Φροντίδα Ήρθε σήμερα το κλουβί του budgie μου

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης crisam
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
@crisam Τα παιδια τι ηλικίας είναι? Επίσης να εχετε υποψη πως εαν το βαλετε στο παιδικο δωμάτιο τα παιδια θα πρεπει να επιβλεπονται εαν ειναι μικρά. Επίσης οποιοδηποτε καλώδιο πρεπει να καλυφθεί ωστε να μην το μασησει. Τα παιχνίδια δεν πρεπει να ειναι εξω καθώς εαν ειναι πολυ μικρά μπορει να τα καταπιει.
 
@Nausicaa Απο οτι καταλαβα θα το κανει κατι σαν bird room.
Τότε τι χρειάζεται το σαλόνι? Τα πουλιά χρειαζονται σταθερότητα και ρουτίνα, και να μην την χειροζόμαστε. Εαν έχει κάποιος την δυνατότητα του δωματίου μόνο για πτηνά, αυτό είναι υπέροχο και λύνει πα΄ρα πολλά προβληματα.

Το κλουβί θα βρίσκεται στο παιδικό δωμάτιο πάνω σε έπιπλο.
Δε3ν είναι καλή ιδέα αυτό, εκτός κι αν το παιδί είναι άνω των δεκαπέντε τουλάχιστον. Καταρχάς δεν κάνει για την υγεία τους, καθώς ακόμα και το μικρότερο πουλάκι παράγει σκόνη, και δεύτερον όταν έχουμε παιδιά, ακόμα κι αν τους λέμε ότι το πουλάκι είναι δικό τους, στην πραγματικότητα εμείς έχουμε την πλήρη φροντίδα και το παιδί έχει μόνο εξ αποστάσεως επαφή. Το βέλτιστο είναι το κλουβί να βρίσκεται στο σαλόνι.

Σταντ ή ορθοστάτη? Δεν μπορεί να πάει σε δωμάτιο χωρίς κλουβί, μόνο με σταντ.
 
@Nausicaa Πριν ελεγε ενα δωμάτιο και πιστεψα πως θα το εκανε bird room. Μετα ειπε οτι ειναι παιδικο το δωμάτιο. Ανέφερε πριν οτι θέλει να το εχει στο σαλονι για να τους συνηθίσει.
 
Δεν γνωρίζω το φύλο . Είναι μικρό ακόμα. Από την μέχρι τώρα συμπεριφορά εφόσον δεν δαγκώνει και δεν κράζει ξέρω ότι μάλλον είναι αρσενικό. Τα θηλυκά κάνουν ποιο έντονα τα παραπάνω. Για το όνομα του το δώσαμε για να αρχίσουμε κάποια εκπαίδευση μήπως καταφέρουμε να του μάθουμε κάποιες λέξεις. Δεν πιστεύω να παρεξηγηθεί αν βγει θηλυκή 🙂
 
@Ledagcc Σημασία έχει αυτό που λες βασικά, να είναι ασφαλές το δωμάτιο όταν το πουλάκι βρίσκεται εκτός κλουβιού. Κι εγώ θα ήθελα τα δικ'ά μου εκτός κλουβιού στο σαλόνι, αλλά έχει ψευδοροφές, δεν γίνετια.
[automerge]1659512638[/automerge]
Δεν γνωρίζω το φύλο . Είναι μικρό ακόμα. Από την μέχρι τώρα συμπεριφορά εφόσον δεν δαγκώνει και δεν κράζει ξέρω ότι μάλλον είναι αρσενικό. Τα θηλυκά κάνουν ποιο έντονα τα παραπάνω. Για το όνομα του το δώσαμε για να αρχίσουμε κάποια εκπαίδευση μήπως καταφέρουμε να του μάθουμε κάποιες λέξεις. Δεν πιστεύω να παρεξηγηθεί αν βγει θηλυκή 🙂
Δεν θα παρεξηγηθεί, αλλά η συμπεριφορά δεν είναι δείκτης, όσο για το κρώξιμο είναι θηλυκό χαρακτηριστικό γενικώς. Αν ανεβάσετε μια κοντινή φωτογραφία του χαλινου μπορούμε να κάνουμε μια καλή εικασία ως προς φύλο, δεν έχει σημασία η ηλικία, μόνο το φως να είναι φυσικό.
 
@Ledagcc Ξέρουμε πόσο είναι? Θα μάθει, αν ξεκινούν από μικρά, τα μεγάλα δυσκολα μαθαίνουν. Αν πάει συστηματικά στους έξι μηνες θα μιλά, αλλά αυτό είναι το λιγότερο σημαντικό κατά την ταπεινή μου αποψη.
 
Κοντεύει 2 μηνών. Θα στείλω μια κοντινή του χαλινού του.
 
@crisam Γλύκα! Χωρίς να θέλω να προσβάλλω τον άνρθωπο από τον οποίο το πήρατε, είστε, πώς να το πω λεπτά, σίγουροι για την αλήθεια των δηλώσεών του? Γιατί συχνά λενε ό,τι τους κατέβει. Σας είχε στείλει φωτογραφίες του αυγού πχ?
 
Όχι φωτογραφίες του αυγού δεν έχω Είναι από εκτροφέα παπαγάλων που ξέρω χρόνια. Από μπάτζι μέχρι Αμαζονίου ,Ζακο. Είχα στείλει φωτογραφίες σε άλλο ποστ. Θα στείλω και τώρα.
 

Συνημμένα

  • IMG-af4309b3c7bcf9ff17994e29282db159-V_600x800.webp
    IMG-af4309b3c7bcf9ff17994e29282db159-V_600x800.webp
    28,2 KB · Προβολές: 10
  • IMG-e2203b862b6792df11e1cd422126d930-V_600x800.webp
    IMG-e2203b862b6792df11e1cd422126d930-V_600x800.webp
    33,6 KB · Προβολές: 10
@crisam Aααα, το θυμάμαι, νομίζω, είναι αυτό με την κρέμα? Προσωπικά δεν έχω αγοράσει ποτέ παπαγάλο, για να έχω άμεση εμπειρία, απλώς παίρνω αυτά που δεν μπορούν να υιοθετηθούν ή πωληθούν, αλλά δεν ξέρω πόσο θα με ενέπνεε κάποιος που εκτρεφει τόσα διαφορετικά είδη, αλλά οκ.
Το πουλάκι μοιάζει θηλυκό και recessive pied, δλδ θα κρατησει πολλά βρεφικά χαρακτηριστικά στον φαινότυπό του.
τα μάτια είναι μαύρα, έτσι?
 
@crisam ¨ολα τα ζώα που έχουν συγκεκριμένο μοτίβο στην γούνα, το πτέρωμα ή τις φολίδες τους κανονικά, αλλά λόγω μετάλλαξης το μοτίβο αυτό διασπάται, σαν να έχει μπαλώματα, τα λέμε pied. Τα μπάτζι κανονικά έχουν κίτρινες και μαυρες ρίγες στην πλάτη, βούλες στο μούσι, και είναι κιτρινομπλε(που συνήθως είναι συνδυασμός και κάνει το πράσινο χρώμα) στο υπόλοιπο σώμα. Τα pied, σε πόσο βαθμό εξαρτάται, δεν έχουν πλήρεις ρίγες, ούτε ομοιόμορφο χρωματισμό. Το δικό μου pied έχει λίγο πράσινο στην κοιλιά και λίγο στην πλάτη, και το μόνο που έχει μείνει από τις ρίγες του είναι μπροστά στο πρόσωπο και ένας δακτύλιο από καφέ σημάδια (τυχαίνει να είναι και cinammon, άσχετο) στην πλάτη. Και έχει μόνο μία βουλα από τις έξι στο μούσι του, συν μείγμα από ανοικτά γαλάζια και λευκά πούπουλα στις κανονικά μωβ μουντζούρες κάτω από τα αφτιά - κοντολογίς, ενα χαος.

To recessive αφορά τον τύπο του γονιδίου, στα ελληνικά το ονομάζουμε υπολοιπόμενο και σημαίνει ότι για να το εμφανισει στον φαινότυπό του ένα ζώο πρέπει να έχει δύο αντίγραφα του γονιδίου, ένα από τον πατέρα, ε΄να από την μητέρα. Υπάρχει και dominant pied, όπου ένα αντίγραφο επαρκεί για να φαίνεται η μετάλλαξη. Επίσης, κάθε χαρακτηριστικό μπορεί να είναι single ή double factor, αλλά δυστυχ'ως κάπου εκεί το χάνω.

Γενικά, τα dominant έχουν πολύ συγκεκριμένο pattern και αναπτύσσονται όπως και το μέσο αρσενικό μπάτζι. Όσα έχουν χρώματα και σημάδια όπου ναναι, είναι recessive. Μέσα στο χάος της μετάλλαξης λενα από τα πράγματα που επηρεάζονται είναι και η δημιουργία ίριδας στα μάτια.Όλα τα μικρά μπάτζι έχουν μόνο κόρη στα μάτια, οπότε είναι ή κατάμαυρα ή όλο μωβ (για λουτίνο, αλμπίνο, κλπ) και μεταξύ πέντε και δώδεκα μηνών αναπτύσσουν λευκη, συμπαγή ίριδα. Όχι όμως τα recessive pied. Και από τα dominant, κυρίως βάσει του αν είναι double ή single factor μπορεί να έχουν ένα μάτι κανονικό, ένα βρεφικό. Επίσης τα αρσενικα διατηρούν τον βρεφικό έντονο ροζ-μωβ χαλινό, ενώ αντιθέτως όλα τα θηλυκά μπάτζι, ανεξαρτήτως μετάλλαξης, αποκτούν καφέ χαλινό όταν ειναι σε φαση αναπαραγωγής. Τέλος, η μετάλλαξη αυτή διατηρεί κάποιες ρίγες μέχρι τον χαλινό, κάτι που τα μπάτζι χάνουν κανονικά με την πρώτη πτερόρροια γύρω στους πέντε μήνες.
 
Καλημέρα. Δεν καταλαβαίνω για ποιον προστάτη; Αυτό με τις κουτσουλιές πως μπορεί να γίνει ( αν γίνει). Πρώτη φορά τι ακούω.
 
@crisam Το να εκπαιδευσεις ενα πουλακι να μάθει να πηγαίνει σε ενα σημείο για να αφοδευσει οπως σου εγραψα παραπανω δεν ειναι το καλύτερο καθώς το πουλακι μαθαίνει να κρατιέται.
 
Το έχω καταλάβει και πραγματικά μου φαίνεται τρομερά δύσκολο. Ο προστάτης δεν έχω καταλάβει τι είναι που μου έγραψε ο Αντώνης ( ελπίζω να λέω σωστά το όνομα).
 
Back
Top