Ασθένειες Ακουμπάει την κοιλιά της στην πατήθρα, είναι άρρωστο;

Να ενημερώσω για το κορίτσι μου το όμορφο λοιπόν!

Έχει 15 μέρες και ίσως και περισσότερες που για τρεις μέρες έκανε από ένα αυγό στο πάτωμα κάθε μέρα.. Φωλιά δεν της είχα δώσει ούτε και νήμα για να μην πυρώσει αλλά τελικά πύρωσε και χωρίς τα βασικά... 😛 Τα αυγά τα πέταξα και εκείνη καθόταν κάτω στην γωνία και τα κλωσούσε και το κάνει ακόμα! Της έβαλα φωλιά και νήμα μπας και στρώσει ώστε να μπει εκεί για να μην κάθεται κάτω αλλά εκείνη ασυγκίνητη συνέχισε να κλωσάει κάτω.. Όταν σηκώνεται είναι ζωηρή κελαιδάει όπως ήταν και στη φωλιά.. Κανονική κλώσα δλδ! Εντωμεταξύ κάνει και το χαρακτηριστικό που κάνουν με τα ποδαράκια τους στο "γύρισμα" των αυγών! Τόσες μέρες κάνει το ίδιο.. Δε ξέρω πότε θα αποφασίσει να σταματήσει το εικονικό κλώσημα!

Σήμερα που την κοίταξα από κάτω ο όγκος στην κοιλιά έχει μειωθεί κατά πολύ αλλά αυτό που με προβληματίζει είναι οι ζάρες που έχει σε όλο της το δέρμα σαν να είναι γριά... Δεν ξέρω τι μπορεί να σημαίνει αυτό! ☹

Παρολαυτά είναι ζωηρή, τρώει, τιτιβίζει και "κλωσάει"! 😛

Η Αννούλα άρχισε πάλι να χάνει την ισορροπία της.. Δυσκολεύεται να πιαστεί στα κλαδιά αλλά άμα πιαστεί ισορροπεί μια χαρά... Το ότι κλωσάει μόνη της αυγά, που δεν υπάρχουν στον πάτο του κλουβιού, μόνο κακό της κάνει αφού δεν τρώει σωστά και θεωρώ ότι αυτό φταίει για τη χειροτέρευση του προβλήματος... Έτσι λοιπόν αποφάσισα να κάνω κάτι για να σταματήσει να κλωσάει εικονικά! Την έβαλα μέσα ώστε να αλλάξει περιβάλλον, της έβαλα ένα χαρτόνι στον πάτο για να πατάει καλύτερα, πολύ φαγητό, νερό με ηλεκτρολύτες και αυγοτροφή για να δυναμώσει.. Προς το παρόν δεν κλωσάει και τρώει και τιτιβίζει... Ελπίζω να σταματήσει το κλώσημα! Επίσης αποφάσισα από αύριο να της ξαναδώσω αντιβίωση ολόκληρη τη θεραπεία... Από αύριο Chlorampenicol - C λοιπόν και ελπίζω να καλυτερεύσει!

Τα νέα είναι πολύ άσχημα παιδιά... Ακόμη και με το χαρτόνι παραπατάει... Το ένα ποδαράκι το κουνάει μια χαρά και όταν την είχα στο χέρι μου με έσφιγγε κιόλας... Στο άλλο νομίζω υπάρχει το θέμα... Όταν παραπατάει χρησιμοποιεί τα φτερά της για να ισορροπήσει και πολλές φορές κάθεται με ανοιγμένα φτερά και δεν κουνιέται.. Ακόμα και το χέρι μου που βάζω ενώ την βλέπω που αγχώνεται δεν κουνιέται... Μάλλον έχουμε μεγάλο πρόβλημα στα νεύρα... Της έβαλα αντιβίωση που θα αλλάζω κάθε απόγευμα... Το κακό είναι ότι ενώ τις άλλες μέρες την έβλεπα να τρώει και έβλεπα σποράκια σήμερα που την έβαλα μέσα στο σπίτι δεν την βλέπω να τρώει.. Ούτε αυγό... Της έχω ταίστρες και εσωτερικές και εξωτερικές και το νερό μέσα στον πάτο και εκείνη απλά κάθεται στον πάτο στραβά κιόλας... ☹ Έχω στεναχωρεθεί πάρα πολύ γιατί τόσες μέρες νόμιζα πως κλωσούσε και δεν έκανα κάτι... Και γενικά δεν έπρεπε να την βάλω για αναπαραγωγή... Της έδωσα με το ζόρι να πιει νερό με αντιβίωση και να φάει... Φυσικά έφαγε ελάχιστα... Και παρόλο που δεν τρώει οι κουτσουλιές της είναι πολύ μεγάλες και το κόκκαλο του στέρνου είναι κανονικό! Πώς γίνεται ρε παιδιά αυτό;

Οι μεγάλες κουτσουλιες μπορεί να οφείλονται σε ορμονικο πρόβλημα.. Πολλά πουλιά που κλωσσαν το παθαίνουν..

Οι μεγάλες κουτσουλιες μπορεί να οφείλονται σε ορμονικο πρόβλημα.. Πολλά πουλιά που κλωσσαν το παθαίνουν..
Ναι έχεις δίκιο σε αυτό! Μετά από παρατήρηση έφαγε σποράκια η γλυκιά. Μου και τώρα κάνει πιο μικρές κουτσουλιές! Και επίσης κοιμάται στο κλαδάκι! Αυτό είναι πολύ θετικό! Μακάρι να της κάνει καλό ή αντιβίωση!

Καλησπέρα σε όλους!

Τα νέα μας είναι πολύ καλά! Ο οργανισμός της αντιδράει θετικά με την αντιβίωση και κάθε μέρα είναι όλο και καλύτερα! Το ένα ποαράκι δεν μπορεί να ελέγξει μόνο πολύ καλά αλλά πιστέυω πως θα φτιάξει και αυτό! Αυτό το καναρινάκι κάθε φορά με εντυπωσιάζει με τη δύναμη που έχει για ζωή!

Από το καλοκαίρι είχα μόνο 3 δόσεις αντιβίωσης και της έβαλα για 3 μέρες και μετά έψαχνα να βρω το φάρμακο... Έτσι για 3 μέρες της έδωσα βιταμίνες στο νεράκι (Ferti Vit) που επίσης της έκαναν πολύ καλό! Και χθες βρήκα επιτέλους το φάρμακο και σήμερα το πρωί της ξαναέβαλα... Το θέμα μου είναι πως ολόκληρη η θεραπεία είναι 5 μέρες αντιβίωση - 3 μέρες βιταμίνες/προβιοτικό - 5 μέρες φάρμακο - 7 μέρες προβιοτικό/βιταμίνες. Μέχρι στιγμής της έχω χορηγήσει 3 μέρες φάρμακο και 3 μέρες βιταμίνες στο νερό. Τώρα να της δώσω για 7 μέρες συνεχόμενα αντιβίωση, ώστε να καλύψω το κενό, ή θα είναι πολλές οι μέρες που θα πίνει αντιβίωση και θα έρθει το αντίθετο αποτέλεσμα;

Τελειώσαμε λοιπόν τη θεραπεία και το κορίτσι μου είναι πολύ καλύτερα! Αναβαίνει πάνω στο κλαδάκι, είναι ζωηρή, τρώει τον άμπακο και τώρα της δίνω βιταμίνες και προβιοτικό και σιγά σιγά με τον καιρό θέλω να πιστεύω πως θα γίνει πλήρως καλά όπως ήταν!

Απλά το θέμα μου είναι το εξής... Θα γίνει άραγε ποτέ τελείως καλά; Ήδη της έχω κάνει 2 φορές την ίδια θεραπεία. Μια τον Αύγουστο και μια τώρα.. Τον Οκτώβρη ήταν πλήρως καλά και μετά μάλλον μπαίνοντας στην αναπαραγωγή χειροτέρευσε..

Καλησπέρα σε όλους!

Τα νέα μας είναι πολύ καλά! Ο οργανισμός της αντιδράει θετικά με την αντιβίωση και κάθε μέρα είναι όλο και καλύτερα! Το ένα ποαράκι δεν μπορεί να ελέγξει μόνο πολύ καλά αλλά πιστέυω πως θα φτιάξει και αυτό! Αυτό το καναρινάκι κάθε φορά με εντυπωσιάζει με τη δύναμη που έχει για ζωή!

Από το καλοκαίρι είχα μόνο 3 δόσεις αντιβίωσης και της έβαλα για 3 μέρες και μετά έψαχνα να βρω το φάρμακο... Έτσι για 3 μέρες της έδωσα βιταμίνες στο νεράκι (Ferti Vit) που επίσης της έκαναν πολύ καλό! Και χθες βρήκα επιτέλους το φάρμακο και σήμερα το πρωί της ξαναέβαλα... Το θέμα μου είναι πως ολόκληρη η θεραπεία είναι 5 μέρες αντιβίωση - 3 μέρες βιταμίνες/προβιοτικό - 5 μέρες φάρμακο - 7 μέρες προβιοτικό/βιταμίνες. Μέχρι στιγμής της έχω χορηγήσει 3 μέρες φάρμακο και 3 μέρες βιταμίνες στο νερό. Τώρα να της δώσω για 7 μέρες συνεχόμενα αντιβίωση, ώστε να καλύψω το κενό, ή θα είναι πολλές οι μέρες που θα πίνει αντιβίωση και θα έρθει το αντίθετο αποτέλεσμα;

Καλημερα Αλικη.. Αντιβιωση εννοεις αυτη με την σαλμωνελα;

Να ενημερώσω για την κατάσταση της Αννούλας. Είναι μπορώ να πω στάσιμη. Ανεβαίνει μια χαρά στα κλαδάκια και τρώει τον αμπάκουλα και τρώει και τιτιβίζει! Ντάξει χάνει κάποις στιγμές την ισορροπία της και χρησιμοποιεί τα φτεράκια της και ισορροπεί ξανά!

Αυτό που με προβληματίζει είναι ο όγκος στην κοιλιά που έχει ρε γαμώτο! Είναι όπως είναι εδώ: https://community.petbirds.gr/attachments/27970/ ίδιου μεγέθους και παραμένει στο ίδιο σημείο, μόνο που το δέρμα της δεν είναι καθόλου ζαρωμένο πια αλλά τσιτωμένο! Αυτός ο όγκος τι μπορεί να είναι; 😡

τον ειχε απο παντα αυτον τον αγκο; Μηπως αυτος ο αγκος πιεζει καποιο νευρο στο ποδι της και γι'αυτο χανει την ισορροπια της;

Όχι δεν τον είχε από πάντα.. Υπήρχε πιο μικρός βέβαια πέρσι το καλοκαίρι που είχε αρρωστήσει για πρώτη φορά... Δεν ξέρω αν προϋπήρχε... Πλέον τα κουνάει τα ποδαράκια της και τα ελέγχει κανονικά! Και το καλό είναι ότι δε δείχνει να την πονάει.. Πάντως αυτό με το δέρμα της δεν το καταλαβαίνω... Ήταν μέσα στις ζάρες σαν δέρμα γριάς και τώρα είναι φυσιολογικό!

μηπως ειχε αδυνατησει και τωρα επανηλθε;
όχι όχι Εύα μου! Γενικότερα επειδή την κοιτάω και την ελέγχω πολύ συχνά, από τότε που αρρώστησε καρίνα δεν έχει εμφανίσει ποτέ! Τρέφεται κανονικότατα!

παντως ζαρωμενη κοιλιτσα ειχε και η δικια μου αμεσως μετα την αναπαραγωγη και μετα επανηλθε. Καρινα δεν ειχε εμφανισει ουτη η δικια μου!

Δε γνωρίζω αν έχει να κάνει με την αναπαραγωγή αυτό! Μπορεί όμως! 😉

Μια μέρα έλειψα και γύρισα και είναι πάλι χάλια το καναρίνι! Δεν μπορεί καν να περπατήσει! Έχω απογοητευτεί με αυτήν την ιστορία! Δεν πρόκειται να γίνει ποτέ καλά! ☹ Της έβαλα πάλι αντιβίωση σήμερα και βλέπουμε!

Εντωμεταξύ ο όγκος είναι ακόμα στην κοιλιά και τώρα έχει χάσει και αρκετά φτερά από την πλάτη της και φαίνεται και δέρμα... Μπορεί αυτό να συνδέεται με την αστάθεια και τα υπόλοιπα που έχει; Καμία ιδέα;

2η μέρα με αντιβίωση Chlorampenicol N plus και ούτε που μπορεί να στηριχτεί στα ποδαράκια της! Έχω απογοητευτεί... ☹ Μήπως η αντιβίωση δεν πιάνει πια; Μιας και την έχει πάρει δυο φορές και το μικρόβιο πλέον δεν νικιέται; Τι να κάνω; ☹

Back