ianos
PB Supporter
Κυκλοφορεί και αυτό στο εμπόριο http://www.ornitalia.gr/potistres/150-puppis.html. Το χρησιμοποιώ για μικρούς σπόρους
- Είναι το ιδανικότερο όλων για κεράσματα, αλλά είναι πολύ ευαίσθητο το μπλέ πλαστικό μέρος του, με αποτέλεσμα πολλά σπασίματα. Φυσικά με το κόψημο-καμάρα που "αδυνατίζει" το πλαστικό, έχει την δυνατότητα αλλαγής της παροχής(ροής) των σπορικών.Κυκλοφορεί και αυτό στο εμπόριο http://www.ornitalia.gr/potistres/150-puppis.html. Το χρησιμοποιώ για μικρούς σπόρους
Καλή ιδέα, το έχω κάνει και εγω με πλαστικό κουπάκι απο γιαούρτιμετατροπη της εξωτερικης φωλιας σε εξωτερικη μπανιερα
Εγώ χρησιμοποιώ λαστιχάκι μαλλιών.Δεν ξερω αν θεωρειται εξυπνη λυση, λογικα το κανουν πολλοι, αλλα θα το πω.
Ασφαλιζω λοιπον τα πορτακια των κλουβιων των παπαγαλων(γνωστοι δραπετες με μικρα κλιπσακια μαλλιων (για τους αντρες της παρεας, τα μικρα κοκκαλακια με τα δοντακια).
Αρχικα χρησιμοποιουσα κορδονακια τα οποια δε με βολεψαν ιδιαιτερα γιατι επρεπε να τα λυνω και να τα ξαναδενω καθε φορα που ηθελα να ανοιξω τα πορτακια.
Τα μικρα κλιπσακια με βολεψαν πολυ, και κραταν "γερα" τις πορτες στη θεση τους
Από που μπορούμε να τα πάρουμε;Πάντα με απασχολούσε η σταθερότητα που μπορεί να έχουν οι εξωτερικές μπανιέρες (και ταΐστρες πια, για μας).
Εύκολα μπορεί να γίνει μια λάθος κίνηση-σπρώξιμο κτλ και τα γατζάκια που τις κρατούν να ξεφύγουν απ΄την θέση τους αφήνοντας ελεύθερες τις ανοιχτές πόρτες των κλουβιών.
Σήμερα είχα.. Έμπνευση φαίνεται και βρήκα λύση!
Υπήρχαν στο σπίτι (χρόνια τώρα και πραγματικά δεν καταλαβαίνω πως δεν τα είχα πετάξει), δύο κομμάτια λάστιχου μάκρους περίπου 20 πόντων, των οποίων η κάθε πλευρά καταλήγει σε ανοξείδωτο κλιπάκι-μανταλάκι... Ελαστικοί ιμάντες δηλ για συγκράτηση μωρουδιακών σεντονιών (κάτι που δεν χρησιμοποίησα ποτέ όσο ο γιος μου υπήρξε μωρό).
Σήμερα όμως μου φάνηκαν απίστευτα χρήσιμοι...
View attachment 63745
Το δένεις στα κάγκελα, πως το στερεώνεις;Εγώ χρησιμοποιώ λαστιχάκι μαλλιών.
Τα δικά μου τα έχω πολλά χρόνια. Έψαξα και είδα πως εδώ έχουν αλλά με πλαστικό ''μανταλάκι''Από που μπορούμε να τα πάρουμε;
Πολύ καλοο!Αφού μετατρέψαμε τις μπανιέρες σε ταΐστρες. Καιρός ν΄εκμεταλλευτούμε με διαφορετικό τρόπο και την υπόλοιπη υπάρχουσα προίκα!
Τα μεγάλα ανοξείδωτα μπολ, διαθέτουν καλή=εξυπηρετική (για parrotlets) διάμετρο.
Το μεγάλο βάθος τους όμως δεν είναι εύχρηστο για μπανάκια.
View attachment 65136
Τα πήλινα μπολάκια κάποιων creme brulee με μικρό βάθος, ταίριαξαν τέλεια στην περιφέρεια του κύκλου των μπολ. Έτσι τα πουλιά μπορούν να κάνουν άνετα το μπάνιο τους.
Ευρηματική όπως πάντα!Αφού μετατρέψαμε τις μπανιέρες σε ταΐστρες. Καιρός ν΄εκμεταλλευτούμε με διαφορετικό τρόπο και την υπόλοιπη υπάρχουσα προίκα!
Τα μεγάλα ανοξείδωτα μπολ, διαθέτουν καλή=εξυπηρετική (για parrotlets) διάμετρο.
Το μεγάλο βάθος τους όμως δεν είναι εύχρηστο για μπανάκια.
View attachment 65136
Τα πήλινα μπολάκια κάποιων creme brulee με μικρό βάθος, ταίριαξαν τέλεια στην περιφέρεια του κύκλου των μπολ. Έτσι τα πουλιά μπορούν να κάνουν άνετα το μπάνιο τους.
Σίγουρα όχι ότι δεν μου αρέσει η σοκολάτα!Κι εμεις στο μπολακια κάποιων προφιτερόλ κάνουμε μπάνιο. Λες να σημαίνει κάτι αυτό;
Και δεν εννοώ για τα πουλάκια μας
Τι γλυκά φτιάχνεις; Ποιο πήρε βραβείο; Να είσαι το άλλο μου μισό, και να μην το ξέρω!Σίγουρα όχι ότι δεν μου αρέσει η σοκολάτα!
Αρκεί να είναι καλής ποιότητος, κανένα πρόβλημα (δυστυχώς) δεν έχω αν θα είναι σοκολατένια ή λευκά τα γλυκά (φτιάχνω και η ίδια γλυκά και μάλιστα ένα εξ αυτών έχει πάρει βραβείο).
Χρησιμοποιούμε τα απαραίτητα cookies για τη λειτουργία του ιστότοπου και προαιρετικά cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία της περιήγησή σας σε αυτόν.
Δείτε περισσότερες πληροφορίες και διαμορφώστε τις προτιμήσεις σας