενται αναλυτικά στα μηνύματα των προηγούμενων σελίδων. Δες εκεί... Πιστεύω θα σου φύγει η απορία.

πηγα δικαστηριο και αθωωθηκα, οταν απεδειξα οτι κανω αναπαραγωγη, και απελευθερωνω και πολλα πουλια
Η σύλληψη και κατοχή αγρίων πτηνών είναι παράνομη ακόμη και όταν αυτά προορίζονται για αναπαραγωγή. Η σύλληψη συγκεκριμένου αριθμού πουλιών μπορεί να γίνει μόνο κατόπιν ειδικών συνθηκών, με ειδική άδεια και υπό την παρουσία των αρμοδίων οργάνων και για συγκεκριμένο σκοπό.

Είναι πράγματι ενδιαφέρουσα η περίπτωση της αθώωσής σου, όπως και τα κριτήρια τα οποία συνετέλεσαν σε αυτήν. Εν πάση περιπτώσει, σίγουρα δικαστές γνωρίζουν το νόμο καλύτερα.

πριν 5-6 χρονια. Ολοι οι γειτονες ηρθαν μαρτυρες, που ωλεπουν τι κανω 40 χρονια
Έχω μια απορία όμως… από τη στιγμή που όλοι οι γείτονες κατέθεσαν υπέρ σου στο δικαστήριο, πώς κατέληξε η υπόθεσή σου εκεί; 😕

αυτοφορο (ηταν) ειναι. τοτε ειχα και αδεια, αλλα ειχε ληξει. στην ελλαδα ολα γινονται

Δεν ξέρω αν κατάλαβα καλά και με όλο το σεβασμό, αλλά αν σε πιάσανε επ αυτοφώρω να συλλαμβάνεις άγρια πουλιά χωρίς άδεια ή με ληγμένη άδεια (την ίδια ισχύ έχουν και τα δύο) και κατέληξες στο δικαστήριο, έχω την εντύπωση ότι πρόκειται για μια από τις λίγες περιπτώσεις που γίνονται και σωστά πράγματα στην Ελλάδα.

Δεν μπορώ να καταλάβω πραγματικά που βρίσκεται το λάθος σε αυτή την περίπτωση.

ποιος ειπε οταν ηταν λαθος; Πολυ καλα καναν. (περισσοτερα μπορω να σου πω εκτοσ φορουμ, αν θελεις)

Αρα καταλαβαίνετε ότι η πράξη σας ήταν παρανομη.

Οπότε δεν υπάρχει λόγος να συζητήσουμε κατι παραπάνω.
Το όλο θεμα ξεκίνησε γιατί θεωρήσατε απόλυτο το χαρακτηρισμό της πράξης ως παρανομης. Από τη στιγμή που πλέον κατανοείτε το παράνομο αυτής, πιστεύω ότι καλύφθηκε το αρχικό ερώτημά σας γιατί είμαστε αρνητικοί απέναντι σε τέτοιες πρακτικές.

xoisnic είπε:
ποιος ειπε οταν ηταν λαθος; Πολυ καλα καναν. (περισσοτερα μπορω να σου πω εκτοσ φορουμ, αν θελεις)
Όχι εντάξει, πιθανόν να μην κατάλαβα εγώ σωστά το νόημα αυτής της φράσης σου
xoisnic είπε:
στην ελλαδα ολα γινονται
μετά την διευκρίνισή σου όμως δεν έχω κάποια άλλη απορία. :)

Back