Γενικά Αγορά Ταλαιπωρημένης Ροζέλας

Ρε παιδιά, ορισμένες φορές κάνουμε λες και θα ξανανακαλύψουμε εμείς την Αμερική.
1. Όποιος δεν βγάζει από μια δουλειά την εγκαταλείπει και ας είναι 2000 λόγοι που τον οδήγησαν στο να χάσει κέρδη.
2. Ο παραγωγός δεν μπορεί να είναι και λιανοπωλητής (πέραν από τους ερασιτέχνες χομπίστες) όχι μόνο στα πουλιά, αλλά και στα οπορωλαχανικά και στα κλουβιά και στο οτιδήποτε. Μιλάμε για επαγγελματίες με μεγάλες παραγωγές.
Και τέλος, όταν πήγαν στο αυτόφωρο και καταδικάστηκαν κάποιοι παζαρτζήδες και εξαφανίστηκε για αρκετούς μήνες το μεγαλύτερο μέρος των πωλητών κατοικιδίων στο Σχιστό, έγινε με ευθύνη της Νομαρχίας που έχει τους ελεγκτικούς μηχανισμούς. Άσχετα, αν πλακώσανε και μερικοί ακτιβιστές που ανοίξανε κλουβιά με ιθαγενή ή παραδώσανε κάποια ζωα σε αρμόδιους οργανισμούς.
 
Ναι ήταν αν θυμάμαι καλά, το φθινόπωρο του 2008 και μετά ξανά το Δεκέμβρη. (Στη χρονιά κρατάω επιφυλάξεις, για το μήνα είμαι σίγουρος, μου σπάσανε το τζάμι του αυτοκινήτου και έφαγα βρόχα και κρύο για όλο το χρόνο)
 
Είναι απίστευτο αυτό που συμβαίνει. Μπράβο σου Γιώργο που τα έσωσες. Είναι πανέμορφα.
 
τα πουλακια ειναι ομορφα και με τις φροντιδες σου θα γινουν
πενταμορφα! Παντως και το σαρ πεΪ ειναι κουκλι!
 
ο χρηστος κι η παναγια! Αν ειναι δυνατον! Αχ τα καημενα! Εχω ροζελα και ξερω πως ειναι να ειναι το πουλι καλα και μαι χαρα! Ειχε και αλλα πουλια;
 
ο χρηστος κι η παναγια! Αν ειναι δυνατον! Αχ τα καημενα! Εχω ροζελα και ξερω πως ειναι να ειναι το πουλι καλα και μαι χαρα! Ειχε και αλλα πουλια;

Ναι είχε ο συγκριμένος και κοκατίλ και απλά παπαγαλάκια μικρά όλα τους ταλαιπωρημένα ειδικά μερικά κοκατίλ ήταν και τραυματισμένα είχαν πληγές.
Απλά η δύο ροζέλες ήταν πάνω πάνω επιδή και το κλουβί του ήταν μικρό τις είχα δεί πρώτες

Ήταν και άλλος έμπορας ποιο μεγάλος με πολλά είδη πουλιών αλλά εκείνα ήταν σε καθαρά κλουβιά και όχι στριμωγμένα
 
Να σας πω και τις πρώτες εντυπώσεις μιας που μοιραστικά την ιστορία τους μαζί σας.
Ακόμα είναι ήσυχες δεν κελαηδούν πολύ. Μόνο λίγο το πρωί που ξύπνησαν.
Τους πήρα ένα κλουβί σωστό ανάκτορο και κάνουν αρκετές βόλτες εκεί μέσα κυρίως σκαρφαλώνουν, με το παιχνίδι δεν παίζουν.
Τρομάζουν όταν τα πλησιάζω. Αλλά έχουν κάποια βελτίωση. Όλη μέρα είχα ραδιόφωνο για να συνηθίζουν φωνές, ακόμα και όταν έλειπα για κλουβιά και τέτοια.
Αγαπημένη ασχολία το φαγητό αυτά που έχω διαβάσει στο φόρουμ ότι μερικά δεν τρώνε το ένα δεν τρώνε το άλλο αυτά τρώνε τα πάντα. Μέχρι στιγμής τα έχω δώσει τροφή, αυγό και βιταμίνες τα φρούτα λέω να τα ξεκινήσω αύριο. Κρέμασα κάτι ρόγες σταφύλι αλλά δεν ήξεραν μάλλον τι είναι αυτό και δεν το έδιναν σημασία
Τροφή τους πήρα προς το παρών vitacraftμιάς που δεν έβρισκα άλλη.
Άμμο και αυτήν αύριο θα την βάλω στο κλουβί γιατί την πήρα αργά και δεν ήθελα να τα ξυπνήσω και εκτός αυτού να ξαναδιαβάζω στο φόρουμ τις οδηγίες σας. Αλλά δεν βρήκα ακόμα και όλα τα είδη που προτείνετε ή βρήκα άλλες μάρκες. (κάρβουνο, gritκαι τέτοια. Θα τα στείλω και φωτογραφίες για να πείτε αν είναι σωστά η όχι και σε μεγάλο πετ σοπ που πήγα η πωλήτριες δεν μου κέρδισαν την εμπιστοσύνη είχα πάει καλά διαβασμένος από το φόρουμ.

Και ακολουθούν οι φώτος με το καινούριο σπίτι και τα προϊόντα που κατάφερα προς το παρόν να βρω.
Αν έχω αγοράσει κάτι λάθος να μου το πείτε μέχρι τώρα δεν τα έχω δώσει όλα το γκριτ το κάρβουνο κλπ θέλω να ξαναδιαβάσω το φόρουμ και μετά.

Και ευχαριστώ και πάλη για τα καλά σας λόγια και την βοήθειά σας. και γενικά συγχαρητήρια στο φόρουμ όλο είναι πολύ βοηθητικό.

Υ. Γ. χωράνε μονο 5 φωτο κάθε φορά τα προιόντα στο αμμέσως επόμενο
 

Συνημμένα

  • IMG_4381.webp
    IMG_4381.webp
    87,7 KB · Προβολές: 86
  • IMG_4380.webp
    IMG_4380.webp
    73,7 KB · Προβολές: 75
  • IMG_4382.webp
    IMG_4382.webp
    61,4 KB · Προβολές: 80
  • IMG_4399.webp
    IMG_4399.webp
    76,1 KB · Προβολές: 83
  • IMG_4400.webp
    IMG_4400.webp
    91,4 KB · Προβολές: 80
  • Like
Αντιδράσεις: Pigaki
Αν έχω αγοράσει κάτι λάθος να μου το πείτε μέχρι τώρα δεν τα έχω δώσει όλα το γκριτ το κάρβουνο κλπ θέλω να ξαναδιαβάσω το φόρουμ και μετά.
 

Συνημμένα

  • IMG_4386.webp
    IMG_4386.webp
    62,3 KB · Προβολές: 74
  • IMG_4394.webp
    IMG_4394.webp
    48,4 KB · Προβολές: 68
  • IMG_4389.webp
    IMG_4389.webp
    63,2 KB · Προβολές: 66
  • IMG_4403.webp
    IMG_4403.webp
    61 KB · Προβολές: 68
  • IMG_4402.webp
    IMG_4402.webp
    85 KB · Προβολές: 67
το κλουβι ειναι παρα πολυ ωραιο!
το Σουπιοκόκαλο, Κόκαλο σουπιάς στην τριτη φωτο αν διακρινω καλα ειναι ροζ καλο ειναι να μην παιρνουμε βαμμενα σουπιοκοκκαλα καλυτερα τα ασπρα.

δες εδω <Link Removed>
για τα υπολοιπα θα σου πουν τα παιδια!
 
καλημέρα, το κλουβί μ αρέσει πάρα πολύ, (το ίδιο πήραμε κι εμείς για την ροζέλλα μας), με γειά σας.
άμμο για το πάτο του κλουβιού δεν σε συμφέρει οικονομικά και δεν σου κάνει και δουλειά για το μεγάλο κλουβι που έχεις αυτή που πήρες, άστην για να την τρώνε και πάρε αμμο γάτας καλύτερα την catsbest απ έξω έχει φωτογραίες παπαγάλων, κουνελιών και γατιών βέβαια, η εμφάνισή της είναι σαν φιλτρα τσιγάρου, δεν σηκώνει σκόνη και γενικά είναι άψογη γι αυτό το κλουβί και φαίνεται όμορφα.
Υπάρχουν μεγάλες πέτρες, νομίζω την πήρες δεξιά δεξιά. Σουπιοκόκκαλο κι εγώ δυστυχώς μόνο αυτό βρίσκω το ρόζ.
όταν ξεθαρρέψουν θα δείς πόσο άψογο είναι αυτό το κλουβί κα πόσο άνετα πετάνε μέσα.
δεν βλέπω καλά και δεν ξέρω αν βολεύει σε κάτι το δεξιά επικλινές ξύλο.
επίσης πρόσεχε τα ρεύματα μπροστά στη μπαλκονόπορτα που τα έχεις και το βράδυ τι θα κάνεις; θα τα μετακινείς; βέβαια γίνεται γιατί κυλάνε εύκολα τα ροδάκια.
Θα τα λέμε, μπράβο πολύ ωραία να σου ζήσουν
 
... και τέλος, το βασικό χαρακτηριστικό των Μεσογειοαραβικών κοινωνιών "πρέπει κάποιοι άλλοι " (ποιοι άραγε;) να αναλάβουν ευθύνη.
...
Στο τελευταίο τρίμηνο, έχουν γίνει δύο καταγγελίες στην Υπερνομαρχία Αθηνών-Πειραια (Υγειονομική υπηρεσία και Διεύθυνση εμπορίου) σε σχέση με τις άθλιες συνθήκες υγιεινής, τις αγορανομικές παραβάσεις και την προσβολή κάθε πολιτισμικής αξίας. Δεν χρειάζονται ούτε "άλλοι", ούτε ειδικοί...


Ρε παιδιά, ορισμένες φορές κάνουμε λες και θα ξανανακαλύψουμε εμείς την Αμερική.
...
Και τέλος, όταν πήγαν στο αυτόφωρο και καταδικάστηκαν κάποιοι παζαρτζήδες και εξαφανίστηκε για αρκετούς μήνες το μεγαλύτερο μέρος των πωλητών κατοικιδίων στο Σχιστό, έγινε με ευθύνη της Νομαρχίας που έχει τους ελεγκτικούς μηχανισμούς. Άσχετα, αν πλακώσανε και μερικοί ακτιβιστές που ανοίξανε κλουβιά με ιθαγενή ή παραδώσανε κάποια ζωα σε αρμόδιους οργανισμούς.


Πολύβιε, αν και γενικά συμφωνώ με το ύφος των λεγόμενών σου, θα μου επιτρέψεις να σου πω ότι φάσκεις και αντιφάσκεις στο συγκεκριμένο θέμα.
Την μια στιγμή αναφέρεις ότι οι μεσόγειοι περιμένουμε από κάποιους άλλους (για τους οποίους αναρωτάσαι ποιοι είναι) να κάνουν τη ΔΟΥΛΕΙΑ τους, και στη συνέχεια τους κατονομάζεις, αναφέροντας μάλιστα και την, προσωρινή έστω, επιτυχία τους.

Οι Μεσογειοαραβικές κοινωνίες, όπως λες, δεν πάσχουν ούτε από φιλότιμο, ούτε από ευαισθησίες. Το "παραμύθι" του υπεύθυνου πολίτη, ΔΕΝ μπορεί να δίνεται ως άλλοθι σε ένα ανεύθυνο κράτος.
Πιστεύεις ότι δεν γνωρίζουν στη Νομαρχία το τί γίνεται εκεί;
Πιστεύεις ότι ο υπουργός οικονομικών δεν γνωρίζει ότι τα παίρνουν οι εφοριακοί;
Πιστεύεις ότι ο διευθυντής της πολεοδομίας δεν ξέρει τί γίνεται εκεί έξω;

Ολοι αυτοί λοιπόν για να καλύψουν τις αδυναμίες τους, σου ζητάνε ΕΣΕΝΑ να μην λαδώνεις. Σου ζητάνε ΕΣΕΝΑ να μην αγοράζεις χωρίς απόδειξη. Σου ζητάνε ΕΣΕΝΑ να είσαι υπεύθυνος.
Οταν όμως κάποιος ορθώσει το ανάστημά του και προχωρήσει σε μία καταγγελία, τότε κινείται το σύμπαν για να σε βγάλουν τρελλό, ή συκοφάντη ή ότι άλλο θες.

Ας μάθουμε πια να ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ τα δικαιώματά μας και να μην πέφτουμε στην παγίδα να κατηγορούμε τους εαυτούς μας για την ανικανότητα του κράτους που ζούμε.
ΑΠΑΙΤΩ λοιπόν να μην επιτρέπεται η πώληση ζώων σε υπαίθρια παζάρια. Το ΑΠΑΙΤΩ. Δεν ζητάω από τον κάθε ένα να γίνει ξαφνικά υπεύθυνος και να πράττει από μόνος του το σωστό. Πρέπει πρώτα να το διδαχθεί, μετά να το δει να εφαρμόζεται από τους υπεύθυνους, να δει κάποιους να τιμωρούνται επειδή δεν το έκαναν και μετά να έχουμε την απαίτηση να το τηρεί και ο ίδιος.

Μπορεί εγώ και εσύ να μην χρειαζόμαστε όλα τα παραπάνω. Δυστυχώς όμως φίλε μου δεν είμαστε οι δυο μας σε αυτόν τον κόσμο...
 
Βαγγέλη, επειδή συμφωνούμε, θα σου πω συμπυκνωμένα την άποψη μου, με κάποιες αναγκαίες λεκτικές υπερβολές για να μην πολυαναλύω.
Πιστεύω ότι, ζούμε σε ένα παράλυτο κράτος, μιας χαμηλής παιδείας κοινωνία, γεμάτη άλλοθι για όλα αυτά που της συμβαίνουν και η οποία στηρίζεται σε αυτό που περιέγραψες (δήθεν φιλότιμο) και στην ονομαστική της σύνδεση με τον τότε προηγμένο αρχαίο Ελλαδικό κόσμο. Την κατάσταση την κρίνω με μέτρο τις χώρες της Βόρειας-Κεντρικής Ευρώπης (για παράδειγμα) και όχι γενικώς, επειδή κατ' αρχήν ένα τέτοιο πολιτισμικό στάτους με ενδιαφέρει.
Γιατί δεν νοιώθω αντιφάσκων; Γιατί για να πάρει μπροστά το παράλυτο, πρέπει με τη δικιά μας ατομική ευθύνη (μη λαδώνοντας, καταγγέλοντας, διεκδικώντας δικαστικά, όπου και όποτε μπορούμε κλπ. κλπ.) να το ξεκουνήσουμε. Το κράτος είμαστε εμείς. Οι σπασμωδικές αντιδράσεις των δημόσιων αρχών μπορούν να εκτιμηθούν με πολλούς τρόπους. Σίγουρα δείχνουν την ανεπάρκεια τους, όσο δεν έχουν συνέχεια και συνέπεια, από την άλλη όποτε συμβαίνουν, συμβαίνουν γιατί κάποιοι τις απαίτησαν. Και εκεί βρίσκω το ρόλο του καθενός μας ατομικά.
 
... Από την άλλη όποτε συμβαίνουν, συμβαίνουν γιατί κάποιοι τις απαίτησαν. Και εκεί βρίσκω το ρόλο του καθενός μας ατομικά.

Συμφωνώ. Και επειδή είμαστε στο θέμα της ροζέλας του φίλου και για να μην μας βγάλουν of topic :D, θα κλείσω με την άποψή μου συγκεντρωμένη σε δυο τρεις προτάσεις.

Θεωρώ ότι ο φίλος μας καλώς αγόρασε τις ροζέλες του. Δείχνει ευαισθησία (είναι 37 ετών, όχι κάποιο παιδάκι) και προσωπικά το θεωρώ προσόν.
Από τη στιγμή που έψαξε να μάθει, ενδιαφέρθηκε για την τύχη των πουλιών που αγόρασε και δεν τα πέταξε σε ένα κλουβάκι για να κάνει απλώς το κομμάτι του, και μιας βρέθηκε στον "κόσμο" μας και έμαθε περισσότερα για αυτή του την πράξη και τις πιθανές συνέπειες σε χιλιάδες άλλα ζωντανά, ελπίζω ότι στο μέλλον θα πράξει διαφορετικά.
Θα μεταδώσει αυτή τη γνώση που απέκτησε εδώ μέσα, σε νεότερους ή ακόμα και σε φίλους του, θα βοηθήσει να γίνει η δουλειά που έπρεπε να γίνεται από ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ, από όταν ήμασταν παιδιά.

Για αυτόν τον λόγο ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ συμφώνησα με την αγορά του.

Τα υπόλοιπα περί κράτους και κοινωνίας αν θες τα λέμε κάποια άλλη στιγμή αν και το πληκτρολόγιο είναι κακό μέσο επικοινωνίας για "βαριά" θέματα...



ΥΓ. και εγώ πιστεύω στο άτομο και όχι στο σύνολο, αλλά δεν το δίνω και άλλοθι στους ανεύθυνους...
 
Μα Βαγγέλη, ποιός δουλεύει στη Νομαρχία, ποιός στην Πολεοδομία και ποιός στον δήμο; Ποιός είναι αστυνομικός και ποιός δημόσιος υπάλληλος;
Είμαι εγώ, εσύ, ο γονιός μου, το αδελφάκι ή ξαδελφάκι μου, η παλιοπαρέα κλπ κλπ.΄
Όλο αυτό το πράγμα που απρόσωπα ονομάζουμε "κράτος" έχει το πρόσωπο όλων μας!
Εγώ λάδωσα το γιατρό, ο γιατρός τα πήρε κι ο γειτονάς μου που είναι εφοριακός αδιαφόρησε... Τελικά ποιός από τους τρεις μας φταίει;
 
Εγώ πάντως δεν δουλεύω εκεί. 🙂

Δεν θέλω να μπω σε μια τέτοια κουβέντα, γιατί συνήθως είναι αδιέξοδη και κουραστική για κάποιους.
Την άποψή μου για τον ρόλο του καθενός μας την ανέφερα λίγο πιο πάνω, έστω και χωρίς λεπτομέρειες.
Δυστυχώς τα 400 χρόνια σκλαβιάς, όταν κάποιοι άλλοι δημιουργούσαν τέχνη, παιδεία και πολιτισμό, μας άφησαν πίσω...

Στην ερώτησή σου, πιστεύω ότι φταίτε ΌΛΟΙ.
Ομως η μεγάλη διαφορά είναι ότι ο τρίτος έχει οριστεί σε αυτή τη θέση για να ελέγχει εσάς τους δύο να μην το κάνετε. Πληρώνεται από εσένα και εμένα για αυτό το λόγο. Υποτίθεται ότι θα έπρεπε να ελέγχεται από τον προϊστάμενό του αν έκανε σωστά τη δουλειά του και αν σας έπιασε.
Δεν με ενδιαφέρει αν είναι ξάδερφός σου. Δεν θα έπρεπε να με ενδιαφέρει ακόμα και αν ήταν δικός μου...
Η ατιμωρισία έχει φτάσει τη χώρα μας εδώ.
Αντί αυτού όμως, εσύ εξακολουθείς να θεωρείς ότι και οι τρεις έχετε την ίδια ευθύνη. Επέτρεψέ μου να διαφωνώ και δεν πρόκειται να προσπαθήσω να σε πείσω.
Στην Αγγλία πληρώνει πρόστιμο η γυναίκα του πρωθυπουργού επειδή μπήκε στο μετρό χωρίς εισητήριο και εδώ κλείνουν τους δρόμους για να πάει ο κωστίκας και ο γιωρίκας στο σπίτι τους. Εγώ και εσύ το αποφασίσαμε αυτό? Συμφωνεί κανένας με αυτό? Γιατί να περάσει; Ποιος αποφάσισε να περιμένω εγώ μέσα στον ήλιο, τον κάθε ένα να πάει πρώτος στο σπίτι του;

Δυστυχώς στο πολίτευμά μας, έτσι όπως το καταντήσαμε όλοι (εδώ κολλάει το όλοι, γιατί όλοι ψηφίζουμε), τα πάντα ξεχνιούνται μπροστά στο παραβάν.
 
Καλημέρα και πάλι στο ωραίο φόρουμ !
Σας ευχαριστώ όλους εν προλαβαίνω αυτήν την στιγμή να σας απαντήσω. Είμαι σε λίγο δύσκολη θέση το ένα από τα δύο το βρήκα τώρα το πρωί φουσκωμένο. Πήρα τηλέφωνο στον Ακριβό Αχιλλέα που προτείνετε εδώ και μου είπαν να πάρω σε ένα τέταρτο οπότε σας γράφω μέχρι να περάσει η ώρα.
Και τα παιδία που είπαν ότι δεν έκανα καλά και τα πήρα από εκεί έχουν πολύ μεγάλο δίκαιο και δεν είναι εκτός συζήτησης το φόρουμ. Απλά εκείνη την ώρα δεν το είχα σκεφτεί. Έλεγα ότι κάποτε στο άμεσο μέλλον θα έπαιρνα πουλιά σε ένα δυο μήνες όχι συγκεκριμένα ροζελλα αλλά κάτι παπαγαλοειδες. Απλά είπα να πάρω αυτά μήπως και σωθούν. Ήταν τελείως παρορμητικό και χωρίς να σκεφτώ τις συνέπιες του κακού εμπορίου μόνο τα δύο πουλιά έβλεπα πως ήταν και κάτι κότες δεμένες από τα πόδια.
Τέλος πάντον θα τα πούμε ποιο αργά, (γιατί τώρα γράφω ασυνάρτητα) να πάω στο γιατρό τα πουλιά αν και δεν θέλω πάλι να τα ταράξω να τα αλλάζω κλουβιά να τα πιάνω γι’ αυτό δεν τα πήγα στο γιατρό χθες Δευτέρα.

Είναι φουσκομένο αλλά τρώει και κινητέ………


Στις 16:30 θα με δεχτεί εύχομαι να μην χειροτερέψουν
 

Συνημμένα

  • IMG_4409.webp
    IMG_4409.webp
    64,7 KB · Προβολές: 69
  • IMG_4405.webp
    IMG_4405.webp
    66,1 KB · Προβολές: 63
  • IMG_4411.webp
    IMG_4411.webp
    78,8 KB · Προβολές: 70
  • IMG_4407.webp
    IMG_4407.webp
    58,1 KB · Προβολές: 65
Βαγγέλη, δεν σε ρωτάω να μου πεις ποιός έχει μεγαλύτερη ευθύνη (ο καθένας μας έχει διαφορετική σε διαφορετικούς τομείς προφανώς, σε αυτό συμφωνώ).
Το 'ξάδελφος', 'φίλος', 'αδελφός' κλπ το αναφέρω για να σου δείξω πως αυτοί οι άνθρωποι είναι κάποιοι από εμάς, δεν είναι εξωγήινοι...

Περιμένουμε νέα από τα ροζελίνια!

Πάντως όταν είχα εγώ δυο, η Φοίβη μου που ήταν ακριβώς ίδια με αυτές που έχεις ήταν επίσης αδαχτυλίδωτη, ενώ ο Ερμής μου που ήταν κατακόκκινος ήταν δαχτυλιδωμένος.
Τρέχει κάτι με αυτή τη ράτσα;
 
Back
Top