Έξυπνες λύσεις-πατέντες για κλουβιά κι εξοπλισμό

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Sissy
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Sissy

PB Senior Member
Εγγραφή
28 Απρ 2006
Μηνύματα
8.063
Πόλη
Βουλιαγμένη
Ανοίγω αυτό το θέμα για να προσθέσει ο καθένας μας κάποιες πατέντες-λύσεις στις οποίες έχει καταφύγει προκειμένου να εξυπηρετήσει ανάγκες στα κλουβιά (και όχι μόνο).
πχ Στις μεταφορές-ταξίδια με μικρό κλουβί (περιορισμένος χώρος), αντιμετώπιζα θέμα με το νερό στα κλουβιά, θα έπρεπε η ποσότητα να είναι λιγοστή για να μη χύνεται.
Αποφεύγω να χρησιμοποιώ το αλουμινένιο κυπελάκι (φοβάμαι δηλητηρίαση)

tinypic-no-longer-available.jpg


έτσι κατέληξα στην εξής λύση

Έκοψα (αφού μέτρησα την περίμετρο) μια μεγάλη ποτίστρα

tinypic-no-longer-available.jpg


την στερέωσα σε μια θήκη αυγού-βιταμίνης, με αυτό τον τρόπο έχω μια ποτίστρα με βάθος, χωράει αρκετή ποσότητα νερού χωρίς να χύνεται.

tinypic-no-longer-available.jpg
 
Δεν ξερω αν θεωρειται εξυπνη λυση, λογικα το κανουν πολλοι, αλλα θα το πω.
Ασφαλιζω λοιπον τα πορτακια των κλουβιων των παπαγαλων(γνωστοι δραπετες 🙂 με μικρα κλιπσακια μαλλιων (για τους αντρες της παρεας, τα μικρα κοκκαλακια με τα δοντακια😛).
Αρχικα χρησιμοποιουσα κορδονακια τα οποια δε με βολεψαν ιδιαιτερα γιατι επρεπε να τα λυνω και να τα ξαναδενω καθε φορα που ηθελα να ανοιξω τα πορτακια.
Τα μικρα κλιπσακια με βολεψαν πολυ, και κραταν "γερα" τις πορτες στη θεση τους 🙂
 

Συνημμένα

  • rsz_img_20160508_015901.webp
    rsz_img_20160508_015901.webp
    44,6 KB · Προβολές: 292
Κι εγώ χρησιμοποιώ μικρά κλιπ μαλλιών όχι μόνο στις πόρτες αλλά και για την κούνια του Μάριου (του αρέσει τόσο πολύ να κάθεται εκεί στο κλουβάκι μεταφοράς του). Όταν βρισκόμαστε (εν κινήσει) στο αυτοκίνητο η κούνια κουνιέται τόσο που είναι επικίνδυνη, με το κλιπ όμως ακινητοποιείται.

tinypic-no-longer-available.jpg


Με εξυπηρετούν όμως πολύ και τα ανοξείδωτα μανταλάκια (για κουρτίνες από το IKEA).

tinypic-no-longer-available.jpg


Αφού ισιώσω βγάζω (με δυο λαβίδες-τανάλιες) το γατζάκι. Έτσι μου μένει αυτό το πολύ δυνατό και μικρό μανταλάκι, το οποίο χρησιμοποιώ για να τοποθετήσω πανί γύρω από το κλουβί, να στερεώσω ένα κλωνάρι κεχρί, παιχνίδια αλλά και πολλά άλλα.

tinypic-no-longer-available.jpg
 
Μόλις μου λύσατε ενα χρόνιο πρόβλημα που έχω με την απορία της κατασκευής προστασίας για αρπακτικά που έχω. Πραγματικα εδώ και λίγα χρονια μου εχει βγει η πίστη ανάποδα με δεσίματα, κάτι άλλες μεταλικά ελάσματα κλπ, σε σημείο που ειναι φορες που σκέφτομαι ε, και τι θα πείραζε αν δεν τους άλλαζα νερό σήμερα;, οχι οτι το κανω κιόλας, αλλά πως να το πω... Βαρυγγομώ!
Ευχαριστώ
 
Θα δοκιμάσουμε πρώτα κλαμερ και αν δεν ειναι σταθερά θα δω κι αυτο απο το Ικεα, αν και λόγω κουνελοσυρματος θα πρέπει να εχει δοντάκια. Ξέρετε τιποτα σαν κλαμερ, αλλά μικρό και με μεταλικά δόντια;
 
Επειδή είναι πλαστικά πρέπει να ξέρεις πως δεν θα έχουν ιδιαίτερη αντοχή στον χρόνο, ειδικά αν πρόκειται να τα χρησιμοποιήσεις σε εξωτερικές συνθήκες (κρύο-ζέστη), Τα μεταλλικά σίγουρα θα είναι μεγαλύτερης αντοχής.
Τα δοντάκια νομίζω δεν θα σου δίνουν απόλυτη σταθερότητα, αντιθέτως το μεταλλικό δεν πρέπει ν΄αφήνει περιθώρια (θα κρατάει πιο σταθερά εννοώ)
 
Νομίζω, οτι μέχρι, στιγμής αυτά ειναι πιο κατάλληλα για τους βρόγχος του κουνελοσυρματος και πιο ανθεκτικά και εύχρηστα για συνεχή άνοιξε- κλείσε.
Αλλά, πως τα ζητάμε; Πως ονομάζονται; Απο που τα αγοράζουμε; Ξέρει κανείς να με κατευθύνει λιγάκι;
 
Αλλά, πως τα ζητάμε; Πως ονομάζονται; Απο που τα αγοράζουμε; Ξέρει κανείς να με κατευθύνει λιγάκι;
Ως καβουράκια αναφέρονται δες εδώ και τα καταστήματα στην Πραξιτέλους
Έχω την αίσθηση όμως πως πιο αντοχής θα βρεις σε είδη κιγκαλερίας
 
Κατά τη γνώμη μου το καλύτερο είναι ένα λουκέτο (μικρό βέβαια) το οποίο δεν ανοίγει με τίποτα και ανοιγοκλεινει εύκολα.
 
Μπα, δεν θα τόσο λεγα. Αν ειναι να βάζω και να βγάζω κλειδιά, θα γίνει το πράγμα πιο περίπλοκο. Άλλωστε η προστασία εινα απο αρπακτικά πουλιά και οχι απο ανθρώπους.
 
Τα κλειδιά μπορείς να τα αφήνεις στο λουκέτο ή να τα κρεμασεις στο κλουβι. Αλλά είναι ένας πολύ καλός τρόπος προστασίας από όλα γιατί τα πλαστικά κλαμερακια μπορεί κάλλιστα να τα σπάσει ειδικά ένα παπαγαλακι.
 
Μόλις μου λύσατε ενα χρόνιο πρόβλημα που έχω με την απορία της κατασκευής προστασίας για αρπακτικά που έχω.
Γιάννη δεν έχω καταλάβει ακριβώς το ζήτημα. Έχεις πλέγμα μόνο στην πρόσοψη και θές γρήγορο άνοιξε/κλείσε; Τα κλουβιά είναι το ένα πάνω στο άλλο, σε πύργο;
 
Δημήτρη, το πρόβλημα λύνεται με τα καβουράκια που μας δείχνει η Σίσσυ.
Έχω σταθερό ορθογώνιο παραλληλεπιπεδο στον τοίχο, φτιαγμένο απο κουνελόσυρμα, του οποίου η πρόσοψη ειναι και η πόρτα που ανοιγοκλείνω, και την οποία μέχρι σήμερα ασφαλίζω με κάτι μεταλλικά ελάσματα που κου βγάζουν την ψυχή. Αλλά σύντομα θα απλοποιηθεί η όλη φάση thanks to Sissy.
 
Back
Top