Ασθένειες Άρρωστο κοκατίλ με μικρή αστάθεια και υπνηλία

Irene V

PB New Member
Εγγραφή
7 Απρ 2014
Μηνύματα
82
Καλησπερα σε ολους! Εχω ενα κοκατιλ θηλυκο, 1 ετους περιπου, το οποιο εχω σε κλουβακι μονο του, το βγαζω εκτος σπιτιου τις πρωινες ωρες. Επισης, ειναι ηρεμη κ την βγαζω απο το κλουβι κ περιφερεται μεσα στο σπιτι σχεδον καθε μερα.. Τρωει σπορους και ηλιοσπορους, κ καμια φορα της δινουμε μαρουλι κ ψωμι. Αυτες τις μερες ομως ειχε φαει αποκλειστικα σπορους!
Απο χθες λοιπον που την εβγαλα απο το κλουβι ειδα τον πατο που ειχε πρασινες κουτσουλιες, σχηματισμενο μερος το πρασινο αλλα πολυ υδαρες με πρασινωπα υγρα.. Ασυνηθιστες πολυ κ ετσι πηγα και μου εδωσαν το aviomycine να της βαλω στο νερο.. Την παρατηρησα και εβλεπα οτι δεν ειχε πολυ διαθεση για φαγητο και νερο δεν ειδα να πιει καθολου.
Σημερα εχει ακομα πιο μειωμενη ορεξη για φαγητο, συνεχεια ειναι σαν κουρασμενη με μικρη ασταθεια και υπνηλια. Οι κουτσουλιες της ειναι ακομα πολυ υδαρες αλλα ασπρου χρωματος, και σχεδον καθολου πρασινο μερος. Εγω απο την συμπεριφορα της βλεπω οτι χειροτερεψε πολυ, και δεν ξερω τι να κανω για να τη βοηθησω.. Μηπως να της δωσω απευθειας στο στομα aviomycine? Η' να περιμενω να περασουν οι 5 μερες με το aviomycine που μου ειπαν να βαζω στο νερο;
Οποιαδηποτε βοηθεια ευπροσδεκτη!
Αν καταφερω θα ανεβασω και φωτογραφιες!
 
Καλησπέρα Ειρήνη μου! Σε ποια περιοχή/πόλη μένεις αν επιτρέπεται;
 
Στη Ζακυνθο μενω!

1111115_n.webp
13528755_10208056182574605_8227104202180486218_n.webp
Αυτες που ανεβασα παραπανω ειναι οι χθεσινες κουτσουλιες που με ανησυχησαν και του πηρα aviomycine.

greenp.webp

Η παπαγαλινα οπως ηταν χθες κακοκεφη και φουσκωμενη, αλλα ευτυχως δεν καθοταν στον πατο του κλουβιου..

grpakn.webp

Και τελος αυτη η ασπρη ειναι η σημερινη κουτσουλια που εμενα μου φαινεται χειροτερη αφου μαλλον δειχνει οτι δεν τρωει κιολας..
 
Ειρήνη μου, η εικόνα δεν είναι πολύ καλή από τις περιγραφές σου. Έχει κάνει καθόλου αυγά το πουλάκι σου; Η γενικότερη διατροφή της ποια είναι; Ποιες είναι οι πηγές ασβεστίου που της παρέχεις; Οι κουτσουλιές μόνο με άσπρο, δείχνουν ότι το πουλάκι δεν έχει φάει, αυτό εξηγεί και την αδυναμία του.
Δώσε πρώτα ηλεκτρολύτες ή ζαχαρόνερο και έπειτα επειγόντως να μιλήσουμε για το ασβέστιο. Κακώς έδωσες αντιβίωση χωρίς να υπάρχει ιατρική γνωμάτευση, σε καταλαβαίνω όμως λόγω αγωνίας σου.

Τώρα είδα τις φωτογραφίες. Υπάρχει περίπτωση όταν το βγάζεις έξω να έφαγε κάποιο φυτό; Της έδωσε πρασινάδες; Έχει καρβουνάκι στο σπίτι;
 
Τρωει μειγμα σπορων με βιταμινες και ηλιοσπορους, κ καμια φορα της δινουμε μαρουλι κ ψωμι.
Οχι αυγα δεν εχει κανει ακομα, και στο κλουβακι της εχω 2 κοκκαλα σουπιας..

Ζαχαρονερο δεν το εχω ξανακουσει, αυτο το αγοραζουμε η ειναι απλα νερο με ζαχαρη;!
Καρβουνακι οχι δεν εχει. Μαρουλι δεν της εδωσα, και οσο την εχω εξω και ειναι μεσα στο κλουβι δεν φτανει να μασουλησει καποιο φυτο.
 
Ναι οντως μπερδεμα 😵 Επισης δεν ξερω αν βοηθαει αυτο στη γενικοτερη εικονα της αλλα τη ζυγισα και ειναι 96 γραμμαρια!
 
Φαίνεται η κακουχία στο πουλί και πως είναι αδύνατο. Αλλά μπορεί να συντρέχουν πολλά και η συμβουλή για το ένα, έρχεται σε αντίθεση με κάποιο άλλο ενδεχόμενο. Γι αυτό, πρέπει να γίνει εξέταση τουλάχιστον στις κουτσουλιές. Οι απλές ανώδυνες συμβουλές είναι να δώσεις ανάλατο κοπανισμένο πασατέμπο σε κάποια τροφή που αγαπάει, για την περίπτωση που έχει σκουλήκια στο έντερο.
Να της δώσεις σκορδόνερο για τον ίδιο λόγο.
Ζαχαρόνερο δώσε μόνο προσωρινά για τόνωση (ναι λίγη ζάχαρη σε νερό, κατευθείαν στο στόμα), γιατί αν είναι μύκητες, η ζάχαρη τους ενισχύει.
Μετά το αντιβιωτικό κατέπεσε ακόμα περισσότερο;
Περίμενε και άλλες γνώμες αλλά νομίζω πρέπει να το διακόψεις.
Το σουπιοκόκκαλο το τρώει;
Θα σου έλεγα να της δώσεις μηλόξυδο στο νερό αλλά αν έχει αυγό αυτό απαγορεύεται.
Η πλάτη της είναι κάπως φουσκωμένη; Η αμάρα πρησμένη;
Καταλαβαίνεις; Δεν γίνεται μέσω του φόρουμ να πάρεις απαντήσεις που μόνο γιατρός με σφαιρική εικόνα, γνώσεις και εξετάσεις, μπορεί να απαντήσει.
 
Εχετε δικιο, αλλα σε ενα μικρο μερος σιγουρα ειναι δυσκολο να βρω εξειδικευμενο πτηνιατρο, σε αλλο κοκατιλ που ειχα παλαιοτερα δεν ειχαν καταφερει να το σωσουν..
Η αμαρα δεν ειναι πρησμενη, ουτε φουσκωμενη η πλατη της.
Της εδωσα λιγο ζαχαρονερο και της ετοιμαζω και το σκορδονερο. Παρολο που εχει τοση ζεστη δεν εχει διαθεση να πιει νερο κ ηπιε ελαχιστο ζαχαρονερο.
Το αντιβιωτικο της το εβαλα χθες στο νερο και σημερα ειναι χειροτερα. Αλλα δεν ειναι σιγουρο οτι το ηπιε γιατι δεν την ειδα να πινει νερο καθολου!
Mηπως ξερετε αν υπαρχει καποια ετοιμη δυναμωτικη τροφη που θα μπορουσα να της δωσω αφου δεν εχει ορεξη για φαγητο;
 
Μα αν είναι άρρωστο κοριτσάκι μου τι να της κάνει η τροφή; Χρειάζεται θεραπεία. Μικροβιολογικές εξετάσεις και ανάγνωσή τους, μπορεί να κάνει και μη ειδικευμένος σε πτηνά κτηνίατρος, φτάνει να συνεργάζεται με κάποιο εργαστήριο και να του τις πας. Ψάξε βρες κάποιον που να μπορεί και θα σου πούμε εμείς πως θα τις συλλέξεις για να τις παραδώσεις. Επείγον.
 
Έχετε δίκιο αλλά δυστυχώς μεσολαβεί Σαββατοκύριακο.. Όποτε Δευτέρα θα πρέπει να γίνει αυτό. Την πήγα παλι σε αυτόν που μου έδωσε την αντιβίωση κ επιμένει να της βάζω στο νερό 6 μέρες κ επειδή είναι αδύνατη μετά να της κανει αλλη θεραπεία με βιταμίνες για να δυναμώσει.. Κ μου είπε να της βάλω λίγη βρώμη στο φαγητό!
 
Την πήγα παλι σε αυτόν που μου έδωσε την αντιβίωση κ επιμένει να της βάζω στο νερό 6 μέρες κ επειδή είναι αδύνατη μετά να της κανει αλλη θεραπεία με βιταμίνες για να δυναμώσει.. Κ μου είπε να της βάλω λίγη βρώμη στο φαγητό!
Τι είναι αυτός; Πτηνιατρος; Κτηνίατρος; Εκτροφέας; Πετσοπάς; Έχει τις κατάλληλες γνώσεις;
 
Αυτός έχει πετ σοπ αλλά επειδή είναι κ εκτροφέας έχει γνώσεις αφού ασχολείται, κ απο όσο ξέρω κ άλλοι που έχουν εκτροφεία με πτηνά τον προτιμουν.. Απο κτηνιάτρους που έχω πάει σε κανένα δεν ήμουν ευχαριστημένη.
 
αλλά επειδή είναι κ εκτροφέας έχει γνώσεις αφού ασχολείται,
Να μην είσαι και τόσο σίγουρη..
Πάντα να κρατάς "μικρό καλάθι" όταν ακούς να μιλάνε για τόσο πολλά "κεράσια".
 
Τι να κάνουμε, στην αναβροχιά, καλό και το χαλάζι. Αφού επιμένει, να του δίνεις το φάρμακο στο στόμα, να ξέρεις πόσο έχει και αν έχει πάρει, μην μετράμε άσκοπα τις μέρες χωρίς να παίρνει φάρμακο και κατρακυλήσει εντελώς το πουλί.
Μακάρι να έχει δίκιο ο άνθρωπος και περαστικά του.
Ναι δώσε βρώμη, σε νυφάδες εννοεί υποθέτω ε; Τύπου quaker.
 
Μακάρι, σας ευχαριστώ πολυ για τις συμβουλές κ θα σας ενημερώνω για νεότερα..
 
Έχει καρβουνάκι στο σπίτι;

Αυτό με το καρβουνακι για τι είναι; Βρήκα σε ενα ξένο σάιτ ότι είναι απο το φαρμακείο κ ενδείκνυται σε δηλητηρίαση απο βαρέα μέταλλα, σκέφτομαι μήπως υπάρχει αυτή η περίπτωση.. Αν είναι πόση ποσότητα δίνουμε;
 
Όταν δίνουμε αντιβίωση δεν δίνουμε καρβουνάκι και αν έχουμε πάγια στο κλουβί το αφαιρούμε γιατί αναστέλλει την δράση του φαρμάκου.
Όμως, εφόσον βρίσκεσαι σε περιοχή με δυσκολία στις προμήθειες, κάποια πράγματα πρέπει να τα έχεις στην αποθήκη σου για να αντιμετωπίζεις κάποια περιστατικά εύκολα μεν, δύσκολα αν χρονίσουν.
Το καρβουνάκι για να ξέρεις είναι αυτό, είναι φθηνό και χρησιμεύει για την κατακράτηση τυχόν τοξικών ουσιών. Μεταξύ μας, βλέπω και λίγη σκουριά στο κλουβάκι, είναι άκρως επιβαρυντική, σταδιακά για την υγεία του πουλιού.
img_20150902_005746_920-jpg.35167
 
Δεν το έχω δει πουθενά, ούτε ήξερα ότι χρειάζεται.. Φοβάμαι μήπως είναι πιο πιθανή η δηλητηρίαση, αν δεν βρω το συγκεκριμένο κανει απο φαρμακείο σκεύασμα ενεργού άνθρακα διάβασα! Θα προσπαθήσω να βρω αυριο το πρωι να το έχω, κ ανάλογα πως θα είναι ίσως σταματήσω την αντιβίωση.
 
Back
Top