Ασθένειες Καναρίνι με καρίνα και φουσκωμένη κοιλιά

Σταύρο, Λόγο που ουτε εγω δεν τα πήγα στο κτηνίατρο (Και έβγαλα διάγνωση μονη μου κάνοντας κάποιες εξετάσεις... κι εγώ μαθαίνω ακόμα... και κάνω λάθος... και δυστυχώς υπάρχουν απώλειες. )

, δεν θα είναι σωστό να λέω από τι τα γιάτρευα και τι τελικά πιστεύω πως ήταν. Για να μην το πέρνουν οι άλλη επισκέπτες ως δεδομένο.

Αν θέλεις θα σου το πω σε PM.

Βρες ένα κουτάκι χάρτινο σαν τα κουτιά μεταφοράς των pet shop με τις τρυπούλες και βάλε το πουλάκι μέσα.

Τυλίγοντας το σε χαρτί τουαλέτας.
(πρώτα ζυγίζεις τα 3 φυλαράκια χαρτί και μετά το αφαιρείς από το συνολικό βάρος του τυλιγμένου πουλιού)

Δεν το περίμενα να γίνεται έτσι!
Πάντως μετά από 5 μέρες Aviomycine δεν δείχνει το ίδιο φουσκωμένο εκτός από το πρωί. Κατά τ' άλλα αν το κοιτάξεις φαίνεται φυσιολογικό. Δεν κελαΐδάει βέβαια. Πάντως πριν αρχίσω να του δίνω το Aviomycine έκανε κάτι πολύ κουφά. Είχε στρίψει το κεφάλι του δεξιά και προς τα πάνω μια φορά σαν να θέλει να κοιτάξει από την άλλη και να μην με δεί. Δεν έχω ξαναδει κάτι τέτοιο. Δεν περιγράφεται! Υπάρχουν στιγμές ακόμα που είναι σαν ζαβλακωμένος αλλά ελπίζω...

Σε χάρτινο κουτί πιστεύω θα είναι πιο ασφαλές.Αυτό με την χαρτοπετσέτα πιο πολύ με φάσκιομα μου κάνει 😛
Φιλικά

Σταμάτη πραγματικά λυπάμαι για το πουλάκι σου και εύχομαι πραγματικά να τα καταφέρει! Από αυτά που διαβάζω θεωρώ πως υπάρχει μια μικρή βελτίωση.. Πως σκέφτεσαι να προχωρήσεις "τη δική σου θεραπεία" από δω και στο εξής; Να ξέρεις ότι θα πρέπει για λίγες μέρες να κάνεις παύση της αντιβίωσης να δώσεις για 5-7 μέρες προβιοτικά και βιταμίνες και μετά να κάνεις επανάληψη με αντιβίωση.

Δεν κελαΐδάει βέβαια.
Και ούτε να περιμένεις κάτι τέτοιο στο άμεσο μέλλον. Να παρακαλάς να επιβιώσει και μετά ίσως ξανατραγουδήσει. Αλλά αυτό που προέχει εδώ είναι να επιβιώσει!

Ευχαριστώ Αλίκη!
Η αλήθεια είναι πως ακόμη ζει. Το βλέπω εξωτερικά καλά. Κινείται πολύ περισσότερο και προχθες που το έπιασα να το κοιτάξω ήταν αρκετά μαχητικός ενω τις προηγούμενες δεν αντιδρούσε καθόλου που το κρατούσα στο χέρι μου. Ακόμη έχει καρίνα όμως. Του έχω βάλει πιο πολλές τροφές να τρώει για να δυναμώσει. Του έβαλα αυγό 2 φορές, καθαρά συσκευασμένα σποράκια, μήλο και quaker.
Τώρα δεν παίρνει aviomycine αλλα του δίνω aidonine στο νερό του από την Δευτέρα.

Ελπίζω να τα καταφέρει και να ξανακελαιδήσει.

Επειδή δεν γνωρίζω και γω πολλά απλά σκεφτόμουνα με τόσα φάρμακα που πήρε να του έδινες μια απλή πολυβιταμίνη σαν αυτή: Aviform -Prolyte - C

Τώρα για προβιοτικά φαντάζομαι κάτι τέτοιο Aviform vitaform 5 in 1

Απλά για τα προβιοτικά δεν γνωρίζω επίσης πολλά αλλά ίσως βοηθήσουνε.

Οπως ποια;
Η Aidonyne δεν ειναι; Η ειναι απλο τονωτικο;
Η Aidiodine βοηθάει στο κελάηδισμα.. Δεν είναι πολυβιταμίνη για να τονώσει τον οργανισμό του.
Θα σου πρότεινα κάποια βιταμίνη όπως η ferti-vit της Orlux.

Αλικη, τι προβιοτικα να δωσω και που να τα βρω;
Ή Ultra Levure ανθρώπινο προβιοτικό από φαρμακείο ή Liviferm. https://community.petbirds.gr/threads/liviferm-chevita.42985/

Καλύτερα για 5-7 μέρες προβιοτικό, ξανά αντιβίωση και μετά βιταμίνες. Έτσι είναι η σωστή σειρά! 😉

Περαστικά του!

Γειά σας.
Έχουμε να μιλήσουμε μία εβδομάδα τώρα και θέλω να σας πω τι γίνεται μιας και έχετε δείξει τόσο ενδιαφέρον και βοηθήσατε πολύ.
Επειδή φύγαμε οικογενειακώς για το χωριό μου δεν το άφησα το πουλάκι με τα άλλα αλλά το πήρα μαζί μου να το φροντίζω καλύτερα.
Μόλις έφθασα στο νησί πήγα σε ένα pet shop και του πήρα μια πολυβιταμίνη την Padovan Multivitaminico που μου σύστησαν. Του βάζω κάθε μέρα μέχρι ώρας. Δεν του έχω ξαναδώσει κάποιο φάρμακο ή αντιβίωση γιατί η εικόνα του έχει βελτιωθεί πάρα πολύ!
Είναι πολύ πιο κινητικός όπως παλιά, τρώει με όρεξη αλλά δεν έχει κελαηδήσει ακόμη. Μόνο τα "τσίου" κάνει και πάει να το μπλέξει λίγο αλλά πολύ λίγο.
Του έχω βάλει μήλο, αυγοτροφή, quaker με σπόρους chia, μέχρι και ακτινίδιο του έβαλα σήμερα να πάρει και από εκεί βιταμίνες. Πάντα βέβαια με τα σποράκια σε άλλη ταίστρα. Κάνει το μπανάκι του κλπ.
Η τροφή που του βάζω είναι συσκευασμένη. Όμως παρατήρησα προχθες σκουλίκια στην ταίστρα! Είχε "ανάψει" η τροφή; Τι να πω... Τα πέταξα και άνοιξα μια νέα συσκευασία. Ελπίζω να μην πάθει τίποτα από αυτό!

Ελπίζω να τα κατάφερε. Πάντως καμία σχέση με τις αρχές. Έχει περάσει αρκετός καιρός και ελπίζω να το ξεπέρασε και να μην κινδυνεύει πλέον η ζωή του. Τι λέτε; Το πρώτο post το έκανα στις 12 Ιουλίου.
Νομίζω δεν χρειάζεται να του ξαναδώσω αντιβίωση ή κάποιο φάρμακο. Τι λέτε;

Η κοιλιά του πως είναι τώρα;

Οταν κανει μπανιο να το αφηνεις 15 με 20 λεπτα και να αφαιρεις τις ταιστρες.
Ενδεχεται να πιτσιλα το φαγητο του και με τη ζεστη δε θελει και πολυ να σκουληκιασει...

Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον!

Το πουλάκι ζει και είναι μια χαρά!

Πολύ φοβήθηκα πως θα το έχανα. Αυτά τα συμπτώματα μου φαίνονταν πολύ σοβαρά.
Τώρα περνάει την φάση της πτερρόροιας. Δεν καλαιδάει όμως αλλά στην πτερρόροια αυτό είναι φυσιολογικό, έτσι δεν είναι;

Είχε αρχίσει να κελαιδάει αλλά μετά άρχισαν να του πέφτουν τα φτερά.

Πιστεύω πως όταν τελειώσει η πτερρόροια θα ξανακελαηδήσει. Αυτό περιμένω με ανυπομονησία.
Τα μικρά πουλάκια τα οποία είχε βγάλει τώρα αρχίζουν να κελαηδούν σιγά - σιγά επίσης αλλά και αυτά αλλάζουν φτερά.

Back