Ασθένειες Lovebird μαδημα φτερων και αυτοτραυματισμος

... Αφού τρώει εγώ δεν θα το έβγαζα...
Αυτό είναι το βασικό, τρώει... Το σημαντικότερο σημείο για την διαχείριση της περίπτωσης του.
(πχ ο Μάριος δεν έβαζε ούτε νερό στο στόμα του και είχε ρίγη συνεχώς, δεν θέλω να το σκέπτομαι...)

Ο γιατρος επιμενει οτι το κολαρο πρεπει να βγει.. Εγω ουτε συζητηση να ακουσω δεν θελω σχετικα.
Τον βλεπω πως αντιδρα τις ελαχιστες στιγμες χωρις κολαρο ( μετα το μπανιο του)... Ξερω οτι αν βγει,θα πεθανει απο αιμοραγια. Θα επιμεινω να γραψει καποιο ψυχοφαρμακο ο γιατρος.. Δεν μπορω να σκεφτω κατι αλλο πλεον.

Μαρια ναι, ο πρωτος κτηνιατρος ειπε οτι εχει ακαρεα κ καναμε θεραπεια με ιβερμεκτινη. Ο δευτερος που τον ειδε θεραπευμενο απο τα ακαρεα, ειπε οτι ειναι υγιεστατος. Δευτερα θα τον ξαναδει, εχω ραντεβου ηδη κλεισμενο. Ο συγκεκριμενος γιατρος ειναι και στην κτηνιατρικη σχολη του Α. Π. Θ..

. Ο δευτερος που τον ειδε θεραπευμενο απο τα ακαρεα,ειπε οτι ειναι υγιεστατος.Δευτερα θα τον ξαναδει, εχω ραντεβου ηδη κλεισμενο. Ο συγκεκριμενος γιατρος ειναι και στην κτηνιατρικη σχολη του Α. Π. Θ..
Η ''εύκολη'' λύση...χωρίς την δυνατότητα εξετάσεων (για οτιδήποτε), ποτέ δεν μπορεί κάποιος να γνωρίζει... Αλλά και έτσι να είναι (οργανικά), ψυχολογικά το πουλί δεν είναι καλά, οπότε μόνο ''υγιές'' δεν είναι... Πως θέλει να του βγάλει το κολάρο;

... Θα επιμεινω να γραψει καποιο ψυχοφαρμακο ο γιατρος.. Δεν μπορω να σκεφτω κατι αλλο πλεον.
Όπως φαίνεται είναι η μόνη λύση που απομένει Ναταλία μου και αφού νιώθεις πως θα πρέπει να ''επιμείνεις'', ας ελπίσουμε πως θα συμφωνήσει ο γιατρός... Πραγματικά δεν βλέπω να υπάρχει άλλη λύση στο πρόβλημα που τον-σας βασανίζει.
Ελπίζω ο γιατρός αυτή τη φορά να έχει κάτι ''ουσιαστικό'' να προτείνει...

Ναταλία, ο πρώτος γιατρός πώς βρήκε τα ακάρεα; Πιθανολόγησε ή διαπίστωσε με κάποιον τροπο την ύπαρξή τους; Έκανε μόνο μία εφαρμογή της ιβερμεκτίνης ή ακολούθησε πρωτόκολλο 2 τουλάχιστον εφαρμογών με διαφορά ημερών;

Ο πρωτος γιατρος εκανε εξετασεις μονο στις κουτσουλιες του. Τα ακαρεα, τα πιθανολογησε απο την περιγραφη συμπτωματων και επειδη ο Λελος ξυνοταν πολυ οσο τον παρατηρουσε. Εβαλε ο ιδιος μια σταγονα ιβερμεκτνη στο σβερκο του και επαναληφθηκαν αλλες 3 σταγονες απο μενα με διαφορα ημερων. Η αληθεια ειναι οτι το ξυσιμο σταματησε μετα την θεραπεια. Ο δευτερος γιατρος ομως απεκλεισε την πιθανοτητα να ειχε ποτε το πουλακι ακαρεα, ειπε χαρακτηριστικα οτι αδικα δηλητηριασαμε τον οργανισμο του με ιβερμεκτινη...

...Ο δευτερος γιατρος ομως απεκλεισε την πιθανοτητα να ειχε ποτε το πουλακι ακαρεα, ειπε χαρακτηριστικα οτι αδικα δηλητηριασαμε τον οργανισμο του με ιβερμεκτινη...

Ο γιατρος επιμενει οτι το κολαρο πρεπει να βγει..
Πρόκειται για τον ίδιο γιατρό;
. Α) Πως είναι σίγουρος πως δεν είχε ακάραια, σου το δικαιολόγησε;
? β) Να βγει το κολάρο ενώ αυτοτραυματίζεται... Πως δηλ υπολογίζει την εξέλιξη της ζωής ενός πουλιού που συνεχώς ματώνεται;
Δεν βλέπω να δίνονται απαντήσεις για σημαντικά θέματα...

Η αλήθεια είναι ότι εφόσον δεν είδε τα ακάρεα και πιθανολόγησε και το πουλί σταμάτησε για λίγες ημέρες να ξύνεται και να αυτοτραυματίζεται με την εφαρμογή του φαρμάκου, θα μπορούσαμε να θεωρήσουμε ότι έχει ακάρεα, τα οποία δεν καταπολεμήθηκαν αποτελεσματικά. Αλλά επίσης σκέφτομαι ότι με την εφαρμογή ιβερμεκτίνης τα πουλιά πέφτουν δλδ για μία - δύο ημέρες τα καναρίνια (δεν ξέρω για τους παπαγάλους) είναι υποτονικά και ίσως να μην αισθάνονται καθόλου καλά, και με αυτό το σκεπτικό θα μπορούσε ίσως να εξηγηθεί ότι το πουλάκι δεν είχε δύναμη ούτε να ξυθεί.
Στη θέση σου θα έκανα μια ακόμα απόπειρα με scatt. Δεν κυκλοφορεί στην Ελλάδα, αλλά ίσως κάποιο μέλος έχει να σου δανείσει ή θα μπορούσες να παραγγείλεις από το εξωτερικό.

Ναταλία Pulmosan είχες πάρει;Γιάννη μου
Σαν αυτό το φάρμακο άλλο δεν υπάρχει είναι το καλύτερο γτ να πάρει και το scatt?🙄
Ναταλια μου;
Πόσες σταγόνες του έβαλε ο γιατρός και πόσες εσύ;
Γιατί συνήθως οι γιατροί συστήνουν δυο σταγόνες στα καναρίνια και στους παπαγάλους γύρω στις 3 σταγόνες.

Η αλήθεια είναι ότι εφόσον δεν είδε τα ακάρεα και πιθανολόγησε και *το πουλί σταμάτησε για λίγες ημέρες να ξύνεται και να αυτοτραυματίζεται με την εφαρμογή του φαρμάκου, θα μπορούσαμε να θεωρήσουμε ότι έχει ακάρεα, τα οποία δεν καταπολεμήθηκαν αποτελεσματικά. Αλλά επίσης σκέφτομαι ότι **με την εφαρμογή ιβερμεκτίνης τα πουλιά πέφτουν δλδ για μία - δύο ημέρες τα καναρίνια (δεν ξέρω για τους παπαγάλους) είναι υποτονικά και ίσως να μην αισθάνονται καθόλου καλά, και με αυτό το σκεπτικό θα μπορούσε ίσως να εξηγηθεί ότι το πουλάκι δεν είχε δύναμη ούτε να ξυθεί...
* natalia s, σταμάτησε να ξύνεται μετά την εφαρμογή της ιβερμεκτίνης; ... (δεν θυμάμαι αν το έχεις γράψει)
**ο admiral το καναρίνι μου, ζύγιζε 12γρ και βάζοντας του ο γιατρός (1 σταγόνα) pulmosan ''έπεφτε'' για κάποιες ώρες, ο Λέλος ζυγίζει 50 γρ (αν θυμάμαι καλά) οπότε (λογικά) οι παρενέργειες του φαρμάκου δεν θα είναι το ίδιο έντονες όπως με αυτές ενός καναρινιού...ώστε να φτάσει να μην μπορεί να ξυθεί γι΄αυτόν τον λόγο.

Έδειχνε κουρασμένος-άτονος για μερικές ώρες Εύα μου
Ααα μάλιστα κατάλαβα, απλά μου έκανε εντύπωση, γτ το καναρίνι μου μετά απο κάθε χρήση πουλμοσαν ήταν πολύ ζωηρό... Τέλος πάντων μην βγω κ εκτός.:D

* natalia s, σταμάτησε να ξύνεται μετά την εφαρμογή της ιβερμεκτίνης; ... (δεν θυμάμαι αν το έχεις γράψει)
**ο admiral το καναρίνι μου, ζύγιζε 12γρ και βάζοντας του ο γιατρός (1 σταγόνα) pulmosan ''έπεφτε'' για κάποιες ώρες, ο Λέλος ζυγίζει 50 γρ (αν θυμάμαι καλά) οπότε (λογικά) οι παρενέργειες του φαρμάκου δεν θα είναι το ίδιο έντονες όπως με αυτές ενός καναρινιού...ώστε να φτάσει να μην μπορεί να ξυθεί γι΄αυτόν τον λόγο.
Σίσσυ στο ποστ 67 το γράφει.

• Like
Αντιδράσεις: Sissy
O Λελος εξυνε με το ποδι του τον σβερκο του, οπως κανουν οι σκυλοι.. Αυτο εννοω οτι μετα την θεραπεια για τα ακαρεα σταματησε να ξυνεται. Ουτε για μια στιγμη δεν σταματησε να μαδιεται και να αυτοτραυματιζεται.
Σισσυ μου, ο δευτερος γιατρος τον εξετασε με γυμνο ματι και ειναι ο ιδιος που προτεινει να βγει το κολαρο.
Οση εγκυροτητα μπορει να εχει η αποψη του πρωτου γιατρου που μας εδωσε θεραπεια για ακαρεα τραχειας, αλλο τοσο εχει κι η αποψη του δευτερου. Εκτος απο αναλυση κουτσουλιας, καμμια αλλη εξεταση δεν εγινε απο κανεναν.
Ο Λελος την περιοδο της θεραπειας με ιβερμεκτινη δεν ηταν ουτε υποτονικος, ουτε ακεφος.

Να έκανες μία προσπάθεια με φυτικά χαλαρωτικό πριν καταγύγεις σε φάρμακα;
Χαμομήλι, μαντζουράνα, φασκόμηλο κτλ.
Θα πω απλά την γνώμη μου (δυστυχώς από εμπειρία) ας ευχηθούμε να τον πιάσουν τα φάρμακα στην ήδη προχωρημένη κατάσταση που βρίσκεται... Δεν χάνει τίποτα να δοκιμάσει τα βότανα, αλλά δεν πιστεύω πως θα έχει αποτέλεσμα.

Εκτος απο αναλυση κουτσουλιας,καμμια αλλη εξεταση δεν εγινε απο κανεναν.
Και δεν υπάρχει η δυνατότητα να γίνει από κάποιον... Δυστυχώς

Back