Φροντίδα Ήρθε επιτέλους το κλουβί του budgie μου

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Rafkai
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Επικίνδυνο έχω φροντίσει να μην είναι,την έχω δίπλα μου στο τραπεζάκι του σαλονιού-καναπε θα κοιμηθώ σήμερα το βλέπω- για να ελέγχω. Τα κλουβιά είναι εντελώς κολλητά τα πορτακια τους δε ξέρω πως μπορεί να τραυματιστεί.
Αυτό όμως που με προβληματίζει μιας που το ανέφερες είναι το μέγεθος απ' το πορτακι του παλιού κλουβιου. Είναι πολύ μικρό και χαμηλό κ αναρωτιέμαι αν μπορεί να το αντιληφθεί ότι είναι ανοιχτό κ μπορεί να βγεί.
 
Όταν χρειάστηκε να αλλάξω κλουβί σε φιλοξενούμενα budgie, είχα βάλει ένα κεχρί από πόρτα σε πόρτα για να δουν ότι υπάρχει άνοιγμα.😁 Το περισσότερο το είχα βέβαια στο νέο κλουβί. Δεν σου κρύβω ότι επειδή δεν με ήξεραν, με το που έβαλα το χέρι μου πάνω στο παλιό, ο αρσενικός βρήκε κατευθείαν την πόρτα και πέρασε. Η θηλυκιά έκανε μισή ώρα να το πάρει απόφαση και να καταλάβει πως θα βρει τον φίλο της.😆 Και τώρα που το σκέφτομαι, σε αυτήν την περίπτωση είχα ξαπλώσει στα πατώματα.😂
 
Κι αυτό με το κεχρί το έκανα αλλά η δικιά μου η φούσκα δε συγκινείται με κεχρί μόνο οι σπόροι της την απασχολούν κ αυτά τα κρεμαστά τριτς που είναι ψηλό ανθυγιεινα. 😂 Ίσως αύριο όταν ξυπνήσει δοκιμάσω κ τ ακροβατικά στο πάτωμα κάθε οδηγία δεκτή κ ευχαριστώ για τον χρόνο σας!
 
Νομίζω πως όλο αυτό ξεκίνησε αρκετά λάθος..το κλουβι πρέπει να μείνει τουλάχιστον 2-3 μέρες δίπλα στον παπαγάλο,δίπλα στο παλιό κλουβι ώστε να συνηθίσει το μάτι του και έπειτα να κάνετε αυτό με τις πόρτες..εγώ θα πρότεινα να τα βάλεις όλα όπως ήταν πριν,να το αφήσεις 2-3 μέρες άδειο δίπλα και έπειτα σιγά σιγά να βάζεις τα πράγματα του στο καινούριο κλουβι και έπειτα να δοκιμάσεις αυτό που κανεις. Αυτή είναι η γνώμη μου και πιστεύω για ένα μη εξοικειωμένο πουλάκι αυτή είναι η νορμαλ διαδικασία που ακολουθείς όπως και με τα παιχνίδια και γενικότερα με το οτιδήποτε καινούριο,αυτό έκανα με το ρικνεκ μου το οποίο φοβόταν αρκετά.
 
Ίσως το λάθος είναι όντως δικό μου αλλά αυτά που διάβασα με την αναζήτηση που έκανα έλεγε αυτό. Παρ όλα αυτά η μικρή πριν λίγο μπήκε έφαγε κ ξαναγύρισε στο δικό της κλουβί (δε την πρόλαβα κ δν ήθελα να τη τρομάξω κλείνοντας της την πόρτα) οπότε πιστεύω σύντομα θα μπει εκεί μια κ καλη
 
Να διευκρινίσω ότι δεν έκανα κανένα ακροβατικό. Απλά δεν είχα άλλο χώρο πέρα από το πάτωμα για δύο κλουβια και επειδή τους μιλούσα, ήθελα να είμαι όσο μπορούσα στο ύψος τους και να μην με βλέπουν από ψηλά. Αυτό μόνο.
 
@Rafkai λογικά έτσι θα πάει για μέρες εκτός αν πεινάσει παρα πολύ και δεν έχεις τροφή στο παλιό,αλλά σίγουρα στην αρχή θα επιστρέφει πάλι,απλά κατά την γνώμη μου οτιδήποτε καινούριο είναι εκεί γύρω θα το φοβάται και θα θέλει χρόνο από απόσταση ώστε να το συνηθίσει..
 
Ρε παιδιά... Όσα πουλιά έχω πάρει τα έβαζα από το κουτάκι μεταφοράς κατευθείαν στο κλουβί και πότε δεν μου πάθανε τίποτα, γιατι τόση υπερβολή; (φιλικά πάντα)
 
  • Like
Αντιδράσεις: marapo
@Akanthillis μιλάνε για αλλαγή από κλουβί σε κλουβί και όχι απευθείας όπως λες εσύ γι'αυτό.
 
  • Like
Αντιδράσεις: marapo
@HxC ναι αλλά και αυτά που έπαιρνα και εγώ σε άλλο κλουβί ήταν πριν και δεν ακολουθούσα όλη αυτή τη διαδικασία
 
  • Like
Αντιδράσεις: marapo
Όταν το έφερα απ' το πετ σοπ μέσα στο κουτάκι έκανα ακριβώς κ γω το ίδιο. Κ απλά το άφησα ήσυχο κάποιες μέρες να συνηθίσει.
Το θέμα τώρα είναι ότι δεν είναι μέσα σε κουτάκι είναι μέσα σε κλουβί που σημαίνει ότι αν δε πάει μόνη της θα πρέπει να δώσω τη χερουκλα μου κ να την πάω εγώ. Πράγμα που θα πάει την σχέση μας χιλιόμετρα πισω(φιλικά κ εγώ εννοείται)
 
@HxC ναι αλλά και αυτά που έπαιρνα και εγώ σε άλλο κλουβί ήταν πριν και δεν ακολουθούσα όλη αυτή τη διαδικασία
Καταλαβαίνω τι λες απλά είναι 2 διαφορετικες περιπτώσεις.
 
@Rafkai δεν ξέρω τι γίνεται με τους παπαγαλους να πω την αλήθεια... αλλά γενικά το να πιάνεις το πουλι κατά τη γνώμη μου είναι κάτι πολύ συχγνο θέλοντας και μη, για έλεγχο λίπους, καρινας και εντέρων, εμένα τα δικά μου αν και δεν έρχονται στο χέρι μόνο κάθονται στη πατηθρα και τρώνε ρόκα που τους δίνω με το χέρι από τη μέσα πλευρά του κλουβιού με επιστευονται, και ας τα έχω πιάσει μερικές φορέ... δεν είναι χαζά αντιλαμβάνονται την αγάπη όπως και να έχει, βεβαία τα μιλάω πολύ σαν παιδιά μου τα έχω 😊😁
 
  • Like
Αντιδράσεις: marapo
Απλα το καναρίνι θα το πιάσεις και θα το αφήσεις στο κλουβί του. Στην περίπτωση εδώ μιλάμε για budgie που θέλει να το βγάζει ελεύθερο.
 
  • Like
Αντιδράσεις: marapo
Κοίτα, βγάζω ελεύθερα και τη καρδερίνα και το καναρίνι για εκγύμναση και δεν έχουν θέμα γενικά, κατάλαβαινω πως οι παπαγάλοι είναι πιο κοινωνικοί και ίσως το στρες παίξει ρόλο στην σχέση με τον ιδιοκτήτη, όπως και να έχει φύλαγε τα ρουχα σου και ας έχεις τα μισά, κάτι θα ξέρετε που κάνετε με αυτόν τον τρόπο την αλλαγή κλουβιού!
 
  • Like
Αντιδράσεις: marapo
Η μικρή μπήκε μόνη της τελικά μετά από 24 ώρες 😅 εμφανώς ενοχλημένη και νευριασμένη αλλά πιστεύω θα ηρεμήσει.
Παίζει ήδη με την κούνια της και εξερευνεί το υπόλοιπο κλουβί. Με το κλουβί καλά θα τα πάει Μ εμένα δε νομίζω 😅
 
Επιτέλους μπηκε. Δε δείχνει ιδιαίτερο φόβο για το κλουβί μόνο για εμένα. Παρ όλα αυτά θα συνηθίσει πιστεύω και πάλι.
Ήθελα να ρωτήσω μόνο μιας που αναφέρθηκε αρκετά για τα οριζόντια κάγκελα. Θα μπορούσε κάποιος να Μ δείξει ένα "ιδανικό" κλουβί για μπατζι ;
Εγκυκλοπαιδικά
[automerge]1636204428[/automerge]
Υ.γ. επίσης μια κίνηση που παρατήρησα ότι έκανε αφού μπήκε στο κλουβί είναι ότι έτριβε το κεφάλι της πάνω στη ξύλινη πατηθρα. Τη κίνηση αυτή την έκανε μια δυο φορές κ στη συνέχεια δεν έχει σταματήσει να. "πλένεται"
Λέτε να είναι θέμα άγχους; Να την πάω πάλι σ ένα δωμάτιο μόνη της όπως τις πρώτες μερες
 
Αυτός που αγχώνεται πολύ είσαι εσύ.😁 Μια χαρά βολεύτηκε και καθαρίζεται.
Καλά αυτό είναι το μόνο σίγουρο 😅 πάντως ότι η όλη διαδικασία την φόβισε κ με ξαναγίνεται είναι αλήθεια. Δε πειράζει πάλι με υπομονή θα καταλάβει ότι η μαμά δεν είναι κακία🐦😂
 
Back
Top