Φροντίδα Έχω αναλάβει τη φροντίδα 2 ταλαιπωρημένων lovebirds

Invoked79

PB New Member
Εγγραφή
10 Δεκ 2014
Μηνύματα
7
Πόλη
Αθήνα
Γεια σας,

Εδω και μια εβδομαδα εχω αναλαβει την φροντιδα 2 Lovebirds. Τα πουλια δυστυχως ανηκαν σε ανευθυνο ιδιοκτητη ο οποιος απλα τα πεταξε σε ενα μικρο τετραγωνο κλουβι με μια ταιστρα και 3 βεργες για να τα βλεπει η κορουλα του και να χαιρεται. Χειμωνα-καλοκαιρι παρατημενα εξω σε μια μοναχικη γωνια ψηλα "να μη τα φτανουν οι γατες" κτλ.
Το ενα ειναι 5 χρονων και το αλλο 1.

Ειναι παρα πολυ φοβισμενα και διστακτικα. Εκανα 5 μερες να τα βγαλω εξω απο το κουτι (φωλια;) Εγω δεν εχω ιδεα απο πουλια, οτι εχω διαβασει αυτες τις μερες.

Θα προσπαθησω να κανω οτι καλυτερο μπορω αρχιζοντας με ενα σωστο κλουβι και παιχνιδια και ελπιζω να μπορεσω να τα κοινονικοποιησω.

Το ενα εχει και σπασμενο ραμφος. Εχω ποσταρει σχετικα στις ασθενειες για μια πρωτη γνωμη. https://community.petbirds.gr/threads/Μεγάλο-σπάσιμο-σε-ράμφος-lovebird.22036/

10822349_10154890039975416_1286438049_n.jpg 10836426_10154890055840416_156772561_n.jpg 1111a.jpg 1111b.jpg
 
Καλωσηρθες Πανο και μπραβο σου που ανελαβες τα πουλακια.👍

Αρχικα να ξερεις οτι εχεις 2 διαφορετικου ειδους πουλια, το αριστερο ειναι Masked lovebird και το δεξι ειναι Fischer's lovebird. Δεν γνωριζουμε αν ειναι διαφορετικου φυλου οποτε βγαλε την ταινιοκολλημενη φωλια διοτι ειναι ακαταλληλη οπως και να εχει διοτι και διαφορετικου φυλου να ειναι τα πουλια, δεν λειπει η αναπαραγωγη απο την ηδη ταλαιπωρημενη κατασταση τους. Επισης το κλουβι ειναι σε πολυ κακη κατασταση οποτε θα πρεπει να ειναι στα αμεσα σχεδια σου να το αντικαταστησεις. Η κακη κατασταση του ραμφους πιθανοτατα οφειλεται σε κακη διατροφη. Εγω αρχικα θα χρησιμοποιουσα ενα καλο βιταμινουχο συμπληρωμα στο νερο παραλληλα μαθαινοντας στα πουλια να τρεφονται σωστα με φρεσκα λαχανικα και φρουτα εποχης, ξηρους καρπους αψητους κι αναλατους κι αλλες φρεσκες υγιεινες τροφες οπως βλαστωμενους σπορους.
 
Γεια σου Πάνο καλώς ήρθες!
Τραγικό κλουβί, τραγική φωλιά, ταλαίπωρα πουλάκια, πάλι τυχερά στάθηκαν που θα τα φροντίσεις εσύ. Συμφωνώ, δώσε προτεραιότητα στην διατροφή και βρες έναν καλό γιατρό.
 
Ευχαριστω για τις πληροφοριες!
Καποιες διευκρινισεις σχετικα με το κλουβι και την διατροφη. Εχω βρει κλουβι διαστασεων 50χ40χ70. Θεωρειτε οτι ειναι αρκετο για τα δυο; Επισεις σχετικα με την τροφη. Τα φρεσκα λαχανικα οπως μπροκολο ή σπανακι τα δινω ωμα η βρασμενα και σε τι ποσοτητες; Απο ξηρους καρπους μπορω να δωσω αφοβα αμυγδαλα, φουντουκια, καρυδια, φυστικια αιγινης; και ειναι προτιμοτερο να τους τα θρυμματιζω λιγο η ολοκληρα; Απο αυριο θα ενταξω τις νεες γευσεις ξεκινωντας με καροτο (τριμμενο, η κομμενο σε κυβακια/λωριδες;) Δεν νομιζω να εχουν ξαναφαει φρεσκα λαχανικα. Μαζι με το αθλιο κλουβι παρελαβα και μια μεγαλη σακουλα χυμα τροφη 2-3 κιλα. Κατι σπορακια στρογγυλα με λιοσπορους αναμεσα. Αν κρινω απο το υπολοιπο πακετο για πεταμα την κοβω και αυτη. Ελπιζω να μπορεσω να τα συνεφερω. Φαινοντε τοσο εξυπνα και ειναι πραγματικα κριμα που μεχρι τωρα εχουν βιωσει μονο την εγκαταλειψη.
 
Η χύμα τροφή πιθανότατα είναι για πέταμα. Όμως δεν κάνει να αλλάξεις μονομιάς την διατροφή τους. Γι' αυτό αγόρασε μια καλή συσκευασμένη και βάζε μισή μισή και σιγα σιγά όλο και περισσότερη από την καινούργια. Όταν φτάσεις να δίνεις μόνο την καινούργια, πέταξε την υπόλοιπη.
Τα φρέσκα χόρτα (πρώτα σε προτεραιότητα), λαχανικά, φρούτα, καλά καλά πλυμένα και ωμά. Τώρα για το καρότο, εγώ το βάζω ολόκληρο σε λωρίδες. Το ένα που έχει το πρόβλημα στο ράμφος δεν ξέρω τι δυσκολίες μπορεί να αντιμετωπίζει. Κόψε σε λεπτά φετάκια. Αν δεν τα τρώνε στην αρχή, εσύ να επιμείνεις. Όταν αποφασίσουν να δοκιμάσουν θα τρώνε και μάλιστα θα τα περιμένουν με λαχτάρα. Ξηρούς καρπούς δίνε με μέτρο γιατί παχαίνουν. Να τα κόβεις μικρά κομματάκια. Σουπιοκόκκαλο να πάρεις από ψαράδικο ή πετ σοπ να τους βάλεις. Από ψαράδικο αν πάρεις πρέπει να τα βράσεις, στεγνώσεις στον ήλιο και μετά να τα δώσεις.
 
Σε ευχαριστω πολυ Μαρια!
Πραγματικα δεν βλεπω την ωρα να ξεκινησω την νεα διατροφη.
Ελπιζω να ενθουσιαστουν οπως εγω τωρα :D
 
Τα είπε όλα ο Ανέστης!

Μπράβο σου που ψάχνεσαι και δεν τα αφήνεις στην τύχη τους τα κακόμοιρα, που πλέον είναι πολύ τυχερά που έπεσαν στα χέρια σου! Να τα χαίρεσαι και παρόλη την ταλαιπωρία τους είναι πολύ όμορφα! Είμαι σίγουρη πως θα καταλάβουν και θα νιώσουν την αγάπη και την φροντίδα που τους παρέχεις και θα στην ανταποδώσουν! Καλώς ήρθες στην παρέα μας! 👍
 
Σημερα ειμαι στην ευχαριστη θεση να ανακοινωσω οτι εχουν πλεον αρκετα καλυτερο κλουβι.

Λιγο υπερβολικο το φορουμ με τα μεγεθη φωτο. Τις εφτασα 201kb και δεν τις δεχεται..
 

Συνημμένα

  • aa.webp
    aa.webp
    35,7 KB · Προβολές: 148
Πολύ ωραίο καλορίζικο και να τα χαίρεσαι!
Μία φιλική συμβουλή, στα πορτάκιαα στις ταίστρες να βάλεις μανταλάκια. Τις σηκώνουν για πλάκα τα lovebirds και βγαίνουν έξω. Για την πόρτα δεν ξέρω πόσο σκληρή είναι εγώ θα έβαζα και σ' αυτήν.
Επίσης την λιχουδιά στικ καλύτερα μην την χρησιμοποιείς, δεν προσφέρει κάτι, αντ' αυτής προτιμότερα τα τσαμπιά κεχριού το λεγόμενο millet.
 
:)

Ευχαριστω πολυ! Το stick ειναι γλυκο πιπερι. Επισεις μαθαινω οτι τρωνε και βρασμενο αυγο😵. Μεχρι στιγμης τρελαινοντε για μηλο.
Κλουβι δυστυχως δεν βρηκα με οριζοντιες τις μπαρες. Θα τους βαλω σκαλα αναρριχησης.
 

Συνημμένα

  • βββ.webp
    βββ.webp
    20,1 KB · Προβολές: 142
Μπράβο σου που είχες την πρωτοβουλία αν τα σώσεις!
 
Αρχικα μπραβο για την πρωτοβουλια σου. Να σου πω την αληθεια επιδη εχω ψαξει πολυ μα πολυ καταληλα κλουβια, το δικο σου δεν μου γεμιζει το ματιΣτικ ποτε μα ποτε ξανα, οποιοασδηποτε εταιρειας. Τωρα τα χορτα και τα λαχανικα πολυ καλα στεγνωμενα. Το αυγο 15 λεπτα βρασιμο. Μπορεις να φτιαξεις και αυγοτροφη νρισκοντας συνταγες στο φορουμ. Μην παρεις βυταμινες τυπου πρασινα κοκκινα κιτρινα μπισκοτακια. Οχι χειμα τροφη. Μππρει να κριβει κυνδινους. Ασφαλισε το κλουβι. Μια moulti vit στο νερο. Θα προτεινα να δει πτηνιατρος το πουλακι με το προβλημα στο ραμφος. Θα μπορουσες να κανεις λαι τστ dna.
 
μπραβο καλο το νεο σπιτακι και τα σχετικα υπαρχοντα του καλη συνεχεια και διαθεση για να τους χαρισεις μια ζωη που δικαιουντε!
 
Εμένα πάλι μου κάνει εντύπωση το πώς κατάφερε να τα πάρει από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη. Εγώ είδα κι έπαθα με το καναρίνι της γειτόνισσας. Και αποφάσισε να τα αναλάβει και χωρίς να έχει ασχοληθεί ξανά με πουλιά, και χωρίς να έχει ιδέα! 1000 Μπράβο! Απορώ πώς ζούσαν σε τέτοια κατάσταση... Πώς μπορεί ένας άνθρωπος να έχει παρατημένο οποιοδήποτε ζώο, να ζει σε τέτοιες συνθήκες... Και το καλύτερο; Αυτό που είναι 5 χρονών πρέπει να το είχε πιο πολύ καιρό. Και αφού είδε ότι δεν μπορεί να το φροντίσει, γιατί πήρε το δεύτερο; Για να ψοφήσουν παρέα; Τι να πω... Καλή τύχη από δω και πέρα!
 
Back
Top