Αναπαραγωγή Αναπαραγωγή zebra finches 2024

Πόλη
Αθήνα
Καλησπέρα σε όλους!
Ένιωσα την ανάγκη να μοιραστώ μαζί σας την χαρά και τον ενθουσιασμό μου καθώς ξέρω ότι οι περισσότεροι από εσάς μπορείτε να ταυτιστείτε!
Όμως πρώτα λίγο back story!
Πριν κάποιους μήνες, έψαχνα κοριτσάκι για το ζεμπράκι αγοράκι μου (τους έχω ήδη συστήσει στο forum παλιότερα). Μια συνάδελφος ενδιαφέρθηκε και την βοήθησα να βρει το ζευγαράκι που σας δείχνω στις φωτογραφίες. Τα πουλάκια από την πρώτη μέρα είχαν γίνει ζευγάρι και της γεννούσαν συνεχώς αυγουλάκια που δυστυχώς λόγω απειρίας και ακατάλληλων συνθηκών διαβίωσης των πτηνών, (κυρίως λόγω έλλειψης ήρεμου και σταθερού περιβάλλοντος, που όλοι ξέρουμε πόσο σημαντικό είναι κατά την αναπαραγωγή), κατέληγαν να τα εγκαταλείπουν και να πετιούνται.
Η συνάδελφος επομένως με προσέγγισε και μου πρότεινε να τα αναλάβω εγώ καθώς ήξερε ότι μπορώ να τους προσφέρω τις κατάλληλες συνθήκες. Τα πουλάκια λοιπόν ήρθαν στο σπίτι μου αρχές Σεπτέμβρη με 3 αυγουλάκια τα οποία άφησαν λόγω αλλαγής σπιτιού. Ενίσχυσα αμέσως το κορίτσι με ασβέστιο λόγω της συνεχούς γέννησης αυγών και επέλεξα να μην τους βάλω κλειστή φωλιά για να μην τα στρεσσάρω περισσότερο εφόσον αυτήν είχαν συνηθίσει. Η μικρούλα λοιπόν έκανε 7 αυγουλάκια σύνολο και τα κλωσσούσαν ευλαβικά, μέχρι που την 1/10 έσκασε το πρώτο ροζ μικρούλι!
Οι μέρες περνούσαν και το πρόσεχαν τόσο πολύ, φαινόταν η χαρά τους που τα κατάφεραν! Παρόλα αυτά δεν έβγαινε επόμενο και από παλιές μου αναπαραγωγές γνωρίζω ότι συνήθως βγαίνει 1 την ημέρα. Θεώρησα λοιπόν ότι αφοσιώθηκαν στην φροντίδα του ενός και άφησαν το κλώσσημα.
Μέχρι που στις 5/10 έσκασε άλλο ένα ζελεδάκι και στις 7/10 ακόμη ένα! Τώρα έχω ένα small, ένα medium και ένα large όπως θα δείτε και στην φωτογραφία!
Είναι και οι δυο εξαιρετικοί γονείς γιατί παρόλη την διαφορά μεγέθους και το γεγονός ότι το μεγαλύτερο διεκδικεί ενεργά φαγητό πλέον, εκείνοι τα φροντίζουν όλα εξίσου.
Επίσης, παρότι τα παραδείσια προτιμούν κλειστές φωλιές, δεν σας κρύβω ότι χαίρομαι που μου έχει δωθεί η ευκαιρία να βγάζω καθημερινές φωτογραφίες και να κάνω στο τέλος ένα timelapse με την συνολική τους ανάπτυξη!
Στους γονείς παρέχω εκτός από τους σπόρους και το σουπιοκόκκαλο, αγοραστή και σπιτική αυγοτροφή καθώς και σκέτο βραστό αυγό για να επιλέξουν ότι θέλουν να ταΐσουν τα ζελεδάκια τους. Εννοείται φρέσκο νερό καθημερινά και καθαριότητα στον πάτο του κλουβιού κανονικά, χωρίς να μετακινώ το κλουβί τους. Τσεκάρω τη φωλίτσα δύο φορές την ημέρα (συνήθως όταν πηγαίνω να τους ανανεώσω το αυγό) και κατά τα άλλα τα αφήνω στην ησυχία τους!
Νιώθω πάρα πολύ τυχερή που κατάφερα να ξαναδώ από κοντά το θαύμα της αναπαραγωγής και χαίρομαι που θα το μοιράζομαι μαζί σας έστω από φωτογραφίες!

Συνημμένα

• IMG_20241007_124201.webp
    IMG_20241007_124201.webp
    1,2 MB · Προβολές: 25
  • IMG_20240927_142823.webp
    IMG_20240927_142823.webp
    457,9 KB · Προβολές: 25
Καλησπέρα και πάλι! Τα μωρούλια μεγάλωσαν και βγήκαν από τη φωλίτσα, οπότε βγάλαμε μια οικογενειακή φωτογραφία!
Θα παρατηρήσετε ότι τα μικράκια μου εν τέλει είναι δυο. Δυστυχώς το τρίτο μικρό είχε τεράστια διαφορά στην ηλικία και το μέγεθος από το πρώτο, επομένως δεν τα κατάφερε. Ήταν αρκετά μεγάλο πλήγμα καθώς ποτέ δεν είναι εύκολο όταν χάνεται ένα μικράκι, όμως ας σταθούμε στα υγιή και ευχάριστα των άλλων δυο μικρών! IMG_20241024_155745.webp

Back