Ασθένειες Άρρωστο κοκατίλ με μικρή αστάθεια και υπνηλία

Ειρήνη μου θέλω να βοηθήσω αλλά δεν με φτάνουν οι δυνάμεις των γνώσεών μου, θα ζητήσω βοήθεια και από @Stavros και @Φοίβος, μήπως λόγω έλλειψης ιατρικής βοήθειας, κάτι ξέρουν παραπάνω.
Μακάρι να γίνει κάτι!
Σε ευχαριστω πολυ Μαρια ουτως η αλλως :)
 
Είναι παρακινδυνευμένο να κάνουμε οποιδήποτε μικροβιολογική διάνγωση με το μάτι. Ίσως ο κτηνίατρος μπορεί να σε κατευθύνει που να κάνεις τις εξετάσεις σαν να πρόκειται για σκύλο ή γάτα. Ίσως και σε μικροβοιολογικό εργαστήριο για ανθρώπινα δείγματα. Ως τότε πάρε καλές προφυλάξεις, πλένοντας πάντα πολύ καλά τα χέρια σου.
 
Ίσως ο κτηνίατρος μπορεί να σε κατευθύνει που να κάνεις τις εξετάσεις σαν να πρόκειται για σκύλο ή γάτα.
To είπαμε από χτες αυτό Ανέστη μου όμως δυστυχώς δεν υπάρχει. Εκεί δίνουν όπως οι πετσοπάδες aviomicyn και έχει ο θεός...
Αν έψαχνε για baytril έστω γατίσιο;
 
Σημειωτέον και ο πετσοπας και ο κτηνίατρος μου συνέστησαν aviomycine.. Της έδωσα κ αυγό αλλά δεν είδα καμια βελτίωση, δεν ξέρω αν θα τη βγάλει καθαρή μέχρι αυριο..
Επίσης απο το διάβασμα που εκανα κατάλαβα ότι όλες οι ασθένειες έχουν παρόμοια συμπτώματα κ έτσι είναι πολυ δύσκολο να βγει άκρη. Ουσιαστικά τα έχει όλα τωρα, διάρροια, λήθαργο, αστάθεια, απώλεια ορεξης.. Δεν έχει φάει τίποτα μόνη της όλη μέρα.
 
Δυστυχώς έτσι είναι μόνο με τα συμπτώματα χωρίς εξετάσεις και χωρίς ιατρική ιδιότητα, δεν μπορούμε να βγάλουμε συμπέρασμα. Πάντως τελικά το φάρμακο δεν το πήρε έτσι; Αφού δεν έπινε το νερό της.
 
Της είχα δώσει με το ζόρι νερό την προηγούμενη μέρα για να πιει με το φάρμακο. Αλλά αφού δεν είδα βελτίωση κ είδα κ το βαρίδι της κουρτίνας δαγκωμένο υπέθεσα ότι καλύτερα θα ήταν να της δώσω ενεργό άνθρακα που βρήκα σήμερα..

Πολυ φοβάμαι ότι ακόμα κ αν έβρισκα κάποιον να κανει εργαστηριακές εξετάσεις μέχρι να βγάλουν τα αποτελέσματα θα είναι αργά.. Αφού χειροτέρεψε πολυ απότομα..
 
Δεν παίρνεις τηλέφωνο τον εκτροφέα να τον ρωτήσεις αν έχει baytril να του δώσετε σε μια ύστατη προσπάθεια;
 
Δεν έχω το τηλέφωνο του..
Αυτό το baytril για τι είναι; Αν δεν καταφέρω να το παρω να του δώσω παλι aviomycine αλλά αδιάλυτο στο στόμα; Μήπως δράσει;
 
7 σταγόνες στην ποτίστρα της, για 6 μέρες.. Θα κοιτάξω μήπως βρω baytril αλλά αυτό δίνεται αδιάλυτο η στο νερό;
Διάβασα το άρθρο Μαρια κ κατάλαβα ότι πάει στο νερό του, άρα θα πρέπει να του δίνω το διάλυμα με τη σύριγγα..
 
κατάλαβα ότι πάει στο νερό του, άρα θα πρέπει να του δίνω το διάλυμα με τη σύριγγα..
Ναι σωστά κατάλαβες, λόγω της κατάστασης του πουλιού, θα έλεγα να αυξήσεις λίγο την δόση και την ποσότητα που θα χορηγήσεις.
 
Δευτερα θα μπορέσω να βρω baytril ελπίζω..
 
Δώσε τώρα για να ξαναδώσεις 5-6 το πρωί επαναληπτική δόση με φρέσκο φάρμακο ε; Κάνε μικρότερη ποσότητα.

Να ανακινείς το μπουκαλάκι με το φάρμακο πριν το χρησιμοποιήσεις.
 
Δώσε τώρα για να ξαναδώσεις 5-6 το πρωί επαναληπτική δόση με φρέσκο φάρμακο ε; Κάνε μικρότερη ποσότητα.
Να αυριο είναι Κυριακή δεν μπορώ να βρω baytril.. Aviomycine έχω κ ενεργό άνθρακα..
 
Όχι δεν έχω καταλάβει να μυρίζουν άσχημα οι κουτσουλιές.. Σήμερα παλι δεν τρώει τίποτα κ δεν έχει βελτιωθεί, θα της δώσω διάλυμα aviomycine με τη σύριγγα..
 
Back
Top