Ασθένειες Άρρωστο κοκατίλ με μικρή αστάθεια και υπνηλία

Γιατι διάβασα για περιπτώσεις δηλητηρίασης πουλιών απο τα βαρίδια κουρτίνας γιατι περιέχουν μόλυβδο.. Κ στο δωμάτιο μου που τριγυρνούσε κάθε μέρα οι κουρτίνες έχουν βαρίδια, θα μπορούσε να τις είχε μασουλησει όσο ήταν εκτός κλουβιού..

Τι σπόρους του δίνεις είπαμε;
Ενα μείγμα με παπαγαλινη, βιταμίνες, σιτάρι κ ηλιόσπορους!
 
Έχετε δίκιο αλλά δυστυχώς μεσολαβεί Σαββατοκύριακο.. Όποτε Δευτέρα θα πρέπει να γίνει αυτό. Την πήγα παλι σε αυτόν που μου έδωσε την αντιβίωση κ επιμένει να της βάζω στο νερό 6 μέρες κ επειδή είναι αδύνατη μετά να της κανει αλλη θεραπεία με βιταμίνες για να δυναμώσει.. Κ μου είπε να της βάλω λίγη βρώμη στο φαγητό!

Καλήμερα, ζει ακόμα ή μας άφησε; Οι πτηνίατροι δεχονται και σαββατοκυριακο, αρκει να παρεις ενα τηλεφωνο πρωτα. Επισης υπαρχουν και κληνικες μικρων ζωων οπως το Αττικο νοσοκομειο ζωων (που μπορει να εφημερεύει και πτηνιατρος). Ελπιζω για το καλυτερο.
 
Οι πτηνίατροι δεχονται και σαββατοκυριακο, αρκει να παρεις ενα τηλεφωνο πρωτα. Επισης υπαρχουν και κληνικες μικρων ζωων οπως το Αττικο νοσοκομειο ζωων (που μπορει να εφημερεύει και πτηνιατρος). Ελπιζω για το καλυτερο.
Δυστυχώς η Ειρήνη είναι στην Ζάκυνθο και δεν διευκολύνεται από άποψης πτηνιατρικών υπηρεσιών.
Ενα μείγμα με παπαγαλινη, βιταμίνες, σιτάρι κ ηλιόσπορους!
Χύμα ή συσκευασμένο;
διάβασα για περιπτώσεις δηλητηρίασης πουλιών
Το θέμα είναι πως πρώτον πρέπει να βρεις ενεργό άνθρακα, έστω και ανθρώπινο και μετά θα πρέπει να διαλέξεις, αντιβίωση ή άνθρακα. Ταυτόχρονα δεν πάνε μαζί.
 
Πήγα σε φαρμακείο κ ζήτησα καρβουνακι η κάψουλες ενεργού άνθρακα, κ μου είπαν ότι έχουν καταργηθεί κ δεν έχουν κατι παρόμοιο.. Το παπαγαλάκι είναι στην ίδια κατάσταση αλλά δεν το εχουμε δει να τρώει σήμερα.. Απο ότι βλέπω η αντιβίωση δεν δουλεύει! Θα παω παλι στο πετ σοπ να ρωτήσω αν έχουν το καρβουνακι για τα πουλιά..
 
Αυτό με το καρβουνακι για τι είναι; Βρήκα σε ενα ξένο σάιτ ότι είναι απο το φαρμακείο κ ενδείκνυται σε δηλητηρίαση απο βαρέα μέταλλα, σκέφτομαι μήπως υπάρχει αυτή η περίπτωση.. Αν είναι πόση ποσότητα δίνουμε;
Άλλο το καρβουνάκι που έχουμε μόνιμα στα κλουβιά και άλλο ο ενεργός άνθρακας που χορηγούμε εμείς σε περίπτωση δηλητηρίασης...
Ενεργός Άνθρακας, οδηγίες χορήγησης σε έκτακτη ανάγκη
 
Δηλαδή το καρβουνακι δεν κανει για δηλητηρίαση;
 
Χθες του εδωσα να πιει νερο απο το διαλυμα με την αντιβιωση. Σημερα ειναι ακομα χειροτερα, εντελως αδυναμο και αδυνατισμενο.. Συνεχεια κοιμαται κ δεν τρωει τιποτα.
Πηγα σε κτηνιατρο σημερα το πρωι, παρολο που του ειπα οτι υποψιαζομαι δηλητηριαση μου ειπε καλα κανω και του δινω aviomycine γιατι ακομα κ αν δεν τρωει με τη ζεστη που κανει θα πινει νερο. Καμια κουβεντα για ενεργο ανθρακα η κατι αλλο, μου ειπε οπως και ο πετσοπας να του συνεχισω αντιβιωση.
Επισης κοιταξα στις κουρτινες και ειδα ενα κομματι μασουλισμενο, σαν να λειπει το βαριδακι.. Πολυ πιθανον λοιπον εκει που επαιζε να το εφαγε..
Λοιπον γυρισα καμποσα φαρμακεια και σε ενα βρηκα carbocylane (nerit που διαβασα στο αρθρο δεν ειχαν), του εβαλα σε νερο και του εδωσα λιγο με πολυ κοπο, αρνειται να φαει και να πιει νερο..
Αν εχω δικιο και προκειται για δηλητηριαση, ποτε να περιμενω βελτιωση;
 
Κακά του κάνει;
Αφού αποφάσισες να δώσεις τελικά άνθρακα, αν δεν πίνει, ρίξε του στα ρουθούνια.
Υπάρχει και μια σπάνια περίπτωση, που πουλιά που διαρκώς μασουλάνε υφάσματα ή πλαστικά, αυτά γίνονται μπάλα στο στομάχι τους και παθαίνουν απόφραξη. Δεν ξέρω πόσο καιρό είχε αυτή την κακή συνήθεια και τι ποσότητες έχει μασουλήσει. Υπάρχει περίπτωση να βγάλεις φωτογραφίες την κοιλιά του;
Όπως και να έχει, η ενυδάτωση είναι πρώτης προτεραιότητας.
Επίσης βράσε ένα αυγό, αραίωσε το κρόκο με το νερό που έχεις και κάνε έναν χυλό και προσπάθησε να φάει έστω μια μικρή ποσότητα με σύριγγα χωρίς την βελόνα κατ' ευθείαν στο στόμα για να τονωθεί λιγάκι.
 
Κανει ακομα διαρροια, αλλα με ασπρα υγρα και λιγο πρασινο λογω του οτι δεν τρωει.
Θα προσπαθησω να βγαλω φωτογραφια και την κοιλια του..
 
Δεν καταφερα να του βγαλω φωτογραφια και δεν θελω να το ταλαιπωρησω αλλο ετσι που ειναι.. Παντως το κοκαλο φαινεται πολυ εντονα, ειναι αδυνατη πολυ..
 
Σκουρο μου φαινεται, φαινεται πιο ανοιχτο στη φωτογραφια λογω φλας.. Δεν ξερω πως πρεπει να ειναι φυσιολογικα..
13514344_10208063713002861_779681081_n.jpg
 
Ροζ κρεατί πρέπει να είναι. Δεν φαίνεται τίποτα βέβαια στην φωτογραφία. Σκούπισέ το καλά και κράτα το λίγο σ' ένα πετσετάκι μην σου κρυώσει κιόλας. Προσπάθησες να το ταΐσεις;
 
Φαινεται λιγο το κοκκαλο της καρινας του στη φωτογραφια.. Με συριγγα του εδωσα λιγο ηλιοσπορο κοπανισμενο με νερο κ θα βρασω κ αυγο να του δωσω. Αν ειναι δηλητηριαση κανονικα ποτε πρεπει να φανει βελτιωση; Αν κ ετσι που το βλεπω δε νομιζω οτι θα γινει καλα, δεν εχει καθολου δυναμεις..
 
Έχετε ενυδρείο με ψάρια στο σπίτι; κοτέτσι; έρχεται σε επαφή έστω και από μακριά με άγρια ζώα- πουλιά, περιστέρια κτλ;
 
Επειδη εβγαζα το κλουβι του εκτος σπιτιου τις πρωινες ωρες ειχα δει πολλες φορες σπουργιτια που ερχονταν κ τσιμπολογουσαν απο την τροφη του που επεφτε κατω.
2 μικρα χηνακια εχουμε μονο, αλλα αυτα ειναι στην αυλη και δεν ερχοταν σε επαφη μαζι τους.
 
Οι ερωτήσεις μου αφορούσαν το ενδεχόμενο να έχει κολλήσει καμιά σαλμονέλα, λόγω πράσινων κουτσουλιών και ολοκληρωτικής κατάρρευσης.
Ειρήνη μου θέλω να βοηθήσω αλλά δεν με φτάνουν οι δυνάμεις των γνώσεών μου, θα ζητήσω βοήθεια και από @Stavros και @Φοίβος, μήπως λόγω έλλειψης ιατρικής βοήθειας, κάτι ξέρουν παραπάνω.
Μακάρι να γίνει κάτι!
 
  • Like
Αντιδράσεις: Myra
Back
Top