Φροντίδα Αερόθερμο στο ίδιο δωμάτιο με τα πουλιά

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης eva vrs
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Για όλα τα πουλιά που έχουν καλή υγεία.
Τα πούπουλα είναι ο τελειώτερος μονωτικός μηχανισμός...
Καλύτερος και με διαφορά ακόμη και από τα πιο ακριβά τεχνητά μονωτικά υλικά.

Tα αερόθερμα μπορεί να έχουν εσωτερικά υλικά με τεφλον. Επίσης ο στεγνός αέρας δεν είναι καλός για το αναπνευστικό τους σύστημα, ίσα ίσα θέλουν μια καλή σχετική υγρασία στην ατμόσφαιρα.

Δεν χρειάζονται έξτρα θέρμανση ούτε σκέπασμα με κουβέρτα μέσα στο σπίτι. Έχεις κάτω απο 10 βαθμούς Κελσίου μέσα στο δωμάτιο;
Δεν ξερω Ανέστη,θα βάλω αύριο ένα θερμόμετρο και θα σας πω...
Δυστυχώς το δωμάτιο μου είναι το πιο κρύο μέρος του σπιτιού... Οπότε ναι παίζει να ειναι κάτω απο δέκα...
Αφού τα καημένα όπως προ είπα κάθονται φουσκωμένα όταν έχει πολύ κρύο και φταρνίζονται γι'αυτό ψάχνω και μια λύση, δεν θέλω να αρρωστήσουν...

Αν όντως δε θες να αρρωστήσουν... Δεν θα κάνεις τίποτε από αυτά που σκέφτηκες.
Θα τα αφήσεις όπως είναι.
Αν εσύ κρυώνεις ας βάλεις θέρμανση...
Τα πουλιά δεν χρειάζονται.
κάθονται φουσκωμένα όταν έχει πολύ κρύο και φταρνίζονται
Λάθος μεταφράζεις τα όσα βλέπεις.
Αυτό που περιγράφεις αφορά ένα άρρωστο πουλί.
Κανένα πουλί με καλή υγεία δεν χρειάζεται θέρμανση για τις αρνητικές θερμοκρασίες τις Ελλάδας ακόμη κι αν είναι έξω...

Λάθος μεταφράζεις τα όσα βλέπεις.
Αυτό που περιγράφεις αφορά ένα άρρωστο πουλί.
Τα πουλιά μου Γιάννη δεν είναι καθόλου άρρωστα...
Εσύ μην κάνεις λάθος 'διαγνώσεις'...

Επειδή μας διαβάζουν και άλλοι, και επειδή τα όσα γράφουμε μένουν, δεν έκανα καμία διάγνωση αλλά έγραψα (θεωρώ σε καλά Ελληνικά) οτι αυτό που περιγράφεις είναι τα συμπτώματα από άρρωστα πουλιά.

Εύα και γω σκεφτόμουν για θέρμανση κτλ (ήδη με 24 βαθμούς μέσα στο σπίτι)... Αλλά με έπεισαν τα παιδιά. Δε χρειάζεται.
Το κατάλαβα και ο ίδιος, όταν κάθεται στο ένα πόδι για λίγο το κοκατίλ μου και μετά ξαναπατάει και με τα δύο, το πόδι που είχε ψηλά είναι πολύ ζεστό. Το φτέρωμά τους αρκεί.

Επειδή μας διαβάζουν και άλλοι, και επειδή τα όσα γράφουμε μένουν, δεν έκανα καμία διάγνωση αλλά έγραψα (θεωρώ σε καλά Ελληνικά) οτι αυτό που περιγράφεις είναι τα συμπτώματα από άρρωστα πουλιά.
Καλημερα. Θα σου δώσω ένα παράδειγμα για να καταλάβεις τι λέω...
Πες ότι Εγώ θα πάω σε λίγο βόλτα χωρίς μπουφάν... Εφόσον έχει κρύο... Εγώ λογικό είναι να αρχίσω να κρυώνω...Αυτό τι σήμαινει; Πως είμαι άρρωστη; Όχι, απλά είναι οτι πιο λογικό και φυσικό...
Έτσι όταν έχω κρύο πολύ στο δωμάτιο τα πουλιά μου ψάχνουν τρόπο για να ζεσταθούν.
Έβαλα απο Εχθές το θερμόμετρο και η θερμοκρασία έφτασε στους 6.
Εδώ Εγώ κρυώνω, δεν θα κρυώσουν αυτά;
Άνοιξα ένα θέμα για να με βοηθείστε... Και όχι για να μου γράψτε αν έχω άρρωστα πουλιά η όχι.
Εν πάσει περιπτώσει δεν θα αγοράσω τίποτα...
Θα τα αφήσω ετσι... Και θα τα σκεπαζω μόνο για βράδυ...
Ευχαριστω πολυ. Καλη συνεχεια σε ολους σας.

6 βαθμούς Οκτώβριο μήνα μέσα στο δωμάτιο σου; 😵 Αυτό είναι σαν να είσαι έξω. Σε ποια περιοχή μένεις αν επιτρέπεται; Εδώ που είναι Καναδάς και είμαστε ακόμη χωρίς θέρμανση μέσα στα σπίτια έχουμε πάνω απο 20.

Κοίτα, τα πουλιά δεν έχουν ανάγκη, εγώ τα δικά μου τα είχα όλα τα χρόνια έξω κι είχαμε και χιόνι κάποιες φορές. Αλλά με 6 βαθμούς μέσα στο σπίτι απο τώρα, αν χρειαστείς θέρμανση για εσένα να βάλεις σαφώς διότι καταλαβαίνω ότι δεν μπορεί κάποιος να είναι άνετα και να προτιμήσεις καλοριφέρ-σώμα λαδιού. Καίνε περισσότερο ρεύμα αλλά είναι πιο υγιεινά απο άλλα θερμαντικά σώματα.

Άνοιξα ένα θέμα για να με βοηθείστε... Και όχι για να μου γράψτε αν έχω άρρωστα πουλιά η όχι.
Αυτό έκανα..
Περίμενα πως τουλάχιστο εσύ θα καταλάβεις το λόγο.
Εδώ Εγώ κρυώνω, δεν θα κρυώσουν αυτά;
Εσύ μπορεί να κρυώνεις... όχι όμως αυτά.
Αυτά δεν κρυώνουν... και στο λέω στα σίγουρα.
Τώρα και για να μην κουράζουμε τη συζήτηση και για να βάλουμε την "τελεία που πρέπει".
Τα πουλιά δεν χρειάζονται θέρμανση αλλά ίσως μόνο κάποιο προφυλαγμένο σημείο για τα πουλιά που είναι έξω.
Αν εσύ θέλεις να βάλεις.. Βάλε.
Κανείς δεν μπορεί πλέον να σε σταματήσει.

6 βαθμούς Οκτώβριο μήνα μέσα στο δωμάτιο σου; 😵 Αυτό είναι σαν να είσαι έξω. Σε ποια περιοχή μένεις αν επιτρέπεται; Εδώ που είναι Καναδάς και είμαστε ακόμη χωρίς θέρμανση μέσα στα σπίτια έχουμε πάνω απο 20.
Στα δυτικά της Θεσσαλονίκης. και αυτός ο βαθμός ισχύει μόνο για το δωμάτιο μου... Τα υπόλοιπα μέρη του σπιτιού έχουν πάνω απο 16 βαθμούς...
Αν εσύ θέλεις να βάλεις.. Βάλε.
Κανείς δεν μπορεί πλέον να σε σταματήσει.
Μόνο για τον ύπνο θα τα σκεπαζω... Κάτι άλλο δεν θα κάνω...
Ευχαριστώ για την βοήθεια Γιάννη... Και όσοι μου απαντήσατε...
Καλημέρα σας. ❤️️️️

Ευα, δεν νομίζω οτι υπήρχε διάθεση από κανέναν (ούτε και από τον Γιάννη), να σε προσβάλει εσένα ή τα πουλάκια σου. Μια παρέα είμαστε όλοι εδώ και ο ένας προσπαθεί να βοηθήσει τον άλλο ανάλογα με τις γνώσεις και την όποια εμπειρία έχει. Έτσι τουλάχιστον
το καταλαβαίνω εγώ...
Πιστεύω πως θα πρέπει να βάλεις κάποια θέρμανση στο δωμάτιό σου, όμως για σένα, για να μην κρυώνεις εσύ. Δεν θα κάτσεις να ξεπαγιάσεις εννοείται...Αλλά αν το κάνεις μόνο και μόνο για τα πουλιά, τα παιδιά σου είπαν οτι αυτό δεν χρειάζεται. Προσαρμόζονται σταδιακά, όπως και στην φύση.
Και γω είχα ανησυχίες σχετικά με το θέμα, αλλά πλέον έχω πειστεί.
Αυτά...Φιλικά πάντα. 😉

Έχουν δέκα βαθμούς διαφορά μεταξύ τους τα δωμάτια;
Μπορείς, εάν είναι δυνατόν, να βάλεις τα πουλιά σε κάποιο άλλο δωμάτιο ώστε να πάρεις για εσένα κάποιο αεροθερμο. Έτσι και αυτά θα είναι ζεστά σε άλλο χώρο και εσύ θα έχεις θέρμανση στο δωμάτιο σου χωρίς να φοβάσαι ότι θα τα βλάψει.

Έχουν δέκα βαθμούς διαφορά μεταξύ τους τα δωμάτια;
Μπορείς, εάν είναι δυνατόν, να βάλεις τα πουλιά σε κάποιο άλλο δωμάτιο ώστε να πάρεις για εσένα κάποιο αεροθερμο. Έτσι και αυτά θα είναι ζεστά σε άλλο χώρο και εσύ θα έχεις θέρμανση στο δωμάτιο σου χωρίς να φοβάσαι ότι θα τα βλάψει.
Δε γινεται να τα μεταφέρω σε αλλο δωμάτιο... Το ένα ειναι των γονιών μου και το αλλο του αδερφου μου...
Ήθελα να τα εχω στο σαλονι, αλλα και παλι ούτε εκεί δε γίνεται γιατί δεν θα έχουν ησυχία το βράδυ κ Επίσης η κουζίνα είναι ενα με την τραπεζαρία και την κουζίνα και ως γνωστόν τα πουλιά δεν κάνει να μένουν στην κουζίνα λόγο μαγειρέματος οπότε το δωμάτιο μου είναι η μόνη λύση.

Σε μονιμη βαση θερμανση, αυξανει ραγδαια την καταναλωση ρευματος που παει πακετο με τις εξτρα χρεωσεις, εναν αφυγραντηρα που εβαλα περισυ συνεχως, μου εκανε μεγαλυτερη καταναλωση απο 18 ρι ινβερτερ που δουλευε μερα νυκτα. Εν κατακλειδι βρες το ποιο ζεστο δωματιο στο σπιτι σου, οχι βορεινο εννοειται που να το βλεπει ο ηλιος και βαζε το κλουβι εκει!

Προσαρμόζονται σταδιακά, όπως και στην φύση.
Αυτό είναι μια γενική αλήθεια την ουσία της οποίας ο ανταγωνισμός των απόψεων και η προσκόλληση σε σχηματικές παραθέσεις μας κάνει να ξεχνάμε.
Στην φύση κάθε προσαρμογή έχει και ένα ενεργειακό κόστος. Παράδειγμα, σε ένα πτηνό,τον Αιγίθαλο, κάποια μέλη της κοινότητας χάνουν μέχρι και το 9% της σωματικής τους μάζας, κάθε κρύα νύχτα.
Εσυ Βασίλη κάποια μέρα παρόμοια της 16-1-2012 με μείον 24 βαθμούς τι θα έπρεπε να κάνεις για να καλύψεις το ενεργειακό κόστος διαβίωσης των πτηνών σου; Αν αυτή η περίοδος απλώνεται σε 3 μήνες με μέσο όρο θερμοκρασίας μηδέν, ποιο θα πρέπει να είναι το γενικό πλάνο διαχείρισης;
Αν η Εύα και η κάθε Εύα αντιμετωπίζει κάτι παρόμοιο, δεν είναι ένα εύλογο ερώτημα το "τι πρέπει να κάνω";
Ασφαλώς λοιπόν είναι στην κρίση του κάθε ιδιοκτήτη ο ισοσκελισμός οφέλους ή απώλειας μέσω διατροφής ή ρύθμισης της θερμοκρασίας.
Τα γενικά επιχειρήματα χρησιμεύουν για να καλύψουν μια θεματική με τον πιο πλατύ τρόπο,όχι για να αναγνωρίζονται ως θέσφατα.
Τα πουλιά λοιπόν ασφαλώς και κρυώνουν ή ισορροπούν με ενεργειακό κόστος το να μην κρυώνουν και αυτό αποτελεί μια προβληματική που δεν προσφέρεται για εφησυχασμούς ή μονοσήμαντες απαντήσεις-θέσφατα.

Εμένα τα παροτλετάκια μου δεν τα πάνε καλά με το αερόθερμο. Δεν ξέρω αν πρόκειται για παραξενιά τους ή τα ενοχλεί κάτι πάντως τη μία και μοναδική φορά που έβαλα απομακρύνθηκαν και έμοιαζαν ενοχλημένα με αποτέλεσμα να βγει άμεσα και μην ξαναμπεί (έτσι κι αλλιώς ήταν "ιδιαίτερη" περίσταση). Είδα το θέμα σου και είπα να το αναφέρω.

Πιστεύω ότι βάσει της λειτουργίας του "αλλάζει" την ποιότητα του αέρα με αποτέλεσμα να γίνεται ενοχλητικό, αν όχι επικίνδυνο (επειδή δεν ξέρω σίγουρα δεν μπορώ να πω) για τα πουλάκια.
Πάντως το αερόθερμο αυξάνει τον αριθμό των αιωρούμενων σωματιδίων σε μεγάλο βαθμό και αυτό είναι κάτι προς σκέψη όσο για τα πουλάκια όσο και για εμάς τους ίδιους που τα αναπνέουμε.

Μετά από έρευνα στο διαδίκτυο βρήκα ότι για το θέμα θέρμανσης των πουλιών υπάρχει και η λύση της χρήσης ''Λευκής κεραμικής λάμπας υπέρυθρης ακτινοβολίας μακρού κύματος'' η οποία παράγει μόνο θερμότητα και καθόλου φώς και το κόστος της είναι περίπου 35Ε (λάμπα, κεραμικό ντουί, κατευθυντήρας)

λύση της χρήσης ''Λευκής κεραμικής λάμπας υπέρυθρης ακτινοβολίας μακρού κύματος'' 35Ε
Αυτή ήθελα να πάρω... έχει πάντως και φτηνότερες...
Γνώμη μου ότι μπορεί να είναι λίγο επικίνδυνες. Ανάλογα με τον κατασκευαστή και την επίστρωση που μπορεί να έχει μία τέτοια λάμπα, αν και πολλές αναφέρονται ειδικά για εκτροφεία πουλερικών.

Στα ίδια λεφτά (35 ευρώ) μπορείς να βρεις επώνυμη πατήθρα θερμαινόμενη ή μια συσκευή (K&H), που είναι μια επιφάνεια μέσα στο κλουβί, πολύ χαμηλής ισχύος, και η θερμότητα καθορίζεται από την απόσταση που κρατάει το ίδιο το πουλάκι (του στυλ αν κρυώνει πλησιάζει, αν ζεσταίνεται απομακρύνεται). Η συσκευή αυτή είναι ειδική και μόνο για κλουβιά και απολύτως ασφαλής.

Εξακολουθώ να έχω πειστεί από τους υπόλοιπους ότι δε χρειάζεται σε εσωτερικό χώρο.

Back