Ασθένειες Ακουμπάει την κοιλιά της στην πατήθρα, είναι άρρωστο;

Aλικη οταν προσπαθησεις, σιγουρα θα βγει εκτος φωλιας.Απο κει και περα καταλαβαινω οτι θα σε δυσκολεψει στην κλουβα και ειναι θεμα εμπειριας του καθενος, να γινει με γρηγορες κινησεις. Καποτε ομως, πριν το πουλι βρεθει να ειναι φουσκωμενο και ευκολα συλληψιμο, ο ελεγχος πρεπει να γινει... Δεν μπορω να αξιολογησω χωρις να δω το πουλακι αν τελικα ειναι κατι που επειγει ή οχι... εσυ ξερεις καλυτερα...

αλικη με συγχωρεις αλλα απο οτι καταλαβα το πουλι παει καλυτερα; Ή ειναι καλα; Γιατι μπερδευτηκα αναμεσα στα ποστ..

Όχι θα την πιάσω! Δεν μπορώ να μην ξέρω αν έχει κάτι ή αν είναι καλά! Την έχω πάρα πολύ έννοια! Του θανατα δεν είναι! Φαίνεται υγιής αλλά εγώ ανησυχώ.. Η αναπαραγωγή δεν είναι εύκολη υπόθεση! Θα ταλαιπωρηθεί αρκετά...

Παναγιώτη θα σου εξηγήσω πως έχουν τα πράγματα με λίγα λόγια.. Το πουλάκι πριν κάνα μήνα είχε αρχίσει να χάνει ξανά την ισορροπία της και να ακουμπάει την κοιλιά της. Την έβαλα μόνη της σε ένα κλουβί και με βιταμίνες και σποράκια και αυγοτροφη επανήλθε και ήταν όπως πριν! Δλδ δεν φαίνονται συμπτώματα ασθένειας από τη συμπεριφορά της. Επειδή ήταν καλά την έβαλα στην κλούβα και συνεχίζει αυτή τη συμπεριφορά: τιτιβιζει, πετάει μεγάλες αποστάσεις, φτιάχνει το φτέρωμα της, τρώει, πίνει, ζευγαρωνει συνεχώς με το αρσενικό, τον καλεί να την ταισει και εκείνος όλη μέρα την ταΐζει! Πολύ σπάνια ακουμπάει την κοιλιά της στο κλαδί.. Βλέποντας όμως το θέμα που ποσταρα πιο πάνω είδα ότι η κοιλίτσα της είναι ακριβώς όπως εκείνου του πουλιού και ανησύχησα! Νόμιζα ότι επειδή είναι παρδαλό ότι γι αυτό είναι έτσι η κοιλιά της.. Όταν το συνειδητοποιησα είχε φτιάξει ήδη τη φωλιά.. Το θέμα είναι ότι η κοιλιά της είναι έτσι από το καλοκαίρι.. Τότε που άρχισε τα συμπτώματα αστάθειας..

Μέχρι χθες είχε κάνει 2 αυγά.. Σήμερα δε ξέρω γιατί λόγω του καιρού είπα να μην την αναστατωσω.. Αυτά!

αλικη αν θες τη γνωμη μου τα πραγματα ειναι απλα. Μην κανεις κυνηγι μαγισσων. Ασε το πουλακι του να παρει τη πορεια του. Οτι ειναι να γινει θα γινει. Οσον αφορα τις φωτο να σου υπενθυμησω οτι ενα συμπτωμα ταιριαζει σε πανω απο μια ασθενεια! Εκει που λες αυτο ειναι, μπορει να ειναι κατι αλλο. Μην στρεσαρεις αλλο το πουλι για μενα. Απαντησεις οπως τις περιμενεις να ξερεις δε θα παρεις ουτε και απο κτηνιατρο! Ποσο μαλλον απο καποιον χομπιστα εκτροφεα σαν εμας. Ασε το πουλακι οπως ειναι σε συνδυασμο με τη διατροφη που ειδες οτι απεδωσε και πιστευω ολα καλα θα πανε. Αλλα και αν δε πανε, επειδη μην ξεχναμε οτι ενα καναρινι παντα κρυβει τα συμπτωματα του, μην νομιζεις οτι αμα ειχες επιλεξει καποιο αλλο δρομο θα ειχες καταφερει κατι.
και τελευταιο για να μη σας ζαλιζω εδω μεσα, προσωπικα πιστευω ακραδαντα και ας με ακυρωσουν ολοι οι επιστημονες,ΟΤΑΝ ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΜΕ ΕΝΑ ΠΟΥΛΙ ΜΕ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΑΓΧΟΣ ΤΟΥ ΤΟ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΜΕ! Δικο σου ειναι το πουλι και εσυ θα επιλεξεις τι θα κανεις. Αυτα απο εμενα

Παναγιώτη σ ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου και φυσικά η γνώμη σου είναι σεβαστή! Γι αυτό είναι τα forums. Για ανταλλαγή απόψεων!

Η αλήθεια έχω δύο επιλογές.. Ή θα την πιάσω μόλις τελειώσει η ωοτοκία και θα ψάξω περαιτέρω αν έχει όντως κάτι ή όχι, και η δεύτερη επιλογή είναι να την αφήσω να γεννήσει και να κλωσήσει και να την αφήσω στην τύχη της.. Δε ξέρω τι θα κάνω ακόμα.. Το σκέφτομαι γιατί φαίνεται καλά! Σήμερα την σήκωσα με το ζόρι, είδα τρία μικρά αυγουλάκια (σήμερα το πρωί λογικά έκανε και το τρίτο), και ήταν μια χαρά, ζωηρή ζωηρή τιτίβιζε, τίναξε τα φτερά της και μετά από λίγο ξαναμπήκε στη φωλιά! Και έχει βιδωθεί στη φωλιά.. Δε σηκώνεται σχεδόν καθόλου! Δεν νομίζω αύριο να έχουμε και άλλο είναι και 4ων χρονών κοπελιά... Αυτά!

Όσον αφορά το άγχος και το φόβο έχεις δίκιο αλλά έχω ηρεμήσει.. Την βλέπω καλά, κάνει τα αυγά της και εγώ δεν την ενοχλώ! Μόνο το πρωί και το βράδυ τα βλέπω και φυσικά κάνω μόνο τα απαραίτητα!

Να ενημερώσω ότι μείναμε στα 3 αυγουλάκια! Την σήκωσα με το ζόρι και πάλι ήταν πολύ ζωηρή! Το μόνο που παρατήρησα είναι ότι ενώ αφόδευσε μια μεγάλη κουτσουλιά, μετά κούναγε νευρικά την ουρά της σαν να ήθελε να αφοδεύσει και μην μπορεί.. Σημαίνει κάτι αυτό;
Μετά από λίγα λεπτά ξαναμπήκε στη φωλιά...

Σε 6 μέρες σκέφτηκα να κάνω ωοσκόπηση (αφού από τότε που κάνει αυγά κάθεται μόνιμα στη φωλιά) να δω τι παίζει και αν είναι γόνιμα να την αφήσω να τα κλωσήσει μέχρι τέλους, αλλιώς να της τα πάρω και να μπει μόνη της σε κλουβάκι.. Από την άλλη φοβάμαι και μην τα σπάσω... Είναι τόσο μικρά! Τι μου προτείνετε να κάνω;

Να ενημερώσω ότι μείναμε στα 3 αυγουλάκια! Την σήκωσα με το ζόρι και πάλι ήταν πολύ ζωηρή! Το μόνο που παρατήρησα είναι ότι ενώ αφόδευσε μια μεγάλη κουτσουλιά, μετά κούναγε νευρικά την ουρά της σαν να ήθελε να αφοδεύσει και μην μπορεί.. Σημαίνει κάτι αυτό;
Μετά από λίγα λεπτά ξαναμπήκε στη φωλιά...

Σε 6 μέρες σκέφτηκα να κάνω ωοσκόπηση (αφού από τότε που κάνει αυγά κάθεται μόνιμα στη φωλιά) να δω τι παίζει και αν είναι γόνιμα να την αφήσω να τα κλωσήσει μέχρι τέλους, αλλιώς να της τα πάρω και να μπει μόνη της σε κλουβάκι.. Από την άλλη φοβάμαι και μην τα σπάσω... Είναι τόσο μικρά! Τι μου προτείνετε να κάνω;

Αυτό που κάνει είναι οι επανειλημμένες συσπάσεις της κλοάκης για να απαλλαγεί και απο την τελευταία σταγόνα ούρων. Είναι συνηθέστατη κίνηση που δεν πρέπει να εμπνέει καμιά ανησυχία. Να κάνεις ωοσκόπηση 5-6 ημέρες μετά και απο το τελευταίο αυγό. Αν έχεις φακό ωοσκόπησης δεν χρειάζεται να πιάσεις καθόλου τα αυγά. Εάν πλησιάσεις το φακουδάκι προσεκτικά πολύ κοντά στα αυγά στην θέση που βρίσκονται θα καταλάβεις εύκολα ποιά είναι με σπόρο.

Αν έχεις φακό ωοσκόπησης δεν χρειάζεται να πιάσεις καθόλου τα αυγά. Εάν πλησιάσεις το φακουδάκι προσεκτικά πολύ κοντά στα αυγά στην θέση που βρίσκονται θα καταλάβεις εύκολα ποιά είναι με σπόρο.
Αυτό εννοεί ο Μάκης Πώς μπορώ να καταλάβω αν είναι γονιμοποιημένα τα αβγά;

Σήμερα λόγω του ότι οι 2 θηλυκές κλωσάνε (σταμάτησα την αυγοτροφή) και η μία ίσως να έχει θέμα και με το συκώτι κι έτσι είπα να τους κάνω μια μίξη από βότανα. Έβαλα λοιπόν (από αποξηραμένα) ρίγανη, δυόσμο, γλυκάνισο, (από χλωρά) μέντα, δυόσμο, ζοχό και πρόσθεσα σέλινο και άνηθο. Το τίμησαν δεόντως! Όσο για τις θηλυκές θέλω να πιστεύω πως όταν σηκώθηκαν έφαγαν και από αυτό, ειδικά η Αννούλα! Βέβαια ξέρω πως αν έχει όντως πρόβλημα δε θα τη γιατρέψουν τα βότανα, αλλά σίγουρα θα βοηθήσουν! 😉

Χθες έκανα ωοσκόπηση στα τρία αυγά που κλωσούσε με τόσο ζήλο και αγάπη η Αννούλα μου και ήταν όλα κλούβια.. Τα πέταξα και την έβαλα σε ένα κλουβάκι μόνη της.. Σήμερα το μεσημέρι την κοίταξα από κάτω.. Είχε λίγες κουτσουλιές στην αμάρα, αλλά την καθάρισα με ζεστό νεράκι.. Η γλυκιά μου έχει έναν όγκο στην κοιλιά της και όλο το δέρμα της είναι σαν ζαρωμένο.. Καρίνα δεν έχει και ούτε είδα μελανά σημεία... Έβγαλα και φώτο την κοιλιά και τις κουτσουλιές της...
rsz_11.webp
rsz_12.webp
rsz_12.webp
rsz_14.webp

Και οι κουτσουλιές της... Να πω ότι έχει φάει αυγοτροφή με χρώμα (Versele Laga) γι αυτό έχουν αυτό το χρώμα..
rsz_7.webp

Επειδή είδα τις κουτσουλιές στην αμάρα της έβαλα Almoral Plus στο νεράκι.. Αυτός ο όγκος δε δείχνει να την ενοχλεί και να την πονάει... Παραμένω ψύχραιμη επειδή η κλινική της εικόνα είναι άψογη! Δλδ αν δεν την κοίταζα από κάτω δεν θα μου πήγαινε το μυαλό ότι είναι άρρωστη.. Ούτε σηκώνει πόδι ούτε κάθεται με την κοιλία.. Είναι ζωηρή και κινητική.. Τρώει και φτιάχνει το φτέρωμα της... Δεν χάνει την ισορροπία της και είναι περισσότερο στο πιο ψηλό κλαδάκι του κλουβιού η κυρία! Ορίστε μερικές εικόνες μετά την "ιερά εξέταση":
rsz_5.webp
rsz_6.webp

πολύ όμορφη είναι φτο φτου να την χαίρεσαι, ελπίζω να μην είναι κάτι

Ειμαι ασχετη απλα απο κατω ειναι ενταξει; Εννοω το στερνο δεν βγαινει προς τα εξω; (Εσυ μου τα εμαθες αυτα 😀)

Ειμαι ασχετη απλα απο κατω ειναι ενταξει; Εννοω το στερνο δεν βγαινει προς τα εξω; (Εσυ μου τα εμαθες αυτα 😀)
😀 όχι Αριάδνη μου! Είναι όπως πρέπει! Ούτε λίπος ούτε καρίνα! Μόνο που και στο στέρνο και στην κοιλιά το δέρμα της είναι πού ζαρωμένο... Σαν γριάς... ☹ και θα κλείσει τα 4 σε 2 μήνες η γλυκούλα! Δεν είναι μεγάλη!

Ενημερώνω λοιπόν ότι είναι πολύ πυρωμενη η κυρία! Πήγε και χώθηκε στην εξωτερική ταιστρα και δεν μπορούσε να βγει! Φυσικά δεν ξαναμπαίνει σε διαδικασία αναπαραγωγής!

Περίμενα ότι θα είναι καλύτερα αλλά ο όγκος είναι ακόμα εκεί! Η συμπεριφορά της παραμείνει επίσης η ίδια! Ζωηρη όλη την ώρα κόβει χαρτιά από τον πάτο!

Από διατροφή μέρα παρά μέρα της βάζω βραστό αυγό και ενδιάμεσα μήλο ή λαχανικό ή βότανα.. Σήμερα της έβαλα και βιταμίνες στο νεράκι.. Τι άλλο μου προτείνετε να κάνω!?

Μήπως κάποιος ξέρει τι μπορεί να έχει και να με βοηθήσει;

Αλίκη, αυγό δεν χρειάζεται πια τόσο συχνά.

Αν κανει συχνα μπανιο δεν θα βοηθησει στην μειωση του πυρωματος;

Μηπως ειναι ογκος οπως υπαρχει στους ανθρωπους; Ή σπυρι;

Οκ Σταύρο! Σ ευχαριστώ!

Όγκος και εγώ το σκέφτηκα... Είναι μαλακό... Σπυρί όχι... Λέτε να έχει διογκωθεί κάποιο όργανο; ☹ Δείχνει μια χαρά η άτιμη!

ρε παιδιά έχω πρόβλημα δεν μπορώ να κάνω νέο θέμα, γιατί;

Back