Έξυπνες λύσεις-πατέντες για κλουβιά κι εξοπλισμό

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Sissy
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Εμένα πάντως μια φωτογραφία θα μπορούσε να μου δώσει κι άλλες ιδέες...ίσως
tinypic-no-longer-available.jpg

και κάτι τέτοιο κλεισμένο από την μια μεριά να μπορούσε να γίνει σαν γατζάκι για πιο ευκολόχρηστο
 
Αυτό που σκέφτηκα εξαρχής ήταν να το πιάσει απο τις δύο άκρες κάτω με τον κρίκο των κλειδιών και απο επάνω να ασφαλίζει/τεντώνει με αυτά τα μεταλλικά κλιπάκια, γάντζους ή κάτι τέτοιο:
images.webp
 
Αυτό που σκέφτηκα εξαρχής ήταν να το πιάσει απο τις δύο άκρες κάτω με τον κρίκο των κλειδιών και απο επάνω να ασφαλίζει/τεντώνει με αυτά τα μεταλλικά κλιπάκια, γάντζους ή κάτι τέτοιο:
👍 καλό!
 
tinypic-no-longer-available.jpg

επειδη οσες φορες προσπαθουσα να τραβηξω βιντεο τα πουλια τρομαζαν και εμεναν ακινητα αλλες φορες, ενας προχειρος τροπος ειναι να το τοποθετησετε σε μια ταιστρα εξωτερικα κρεμασμενη.Μπροστα μπορουμε να κοψουμε ενα λευκο χαρτι στο σχημα του τηλεφωνου. Πιστευω εχει καλα αποτελεσματα.
 
Αυτά τα μεταλλικά μανταλάκια (για κουρτίνες στο ikea) μας εξυπηρετούν αφάνταστα, στα ταξίδια οι κούνιες τους σταθεροποιούνται απόλυτα και τα πουλιά δεν στερούνται τις αγαπημένες τους θέσεις...
Για να δείτε αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται η συγκατάθεσή σας για τον ορισμό cookie τρίτων.
Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες, ανατρέξτε στη σελίδα μας για τη χρήση cookies.
 
Αυτές τις κούνιες τις έχουν λατρέψει ε! :D
Πραγματικά! Τόσο πολύ που αν χαλάσουν δεν ξέρω τι θα κάνω με τον γεροντοκόρο! Χρόνια τώρα, έχει μάθει βγάζει τα κυκλάκια (δεξιά κι αριστερά) και μόλις τα ρίξει κάτω γκαρίζει (όσο μπορεί) για το αποτέλεσμα! 😛
 
Τα σύκα είναι στην εποχή τους. Τα πουλιά τρώγοντας τα δεν υπάρχει λόγος να λερώνουν τα πάντα. Οι κλειστού τύπου μπανιέρες με έσωσαν! Μπορούν άνετα να κάνουν τις ''βουτιές'' τους στο σύκο και να τινάζουν τα κεφαλάκια τους όσο θέλουν, ενώ τα κλουβιά τους και ο γύρω χώρος, διατηρούνται πεντακάθαρα!:D

[X]
 
Μια φορα εβαλα φραουλες και νομιζα οταν γυρισα οτι το ενα σκοτωσε το αλλο. Μεχρι και οι πορτες κοκκινες ηταν!
😀 και στην κλούβα πιατάκι βάζω αλλά νομίζω οι εξωτερικές μπανιέρες είναι μακράν καλύτερες κυρίως για την υγεία τους!

Ευχαριστούμε Σίσσυ μου!
 
Τα συγκεκριμένα τα χρησιμοποιώ ως μεντεσεδάκια για το κουνελόσυρμα τις κατασκευής μου.

Πολύ έξυπνο μου έδωσες λύσει για εφαρμογή στην κλούβα που κατασκευαζω
 
Έχω τοποθετήσει την ζευγαρώστρα που ζουν τα πουλιά πάνω στη βάση-πόδι ενός άλλου κλουβιού (το οποίο δεν εξυπηρετεί την διαμονή του Μάριου πια).
Η μετακίνηση όμως καθημερινά μέσα στο σπίτι ήταν πρόβλημα, καθώς οι αποστάσεις είναι μεγάλες και τα ροδάκια της βάσης-πόδι ήταν πολύ μικρά και δεν γύριζαν με ευκολία.
Πήρα τα μέτρα, κόπηκαν τα ξύλα, μπήκαν μεγάλες ρόδες (αφαίρεσα τις μικρές) και κατασκευάστηκε μια ξύλινη βάση.

Η μεταφορά των πουλιών γίνεται πια με μεγάλη ευκολία...

tinypic-no-longer-available.jpg


Το πλαστικό πόδι είναι κενό εσωτερικά, γι΄ασφάλεια και σταθερότητα τοποθετήθηκε ένα κάθετο ξύλο ύψους 30+ πόντων (ώστε να κρατάει κόντρα)...
tinypic-no-longer-available.jpg
 
Όμορφη και πρακτική κατασκευή Σίσση μου! Γεια στα χερια σου!
Ευχαριστώ πολύ Νίκο! Εγώ την ιδέα είχα μόνο... Τα ξύλα μου τα έκοψαν στο practiker και ένας φίλος έκανε την συναρμολόγηση😉
 
Κάτι πολύ απλό και βοηθητικό, που μπορεί βέβαια να το έχει σκεφτεί ο καθένας, είναι η χρήση μιας βάσης ποτίστρας ως ταΐστρα πολλαπλών χρήσεων (δηλ. Για επιπλέον τροφές πέρα των βασικών μειγμάτων που μπαίνουν στις ταΐστρες.)
Εγώ χρησιμοποιώ τη βάση/πάτο μιας ποτίστρας 200 ml για τους εξής λόγους:
20170603_104352.webp
1. Τοποθετείται απ' έξω χωρίς να στρεσάρονται τα πουλιά (ιδανικό για περίοδο επώασης κλπ)
2. Είναι ιδανική για τροφές που έχουν υγρασία καθώς το χαμηλό βάθος της, η αναλογικά μεγάλη αεριζόμενη επιφάνεια και η δυνατότητα ανάμιξης της τροφής, έστω και με το χέρι, δεν ευνοεί τους μύκητες να αναπτυχθούν και επιμηκύνει κατά τι την παραμονή της τροφής.
3. Προσφέρει εύκολη παρακολούθηση της κατανάλωσης συγκεκριμένων τροφών από τα πουλιά (θεραπευτική, προληπτική, απλή δοκιμή).

Δύο μειονεκτήματα που μπορώ εγώ να διακρίνω είναι ότι δεν ενδείκνυται για κλουβιά σε εξωτερικούς χώρους και για πολλά πουλάκια.
 
Κοίταξε ν' αλλάξεις τα πλαστικά πατηθράκια γιατί είναι η βασική αιτία για ποδοδερματίτιδες. Οσον αφορά τα εξωτερικά τάγιστρα,υπάρχουν πολλά μοντέλλα με 1-2 ευρώ κόστος.. :)
18.15.326-800x700_0.jpg

08.03.074-800x700_0.jpeg
 
Back
Top