Ασθένειες Lovebird μαδημα φτερων και αυτοτραυματισμος

Αλλά ποια ή ακριβής χρησιμότητα του βορικού οξέος σου είπε;
Φοιβο, ο γιατρος ειπε οτι το βορικο οξυ ειναι αντιμυκητιακο, αντιμικροβιακο και αντισηπτικο.. Τον ψεκασα σημερα το μεσημερι, δεν ειδα καμμια διαφορα, αλλα βεβαια ειναι νωρις ακομη... Θα δουμε.

Εχουν ολοκληρωθει οι 4 ψεκασμοι με βορικο και δεν ειχαμε καμμια βελτιωση. Επισης δοκιμασαμε το no pick - oropharma-
με κανενα αποτελεσμα δυστυχως.Απο χθες εχουμε αποκτησει νεο μελος στην οικογενεια, ενα lovebird γεννημενο το 2016, ησυχο ηρεμο και γλυκυτατο. Τηρουμε περιοδο καραντινας, οποτε δεν εχουν συναντηθει τα δυο πουλακια, μονο μιλανε μεταξυ τους απο διαφορετικα δωματια... Η φωτογραφια δεν ειναι καλη αλλα δεν ηθελα να το στρεσαρω περισσοτερο...

Συνημμένα

• rsz_pa070424.webp
    rsz_pa070424.webp
    18,6 KB · Προβολές: 48
Καλορίζικο το νέο πουλάκι, πανέμορφο είναι! 👍
Εύχομαι να βοηθήσει στην ψυχολογία του Λέλου, όπως και να το κάνουμε (δεν ξέρουμε αν θα τον βοηθήσει στο πρόβλημα του) το να έχει μια συντροφιά είναι μεγάλο πράγμα.

Απο χθες εχουμε αποκτησει νεο μελος στην οικογενεια, ενα lovebird γεννημενο το 2016, ησυχο ηρεμο και γλυκυτατο.

Κουκλί είναι, να το χαίρεσαι! Αρσενικό ή θηλυκό; Για τα πόδια όπως λέει η Μαρία όντως κάτι αχνοφαίνεται! Παρατήρησε τα λίγο!

Πολύ όμορφο να σου ζήσει!
Μήπως θέλουν λίγη περιποίηση τα πόδια; Δεν βλέπω καλά, το ξανά βλέπουμε αργότερα.
Μαρια μου ευχαριστω πολυ! Δεν βλεπω κατι στα ποδια του αλλα θα βγαλω καθαρη φωτο για να το δειτε κι εσεις!

Καλορίζικο το νέο πουλάκι, πανέμορφο είναι! 👍
Εύχομαι να βοηθήσει στην ψυχολογία του Λέλου, όπως και να το κάνουμε (δεν ξέρουμε αν θα τον βοηθήσει στο πρόβλημα του) το να έχει μια συντροφιά είναι μεγάλο πράγμα.
Σισσυ μου χιλια ευχαριστω! Μακαρι να τον βοηθησει για αυτο τον σκοπο αλλωστε αποφασισα να παρω νεο πουλακι...

Κουκλί είναι, να το χαίρεσαι! Αρσενικό ή θηλυκό; Για τα πόδια όπως λέει η Μαρία όντως κάτι αχνοφαίνεται! Παρατήρησε τα λίγο!
Νικο ευχαριστω πολυ, ο γιατρος ειπε οτι μαλλον ειναι κοριτσακι αλλα χωρις βεβαιοτητα...

Πως τα παει εδω το λαμπατερακι μας; :D
Ο Λελος τα ιδια.. Με νεο κολαρο πλεον τυπου ζιβανγκο(αφαιρεθηκε το κολαρο τυπου Ελισσαβετ γιατι τραυματιζε τις φτερουγες του οταν πετουσε).Αλλα βρισκει κολπα κ φτανει στα φτερακια της ουρας του και τα βγαζει...
Το νεο πουλακι, γιατρευτηκαν τελειως τα ποδαρακια του κι ειναι μια χαρα.
Περιμενω με αγωνια τη Δευτερα που εχω ραντεβου με τον γιατρο για να δει τον Λελο
Ευχαριστω πολυ για το ενδιαφερον ilie mp !

Μακάρι βρε παιδι μου ο γιατρός να εχει να προτείνει μια αποτελεσματική αντιμετώπιση.
Προτεινε ψεκασμους με βορικο οξυ,το καναμε... Προτεινε νεο πουλακι για συντροφια, το καναμε κι αυτο.. Τωρα που θα τον ξαναδει θα πρεπει να προτεινει κατι ουσιαστικα αποτελεσματικο γιατι πραγματικα ποναει η ψυχη μου να τον βλεπω με το κολαρο...

Για να δούμε ποια θα είναι η επόμενη επιλογή του γιατρού...
Αν και σε ψυχοφάρμακο προβλέπω να καταλήγετε κι εσείς. Το θέμα βέβαια είναι να έχει και αποτέλεσμα, ώστε να καταφέρετε να βγει το κολάρο κάποια στιγμή... Το εύχομαι μέσα από την ψυχή μου, κουράγιο και δύναμη Ναταλία μου σε αυτή την τόσο δύσκολη περίοδο που περνάτε.

Ετσι οπως κοιτουσα διαφορα σε ενα πετ σοπ ειδα συτο και σας σκεφτηκα για μαδημα φτερω λεει ειναι @Sissy
Το πιο σιγουρο ειναι ν το εχετε δοκιμασει αλλα ειπα να σας το δειξω διοτι ποτε δν ξερεις 😳

No pic - Oropharma.

αχ! Ελενάκι μου, μακάρι να ήταν τόσο απλά αυτού του είδους τα θέματα! Μ΄ένα σπρέι θα είχαμε σωθεί ''όλοι''.
Τίποτα απολύτως δεν κάνουν και ποτέ γιατρός δεν μου τα συνέστησε... (ευτυχώς δηλ διότι αισθάνομαι πως γίνονται ακόμα πιο αξιόπιστοι).

Ο Λελος τα ιδια.. Με νεο κολαρο πλεον τυπου ζιβανγκο(αφαιρεθηκε το κολαρο τυπου Ελισσαβετ γιατι τραυματιζε τις φτερουγες του οταν πετουσε).Αλλα βρισκει κολπα κ φτανει στα φτερακια της ουρας του και τα βγαζει...
Το νεο πουλακι, γιατρευτηκαν τελειως τα ποδαρακια του κι ειναι μια χαρα.
Περιμενω με αγωνια τη Δευτερα που εχω ραντεβου με τον γιατρο για να δει τον Λελο
Ευχαριστω πολυ για το ενδιαφερον ilie mp !

Αχ μακαρι να βρεθει λυση! Πολυ στενοχωριεμαι. Ευτυχως ομως που εχει μια μαμα ετοιμοπολεμη και ειμαι σιγουρη οτι θα κανεις οτι χρειαστει.
Η σχεση σας προχωραει καλα ε; :)

Τα ψυχολογικά προβλήματα, που δεν είναι όλα ένα πρόβλημα αλλά χιλιάδες διαφορετικά, ούτε στον άνθρωπο που ασχολείται μία ξεχωριστή ιατρική ειδικότητα δεν έχουν διερευνηθεί απολύτως.
Τα περισσότερα οφείλονται σε οργανικά ελαττώματα και μέχρι στιγμής οι θεραπείες αφορούν το σύμπτωμα και όχι την αιτία.
Πρέπει να μάθουμε ότι θα ζούμε με αυτό, προσφέροντας στο πλάσμα μας την καλύτερη δυνατή ποιότητα ζωής.
Ας ευχηθούμε η συγκεκριμένη να είναι ιάσιμη!

Για να δούμε ποια θα είναι η επόμενη επιλογή του γιατρού...
Αν και σε ψυχοφάρμακο προβλέπω να καταλήγετε κι εσείς. Το θέμα βέβαια είναι να έχει και αποτέλεσμα, ώστε να καταφέρετε να βγει το κολάρο κάποια στιγμή... Το εύχομαι μέσα από την ψυχή μου, κουράγιο και δύναμη Ναταλία μου σε αυτή την τόσο δύσκολη περίοδο που περνάτε.
Σισσυ μου, κατι αλλο εκτος απο το ψυχοφαρμακο δεν βλεπω κι εγω... Ο δευτερος γιατρος που τον ειδε, ηταν καθετος σχετικα με το θεμα του κολαρου... Πρεπει συντομα να βγει ειπε... Τρεμω στην ιδεα...Αν βγει το κολαρο, με μαθηματικη ακριβεια, ο Λελος θα πεθανει ή απο αιμοραγια ή απο μολυσμενη πληγη.

Αχ μακαρι να βρεθει λυση! Πολυ στενοχωριεμαι. Ευτυχως ομως που εχει μια μαμα ετοιμοπολεμη και ειμαι σιγουρη οτι θα κανεις οτι χρειαστει.
Η σχεση σας προχωραει καλα ε; :)
Η σχεση μας ειναι παρα πολυ καλη, ειναι τοσο τρυφερο και συναισθηματικο πουλακι... Τρελαινεται να του δινω φιλια στο ραμφος και τωρα ανακαλυψαμε αλλο τροπο απολαυσης,τον παιρνω αγκαλια ανασκελα και τον χαιδευω στα αυτακια του,ωρες ατελειωτες καθεται ετσι, μεχρι που πιανεται το χερι μου κ τον βαζω μεσα στο κλουβι :)

Τα ψυχολογικά προβλήματα, που δεν είναι όλα ένα πρόβλημα αλλά χιλιάδες διαφορετικά, ούτε στον άνθρωπο που ασχολείται μία ξεχωριστή ιατρική ειδικότητα δεν έχουν διερευνηθεί απολύτως.
Τα περισσότερα οφείλονται σε οργανικά ελαττώματα και μέχρι στιγμής οι θεραπείες αφορούν το σύμπτωμα και όχι την αιτία.
Μαρια μου,υποτειθεται οτι παθολογικα δεν εχει κατι, τον ειδανε δυο γιατροι. Ο πρωτος ειπε οτι εχει ακαρεα και τυ καναμε θεραπεια. Ο δευτερος που τον ειδε ειπε οτι ειναι υγιεστατος.
Δεν πιστευω οτι μπορει να θεραπευτει κατι, αν δεν ξερεις την αιτια.
Εμεις οτι καναμε και κανουμε ειναι πειραματισμοι.Απο την στιγμη που δεν εχει εντοπιστει η αιτια του προβληματος, παλευουμε με εναν αορατο εχθρο...
Ποσο ευτυχισμενο μπορει να ειναι ενα πουλακι, με ενα κολαρο για ολη του την ζωη; Πολλες ωρες της ημερας, αντι να παιζει και να ειναι χαρουμενο,τις σπαταλα προσπαθοντας να βγαλει το κολαρο απο πανω του και ειναι φυσιολογικοτατο αυτο, γιατι τον ενοχλει. Για ευτυχια ουτε λογος...

Σισσυ μου, κατι αλλο εκτος απο το ψυχοφαρμακο δεν βλεπω κι εγω...Ο δευτερος γιατρος που τον ειδε, ηταν καθετος σχετικα με το θεμα του κολαρου... Πρεπει συντομα να βγει ειπε...Τρεμω στην ιδεα...Αν βγει το κολαρο, με μαθηματικη ακριβεια, ο Λελος θα πεθανει ή απο αιμοραγια ή απο μολυσμενη πληγη.
Είπε να βγει το κολάρο, το πως θα βγει το είπε Ναταλία μου; Ποια δηλ θα πρέπει κατά την γνώμη του να είναι η επόμενη κίνηση;Να βγει το κολάρο ενώ το πουλί θα συνεχίσει να αυτοτραυματίζεται;

Θα πάψει να ασχολείται μαζί του. Είναι πολύ λίγος ακόμη ο καιρός. Αφού τρώει εγώ δεν θα το έβγαζα. Ούτως η άλλως το στρες θέλουμε να το αποφύγουμε κυρίως για να μην αρχίσουν να καταστρέφουν τον εαυτό τους κάτι που το πουλάκι ήδη κάνει. Αν εγώ σκεφτόμουν να βγάλω το κολάρο θα είχα ξεκινήσει πιο πριν την αντιμετώπιση που ακολουθεί η Σίσσυ.

Back