Φροντίδα Ήρθε σήμερα το κλουβί του budgie μου

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης crisam
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Καλημέρα. Το Σταντ το θέλω μόνο για το σαλόνι που θα βρισκόμαστε όλοι μαζί για να έχει παρέα και αυτός αλλά και εμείς. Να πω την αλήθεια όταν τον έχω στο άλλο δωμάτιο μου λείπει. Έχει αρχίσει να προσαρμόζεται αρκετά και με τον χώρο του αλλά και με εμάς. Το κλουβί του μου φαίνεται ευρύχωρο αλλά όσο μεγαλύτερο τόσο καλύτερα. Όπως έχω προαναφέρει η διαστάσεις είναι 40*30*60. Μπορεί αργότερα αν μου την δώσει να φτιαξω ένα μεγαλύτερο κλουβί. Με ξύλινο πλαίσιο (κατάλληλο για πουλιά) και κουνελόσυρμα γαλβανισμένο.
 
@VampireConure τα μπατζι κουτσουλανε σχεδόν κάθε 10 λεπτά και δεν είναι είδος που μπορεί να εκπαιδευτεί για τουαλέτα. Επίσης εγώ δεν συμφωνώ με το Σταντ
[automerge]1659511020[/automerge]
Αν θέλεις πάρε μια βάση που ακουμπάει στο έδαφος και όχι αυτά που κρεμάς τα κλουβιά. Θεωρώ ότι προκαλεί άγχος που κρέμεται το κλουβί στον αέρα και κουνιέται κιόλας
 
Γενικά τα πουλάκια κουτσουλανε συνέχεια, κάθε 10' τα κάνει και το Βαμπίρ.
@crisam Τέτοιο σταντ εννοείς; Ή τα πιο μεγάλα που έχουν και μπωλακια πάνω και τύπου "ταψάκι" από κάτω;
 

Συνημμένα

  • DSC02351a-1.webp
    DSC02351a-1.webp
    35,4 KB · Προβολές: 4
Έχω φτιάξει αρκετά τέτοια για τα καναρίνια μου. Από ζευγαρώστρα , κλουβιά πολυκατοικία,κλούβα πτήσεις. Πήρα τα κλουβιά που προανέφερα λόγο έλλειψης χρόνου τώρα. Επειδή έφαγα πετριά μάλλον θα το φτιάξω . Από φθινόπωρο τώρα.
 
@VampireConure στην αρχική ανάρτηση έχει ανεβάσει φωτογραφίες απ το Σταντ, εννοεί αυτά που κρεμάς το κλουβί
Α μάλιστα. Δε βρίσκω το λόγο. @crisam μπορείς να το ακουμπάς σταθερά κάπου
 
Όχι. Εννοούσα μεταλλικό Σταντ για κρέμασμα του κλουβιού. Ξύλινο Σταντ όπως και play ground έχω φτιάξει. Θα σας στείλω φωτογραφίες όταν μπορέσω.
 
@VampireConure Αυτο το σταντ που εστειλες ειναι ακατάλληλο λόγω οτι εχει πολυ μεγάλα κλαδιά για budgie. Το σταντ που κρεμας το κλουβί το λένε ορθοστατη για να μην το μπερδευουμε με το αλλο. Οι ορθοστατες γενικά δεν ειναι οι καλύτεροι καθώς κανουν τα πουλακια να φοβούνται λόγω της ανισσοροπιας που εχει. Γι αυτο καλυτερα ειναι να το βάλεις σε καποιο σταθερο σημείο
 
Καλημέρα, να το χαίρεστε, πώς το λένε?

Μια διευκρινιση, γαιτί έχω μπερδευτεί. Θέλετε σταντ ή ορθοστάτη? Γενικά ο ορθοστατης δεν συνισταται. Όσο ια το σταντ, πρεπει να βρισκεται σε χώρο με κλουβί, ώστε το πουλάκι να αισθάνεται ασφάλεια. Σε ποιο δωμάτιο θα βρίσκεται το κλουβί και σε πιο θα μπορεί να πετά? Το κλουβί πάντως είναι μικρό και οι καμπύλες στην οροφή το δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο. Το μιν. για μπάτζι είναι 60εκ μήκος με επίπεδη οροφή, σε σχήμα τετράγωνο ή, ιδανικά, ορθογώνιο παραλληλόγραμμο, γιατί πετούν οριζοντίως και προτιμούν να κάθονται ψηλά, με αποτέλεσμα αν πάρουμε ενα κλουβί "πύργο", δλδ στενό και ψηλό, πάλι θα είναι στριμωγμένα πάνω και δεν θα χτησιμοποιούν το κάτω μέρος, οπότε τα λεφτά καίγονται.
 
Με προλάβατε. Για να τον έχω κοντά εκεί που καθόμαστε αλλά να μην πιάνει χώρο από κάτω. Αλλιώς μπορούσα να φτιάξω βάση με ρόδες. Απλώς θα είναι λίγο σαν έπιπλο και δύσκολο στην αποθήκευση. Αυτός είναι και ο λόγος για το μεταλλικό Σταντ.
 
@crisam Αναφέρεστε σε ορθοστάτη όταν λέτε μεταλλικό σταντ? Δεν είναι κατάλληλα για παπαγάλους. Και τι είδους αποθήκευση θα χρειάζεται το ρολάν? Εκεί βρίσκεται πάντα το κλουβί, όπως ένα έπιπλο ενυδρείου. Μπορείτε να διευκρινίσετε λίγο καλύτερα σε πόσα δωμάτια θα τα έχετε και τι νθα κάνουν σε κάθε ένα από αυτ'α?
 
Τον έχουμε βγάλει Ρόκο. Έχω αναφέρει ότι για το πέταγμα του θα είναι εκτός κλουβιού. Το κλουβί θα είναι απλώς ο χώρος του για παιχνίδια , ύπνο κ.τ.λ. Είναι εξοπλισμένο με παιχνίδια, πατήθρες από ξύλο ευκαλύπτου καθώς και πατήθρες εύκαμπτες από βαμβακερό σχοινί.
 
@meniam Ναι, δεν καταλαβαινω τι πάει να πεί δψμάτιο σκέτο, όλα δωμάτια είναι, και τι θα κάνει σε κάθε δωμάτιο το πουλί. Γιατί διάβασα και περί ελεύερου πετάγατος, για το οποίο χρειαζόμαστε κανονικά σταντ, όπως αυτό από ξύλο Ιάβας.
 
Τον έχουμε βγάλει Ρόκο. Έχω αναφέρει ότι για το πέταγμα του θα είναι εκτός κλουβιού. Το κλουβί θα είναι απλώς ο χώρος του για παιχνίδια , ύπνο κ.τ.λ. Είναι εξοπλισμένο με παιχνίδια, πατήθρες από ξύλο ευκαλύπτου καθώς και πατήθρες εύκαμπτες από βαμβακερό σχοινί.
Σιγουρα είναι αρσενικό?
Δυστυχώς δεν πάει έτσι. Ένας παπαγάλος δεν καταλαβαίνει ότι εδώ είναι το δωμάτιο παιγνίων και εκεί το γυμναστήριο, χρειάζεται χωρο επαρκή για να φτερουγίζει, ακόμα και καθαρά για λόγους ασφαλείας. Τα μπάτζι παθαίνουν κρίσεις πανικού στον ύπνο και στον ξύπνιο τους, οπότε χρειάζονται χώρο για να μην σπάσουν φτερό ή φτερούγα. Οι παραπάνω διστάσεις των 60εκ είναι το απόλυτο μινιμουν. Άλλωστε, ως αιαώνια τρίχρονα, παίζουν πάντα και παντού, και με απιθανα πράγματα.
ξαξαρωτώ γιατί έχει σημασια. Πού θέλετε να πετά ελεύθερο? Σημείωση, τα περισσότερα πουλιά κάνουν μερικούς γύρους και μετά κάθονται να παίξουν, δεν θα κάνουν γύρους σε στάδιο συνεχώς.
 
Λοιπόν. Το κλουβί θα βρίσκεται στο παιδικό δωμάτιο πάνω σε έπιπλο. Όμως φυσικά τον έχουμε και στα άλλα δωμάτια που καθόμαστε ( χωρίς κλουβί) στο χέρι στον ώμο ( του αρέσει πολύ) στα πόδια μας. Γενικά είναι πάντα κοντά μας. Επειδή όμως όπως όλοι μας χρειάζεται και αυτός τον δικό του χώρο και χρόνο,γι'αυτό έλεγα το Σταντ.
 
Back
Top