Ασθένειες Έχει ακάρεα ή κάτι άλλο;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης brand13
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

brand13

PB Member
Εγγραφή
12 Αυγ 2011
Μηνύματα
825
Πόλη
Πειραιάς
Καλησπερα εχω ενα καναρινι 5 ετων,το οποιο εχει εντονη φαγουρα και του εχουν πεσει τα πουπουλα στο κεφαλι (σκουφος) και κατω απο την ουρα στην περιοχη της αμαρας. Επισης κανει ενα τακ τακ με το ραμφος σαν να σπαει σπορο. Στο pet shop μου διεγνωσε ακαρεα και μου εδωσε to vetermec, για μια μερα και για τις επομενες 7 μερες Aviomycine. Μολις σταματησα το Aviomycine πρηστηκε στο κατω μερος της κοιλιας. Πηγα σε αλλο pet shop και μου ειπε κακως εβαλα vetermec γιατι ειναι για βοοειδη και μου εδωσε το vermicida της tabernil για μια ημερα και να συνεχισω με Aviomycine (4η ημερα σημερα). Εξακολουθει να ξυνεται και καποιες φορες του κολανε κουτσουλιες στην αμαρα.
 
Ποσο καιρο εχει αυτη την πτωση του φτερωματος το πουλακι; βαλε μας φωτο των περιοχων που εχει χασει το φτερωμα και κυριως της κοιλιας εκει που εχει διογκωθει.
το vetermec ειναι ιβερμεκτινη και σε συγκεκριμενη δοσολογια ειναι ασφαλες για τα πουλια. Πανω απο αυτη ειναι επικινδυνο. Σε ποια δοσολογια το εβαλες;
το σκευασμα που σου εδωσε ο πετσοπας, δεν ειναι για ακαρεα, αλλα για σκουληκια
94. TABERNIL VERMICIDA

ο χαρακτηρισμος μου στον συγκεκριμενο " επαγγελματια " ειναι περιττος...

δεν θεωρω οτι σιγουρα εχει ακαρεα,ή ειμαι σχεδον σιγουρος οτι δεν εχει, ειδικα αν το vetermec δεν εφερε στοιχειωδη βελτιωση

ποσες μερες εχεις δωσει σαν συνολο Aviomycine ; 7+4 =11 ή 4 ;

το πουλι βγαζει τιποτα περιεργα τσιριγματα αποτομα;
 
Στο κεφαλι περιππου χρονος στην κοιλια σχεδον μηνας.Vetermec εβαλα 1 φορα 1ml σε 940ml νερο για 30 ωρες. Με το Aviomycine ξεπρηζεται σχεδον τελειως. Εβαλα Aviomycine για 7 μερες μετα το vetermec, εκανα παυση 2 μερες, την 3η μερα του εδωσα vermicida για μια μερα και ξανα Aviomycine 4 μερες τωρα. Το καναρινι τρωει και πινει κανονικα κελαηδαει και ειναι ζωηρο. Δεν βγαζει περιεργα τσιριγματα. Στελνω και photo
 
Pulmosan.
1 σταγονα στον λαιμο να ακουμπησει δερμα κι οχι πουπουλα, καθε 8 μερες για 3 φορες και καθαρισες. Ειχα κι εγω στο Μπατζι μου και βρηκα την υγεια μου.

ΥΓ Δεν εχει ακαρεα. Πηγαινε σε ενα κτηνιατρο και ασε τους Πετσοπαδες. Δεν εχουν χαμπαρι. Το πουλακι εχει αλλο προβλημα στα σιγουρα.
 
Εχω ακουσει για το Pulmosan αλλα το θεμα ειναι αν εχει οντως ακαρεα, επισης το ψεκαζω με το βιολογικο σπρευ repelio που ειναι για ακαρεα και ψειρες.
 
Pulmosan.
1 σταγονα στον λαιμο να ακουμπησει δερμα κι οχι πουπουλα, καθε 8 μερες για 3 φορες και καθαρισες. Ειχα κι εγω στο Μπατζι μου και βρηκα την υγεια μου.
Τη συζήτηση τη διάβασες; Τις φωτο τις είδες ή μόνο τον τίτλο του θέματος;
 
Τα δυο προηγουμενα καναρινια που ειχα το πηγα σε κτηνιατρο και πεθαναν απο λαθος διαγνωση και τα δυο, πιστευω οτι ουτε αυτοι εχουν αρκετες γνωσεις για τα πτηνα.
 
Εξαρταται απο την περιοχη που μενεις. Αν εχει γιατρο που ειδικευεται στα πτηνα τοτε να το πας. Ειναι κριμα να μην ζησει το πουλακι. Παντως δεν ειναι ακαρεα.
 
Το πουλακι ειναι θηλυκο (φαινεται η αμαρα του που ειναι καθαρα θηλυκου ) και εχει ( περα απο καποια διογκωση σε ενα εντερο που φαινεται καπως μελανο ) μια τεραστια διογκωση, που ωθει τα εντοσθια του, να προβαλουν σαν μπαλα, πισω απο την αμαρα, αντι μπροστα στην κοιλια.Ή υπαρχει σφηνωμενο αυγο (ποσες μερες ειναι ετσι διογκωμενο το πουλι; ) ή υπαρχει εσωτερικος ογκος. Γνωμη μου, να μην παρει ιχνος ιβερμεκτινης ξανα (ασχετα ονομασιας σκευασματος ) και να μεταφερθει σε πτηνιατρο, για αξιολογηση της καταστασης απο κοντα, γιατι φοβαμαι οτι χρειαζεται χειρουργικη αντιμετωπιση

[x]
 
παιζει μια περιπτωση, να ειναι και συσσωρευση υγρου του ουροπηγιου (preen gland ) που ειναι πανω απο την ουρα
Uropygial gland - Wikipedia, the free encyclopedia

preengland.jpg
 
Ειναι ετσι απο 26/10/13 περιππου, με το Aviomycine ξεπρηζεται αρκετα και φευγει το μελανο σημειο. Πρηζεται οταν δυσκολευεται να βγαλει κουτσουλια (σαν να ειναι δυσκοιλιο) και προτιμα οταν ειναι ετσι να καθεται μεσα στη μπανιερα. Ειναι σιγουρα θυληκο;Γιατι κελαηδαει αρκετα και εγω το πηρα για αρσενικο.
 
Σιγουρα το πουλακι σου κατι εχει... Μη σε ξεγελαει το οτι τρωει, πινει, κελαιδαει κ οτι φαινεται ζωηρο... Μπορει να εχει κατι και να χειροτερεψει κ να το χασεις.. Ειναι κριμα! Εγω δυστυχως δεν μπορω να βοηθησω.. Μακαρι να ηξερα τι ειχε! Και μενα βεβαια γι αυτγο μου κανει και για δυστοκια... Δωστου λιγο τσοφλι αυγου ή υδατολιαλιτο ασβεστιο! Ενας κτηνιατρος ακομη και να μην ειναι ειδικος στα πτηνα σιγουρα θα ξερει περισσοτερα απο εμενα, απο σενα ακομη και απο εκτροφεις με πολυ εμπειρια αλλα σιγουρα θα ξερει πολλα περισσοτερα απο τους πετσοπαδες που πουλανε παπαγαλινη στα καναρινια! Δηλαδη ελεος!

Κοιταξε λιγο την λιστα με τους πτηνιατρους και πηγαινε το σε καποιον που ειναι κοντα σου.. Νομιζω πως εχεις αργησει κιολας!
https://community.petbirds.gr/threads/Πτηνίατροι-Ειδικευμένοι-στα-Πτηνά-Κτηνίατροι.1091/

Ευχομαι ολοψυχα να μην ειναι τιποτα σοβαρο και να το ξεπερασει!

Υ. Γ.: πως γινεται να ειναι θηλυκο και να κελαιδαει;
 
jk21 διαβασα την παραπομπη σου στο wikipedia ελπιζω να ειναι αυτο, ευχαριστω και εσενα Stavros για την λιστα, θα κοιταξω να το παω αυριο και θα σας πω νεα.
 
Φίλε μου το πουλάκι πρέπει να έχει όγκο... όλο εκείνο που υπάρχει σαν "μπαλάκι" μετά την αμάρα δεν θα πρέπει να υπήρχε. Άσε τα πειράματα με τα φάρμακα των πετσοπάδων, στο τέλος θα σε βάλουν να αλλάξεις κλουβί..., πήγαινε το πουλί σε ένα γιατρό. Εάν είναι όγκος δεν θα μπορέσει να σου κάνει πολλά αλλά θα ηρεμήσεις και κατ΄επέκταση και το πουλάκι που θα πάψει να γίνεται πειραματόζωο του... εμποράκου. Καλά αποτελέσματα φίλε μου για το μικρούλι σου...
 
Back
Top