Διατροφή "The Bakery" βάση αυγοτροφής

Σήμερα έγινε νέα δοκιμή με παραλλαγές όμως.
Έβαλα δύο αυγά ολόκληρα με χοντρό σιμιγδάλι με το μάτι μέχρι να γίνει ένας χυλός.

IMG_20220324_115756.webp

Στη συνέχεια έβαλα το μίγμα στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά αφού πρώτα το σκέπασα με αλουμινόχαρτο και από πάνω έβαλα και τα τσόφλια για να προστεθούν αργότερα στο τελικό προϊόν.
IMG_20220324_120101.webp

Αφού έσβησε ο φούρνος το άφησα μέσα για άλλο ένα τέταρτο και στη συνέχεια το έβγαλα στο μπαλκόνι για να κρυώσει. Μετά από μια ώρα αφού κρύωσε καλά το έκανα κομματάκια και το έβαλα στο μουλτι όπου πρόσθεσα μία κουταλιά ρίγανη, ένα κουταλάκι μπούκοβο, δύο κουταλιές ελαιόλαδο και τα τσόφλια.
IMG_20220324_155624.webp
IMG_20220324_155557.webp

Δε ξέρω αν άρεσε στα καναρινάκια μου αλλά χωρίς τα τσόφλια εμένα μου άρεσε πάρα πολύ!
 
@Tony Forpus ναι φαίνεται και θέλω να πιστεύω πως είναι κιόλας καλύτερη από την προηγούμενη.
Στην προηγούμενη αποδείχτηκε λάθος ο τεμαχισμός και η τοποθέτηση ξανά στο φούρνο γιατί έγινε αρκετά σκληρό σαν φρυγανιά και στην ουσία μεγάλο μέρος πήγε χαμένο γιατί δεν μπορούσαν να το φάνε.
 
Μετά από 3 χρόνια χρήσης της συγκεκριμένης βάσης θα ήθελα να ρωτήσω αν μπορούμε να αντικαταστήσουμε ένα μέρος από το σιμιγδάλι με βρώμη;
 
@Kiriazis

Θεωρητικα δεν θα εχεις προβλημα,ξεκινα να προσθετεις σιγα σιγα και θα δεις τι ανοχες εχει το μειγμα.
Περιμενουμε φωτο απο το αποτελεσμα.
 
@Tony Forpus
Θα το δοκιμάσω τις επόμενες μέρες και θα ενημερώσω.
Άρα δεν υπάρχει θέμα με την βρώμη και μπορούν να την καταναλώσουν άφοβα τα καναρίνια;
 
Έγινε η δοκιμή και παραθέτω τις δοσολογίες που χρησιμοποίησα.

2 ολόκληρα αβγά 130 γραμμάρια
Σιμιγδάλι χονδρό 50 γραμμάρια
Βρώμη αλεσμένη 50 γραμμάρια

Μετά το ψήσιμο το τελικό προϊόν βγήκε 150 γραμμάρια

Πρόσθεσα 2 κουταλάκια ρίγανη, 2 κουταλάκια θυμάρι και ελαιόλαδο με το μάτι.
Μετά από αυτά το τελικό προϊόν έφτασε τα 217 γραμμάρια.

IMG_20250218_112126.webpIMG_20250218_112128.webpIMG_20250218_112114.webpIMG_20250218_131200.webpIMG_20250218_131214.webpIMG_20250218_131500.webpIMG_20250218_112126.webpIMG_20250218_112128.webpIMG_20250218_112114.webpIMG_20250218_131200.webpIMG_20250218_131214.webpIMG_20250218_131500.webp
 
@Tony Forpus

Σαν αποτέλεσμα μου άρεσε και εμένα αλλά έχω μπερδευτεί λίγο ως προς την θρεπτική αξία που αποδίδει.
Η βρώμη που χρησιμοποίησα στη συσκευασία αναφέρει 11% πρωτεΐνη αλλά από αναζήτηση στο διαδίκτυο διάβασα για ποσοστά πρωτεΐνης από 4% έως 12,5%.
 
@Tony Forpus

Σαν αποτέλεσμα μου άρεσε και εμένα αλλά έχω μπερδευτεί λίγο ως προς την θρεπτική αξία που αποδίδει.
Η βρώμη που χρησιμοποίησα στη συσκευασία αναφέρει 11% πρωτεΐνη αλλά από αναζήτηση στο διαδίκτυο διάβασα για ποσοστά πρωτεΐνης από 4% έως 12,5%.

Αυτο που λες ειναι αληθεια,δεν ξερω αν εχει να κανει με την ποικιλια της βρωμης
Το αμερικανικο υπουργει γεωργιας την δινει ακομα χαμηλοτερα για παραδειγμα

 
Back
Top