Συζήτηση Προϊόντος Pico Extra Premium Canarini

PetBirds

Official account
Εγγραφή
27 Απρ 2006
Μηνύματα
2.735
Γενική συζήτηση, ερωτήσεις και αξιολογήσεις σχετικά με το μείγμα σπόρων καναρινιών Extra Premium Canarini της Pico και τη χρήση της στα πτηνά.

Μείγμα Καναρινιών Extra Premium Pico​


⭐ Αξιολογήστε το Pico Extra Premium Canarini ⭐

Για καρδερίνες δείτε το Pico Asti Carduelis.
 
Με μια διαφοροποίηση στην ποσότητα περίλλας (απο 3% σε 6%) με αντίστοιχη μείωση στο ασπούρι σε λίγο κάτω του 80% κυκλοφορεί η νέα συσκευασία της PICO. Προσωπικά δεν με πολυενδιαφέρει η ακριβής σύνθεση των σπορικών απο την στιγμή που το ασπούρι είναι στα 80% (όπως επιθυμώ) .Απλά αναφέρομαι στην τροφή γιατι πρόκειται πραγματικά για το "κάτι άλλο" στα σπορικά. Ειχα καιρό να δώ τέτοιας ποιότητας μείγμα. Υπάρχει σε συσκευασίες 1-5-20 κιλά για όλες τις ανάγκες.
 
την δοκίμασα και εγώ και ειχε όντως καλή αποδοχή
ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν πρέπει να αρκείται κανείς στην αποδοχή , στην ευρεία κατανάλωση του μείγματος. Εκείνο που έχει σημασία είναι ο σπόρος να έχει και θρεπτικά αποτελέσματα. Γι' αυτό πρέπει ανα τακτά χρονικά διαστήματα να ελέγχουμε τα πουλιά πιάνοντάς τα στο χέρι. Ενα σωστό σε πάχος πουλάκι αμέσως γίνεται αντιληπτό, με την επαφή.
 
@mgerom θεωρείτε ότι το μείγμα της pico είναι ένα καλό βασικό μείγμα σπόρων, καθώς δεν έχει πολλούς πρόσθετους σπόρους κ το σουσάμι ή το καναβουρι κ η περιλα είναι σε χαμηλά ποσοστά;
 
καθώς δεν έχει πολλούς πρόσθετους σπόρους κ το σουσάμι ή το καναβουρι κ η περιλα είναι σε χαμηλά ποσοστά;
Σύνθεση:

Κεχρί Καναδά 79%
Χρυσό λινάρι 4%
Νίζερ 5%
Καναβούρι 3%
Σουσάμι 2.5%
Λευκή περίλα 6%
Ρίγανη 0.5%
Πρωτεΐνη : 17,73%
Λιπαρά : 6,61%
Φυτικές Ίνες : 9,9%
Ασβεστιο : 893mg

Μικροβιολογικη αναλυση:

E-coli : < 10 UFC/g
Staphilococcus aureus : < 10 UFC/g
Molds (Μύκητες) : < 1000 UFC/g

Δεν πιστευω οτι λειπει κσποιος σπορος που να εχω δει σε αλλο μιγμα χωρις ρουπσεν Επισης σε ποιο μιγμα περιεχει περισσοτερο απο 6% περιλλα εργοστασιακα και 2.5 % σουσαμι? Επισης να πω οτι ακομα και απο την συσκευασια και την αισθηση που εχεις με το που το ανοιγεις το μινι σακι 5Kg (δεν ειναι πλαστικη η συσκευασια) σε κερδιζει
 
@φιλομαθης η σύσταση αυτή είναι του Pico; Η σύσταση είναι διαφορετική.
Από τις πληροφορίες για το προϊόν:

Οι σπόροι της Pico Extra Premium Canarini είναι σοδιάς 2021!

ΣΥΝΘΕΣΗ​

  • Κεχρί Καναδά 81%
  • Χρυσό λινάρι 5%
  • Νίζερ 5%
  • Καναβούρι 3%
  • Σουσάμι 2.5%
  • Λευκή περίλα 3%
  • Ρίγανη 0.5%
[automerge]1682533679[/automerge]
Επισης σε ποιο μιγμα περιεχει περισσοτερο απο 6% περιλλα
Αν θυμάμαι καλά, η Manitoba t3 platinum που αγόραζα, είχε 7% περιλα κ νιζερ 13% αλλά κεχρί στο 67% νομίζω.
Το θέμα είναι αν το pico είναι ένα καλό βασικό μείγμα. Ανάλογα την εποχή σίγουρα μπορούμε να προσφέρουμε κ άλλους σπόρους.
 
Τελευταία επεξεργασία:
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
@φιλομαθης η σύσταση αυτή είναι του Pico; Η σύσταση είναι διαφορετική.
https://www.alterpet.gr/shop/extra-premium-canarini-oregano-5kg

Με μια διαφοροποίηση στην ποσότητα περίλλας (απο 3% σε 6%) οπως αναφερθηκε αρχικα απο τον @mgerom

1682535622445.webp

η συνθεση που αναφερεις ειναι απο το link που λεει οτι ειναι εσοδειας 2021 στην πορεια προφανως εκαναν παρεμβασεις του χρονου.
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
@φιλομαθης όχι . Η σύνθεση είναι από το λινκ
Έψαξα αλλά δεν το έχω βρει να πωλείται σήμερα με διαφορετική σύσταση. Το δικό σου λινκ με την σύσταση που αναφέρεις ποιο είναι; Άσε το είδα.
[automerge]1682536999[/automerge]
Είναι μία καλή επιλογή για βασικό μείγμα ή πλήρες για καναρίνια όπως αναφέρει κ ο @STIB ;
 
Η περιγραφή του μείγματος σπόρων Pico Extra Premium Canarini ενημερώθηκε:

Ενημέρωση των στοιχείων "Σύνθεση" και "Διατροφική ανάλυση" του προϊόντος με τα πιο πρόσφατα επίσημα δεδομένα της αντιπροσωπείας.
 
@mgerom Θεωρείται την συγκεκριμένη τροφή, μια πλήρης τροφή για τα καναρίνια?
Είναι μια εξαιρετικής ποιότητος τροφή. Για τα δικά μου καναρίνια είναι απολύτως μέσα στις ανάγκες διατροφής τους για όλες τις περιόδους. Για καναρίνια άλλου τύπου, άλλου μεγέθους, άλλης περιοχής, άλλων προτιμήσεων και άλλων εκθεσιακών αναγκών πιθανότατα να υπάρχουν πιό κατάλληλα μείγματα.
 
@φιλομαθης μόνο από αυτούς θα βγει άκρη γιατί διαφορετικά μαγαζιά για την 2022 αναφέρουν διαφορετικά ποσοστά

 
  • Like
Αντιδράσεις: MARY58
@Stavros Δεν αναφέρθηκα στη ενημέρωση της παρουσίασης αλλά στις τελευταίες αναρτήσεις που έγιναν με συνδέσμους alterpet picoboccia αλλά και στα μαγαζιά που έβαλα εγώ. Εγώ προσωπικά δεν αμφιβάλω ως προς τα ποσοστά που έδωσε ο Μάκης καθόλου. Σχετικά με την ενημέρωση της παρουσίασης δεν κοίταξα τα ποσοστά και δεν αμφιβάλλω καθόλου για την ορθοτητά τους. Από ότι βλέπεις λοιπόν υπάρχουν και λόγια κουτουρού όπως αναφέρθηκες γιατί όλοι σωστοί δεν μπορεί να είναι. Για αυτό και η αναφορά στην πηγή σε περίπτωση αμφιβολίας για όσους βέβαια έχουν και είναι δικαίωμά τους να την έχουν!!!
 
  • Like
Αντιδράσεις: MARY58
Καλημέρα. @Stavros η παρουσίαση στο φόρουμ είναι ενημερωμένη με την ορθή σύσταση του μείγματος, για το pb μιλάμε. Όμως δεν συμβαίνει το ίδιο σε όλα τα πετ σοπ. Στην αρχή κ εννοείται δεν αμφισβητώ τον κύριο Μάκη, πριν την ενημέρωση του φόρουμ, δεν έβρισκα την σοδειά του 2022.
Ανεξαρτήτως, ειδικά με το αυξημένο ποσοστό περιλας κ την αξιολόγηση της καθαρότητας των σπόρων από τον κύριο Μάκη, φαίνεται ένα πολύ καλό μείγμα. Κ μπόνους οι μικρές συσκευασίες.
 
Όμως δεν συμβαίνει το ίδιο σε όλα τα πετ σοπ
Μαρία και Κώστα, εννοείται ότι δεν είναι έγκυρες σε όλα. για αυτό και ανέφερα ότι από τη στιγμή που η Παρουσίαση έχει ενημερωθεί, ότι διαφορετικό υπάρχει έξω είναι λάθος.

Το περιεχόμενο των παρουσιάσεων του PetBirds δεν είναι copy paste από ηλεκτρονικά καταστήματα άλλα μεταφράσεις απευθείας από τον κατασκευαστή. Δεν υπάρχει ούτε μία σελίδα στις παρουσιάσεις που να είναι copy-paste. Για την ακρίβεια, από τότε που ξεκινήσαμε τις παρουσιάσεις, γίναμε στόχος τυφλών copy pastαδων σε βαθμό που και “φιυττγφδγξιυτ” να γράφαμε κατά λάθος σε μία παρουσίαση, θα γέμιζαν “φιυττγφδγξιυτ” τα μισά ηλεκτρονικά καταστήματα στην Ελλάδα.

Τα δεδομένα αλλάζουν κατά διαστήματα, αυτό είναι γεγονός. Το πλεονέκτημα των παρουσιάσεων εδώ σε μας είναι ότι μόλις επισημανθεί κάποια μη ενημερωμένη πληροφορία, η συζήτηση της παρουσίασης της δίνει την ευκαιρία να επικαιροποιηθεί έγκαιρα. Τέλος πάντων, έχω ξεφύγει εντελώς από το θέμα.

κ την αξιολόγηση της καθαρότητας των σπόρων
Την ίδια ενημέρωση έχω και εγώ από άτομα που την έχουν χρησιμοποιήσει.
Με την ευκαιρία, όποιος έχει εμπειρία από τη χρήση της, ας κάνει και την αξιολόγηση του, βοηθάει.
 
Back
Top