Φροντίδα Αγορά νέου κλουβιού για Waterslager Malinois ή Harz Roller

kasapidis giorgos

PB New Member
Εγγραφή
16 Αυγ 2022
Μηνύματα
87
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Αγορά νέου κλουβιού, μιας και όσα είχα πριν από 30 χρόνια περίπου τα είχα δωρίσει σε γνωστούς. Μην φανταστείτε δεν ήταν πολλά, 4 κλουβιά μεσαία και 1 ζευγαρώστρα, το ένα μεσαίο που κράτησα έχουν σκουριάσει λίγο τα μεταλλικά μέρη του και δεν το διακινδυνεύω.

Θα περιμένω μέχρι τον Οκτώβριο για την αγορά Waterslager Malinois ή Harz Roller. Όπως έγραψα στο πρώτο μου μήνυμα https://community.petbirds.gr/threads/Ενδιαφέρον-για-αγορά-καναρινιού-malinois-ή-roller-hartz.45796/
Ευπρόσδεκτο κάθε σχόλιο και γνώμη!
 

Συνημμένα

  • IMG_20220817_125021_ bird cage.webp
    IMG_20220817_125021_ bird cage.webp
    194,6 KB · Προβολές: 54
@kasapidis giorgos καλησπέρα σας εγώ θα σας πω αυτό που ξέρω γενικά και αυτό που ισχύει και για τα τιμπραντο μου ( τώρα αν ισχύει κάτι άλλο για αυτήν την ράτσα θα σας πούνε). Είναι προτιμότερο να παίρνουμε πιο μεγάλα κλουβιά, ιδανικά μια 60αρα ζευγαρωστρα για να εχει χώρο το πουλάκι να γυμνάζεται και να είναι σε φόρμα. Επίσης έχω ακούσει αυτή την θεωρία ότι όταν είναι πιο μικρό του κλουβί το πουλί επικεντρώνεται μόνο στο κελάηδημα. Δύο πράγματα θα τονίσω για αυτό, δηλαδή θεωρείται καλύτερα να έχουμε ένα αγυμναστο πουλάκι που ίσως κελαηδαει παραπάνω αλλά κινδινευει η υγεία του; Επίσης ο γείτονας μου έχει γύρω στα 10 καναρίνια ράτσας σε μικρά κλουβιά ενώ εγώ έχω ένα τιμπράντο σε μεγάλο κλουβί. Το δικό που κελαηδαει περισσότερο 😉
 
@kasapidis giorgos είναι πολύ καλή επιλογή μια 60 ρα Ζευγαρώστρα κ βέβαια εάν έχετε τον χώρο μια 90 ρα Ζευγαρώστρα θα ήταν ακόμα καλύτερη επιλογή, ειδικά τώρα που δεν είναι κ πολύ ακριβές. Κ ας είναι το καναρίνι σας μόνο του, δεν πειράζει θα είναι άρχοντας!
 
@MARY58 σε ευχαριστώ για το σχόλιο.. υπάρχουν δυσκολίες στο να προμηθευτώ μεγάλο κλουβί, είναι σίγουρο ότι θα με βάλει σε διαδικασία να κάνω αναπαραγωγή, και δεν το θέλω, διότι απαιτείται φροντίδα και πολύς χρόνος. Το είχα κάνει πριν από 30 χρόνια. Επίσης πρέπει να υπάρχει διαθέσιμος χώρος, που δεν υπάρχει τώρα. Νομίζω ότι η διάσταση αυτή που προμηθεύτηκα είναι πολύ καλή για ένα καναρίνι, ώστε να μου κρατάει συντροφιά με την μελωδική του υπόσταση.
 
@kasapidis giorgos το καταλαβαίνω. Απλά καλό είναι να έχει χώρο να πετάει, ώστε κ να γυμνάζεται κ να χαίρεται κάνοντας αυτό για το οποίο γεννήθηκε. Όπως κ ναχει με το καλό να το υποδεχθείς κ να χαρείς το φτερωτό σου φιλαράκι.
 
@meniam

Κάτι ενδιάμεσο 😜

Ο φίλος έδειξε στη φώτο ότι έχει υπόψιν ένα πολύ οκ κλουβί για ένα καναρίνι, το οποίο τα Μαλινουα και τα Χαρτζ των εκτροφεων από όπου θα πάρει δεν το έχουν δει ούτε στον ύπνο τους.
Δε βρίσκω λόγο να αρχίζει πληστηριασμος διαστάσεων.

Ε τώρα με τη λογική όσο μεγαλύτερο τόσο καλύτερο, εάν είναι να σκέφτει σοβαρά να πάρει κλουβι κοντά στο μέτρο, ας πάρει μια κλούβα με ρόδες που είναι και πιο όμορφη και πιο πρακτική.
 
@kasapidis giorgos Απ'όσο μπορώ να διακρίνω, το κλουβάκι είναι μια χαρά. Στην φωτογραφία τουλάχιστον δεν φαίνεται κάποια σκουριά. Οπότε μπορείς να βάλεις το πουλάκι εκεί άνετα, αρκεί να αλλάξεις τις πατήθρες και να βγάλεις την κούνια.
 
Εγώ διαφωνώ καί όχι για το μέγεθος που εγώ προσωπικά προτιμάω μια 60αρα. Αλλά αυτό το κλουβί ΔΕΝ έχει σχάρα στον πάτο που το θεωρώ μαστ επίσης δεν μαρέσει η πόρτα. Επειδή έχω κλουβί με τέτοια ούτε πολύ ασφαλές την θεωρώ και τραντάζει αρκετά στο κλείσιμο. Επίσης στα δεξιά βλέπω κάτι κρικακια πιαστρακια δεν καταλαβαίνω τι είναι.
 
ΔΕΝ έχει σχάρα στον πάτο που το θεωρώ μαστ
Πολλοί χρησιμοποιούν χωρίς σχάρα, για να γλυτώνουν και το καθάρισμα. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, αρκεί να μπει κάποιο υλικό που δεν είναι επικίνδυνο για το πουλάκι. Το χαρτί ας πούμε είναι ακατάλληλο.

Και με την πόρτα δεν νομίζω να έχει θέμα, ασφαλίζει καλά με το γαντζάκι. Αν υπάρχει φόβος, μπορεί να βάλει ένα μανταλάκι.
Επίσης στα δεξιά βλέπω κάτι κρικακια πιαστρακια δεν καταλαβαίνω τι είναι.
Νομιζω είναι δεύτερο πορτάκι για μπανιέρα φωλιά και τέτοια.
 
@meniam ήταν επιλογή μου να μην έχει σχάρα, είναι πολύ δύσκολο να καθαρίσει, επίσης ήταν επιλογή όπως και να έχει δεύτερο πορτάκι.. σε ευχαριστώ για το σχόλιο σου!
[automerge]1660763562[/automerge]
@meniam ήταν επιλογή μου να μην έχει σχάρα, είναι πολύ δύσκολο να καθαρίσει, επίσης ήταν επιλογή όπως και να έχει δεύτερο πορτάκι.. σε ευχαριστώ για το σχόλιο σου!
Επίσης ξέχασα να αναφέρω ότι έχω δει να πληγώνονται με εξαρθρώσεις τα ποδαράκια των πουλιών..
 
Τελευταία επεξεργασία:
@patrickios σε πολλά θέματα επιμένεις να διαφωνείς ακυρώνοντας τις απόψεις των άλλων μελών με ειρωνικά αστεία. Και να έχεις δίκαιο το χάνεις πιστεύω.

Τι θα πει επιμένω να διαφωνώ; Δεν το κάνω επίτηδες. Όντως διαφωνώ!

Εγώ αποστειρωμενα δεν μπορώ να μιλάω και ούτε αντιλαμβανομαι την τόση ευθιξία.

Όπως και να'χει κάποια στιγμή θα σταματήσω εντελώς.
Λίγη υπομονή ακόμα 😊
 
@patrickios Άλλο επιμένεις να διαφωνείς και άλλο επιμένεις να διαφωνείς ακυρώνοντας αλλά μέλη με ειρωνία. Πας να διεστραβλωσεις τα λόγια μου και βγαίνουμε και εκτός θέματος. Απλά δεν άντεξα αλήθεια! Ευχομαι μόνο να μην είναι σοβαρός ο λόγος που αποχωρείς. Καλή συνέχεια!
ΥΓ Όλα εντελώς φιλικά.🙂
 
Back
Top