Ασθένειες Αδιάθετο καναρίνι, υποπτεύομαι πως έχει καρίνα.

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης salikos
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Καλησπέρα παιδιά! Νέος σε αυτό το forum και θέλω την βοήθεια σας. Το καναρινι μου εδώ και μέρες κλείνει το ένα το μάτι του και το κρατάει κλειστό για αρκετές ώρες, πολύ σπάνια να το ανοίξει, άρχισα να παρατηρώ πως το ίδιο κάνει και με το αλλο ματάκι του, πέρα από αυτό συνέχεια κάθεται με φουντωμένα τα φτερά και φουσκωμένο, παρατηρώ πως κοιμάται τα μεσημέρια που δεν το έχω ξανά δει να το κάνει αυτό. Το καναρινι το έχω καπου στα 6-7 χρόνια, από τότε που το πήρα του έχω από το πρωί μέχρι το βράδυ ανοιχτεί την πόρτα και βγαίνει όποτε θέλει αυτό και ξανά μπαίνει μόνο του, κάθεται μαζί μας στο σαλόνι, πετούσε αρκετά έκανε της βόλτες του μέσα στο σπίτι αλλά πλέον τους τελευταίους μήνες δεν πετάει καθόλου ούτε βγαίνει τόσο από το κλουβί και αν κάνει μια αποπήρα να πετάξει δεν μπορεί να προσγειωθεί καλά η να φτάσει στο μέρος που θέλει. Ένας γνωστός μου, μου πρότεινε να του δώσω teniazine, είναι ασφαλές να του βάλω τέτοιο φάρμακο η πρέπει να μου το συστήνει γιατρός κλπ;IMG_6173.webp

Καλησπέρα και καλωσήρθατε στη παρέα μας ! Η καρινα που αναφέρετε δεν είναι ασθένεια αλλά το τελικό στάδιο από κάποια άλλη πιθανή ασθένεια . Εδώ μέσα μόνο εικασίες μπορούμε να κάνουμε ,το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να επισκεφθείτε ένα πτηνίατρο για να παρθεί δείγμα κουτσουλιάς και να εξεταστεί κλινικά το πουλάκι ώστε ν ακολουθήσετε σωστή αγωγή . Στα πτηνά πρέπει να δρούμε άμεσα ,δεν περιμένουμε ούτε μισή μέρα καθώς απ τη φύση τους είναι θηράματα ,κρύβουν τα συμπτώματα τους και όταν τελικά φτάνουν σ αυτό το στάδιο τα πράγματα είναι πολύ προχωρημένα. Εύχομαι να πράξετε τα δέοντα για τη ψυχή αυτή που είναι συντροφιά σας και να έχουμε μια καλή έκβαση !

Καλημέρα. Το πήγατε σε πτηνίατρο ή τουλάχιστον τηλεφωνήσατε στο διαγνωστικό κέντρο Κομοτηνής; Πώς είναι το πουλάκι; Μια περιποίηση στα πόδια του πουλιού θα ήτανε καλή επίσης. Η εικόνα του πουλιού δεν είναι καλή ούτως ή άλλως. Ή έντονη ληθαργικοτητα δηλώνει σημάδι ασθένειας όπως και η καρίνα. Καλο θα ήταν να ανεβάσεις μία φώτο στέρνο και κοιλιά.

Back