Φροντίδα Ringneck 3 μηνών ταϊσμένο στο χέρι είναι λίγο επιθετικό

Το θέμα παιδιά είναι ότι ο εκτροφέας που το πείρα το είχε κανονικά στο χέρι του και δεν τον έκανε τπτ εγώ που το πλησιάζω φωνάζει και Φανή νέο
[automerge]1717502804[/automerge]
Και επιδη έπρεπε της 3 προτες μερες περίπου να το δώσω κρέμα στο στόμα αναγκαζόμουνα να το πιάνω με γάντια ώστε να μην με δαγκώσει

Τελευταία επεξεργασία:
@kika δεν γνωρίζω.
@Nick091RN καλό θα ήταν να το πάρεις απογαλακτισμενο. Ώστε να μην μπαίνεις σε αυτή τη διαδικασία που είναι αγχώδης κ για σένα κ για αυτό. Κ για αυτό περισσότερο.
Κάθε πότε σου είπε να το ταιζεις με κρέμα; Τρώει καθόλου σπόρους;

@MARY58 Μου είπε ότι είναι καλό να του ταΐσω γιατί θα με συνηθίσει πιο εύκολα και επίσης μου είπε να το δώσω αυτές τις μέρες γιατί δεν έτρωγε καθόλου φάει τις πρώτες τρεις μέρες και δεν έπρεπε να μείνει νηστικό

@Nick091RN δηλαδή τρώει μόνο κρέμα;
Μετά τους τρεις τέσσερις μήνες αν θυμάμαι καλά απογαλακτίζονται τα ringneck. Σου έχει πει ο εκτροφέας ποιο μείγμα σπόρων προτείνει να του δίνεις; Δώσε του κ λίγο μήλο αλλά να προσέχεις να το αφαιρέσεις μετά γρήγορα γιατί μαυρίζει. Κ λίγο κεχρί για λιχουδιά. Πάντως θέλει υπομονή. Ακόμα προσαρμόζεται το μικρούλι.
Θα σου πουν κ τα έμπειρα μέλη για παπαγάλους σχετικά.
[automerge]1717510134[/automerge]
Συμπληρωματικά το μηλαράκι χωρίς τα κουκούτσια.
Έχε υπόψη σου την λίστα

Τελευταία επεξεργασία:
@MARY58 όχι κάλε .Αρχικα δεν είναι 3 μηνών είναι 2 μηνών κ κάτι μέρες απλά το είπα έτσι . Επίσης μόνο μέχρι προχτές του έδωσα κρέμα τώρα τρώει κανονικά την τροφή του και πολύ μάλιστα τρώει . Τώρα κεχρί δεν ξέρω τι ακριβώς είναι αλλά του έχω δοσει μιλετ το οποίο δεν το έχει αγγίξει και επίσης μήλο του έχω δοσει το οποίο επίσης δεν έχει φάει ακόμα . Πάντως ευχάριστο πολύ βλεπω ότι αγαπάς αυτό που κανείς και είσαι προθημη να βοηθάς πολύ κόσμο 😄

@Nick091RN αυτό που σου λέω κεχρί, το μίλλετ είναι. Δοκίμασε κ άλλα λαχανικά, που θα πάει, θα λυγίσει. Σιγά σιγά θα σε μάθει κ θα γίνεται παρεάκι. Ακόμα προσαρμόζεται στα νέα του δεδομένα.
Σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Δεν έχω παπαγάλο αλλά μου αρέσει να διαβάζω για αυτούς κ αν ξέρω την απάντηση με χαρά να την αναφέρω. Ένα πολεμοχαρές καναρίνι έχω που λατρεύω.🤭
Εδώ στο φόρουμ θα βρεις πολλά μέλη που με αγάπη κ ευγένεια μοιράζονται γενναιόδωρα τις γνώσεις τους κ τις εμπειρίες τους για το κοινό στόχο να μαθαίνουμε κ να φροντίζουμε καλύτερα αυτά τα φτερωτά αξιολάτρευτα πλασματάκια που είναι απόλυτα εξαρτώμενα από εμάς.

@Nick091RN μπερδεύτηκα λίγο διάβασα άλλο θέμα αλλά η απάντηση μου μπήκε σε αυτό! Αρχικά , το πρώτο πράγμα που θα σου προτείνω είναι να στείλεις δείγμα κουτσουλιών για εξέταση γιατί συνήθως όσα ταΐζονται με κρέμα από ερασιτέχνες είναι επιρρεπείς σε μύκητες και μπορεί ανα πάσα στιγμή να το χάσεις! Αν είναι δυο μηνών , έχω την εντύπωση ότι καλό είναι να μην δώσεις λαχανικά ακόμη , καλύτερα πελλετ και σποράκια και μετά τον 4 μήνα λαχανικά(εμένα για ζακο αυτό μου είχε προτείνει εκτροφέας κ πτηνιατρος ). Σε καμία περίπτωση μην το ξαναπιάσεις με γάντι και γενικά προσπαθησε να μην κανείς κινήσεις και θορύβους που το στρεσαρουν!

Αν είναι δυο μηνών , έχω την εντύπωση ότι καλό είναι να μην δώσεις λαχανικά ακόμη ,
Γιατί αυτό Μαρία;
[automerge]1717521494[/automerge]
Εννοώ αν τρώει σπόρους γιατί όχι κ λαχανικά;

@MARY58 εμένα ο εκτροφέας μου μου είπε ότι σε αυτή την ηλικία μόνο λίγο μήλο πρέπει να του δόσω η κιγο γλυκοπατάτα τίποτα άλλο
[automerge]1717521916[/automerge]
@Ιβαν επίσης ναι πρέπει να το πάω γενικά σε κάποιον πτηνιατρο αλλά θα το κάνω σύντομα . Να προσθέσω κάτι , το πουλάκι μου τρίζει το Ράμφος του είναι κακο ?
[automerge]1717522121[/automerge]
@Nick091R τώρα ο εκτροφέας μου μου είπε να του στείλω ένα βίντεο στο οποίο το ταΐζω κρέμα για να δει τον τρόπο που το κάνω αλλά και την συμπεριφορά του πουλιού και γιατί δαγκώνει . Αυτόν τον παραξενεύει γιατί είναι εκπαιδευμενω και τα λεφτά που έδωσα είναι πολα αλλά χαλάλι του και θα το φτιάξω εγώ
[automerge]1717522150[/automerge]
@Nick091R πάντως σας ευχαριστώ πολύ για της συμβουλές σας το εκτιμώ πραγματικά

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
@MARY58 αν δεν κάνω λάθος μου είχαν πει ότι ακόμη σε αυτή την ηλικία έχουν ευαίσθητο πεπτικό και δεν θελουμε να ταλαιπωρηθούν με διαρροιες( νομιζω κιολας ο πτηνιατρος τότε μου ειχε αναφέρει ότι αυξάνουν τον κίνδυνο σε αυτή την ηλικία για ασκαριδες και μύκητες τα λαχανικά κρατώ βέβαια και μια επιφύλαξη γιατί έχει περάσει και καιρός από τότε )
[automerge]1717522903[/automerge]
@Nick091R αυτό με το ραμφος το έκανε και εμένα μικρός όταν χουζουρευε! Θεωρω πως δεν είναι ανησυχητικό ! Καλύτερα επέστρεψε στις παλιές Ταιστρες ώστε να μην χρειάζεται να βάζεις τα χέρια και το τρομάζεις !εχε κατά νου ότι μπορεί να έχει τρομοκρατηθεί από το χέρι που μπαίνει μέσα στο κλουβί και από το γάντι που το επιανες όποτε θα χρειαστεισ λίγο περισσότερο χρόνο και υπομονή για να σε εμπιστευτεί και να νιώσει ασφάλεια !να πλησιάζεις ήρεμος Το κλουβί να του μιλάς ήρεμα και έχοντας έξω από το κλουβί το χέρι σου να του δίνεις λίγο κεχρί η ηλιόσπορο Θα σου πρότεινα να μην αργήσεις τις εξετάσεις καντες όσο πιο σύντομα μπορείς!

Τελευταία επεξεργασία:
@Ιβαν θα μπορούσα να δω το ζακο σας ?
[automerge]1717523247[/automerge]
@Ιβαν ναι ναι θα της κάνω της εξετάσεις μίλησα και με τον εκτροφέα μου και μου είπε καλό θα ήταν να το πάω

@Ιβαν εσάς στην αρχή στην ηλικία του ρικη μου πως ήταν η συμπεριφορά του ?
[automerge]1717523884[/automerge]
@Ιβαν ναι ναι το δοκίμασα
44[/automerge]
IMG_4707.jpeg
[automerge]1717524209[/automerge]
@Ιβαν α νωμιζω το έκανα την βλέπετε την φοτο ?

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Back