Ασθένειες Έχει ή δεν έχει ακάρεα ο παπαγάλος μου;

Xrusovalanto

PB New Member
Εγγραφή
9 Οκτ 2016
Μηνύματα
31
Πόλη
Ιωάννινα
Εδώ και κάτι μηνες έχω εναν θηλυκό μπάντζι παπαγάλο.. Πριν μία ευδομαδα πήρα και έναν αρσενικό αλλά ο θηλυκός τον τσίμπαγε και εστί του έβαλα σε ένα χωρίζομενο κλουβί...Αλλά στον θηλυκό πρόσεξα ότι ο γαλινος έχει δύο χρώματα και προσεξα επείσης ότι δνε είναι τόσο δραστήρια όσο ήταν και έχει σταματήσει να κελαιδαει όσο κελαιδουσε... Έχει ακαρεα; Δεν έχω την δυνατότητα να την πάω σε κτηνιάτρο έχω βρει ένα φάρμακο αλλά δεν ειμαι Σίγουρη αμα έχει... Τη να κάνω. Λέτε να ψωφισει άμα της βάλω φάρμακο χωρίς να έχει... Υπάρχει περίπτωση να μολύνθει και το αλλο; Βοηθήστε με σας παρακαλώ (και συγνώμη για τα ορθογραφικά)
 
Καλημερα.
Εννοειται οτι δεν μπορουμε να κανουμε διαγνωση απλα μια περιγραφη.
Πρωτον πρεπει να πας βαλεις φωτο το ραμφος και τις κουτσουλιες του πουλιου.
Δευτερον, τρωει ειναι νωχελικη, καθεται φουσκωμενη;
Αν ειναι κατι απο αυτα καλυτερα να την βαλεις μονη της, αν και πιστευω οτι αν εχει κατι θα κολλησε και το αλλο.
 
Έπρεπε κατά τη γνώμη μου να τηρηθεί η καραντίνα. Βέβαια θα μου πεις γιατί εσυ την τήρησες; Όχι αυστηρά αλλά ήταν ήδη τσεκαρισμενα από γιατρό όταν τα αγόρασα και σταθηκα τυχερή. Γιατι είναι θέμα τύχης αν δε τηρηθεί η καραντίνα και τώρα έχω να αντιμετωπίσω μόνο θέματα συμπεριφοράς του θηλυκού. Εξοπλισου με υπομονή αν τελικά δεν έχει κάτι το θηλυκό σου αλλά πρέπει να τη δει γιατρός όπως και να έχει. Και τον αρσενικό φυσικά. Αν όλα είναι καλά χώρισε τους τελείως όχι απλα με χώρισμα μεταλλικό στο ίδιο κλουβί.
Βέβαια υπάρχουν εδώ πιο ειδικοί να απαντήσουν από εμενα. Θα περιμένουμε τις πολύτιμες συμβουλές τους. Εγω βοηθήθηκα αρκετά έως παρά πολύ θα έλεγα.
 
O θηλυκός είναι ο παλιός... Είναι νωχελικη αλλά δεν φουσκώνει τα φτερά..Αυτά τα κάνει το αρσενικό φουσκώνει τα φτερά και ξύνετε συνέχεια αλλά δνε έχει τίποτα απολύτως στο ράμφος... Μπορώ να τα χωρισω πρέπει να είναι και σε ξεχωριστα δωμάτια..? (Μου λέει ότι η φωτό είναι μεγάλη και δεν μπορείς να σταλεί..)
 
έχω βρει ένα φάρμακο αλλά δεν ειμαι Σίγουρη αμα έχει.
Ποιο φάρμακο έχεις πάρει; Γενικό ψεκασμό για ψείρες ή άλλα εξωπαράσιτα κάνεις που και που;
(Μου λέει ότι η φωτό είναι μεγάλη και δεν μπορείς να σταλεί..)
Διάβασε εδώ και πήγαινε κάτω κάτω και κάνε σμίκρυνση με resize το link που δίνει petbirds.gr/community/threads/Επισύναψη-αρχείου-σε-Μήνυμα.9996/
 
Όχι όχι.. Δνε έχω παρει δεν ξέρω τι να πάρω ..Αυτό θέλω να μου πείτε... Ότι ξέρετε δλδ να με βοηθήσετε.. Σκευτομουν να πάρω pulmosan η vetermec αλλά δεν ξέρω άμα του κάνω κακό?!(η φωτό δεν στελνετε λέει ότι είναι μεγάλη)

Δεν έχω πάρει τπτ γιαυτό θέλω να με βοηθήσετε ότι ξέρετε τουλάχιστον σκευτηκα να πάρω vetermec η pulmosan αλλά φωβαμε μήπως τους κάνω κακό γιατί διάβασα ότι αυτά είναι δηλητήρια.. και δεν είμαι καν σίγουρη αν εχουν ακάρεα ψηρες.. Η κάτι άλλο... (η φωτό λέει δνε στέλνετε γιατί είναι πολύ μεγάλη..)
 
Το θηλυκό δεν φαίνεται καθαρά. Μπορεί να έχει αρχή ακάρεων, μπορεί να μην έχει και τίποτα. Στα θηλυκά ο χαλινός παρουσιάζει κάποιες ανωμαλίες και μπορεί να είναι αυτό που φαίνεται.
Μπορείς να πάρεις αλοιφή epithol ή να χρησιμοποιήσεις κατ' αρχήν με τον ίδιο τρόπο απλή βαζελίνη σε ελαχιστο-ελάχιστες ποσότητες με επάληψη και μασάζ κάθε σούρουπο, προσέχοντας να μην βουλώσεις τα ρουθούνια της. Πριν την χρήση θα δουλεύεις την αλοιφή στα δάχτυλά σου και θα κάνεις επάληψη, προσέχοντας να μην λερώνεις το πτέρωμα.
Τα πόδια είναι καθαρά;
Πάρε και ένα σπρέϋ pinex και ψέκασε πουλιά και κλουβί, αφού αφαιρέσεις τροφές και νερό.
 
Τα πόδια της όχι δεν είναι καθαρά.. Είναι λίγο σαν ξεφλούδισμενα.. Και είναι δύσκολο ή βαζελίνη που λες. Γιατί είναι άγρια καιοσο και αν ροσπαθω χωρίς αν την πιέζω! Το μόνο που έχετε καταφέρει είναι να ανεβενει σε ένα ξύλο...Άλλα στο δάχτυλο μου ούτε λόγος¡!
 
Τι πετσέτακι; Αυτή με το που βάζεις το χέρι στο κλουβί πετάει σαν τρελή..

Τι εννοείτε;
 
Εχεις δοκιμάσει γενικα να την πλησιάσεις; Μου κάνει εντύπωση που την εχεις μήνες και δεν έχετε έρθει κοντά. Δοκιμασε να την πλησιάσεις με λίγο κεχρι.

Στην τελική όμως επειδή προέχει η υγεία της πλησίασε την αργά και βούτηξε την. Ας ζοριστεί για το καλό της... Θα φας μερικές τσιμπιες αλλά το αποτέλεσμα μετράει.
 
Αυτή με το που βάζεις το χέρι στο κλουβί πετάει σαν τρελή
Τότε με κάποιο ειδικό γάντι κήπου ξεκινάς την προσπάθεια να την πιάσεις και σε ημίφως (πολύ σκοτεινό δωμάτιο με φως κεριού).
Κάνεις τις εφαρμογές του σκευάσματος σε όσο πιο πολύ σκοτεινό μέρος γίνεται και επιστρέφεις γρήγορα το πουλί πάλι στο ημίφως...
Όταν το βγάλεις από το χώρο... Δεν θα ξέρει τι ήταν αυτό που το έπιασε... και ασφαλώς με τον καιρό, ηρεμεί.
 
Σορρυ δνε είδα τα μνμ σου αλκιστη... Ναι αυτό θα αναγκαστώ να κάνω... Το άλλο που το έχω μία ευδομαδα σχεδόν καθετε στο δάχτυλο μου
 
Οκ... Μήπως μπορείτε να μου πείτε λιγο ποιο να πάρω ..?! Δλδ τι να του βάλω γιατί δνε είμαι και Σίγουρη αμα έχει ακάρεα..
 
Τα αρσενικά είναι πάντα πιο συνεργάσιμα.. (σε αυτό το σημείο αναστενάζω). Κανε καλύτερα αυτό που σου είπαν ένα μήνυμα πριν από μενα με το γάντι. Αν δεν τα καταφέρεις γίνε λίγο ουνος δεν πειράζει.
 
Αυτό που μου είπε παραπάνω με τη βαζελίνη..?

Θα δωκιμασω με το γάντι απλα πείτε μου λίγο το όνομα να άπω αν το πάρω .. Και τι κάνει αυτό.. Δλδ είναι για ψηρες, ακάρεα, παράσιτα, γενικά;
 
Και το πιο άγριο πουλί πιάνεται. Εδώ εθελοντές πιάνουν αρπακτικά με φονικά νύχια και ράμφη.
Αυτό είναι το πρώτο, ότι είναι εφικτό.
Το δεύτερο είναι πως είναι και αναγκαστικό, υποχρεωτικό αν ένα πουλί είναι άρρωστο.
Το τρίτο είναι πως εγώ δεν βλέπω άρρωστο πουλί. Τα πόδια είναι καθαρά απ' όσο φαίνονται στην φωτογραφία.
Όμως, φροντίζοντας ζώα, μια υποχρέωση μας είναι να τους χορηγούμε φάρμακα αν παρουσιαστεί ανάγκη.
Οπότε το θέμα δεν είναι αν πιάνεται το πουλί, που πιάνεται, αλλά πως θα μάθεις εσύ να το κάνεις και να ξε-φοβηθείς να το κάνεις.
Γι αυτό, πάρε πρώτα ένα σπρέϋ για τις ψείρες ψέκασε και καθάριζε καθημερινά τις πατήθρες και το παρακολουθούμε και τα λέμε.
Α και το pulmosan, προϋποθέτει πιάσιμο βέβαια :) (μην το αγοράσεις προς το παρόν πάντως).
Το αρσενικό μπορείς να το πιάσεις; Να βλέπαμε λίγο την ποιότητα του πτερώματος και το δέρμα της κοιλιάς αν είναι ξεφλουδισμένο και με ασπράκια;
 
Back
Top