Ασθένειες Έχει ή δεν έχει ακάρεα ο παπαγάλος μου;

Βλέπω πως βγάζει νέες φύτρες φτερών γι αυτό ξύνεται κιόλας. Το κοκκινάκι δεν ξέρω, βάλε του αν έχεις λίγη κρέμα μπεταντίν. Κρέμα όμως όχι το βάμμα.
 
Αχχ ναι.. Ευχαριστώ πολυ! Αλλά που φενετε ότι βγάζει νέες φυτρες; Μήπως μπορουμε να καταλάβουμε ηλικία;
 
Αλλά που φενετε ότι βγάζει νέες φυτρες;
Από αυτά τα κεράτινα σημεία στο κρανίο σαν καλαμάκια που φαίνονται. Θα ήθελα να βλέπαμε προφίλ καλά την ίριδα του ματιού και τα μαύρα σημάδια του κεφαλιού (αν έχει).
 
. Μήπως ξέρουμε τι ηλικία μπορεί να έχει;
Γι αυτό σου ζήτησα το προφίλ. Από τον χαλινό νομίζω είναι κάτω του έτους. Αν βάλεις μια καθαρή προφίλ θα σου πούμε πιο συγκεκριμένα. Όχι ακριβή μήνα βέβαια, άνω-κάτω του έτους. @Νίκος Υ ;
 
Καλησπέρα Χρυσά! Οι "LOS BUDGIESTAS" σου εύχονται να χαίρεσαι το ζευγαράκι σου! Ο μικρούλης σου όπως ειπε και η Μαρία, ειναι σιγουρα κάτω του έτους! Θα έλεγα γύρω στους 6-7 μηνών βράση χρώματος χαλινού! Προφανώς περνάει την πρωτη του πτερόρροια! Όσο για την κόκκινη τρύπα, μάλλον προέρχεται από την πτερόρροια και απλώς βλεπεις το δέρμα του! Παρακολούθησε το όμως, και έχε το νου σου μήπως ειναι κατι άλλο γιατι από αυτή τη φωτό δεν φαίνεται καθαρά! Επίσης, διακρίνω οτι και ο χαλινός και το Ράμφος του δεν ειναι καθαρά! Βάλε μια κοντινή καθαρή φωτό να δούμε μήπως εχει ξεκινήσει να έχει και αυτός ακάρεα!
 
Ναι.. Έχω προσέξει ότι το ράμφος κάτω κάτω Φενέτε και λίγο στη φωτο είναι. Αι κάπως ξεβαμενο να το πω..? Ξέραμενο; Άσπρο.. Κάπως έτσι είναι σημαντικό.. Η έτσι γίνεται; Ο κύριος παραπάνω γιατί είπε ότι το ράμφος και ο γαλινος δνε είναι καθαρά; Συμφωνεις;

Εμένα πάντως προσοπηκα από κοντά που το βλέπω αν εξερεσεις αυτό το άσπρο κάτω κάτω σχετικά καθαρό είναι το υπόλοιπο...
 
Τα ράμφη ξεφλουδίζουν χωρίς αυτό να σημαίνει πρόβλημα. Πάρε αντί αυτής της πέτρας σουπιοκόκκαλο.
 
Οκ θα πάρω... Δλδ το ποιο πιθανό είναι αι αυτός ο παπαγάλος να μν έχει ακάρεα;! Τα έχω χωρίσει κιόλας άρα δνε νομίζω να κολλήσει κιόλας άμα δνε εχει.. Τον αφήνω βέβαια πολλές φορές και παιε και κάθετε πάνω στο κλουβί της... Μποριε να κολλήσει και από αυτό?
 
Κολλάνε αλλά όχι τόσο εύκολα τα ακάρεα. Συνήθως μέσω της επαφής.
Την τροφή άλλαξε.
 
Ναι αύριο θα προσπαθήσω να πάρω συσκευασμένη..

Αυτό θα πάρω το πιο πιθανό και βαζελίνη για το θηλυκό.. Και θα κάνω και αυτό με το σκορδονερο..Αλλά ήθελα να ρωτήσω.. Να βάλω σκορδονερο μόνο η να έχω και ένα μπουκάλι με καθαρό νερό?
 
rsz_img_20170220_222254.webp rsz_img_20170220_222236.webprsz_img_20170220_222254.webp rsz_img_20170220_222236.webp

Αυτη εξανι μεγαλύτερη; Φενετε από αυτή τη φώτο; Αυτό το άσπρο είναι τόσο κοντά στο μάτι που αμα δοκιμάσω να το κάνω θα της βγάλω κανά μάτι..

Άμα δωκιμασω αυτό με την μλατινετα κια τη βαζελίνη..
 
Μόνο αυτό που έχει στο μάτι, πόδια ράμφος είναι καθαρά. Άμα την τυλίξεις όπως σου είπα, δεν υπάρχει κίνδυνος. Θα κρατάς το κεφαλάκι της με το ένα χέρι.
 
Back
Top