Εδώ θέλει προσοχή στο υλικό, στα χρώματα για τοξικότητες. Ψάξε το πριν το βάλεις.σκεφτηκα να του βαλω μεσα ενα ψευτικο φυτο που πηρα.. Με ανθη σαν φουντες μηπως αρχισει να μαδαει τα ανθη και σωθουμε...
Εδώ θέλει προσοχή στο υλικό, στα χρώματα για τοξικότητες. Ψάξε το πριν το βάλεις.σκεφτηκα να του βαλω μεσα ενα ψευτικο φυτο που πηρα.. Με ανθη σαν φουντες μηπως αρχισει να μαδαει τα ανθη και σωθουμε...
Θλει οντως μεγαλη προσοχη, ευχαριστω ΜαριαΕδώ θέλει προσοχή στο υλικό, στα χρώματα για τοξικότητες. Ψάξε το πριν το βάλεις.
Αν το φτερό που τράβηξε ήταν νέο (στη δημιουργία του) τότε η αιμορραγία του σημείου είναι αναμενόμενη..σημερα οταν γυρισα σπιτι ειδα λιγο αιμα πανω στο κολαρο.. Πανικοβληθηκα και το κυριοτερο δεν καταλαβαινα απο που προερχεται αυτο το αιμα.
Προσοχή μόνο να μην τα φάει...σκεφτηκα να του βαλω μεσα ενα ψευτικο φυτο που πηρα.. Με ανθη σαν φουντες μηπως αρχισει να μαδαει τα ανθη και σωθουμε...
Ενδιαφέρουσα πληροφορία. Αν μπορέσεις να θυμηθείς που το διάβασες, ίσως φανεί πολύ χρήσιμο.Διαβαζα καπου τις προάλλες οτι υπαρχει ενα σαν φαρμακο που ψεκαζεις τα πουλια και οταν μετα τρώνε τα φτερα τους εχουν άσχημη γευση και τα απωθει να το κάνουν. Δεν θυμαμαι που το διάβαζα θα το ψαξω και επισης δεν ξερω κατα ποσο ειναι καλο για τα πουλακια μας και αν το έχετε ακουσει και εσεις.
Αυτό που λες και εγώ το διάβασα κάπου αλλά δεν το είχα αναφέρει ακόμα γιατί και εγώ δεν θυμάμαι που το διάβασα... Πάντως πρέπει να είναι φάρμακο της Ταφαρμ.Διαβαζα καπου τις προάλλες οτι υπαρχει ενα σαν φαρμακο που ψεκαζεις τα πουλια και οταν μετα τρώνε τα φτερα τους εχουν άσχημη γευση και τα απωθει να το κάνουν. Δεν θυμαμαι που το διάβαζα θα το ψαξω και επισης δεν ξερω κατα ποσο ειναι καλο για τα πουλακια μας και αν το έχετε ακουσει και εσεις.
Ένα τέτοιο προϊόν έχει και η versele laga όπως φαντάζομαι και πολλές άλλες εταιρίες. Θα μπορούσε να είναι μια καλή λύση. Ωστόσο ξέρετε ποιός είναι ο ενδοιασμός μου; Αρχικά η αποτελεσματικότητα του. Τί εννοώ; Τα σπρευ αυτά έχουν πικρή γεύση(σύμφωνα με τις περιγραφές των προϊόντων) η οποία αποτρέπει τα πουλιά από το να τραβούν /μαδούν τα φτερά. Όταν όμως σταματήσει η χρήση του προϊόντος; Δεν θα αντιληφθούν κάποια στιγμή ότι πλέον δεν έχει το πτερωμα τους πικρή γεύση;Διαβαζα καπου τις προάλλες οτι υπαρχει ενα σαν φαρμακο που ψεκαζεις τα πουλια και οταν μετα τρώνε τα φτερα τους εχουν άσχημη γευση και τα απωθει να το κάνουν. Δεν θυμαμαι που το διάβαζα θα το ψαξω και επισης δεν ξερω κατα ποσο ειναι καλο για τα πουλακια μας και αν το έχετε ακουσει και εσεις.
Καλα κανεις ολοι ψαχνοντας παμε!μην παρεξηγηθώ, δεν λέω τίποτα αποτρεπτικά καθώς καταλαβαίνω πως όταν αντιμετωπίζεις ένα πρόβλημα ως τρίτος είναι εύκολη
Η @Sissy νομίζω το έχει χρησιμοποιήσει σε πρώτο βαθμό αλλά δεν είχε αποτελέσματα. Αν δει την ερώτηση θα σας πει.
Παιδιά εγώ πριν χρόνια είχα πάρει ένα-δυο σπρέυ (δεν θυμάμαι να σας πω ποια) αλλά δεν έκαναν τίποτα..
Ο Φοιβος και η Σισσυ δυστυχως εχουνε δικιο..σπανιοτατες ειναι οι περιπτωσεις που βοηθηθηκαν με αυτα τα πικρα σπρευ κατα του μαδηματος, αλλα συμφωνα με τον γιατρο αυτα ειναι λυσεις προσωρινες.. Με το που το σπρευ σταματησει, το μαδημα αρχιζει... Εχθες πηγαμε σε εναν αλλο γιατρο για εξεταση κ μια δευτερη γνωμη. Το πουλακι ειναι υγιεστατο, χωρις ακαρεα πλεον (αραγε υπηρξαν ποτε;)... και ζυγιζει 58 γρ! Μαλλον ειναι κοριτσακι, οποτε το Λελος ακυρο. Μου ειπε να του δωσω μετα μια βδομαδα απο την παυση της ιβερμεκτινης, σταγονιτσες στο νερο για ενδοπαρασιτα (προληπτικα) και να σταματησω το ψεκασμα με αλοη, παρολη την ευγεργετικη της δραση, ηθελε κατι πιο δραστικο.Βορικο οξυ διαλυμενο σε νερο και ψεκασμα ανα δυο μερες. Για τ μαδημα κ τον αυτοτραυματισμο, απεκλεισε οτι ειναι παθολογικο το αιτιο. Ειναι μια συμπεριφορα που πιστευει οτι θα σταματησει με τον ερχομο ενος ακομα lovebird. Μετα απο δυο εβδομαδες θα τον ξαναδει και θα τον φερει σε επαφη με αλλο του ειδους του, παρατηρωντας την.συμπεριφορα του. Το κολαρο δεν θα βγει ως τοτε.Ζητησα να μπει μεγαλυτερο κολαρο επειδη φτανει τα νεα φτερα της ουρας κ τα εχει βγαλει ολα αλλα ειπε πως με μεγαλυτερο κολαρο δεν θα μπορει να λειτουργησει. Κι η ζωη μας συνεχιζεται στο ιδιο μοτιβο προς το παρον...Δεν έχω ακούσει για κανένα πουλί να βοηθήθηκε απο αυτά. Ολόκληρο ιντερνετ και δεν έχει ούτε μια αναφορά ενος πουλιού που να σταμάτησε το μάδημα με τέτοιο σπρέυ.
Μαρια μου, ο γιατρος ειπε οτι αν περιοριζοταν στο μαδημα θα ηταν ολα πολυ πιο ευκολα. Οταν ειναι σε τοσο προχωρημενη κατασταση και αυτοτραυματιζονται, ειναι πολυ δυσκολα ολα... Εκει που την παταμε ειπε ειναι οταν δοκιμασουν το αιμα, επειδη τους αρεσει η γευση και μετα δεν το κοβουν ευκολα αυτο, αστα πολυ απαισιοδοξα ολα...Δύσκολο έως άλυτο πρόβλημα δυστυχώς. Κάποιος εκτροφέας μου έλεγε ίσως κάποια τέτοια πουλιά να επανέρχονταν μετά από συμβίωση σε σμήνος.
Μεγάλο ρίσκο βέβαια τόσο ψυχικά διαταραγμένα που είναι... ☹
Μετα απο δυο εβδομαδες θα τον ξαναδει και θα τον φερει σε επαφη με αλλο του ειδους του, παρατηρωντας την.συμπεριφορα του.
... Κάποιος εκτροφέας μου έλεγε ίσως κάποια τέτοια πουλιά να επανέρχονταν μετά από συμβίωση σε σμήνος.
Μεγάλο ρίσκο βέβαια τόσο ψυχικά διαταραγμένα που είναι.... ☹
Σισσυ μου, ο γιατρος ειπε οτι το βορικο οξυ ειναι εξαιρετικο για το πτερωμα κ το δερμα των πτηνων. Θελει μεγαλη προσοχη να μην παει στο ραμφος και στο προσωπο εννοειται, δεν γνωριζω με τι τροπο θα μου ελεγε να το χρησιμοποιησω αν δεν φορουσε το κολαρο κατα το ψεκασμα. Σ'ευχαριστω Σισσυ μου αλλα δεν ειμαι και ιδιαιτερα αισιοδοξη...Για ψέκασμα με βορικό οξύ (σε πουλιά) δεν έτυχε να ξανακούσω, γνωρίζω πως το χρησιμοποιούν για μύκητες (στα πόδια-παπούτσια) και για να δηλητηριάσουν κατσαρίδες... Θα χρειάζεται δώσεις μεγάλη προσοχή διότι όπως γνωρίζω πρόκειται για δηλητήριο.
Συμφωνώ Μαρία...
Κάνοντας προσπάθειες μηνών με τον Μάριο ώστε φτάσει σε σημείο να δεχτεί (χωρίς τρόμο και αγωνία) την συντροφιά άλλου πουλιού (βλ Κάρλο και τώρα Λήδα) τολμώ να πω πως αυτή η τόσο άμεση-γρήγορη αντίδραση του πουλιού (λόγο του χρόνου που δεν θα διαθέτει ο κτηνίατρος), μπορεί να μην είναι και ενδεικτική. Όλα αυτά φυσικά διαφέρουν από χαρακτήρα σε χαρακτήρα πουλιού και φαντάζομαι πως ο γιατρός θα τα λάβει υπ ΄όψιν...
Εύχομαι να βρεθεί η άκρη και να σταματήσει αυτή την συμπεριφορά ο μικρός σου Ναταλία μου! Όλα να πάνε καλά!
Χρησιμοποιούμε τα απαραίτητα cookies για τη λειτουργία του ιστότοπου και προαιρετικά cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία της περιήγησή σας σε αυτόν.
Δείτε περισσότερες πληροφορίες και διαμορφώστε τις προτιμήσεις σας