Γενικά Αγορά Ταλαιπωρημένης Ροζέλας

georgiosts

PB New Member
Εγγραφή
20 Σεπ 2009
Μηνύματα
46
Πόλη
Ελευσίνα
ΜΙΚΡΕΣ ΚΑΙ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΜΕΝΕΣ ΡΟΖΕΛΕΣ

Με λένε Γιώργο 37 χρονών και κατοικώ Ελευσίνα.

Σήμερα επισκέφτηκα το παζάρι του Σχιστού. Εκεί εκτός των άλλων πωλούνταν και κατοικίδια.
Στάθηκα σε ένα από του πωλητές που είχε γενικός ταλαιπωρημένα πουλιά κάτι τραυματισμένα κοκατίλ τα κλουβιά τελείως βρόμικα και γενικά μια όχι και τόσο καλή κατάσταση.
Εκεί είδα και ένα ζευγάρι ροζελες μικρές 6 μηνών μου είπε ο έμπορος (δεν μπορώ να πω ότι τον πίστεψα). Τα δύο πουλιά δεν φαινόταν άρρωστα απλά πολύ ταλαιπωρημένα το κλουβί ήταν μικρό όλος ο πάτος ήταν κουτσουλιά και υπολείμματα τροφής και διέκρινα και άσπρα σκουλήκια στον πάτο του κλουβιού.
Και το κλουβί όλη μέρα εκτεθειμένο στον ήλιο (μεσημέρι είχα πάει εγώ).
Οι ουρές ανύπαρκτες είχαν σπάσει μέσα σε εκείνο το κλουβί. Καθώς επίσης και τα ράμφη τους δεν ήταν και τα καλύτερα που έχω δει.
Μου είπε «80 το ζευγάρι μαζί με το κλουβί το παίρνεις και φεύγεις».
Και ότι είναι αρσενικό και θηλυκό (δεν μπορώ να πω ότι το πίστεψα)
Εγώ τον τελευταίο καιρό ήθελα να πάρω παπαγαλοειδες έπαιζα μεταξύ love birts κοκατίλακια και ροζελες απλά δεν είχα αποφασίσει.
Και έτσι αποφάσισα να αγοράσω αυτά όχι μόνο για την τιμή αλλά περισσότερο να τα σώσω. Να βρούνε καλύτερες συνθήκες διαβίωσης.
Αύριο κιόλας θα τους πάρω ένα τεράστιο κλουβί και πολλές και διάφορες τροφές και βιταμίνες. (γιατί σήμερα είναι Κυριακή και είναι κλειστά)
Το κλουβί που τα μετέφερα το πέταξα κατευθείαν στα σκουπίδια. Είχα ένα από κάτι παραδείσια που είχα παλιά ευτυχώς το είχα στο υπόγειο και τα έβαλα εκεί για την νύχτα.
Δεν είχα ποτέ ροζελες πιστεύω θα γίνουν όμορφα πουλιά και θα μεγαλώσουν οι ουρές και τα φτερά που έσπασαν.

Επίσης δεν φοράνε δαχτυλίδι

Σας στέλνω και φωτογραφίες τους από την πρώτη μέρα στο σπίτι μου
 

Συνημμένα

  • IMG_4364.webp
    IMG_4364.webp
    53,5 KB · Προβολές: 261
  • IMG_4365.webp
    IMG_4365.webp
    80,8 KB · Προβολές: 235
  • IMG_4366.webp
    IMG_4366.webp
    72,9 KB · Προβολές: 230
  • IMG_4368.webp
    IMG_4368.webp
    71,5 KB · Προβολές: 248
Πωπω τα κακόμοιρα τι εχουν περάσει. Μπράβο Γιώργο ειμαι σίγουρος πως τα άτυχα παπαγαλάκια σου θα βρούν επίτελους λίγο γαλήνη, αγάπη και ξεκούραση,τελικά ο ανθρωπος τα βλέπει ως πηγή εσόδων και τίποτα άλλο.Φαίνονται στις φωτογραφίες ποσο ταλαπωρημένα είναι ☹
Σου εύχομαι οτι το καλύτερο και έκανες καλη επιλογή, γιατι τα έσωσες
 
Οντως ειναι πολυ ταλαιπωρημενα τα πουλια.
Οι ουρες τους ειναι ανυπαρκτες!😱
Δεν εχω παει ποτε σε αυτο το παζαρι και ουτε θα ηθελα να παω γιατι θα στεναχωρηθω με αυτα που θα δω... 😡
Σου ευχομαι ο,τι καλυτερο για την παρεα σου.
Πηγαινε τα σε πτηνιατρο να τα κοιταξει και να σου πει τι χρειαζονται απο δω και περα!
 
Παίδια αυτο είναι παράλογο, δεν νομίζω πως είναι νόμιμο θα μάθω, μου φαίνεται πολυ περίεργο...



Κοίταχτε τα μάτια τους, αυτό τα λέει ολα, κοιτάχτε βλέμα...☹
 
Ευχαριστώ όλους για τα καλά σας λόγια. Καθώς επίσης και για τις συμβουλές σας (για πτηνίατρο ) δεν ήξερα ότι υπάρχει τέτοια εξειδίκευση.
Τα λυπάμαι προς το παρόν να τα ξαναμετακινήσω μέχρι να ηρεμίσουν. Είναι φοβισμένα αλλά φαίνονται υγιή προς το παρόν. Τρώνε κιόλας από τις πρώτες ώρες απλά δεν έχουν κάνει μπάνιο. Που και πού κελαηδούν ειδικά όταν παίζω στο PC τα βίντεο από το Youtube που έχουν μερικοί από εσάς στείλει.

Ήθελα να σας ρωτήσω :

1. Τα φτερά θα μεγαλώσουν; Ο έμπορος τράβηξε εκείνη την ώρα τα σπασμένα πούπουλα για να μεγαλώσουν ποιο γρήγορα είπε.
2. Κάνουν εμβόλια κάθε χρόνο όπως τα άλλα κατοικίδια;
3. Τα ράμφη τους που είναι λίγο τραυματισμένα στο σημείο των ρουθουνιών (στις τρύπες ) θα αποκατασταθεί;

Μόνο παπαγαλάκια και παραδείσια μικρά είχα από πουλιά μέχρι τώρα και από τα καταστήματα που τα έπαιρνα μου έλεγαν ότι είναι έτοιμα εμβολιασμένα. Για αυτά δεν ξέρω αν χρειάζεται.
Θα πάω αύριο και σε διάφορα πετ σοπ να ρωτήσω άλλωστε έχω και πράγματα να τους πάρω
Σας ευχαριστώ όλους και πάλι.
 
Τους τραβηξε τα φτερα;
Για να μεγαλωσουν πιο γρηγορα; Πως τα τραβηξε;
 
Γιωργο μπραβο που τα πηρες τα πουλακια κ τα γλιτωσες απο μεγαλυτερα βασανα! Δεν ειχα ποτε ροζελες αλλα νομιζω οτι με την σωστη φροντιδα κ τα φτερα θα μεγαλωσουν και οι ουριτσες. Πηγαινε σε εναν πτηνιατρο ομως αμεσα για να εισαι σιγουρος οτι χαιρουν ακρας υγειας.
 
αυτά που ήταν σπασμένα και μισά. Κάτι λίγα που έμειναν 3-4 τα πουπουλα εννοώ στην ουρά κυρίως.



Τους τραβηξε τα φτερα;
Για να μεγαλωσουν πιο γρηγορα; Πως τα τραβηξε;


αυτά που ήταν σπασμένα και μισά. Κάτι λίγα που έμειναν 3-4 τα πουπουλα εννοώ στην ουρά κυρίως.
 
καλο θα ηταν να μην αγοραζουμε πουλακια κ σκυλακια απο παζαρια, πανηγυρια κλπ. Γιατι αγοραζοντας τα ενυσχιουμε κ την πωληση τους, κ ειναι κριμα...
αφου τα πηρες τωρα, καλο θα ηταν να τα δει ενας γιατρος...
αυτο με τα φτερα εχει τυχη κ σε μενα σε μπατζι, ειχε ενα σπασμενο φτερο στην ουρα κ το πιανει ο πετ σοπας κ το τραβαει κ το πουλακι να φωναζει απο τον πονο.. Κ μενα εκπλικτει να φωναζω στον πετσοπα, λεγοντας μου οτι δεν θα παθει τπτ!
 
καλο θα ηταν να μην αγοραζουμε πουλακια κ σκυλακια απο παζαρια, πανηγυρια κλπ. Γιατι αγοραζοντας τα ενυσχιουμε κ την πωληση τους, κ ειναι κριμα...
αφου τα πηρες τωρα, καλο θα ηταν να τα δει ενας γιατρος...
αυτο με τα φτερα εχει τυχη κ σε μενα σε μπατζι, ειχε ενα σπασμενο φτερο στην ουρα κ το πιανει ο πετ σοπας κ το τραβαει κ το πουλακι να φωναζει απο τον πονο.. Κ μενα εκπλικτει να φωναζω στον πετσοπα, λεγοντας μου οτι δεν θα παθει τπτ!


Σε αυτό δεν έχεις καθόλου άδικο που να έβλεπες και τα σκυλάκια πως τα είχανε.
Απλά τα λυπήθηκα και αφού είχα σκοπό να πάρω κάτι παρόμοιο τα πήρα για να έχουν καλύτερο μέλλον ή για να έχουν μέλλον γιατί δεν νομίζω να τα έβρισκα ζωντανά αν ξαναπήγαινα. Το κλουβί που ζούσαν ήταν τρομερά μικρό και βρόμικο έπρεπε να το βγάλω φωτογραφία αλλά το πέταξα στα σκουπίδια δεν ήθελα ούτε να το βλέπω ο πλαστικός πάτος ήταν γεμάτος μέχρι πάνω ε κουτσουλιά τροφές κλπ πάω στα σκουπίδια να δω αν είναι πανω πάνω πάνω να το φωτογραφίσω
 
Ήθελα να σας ρωτήσω :

1. Τα φτερά θα μεγαλώσουν; Ο έμπορος τράβηξε εκείνη την ώρα τα σπασμένα πούπουλα για να μεγαλώσουν ποιο γρήγορα είπε.
2. Κάνουν εμβόλια κάθε χρόνο όπως τα άλλα κατοικίδια;
3. Τα ράμφη τους που είναι λίγο τραυματισμένα στο σημείο των ρουθουνιών (στις τρύπες ) θα αποκατασταθεί;

Μόνο παπαγαλάκια και παραδείσια μικρά είχα από πουλιά μέχρι τώρα και από τα καταστήματα που τα έπαιρνα μου έλεγαν ότι είναι έτοιμα εμβολιασμένα.

Τα φτερά θα βγούνε πάλι, ιδίως τώρα που τα έβγαλε εντελώς. Δεν κάνουν εμβόλιο κάθε χρόνο γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει, τουλάχιστον νόμιμα στην χώρα μας. Στα πετ επειδή αρκετά πουλιά προέρχονται απο το εξωτερικό ίσως να έχει γίνει κάποιος εμβολιασμός, με κάθε επιφύλαξη πάντα. Οι πληγές θα επουλωθούν σύντομα αρκεί να μην υπάρχει κάποιο είδος μόλυνσης.
Διάβασε τα θέματα περι φροντίδας, παιχνιδιών, και κυρίως τα θέματα διατροφής.
Να σου ζήσουν.
 
Οκ το βρήκα το κλουβί !
Φαίνετε καθαρά η στάθμη της κουτσουλιάς.
Το παπούτσι που είναι κοντά στο κλουβί είναι νούμερο 44 για να καταλάβατε το μέγεθος του κλουβιού.
Και ακόμα βρομά το σπίτι που το έβαλα μέσα.
Μόνο ο σκύλος δεν ενοχλήθηκε
 

Συνημμένα

  • IMG_4373.webp
    IMG_4373.webp
    70,7 KB · Προβολές: 193
  • IMG_4374.webp
    IMG_4374.webp
    59,2 KB · Προβολές: 173
  • IMG_4375.webp
    IMG_4375.webp
    61,6 KB · Προβολές: 184
  • IMG_4376.webp
    IMG_4376.webp
    68,5 KB · Προβολές: 186
  • IMG_4379.webp
    IMG_4379.webp
    56,2 KB · Προβολές: 177
Πολυ βρωμικο οντως και πολυ μικρο!
Αλλα και η μαυρη φατσουλα που κοιταζει ετσι περιεργα το κλουβι ειναι... Ολα τα λεφτα!
 
πω πω καλά έκανες και τα πήρες να ζήσουν τα πουλάκια. αν τα βρέξεις για να κάνουν μπάνιο, φρόντισε να μην έχεις ανοικτά ρεύματα και στέγνωσέ τα με κάποιο πιστολάκι που θα κρατάς σε απόσταση και όχι πριν τον ύπνο τους για να έχουν χρόνο να στεγνώσουν εντελώς. είναι ταλαιπωρημένα και θέλουν εντατική κούρα, ενισχυμένη διατροφή και αντισυψία. υπάρχουν ποστς στο φόρουμ που λένε για την χρήση του μυλόξυδου. επειδή περνάω τα ίδια με δύο ταλαιπωτημένα κοκατίλς, το χρησιμοποιώ και κατά το ψέκασμα και σταγονίτσες στο νεράκι τους.
είναι πανέμορφα πουλάκια, ακόμα και τώρα που έχουν περάσει τόσα, φαντάσου πως θα γίνουν σε λίγο καιρό. Να σαι καλά και να τα χαίρεσαι
 
εγω θα γίνω λιγο κακός και θα πώ οτι το οτι τα λυπηθηκα και το για να ζησουν εχει καταντησει να γινει η ευκολη δικαιολογια για να δικαιολογήσουμε μια παρανομη πραξη που συμμετεχουμε κανονικοταταν και για να βγουμε και σωτήρες απο πανω!

δεν το λεω αποκλειστικά για τον φιλο μας εδω αλλα γενικοτερα τωρα τελευταια βλεπω εχει παραγινει αυτο το θέμα. Δεν θελω να παρεξηγηθεέις προσωπικα το ξαναλεω και το τονίζω!
ουτε ειμαι εγω αυτος που θα σε κρίνω, ολοι κρινομαστε εξάλου.


αλλα αυτη η φτηνή δικαιολογια δεν στέκει για τον πολύ απλό λόγο, που εχει ξαναυποθεί εξάλου πολλές φορές.
συμφωνω οτι σωζουμε ενα πουλι αγοράζοντας το απο εκει, αλλα ταυτοχρονα καταδικάζουμε αλλα 10 να υποφερουν και το πιθανότερο να πεθανουν τις επόμενες κυριακές!

αν δεν πουλαγε αυτος ο χ αυτο το ταλαιπωρημενο πουλι (πχ λεω) θα το ξαναφερνε την επόμενη κυριακη και την επομενη κλπ κλπ μεχρι να ψοφίσει.
το συμεπρασμα;ναι θα ψοφαγε ΑΛΛΑ δεν θα ξαναφερνε αλλα γιατι δεν του εφερε χρηματα το πουλι ενο τωρα την επόμενη κυριακή αφου γλυκαθηκε και ειδε οτι πουλαει θα ειναι με 2 πουλια νεα εκει που θα υποφερουν και αυτακαι ο διπλανοσ του που πουλαει κατσαρόλες αφου ειδε οτι πουλησε ο αλλος το πουλι θα φερει και αυτος πουλι καποιο αλλο ειδος ισως παρανομο παντος σιγουρα και παει λεγοντας!

και εμεις θα λεμε σωσαμε ενα πουλι αλλα στην ουσια καταδικασαμε αλλα 10!

αρα στη συγκεκριμενη περιπτωση ειναι καλυτερο να πεθανουν μερικα πουλια μηπως και σταματησει αυτη η κατασταση αν δουν οτι δεν αγοραζει ο κοσμοσ παρα να τους ενισχυουμε και να τους λεμε φερτε κιαλλα!


δυστυχως ετσι εχει η κατασταση φιλοι μου ειτε μας αρεσει ειτε οχι!
δε μας φταινει αυτοι λοιπον στο σχιστο που φερονται ετσι στα ζωα και στα πουλια γιατι εμεις τους ενισχυουμε και τους λεμε φερτε κιαλλα!
αρα αντι για υπογραφες και φωνες κλπ κλπ μηπως θα επρεπε να στραφουμε αλλου;
 
ξεχασα να πω καλη αρχη και καλο κουραγιο στην φροντίδα τους γιατι χρειαζονται πολύ για να ανακάμψουν αλλα θα το καταφέρουν.

αν εχεις αλλα πουλια κρατα τες σε αποσταση για κανα μηνα! Καραντινα.
 
Η άποψή μου είναι ότι καλώς τα πήρε ο φίλος μας και τα απομάκρυνε από αυτό το βασανηστίριο.

Αγόρασέ τους την καλύτερη δυνατή συσκευασμένη τροφή που θα βρεις. Πάρε μια βιταμίνη για το νερό τους γιατί μάλλον θα αργήσουν να φάνε φρούτα και λαχανικά και χρειάζεται ενίσχυση ο οργανισμός τους σε αυτήν την κατάσταση που βρίσκονται.
Το μπάνιο επιβάλλεται, και αν δεν μπαίνουν μέσα ψέκασέ τα. Μην τσιγκουνευτείς το νερο :D. Το έχουν ανάγκη και ας μην το έχουν συνηθίσει. Γενικά είναι φοβιτσιάρικα πουλιά και για αυτό θα χρειαστούν αρκετό καιρό μέχρι να σου "ανοιχτούν".

Μην αισθάνεσαι σε καμία περίπτωση τύψεις επειδή έκανες κάτι που θεώρησες σωστό.
 
Back
Top