Γενικά Mαυρισε η ουρα!

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης SMENT
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

SMENT

PB New Member
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Καλημέρα σε όλους,
Ο λογος που εκανα το τοπικ ειναι οτι το αρσενικο μου καναρινι εδω και μια βδομαδα παρατηρησα οτι τα ασπρα πουπουλα-φτερα της ουρας του εχουν καπως μαυρισει. Τι μπορει να φταιει σε αυτο;Ειναι φυσιολογικο; Το καναρινι ειναι ολο κιτρινο και μονο η ουρα ειναι ασπρη και εγινε ετσι.Βεβαια δεν εγινε και καταμαυρη απλα αρχισε και μαυριζει.

Βασικα το κλουβι το καθαριζω καθε βδομαδα εχω κατω αμμο και επισης καθαριζω και τα "σιδερα" που εχει κατω και μπορει να εχουν κολλησει κουτσουλιες. Τι μπορω να κανω περισσοτερο;Να το καθαριζω 2 την βδομαδα;
Να εβαζα καλυτερα εφημεριδα;

Αν χρειαζεται ναι.. Και 2 φορες.. Εφημεριδες ειπαμε οχι... Μελανια και χημικα. Η αμμος ειναι μια χαρα.Βαλε τακτικα μπανακι.

Αν το κλουβί σου είναι ευρύχωρο
τα κλαράκια δεν είναι σε σωστή θέση.
Αν είναι μικρό θα είναι μόνιμο το πρόβλημα.
Ακουμπά συνεχώς η ουρά στις κοτσουλιές του.
Η καθαριότητα είναι πάντα απαραίτητη αλλά
στο μικρό κλουβί δεν γλυτώνει την κατάσταση.

Οκ παραμενουμε σε αμμο.
Οσο για το κλουβι ειναι ζευγαρωστρα και στη μια μερια ειναι το αρσενικο και στην αλλη το θυληκο.Αυτο που ειπες για τις κουτσουλιες μπορει και να ισχυει φιλε γιατι το βλεπω οτι πολλες φορες "περπαταει" κατω εκτω απο τα ξυλακια.
Δηλαδη δεν προκειται να προερχεται απο ελλειψη βιταμινων;

Οχι δεν έχει σχέση με έλλειψη βιταμινών.
Δώστου σε μια αυγοθήκη, άμμο απο κοχύλια
για να περιορήσεις κάπως, το κατέβασμα στον πάτο.
Μπορείς να την καθαρίσεις με χλυαρό σαπουνόνερο,
αλλά λευκή ουρά να μένει σαν χιόνι, ΔΥΣΚΟΛΟ.
Στα λευκά κανάρίνια εγώ δεν χρησιμοποιώ καθόλου
σκάρα, γι' αυτόν το λόγο.

Οκ ευχαριστω.Αμμο απο κοχυλια που θα βρω; Μηπως εχει σχεση με την καρδουλα που του εχω;Επι της ευκαιριας θα ηθελα να ρωτησω αν η καρδουλα ειναι ιδιο με το κοκκαλο σουπιας;

Ολες οι γνωστές εταιρίες έχουν.
Sluis-Cede-κλπ. είναι συνήθως σε 2κιλα.
Την καρδούλα πέταξέ την και βάλε κόκκαλο
σουπιάς και στις δυό πλευρές της ζευγαρώστρας.

Back