Φροντίδα Ήρθε επιτέλους το κλουβί του budgie μου

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Rafkai
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Rafkai

AEAC
Εγγραφή
17 Ιουν 2021
Μηνύματα
70
Πόλη
Θεσσαλονίκη
( WARNING : Αγνοηστε παρακαλώ τον χαμό που επικρατεί από πίσω έψαξα όλο το σπίτι για διάφορες πατέντες 😂)
ΗΡΘΕ επιτέλους το κλουβί μας. Είναι αρκετά ευρύχωρο -επιτελουε- δε το έχω στήσει ακόμα δοκιμάζω με τις διάφορες πατηθρες κ παιχνίδια πως θα μπορούσαν να μπούνε ώστε να βολεύει αλλά να έχει κ χώρο η μικρή μου (τα παιχνίδια θα μπουν πρώτα λίγες μέρες απ' το εξωτερικό του κλουβιου αν τα φοβάται για να τα συνηθίσει.)
Επίσης έχει συρτάρι από κάτω πράγμα που δεν είχε το προηγούμενο κ ήταν ιδιαίτερα δύσκολο να καθαριστεί.
Έιμαι ενθουσιασμένη για το καινούργιο σπιτάκι της μικρής μου πιστεύω θα ναι μακράν πιο άνετη εδω.

IMG_20211105_024033_50.webp
 
Δείχνει ωραίο κλουβί , τι διαστάσεις έχει; Το μόνο αρνητικό που βλέπω είναι ότι τα κάγκελα του είναι κάθετα και όχι οριζόντια.
 
  • Like
Αντιδράσεις: marapo
Έχω το ίδιο κλουβί για τον καρδερινο μου και όντος είναι πολύ ευρύχωρο και γρήγορο στο καθάρισμα, οι διαστάσεις είναι 60χ41χ42 και η τιμή του πολύ καλή, επίσης επειδή οι πατηθρες είναι κατά μήκος μπορείς να τις κόψεις και να τις βάλεις κατά πλάτος ώστε να κερδίσεις και χώρο, εγώ δεν χρησιμοποιώ τα πορτάκι για τις ταιστρες και έχω βάλει ταιστρες που τις κρεμάω από τη μέσα μεριά του κλουβιου, δεν μου άρεσε η ιδέα να είναι τόσο χαμηλα η τροφή χωρίς κάποιο κάλυμμα από πάνω.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Με το καλό να το χαρεί! Για αρχή δεν υπάρχει λόγος να μπουν πολλά παιχνίδια μέσα, αφησέ την να εγκλιματιστεί και μετά βάλε πάνω από 1-2.

Παρόλο που έχω κλουβί με οριζόντια κάγκελα και σαφώς βοηθά στην αναρρίχυση, αλλά δεν είναι καταστροφή. Άλλωστε και όλες οι κλουβες/flight cage της αγοράς έχουν κάθετα κάγκελα. Χρειάζεται βοήθεια από το ράμφος και έναν έλεγχο στα πόδια, γιατί, όπως και τα χέρια μας σε γυμναστική που απαιτεί να γραπώνουμε κάποια μπάρα, τρίβονται και σκάνε.

Το μόνο που πρέπει να πω είναι το πολύχρωμο παιχνίδι ίσως το βρει μεγάλο για αρχή και όταν το συνηθίσει μπορεί να πνιγεί με την λεπτή αλυσίδα. Τα μπάτζι μου λατρεύουν να σκαρφαλώνουν ανάποδα στην οροφή και μπορούν ακόμα και να ξεβιδώσουν τα γαντζάκια, γιαυτό αλλάζω τα πάντα με τα πλαστικά C link που πρότεινε κάποιος εδώ. Τώρα δεν έχω τέτοιο παιχνίδι μέσα, αλλά είναι το ίδιο πράγμα που έχω κάνει στο πορτάκι εδώ:

IMG_20211105_115818.webp
 
Έκανα κάποιες αλλαγές σύμφωνα με αυτά που είπατε. Έχω αφήσει κολλητά τα δύο κλουβιά με τις πόρτες ανοιχτές και παρατηρώ. Αλλά δε νομίζω να θελήσει να μπει ποτέ 😅
Όσο για τα κάγκελα το γνωρίζω ότι τα οριζόντια είναι καλύτερα αλλά είναι ελάχιστα στην αγορά κ αρκετά ακριβά . Ελπίζω να μην έχει θέμα μεγάλο Μ αυτή μου την επιλογή. Το καινούργιο της κλουβί είναι διπλάσιο και παραπάνω απ' το λαθος κλουβί που της είχα στην αρχή οπότε σίγουρα θα είναι καλύτερα εκεί. Με χώρο να πετάει και να σκαρφαλώνει.
Όλες οι συμβουλές κ οι παρατηρήσεις δέκτες :)
 
Δε την πιεζω με το κλουβί πειρμενω να μπει μόνη της απλά πιστεύω ότι δε θα μπει ποτέ,ισως αν πεινάσει.
Απλά στεναχωριέμαι γιατί την αγχωνω πάλι ενώ είναι για το καλό της
 
Κάποια πράγματα είναι αναπόφευκτα, και δεν μιλάμε για ακραίο στρες, δεν είναι ότι της έβαλες το πιστόλι στον κρόταφο. Αφαίρεσε όλα τα φαγητά από το μικρό κλουβί, μετάφερέ τα στο καινούργιο, βάλε μέσα και μια λιχουδιά και θα πάει. Αν αρχίσει να περνά ώρα, μπορείς να καλύψεις το κλουβί με μια πετ΄σετα. Έτσι πείστηκε η Ίρις τελικά να μπει στο νέο κλουβί.
 
Έχω κάνει ακριβώς αυτά μέχρι στιγμής κ την έχω αφήσει ήσυχη.
Ποιο κλουβί λες να Καλυψω; Γτ εγώ κάλυψα το παλιό για να μη νιώθει φόβο.
Είναι νευρική η δικιά μου δεν είναι καμία τυχαία ..χαχαχα.
Έχω βάλει τις ταιστρες στο καινούριο κλουβί έχω βάλει κ μιλετ μπροστά απ' την πόρτα του ελαφρώς μέσα για να μπορώ να την κλείσω εάν μπει. Κ την αφήνω ήσυχη. Εγώ έχω ενθουσιαστεί πιο πολύ με το κλουβί της απ' ότι αυτή χαχαχα.
[automerge]1636121272[/automerge]
Υ.γ. Έχω αφήσει δύο πατηθρες όμως στο παλιό για να στέκεται δε το έχω αδειάσει εντελώς , πρέπει να τις βγάλω κι αυτές;
 
Το παλιό, ναι.

Λογικό είναι, πόσο την έχεις, δύο εβδομάδες? Κι εγώ στην ίδια φάση ήμουν όταν ήρθε το καινούργιο κλουβί, αλλά η καημνούλα η Ίρις ήταν τόσο τρομαγμένη που της πήρε τουλ πέντε ώρες να μπει μέσα. Με κα΄λυμμα και τα αγαπημένα της στικ τελικά πήγε. Ίσως να την έσπρωξα κι εγώ λίγο όταν στάθηκε στο χείλος του νεου κλουβιού(δεν το συνιστώ προφανώς).
 
Έχω εκείνα τα στικ τα φουλ ανθυγιεινα που της αρέσουν όμως αλλά δε το έχω βάλει μια φορά το έκανα το λάθος. Αλλά τρελαίνεται για εκείνο ίσως για να την πεισω μόνο
Την έχω από οκτώ Οκτωβρίου σχεδόν ένα μήνα δηλαδή αλλά το πουλί ήταν φουλ τρομαγμένο όταν το πήρα κ κατανοώ ότι θέλει χρόνο. Θυμάμαι κ πως την άρπαξε ο πετσοπας για να την βάλει στο κουτάκι κ μετά δεν αναρωτιέμαι, ξέρω γιατί φοβάται τόσο η ερμη
 
Αυτά τα στικ είναι για γιορτές και αργίες, δεν σημαίνει ότι δεν τα δίνουμε ποτέ. φυσικά θα μπορούσαν να ζήσουν χωρίς αυτά, αλλά μιας και η σοκολάτα θα τα σκότωνε, μπορούμε να τα δώσουμε όταν εμείς τρώμε τούρτα. Και σε extreme καταστάσεις όπως αυτή, ή αν το πουλάκι είναι ελλιποβαρές (με προσοχή και συμβουλή γιατρού το τελευταίο, όποιος έχει διαβάσει για Β'ΠΠ ξέρει ότι δεν ταϊζουμε υοερβολικά κάποιον που έχει μείνει νηστικός για καιρό).

ω το καημενούλι... Απολύτως λογικό να φοβάται. Ενσυναίσθηση μηδέν η συντριπτική πλειονότητα των πετσοπαδων, πάντα μένω αναυδη...
 
Με έπεισες και της το έβαλα ήδη κοντά κ στη πόρτα του κλουβιου μπας κ την πεισω. Κ τώρα θα την αφήσω στην ησυχία της. Την βλέπω το κοιτάει αλλά προσπαθεί να απει μέσα απ' τα κάγκελα..δε την κόβει ολόκληρη πορτα😂 Πολλές αλλαγές για ένα τόσο δα πλασματακι το αντιλαμβάνομαι. Αν το είχα κάνει σωστά εξ αρχής δε θα χρειαζόταν.
Για τους πετσοπαδες είναι ακριβώς όπως να πουλήσουν μια σκυλοτροφη. Οι συνθήκες δε που τα έχουν ανεπίτρεπτες, απορώ πως δεν είχε τίποτα το πουλάκι όταν το πήρα. Κ σκέψου έψαξα πολλά κ πήγα σ αυτό που τα είχε στις καλύτερες συνθήκες κ δεν είχε άρρωστα.
Νιώθω την ανάγκη να σε / σας ευχαριστησω για όλες τις συμβουλές Παρ όλα αυτά. Δε θα είχε τις συνθήκες που έχει χωρίς αυτό το φόρουμ η μικρή μου
 
Ακόμα ούτε βήμα δεν έχει κάνει. Μήπως να επιστρέψω το μπολ με τη τροφή κ το νερό της κ να ξαναδοκιμάσω αύριο η να τ αφήσω έτσι κολλητά τα κλουβια όλο το βράδυ;
 
@Rafkai
Το πουλάκι θα έπρεπε εδώ και τρεις ώρες να έχει κουρνιάσει, άφησε το να κοιμηθεί στο παλιό κλουβί και αύριο συνεχίζεις την προσπάθεια.
Η τροφή καλύτερα να μείνει στο καινούργιο κλουβί έτσι ώστε το πρωί που θα ξυπνήσει πεινασμένο να μπει μέσα για να φάει.
 
Έχει κουρνιάσει την έχω σκεπασμένη και κοιμάται (μάλλον) δε την κάνω τίποτα. Απλά ρωτάω αν πρέπει να απομακρύνω το νέο κλουβί κ να της βάλω το φαι της ώστε να είναι πιο ήρεμη για το βράδυ η να τ αφήσω ως εχειν
 
  • Like
Αντιδράσεις: Vada
@Rafkai Τελικά μπήκε στο νέο του κλουβί; Θα συμφωνήσω ότι καλύτερα να τοποθετήσεις τις πατηθρες κατά πλάτος. Όσο για το παιχνίδι, πήρα κι εγώ ένα παρόμοιο, αφαίρεσα την αλυσίδα και πέρασα ένα βαμβακερό σπάγκο στο ύψος που ήθελα.
 
Όχι δεν έχει μπει ακόμα. Τώρα κοιμάται την έχω αφήσει σκεπασμένη κ κολλημένες τις πορτουλες. Το φαι της είναι στο νέο κλουβί οπότε ίσως το πρωί όταν ξυπνήσει μπει κατευθείαν. Είναι αρκετά φοβιτσιαρα οπότε δε νομίζω ότι θα μπει εύκολα.πιστευω δύο τρεις μέρες έτσι θα μαστε, χαχαχα.
 
Δεν υπάρχει περίπτωση. Θα μπει νωρίτερα.😆 Με ανησυχεί λίγο οτι έχεις αφήσει τα κλουβιά ενωμένα. Μήπως είναι λίγο τρομακτικό ή επικίνδυνο; Σκέφτομαι τα δικά μου που είχα πιάσει τα πορτακια με μανταλάκια και προσπαθούσα να τα κρατάω στο ίδιο ύψος ξαπλωμένη στο πάτωμα για να μην τραυματιστούν στο κενό ανάμεσα στις πόρτες.
 
Back
Top