Ασθένειες Αναπνευστικό πρόβλημα καναρινιών

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης evaluieva
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

evaluieva

PB Member
ΕΡΩΤΗΣΗ 3η
συγνωμη κατι κανω λαθος μαλλον, δημοσιευω στις απαντησεις πανω κανοντας ερωτησεις...
-
τρια απο τα καναρινια μου, κανουν καποιους θορυβους απ το ραμφος, περιστασιακα.
Σαν κχ κχ, σαν μικρος βηχας η κ κινησεις του σαγονιου αν το πει κανεις ετσι, σαν πλαταγιασμα της γλωσσας περισσοτερο.

στο ενα μαλιστα, καποιες φασεις, το ραμφος του μελανιαζει λιγο
-οχι ολη η επιφανεια-
κ φοβαμαι, γιατι καθεται σχεδον μονιμως αδυναμο κ ακινητο.
δεν φτανει αυτο, δειχνει κ να μην μπορει να πατησει κ το ενα ποδαρακι ενιοτε.
αλλα αυτο ισως εχει αλλη αιτια.φυσικη.

ειχε σκαλωσει στην ταιστρα κ κρεμαστηκε πριν λιγες μερες.
ευτυχως ημουν διπλα κ το βοηθησα.
ειχε γυρισει αναποδα το δαχτυλακι του το μικρο.
δεν δειχνει σπασμενο, αλλα δεν ξερω πως ειναι ενα σπασμενο δαχτυλο, ετσι κ αλλιως...

επισης τα ποδια του,
γενικα μου φαινονται πρησμενα -οχι στα δαχτυλα.
πιο πανω.

[παλια του ειχα βαλει podagrine της tafarm. Ειχε σκληρυνσεις αν τα περιγραφω σωστα. Ειχα ακουσει τον ορο κερατινωση, ή κερατινοποιηση...]

κ τα δυο ποδια φαινονται πρησμενα, αλλα περισσοτερο αυτο που παταει με δυσκολια.
κ κοκκινα... σαν υπεραιμια καπως.
-
Λιγο φουσκωνει κ τρωει λιγοτερο, ενω ηταν εξαιρετικα ορεξατος αυτος...
κελαηδαει ομως, αλλα πολυ χαμηλοφωνα(αυτο ηταν απο παντα ετσι) κ οχι συχνα.
φοβαμαι με το μελανιασμα πιο πολυ,
γιατι σχετικα προσφατα εχασα ενα πουλακι ετσι,
με παρομοια συμπτωματα,
που δεν εδειχνε βελτιωση σε καμια αγωγη που του χα κανει για αναπνευστικα.

πριν πεθανει για μια βδομαδα περιπου ειχε μελανο ραμφος που οσο πηγαινε χειροτερευε.
HELP
:)

τρια απο τα καναρινια μου, κανουν καποιους θορυβους απ το ραμφος, περιστασιακα.
Σαν κχ κχ, σαν μικρος βηχας η κ κινησεις του σαγονιου αν το πει κανεις ετσι, σαν πλαταγιασμα της γλωσσας περισσοτερο. στο ενα μαλιστα, καποιες φασεις, το ραμφος του μελανιαζει λιγο
-οχι ολη η επιφανεια-
ΟΚ εδώ έχουμε περιγραφή...

Η αποψή μου είναι ότι έχουν προσβληθεί από ακάρεα της τραχείας. Θεραπεία με Pulmosan Anti-windpipemite με αυστηρή τήρηση των οδηγιών χρήσης

Επειδη σε καποιο ποστ ειδα οτι εχεισ πουλια Ολλανδιας μηπωσ τα πουλια που εχουν αυτο το αναπνευστικο προβλημα ειναι Ολλανδιας; Μηπως αυτο το προβλημα το είχαν ανεκαθεν; Σου το ρωτω αυτο γιατι τα περισσοτερα πουλια που προερχονται απο το εξωτερικο επειδη στεγαζονται μονιμως σε κλειστουσ χωρουσ, δηλαδη η εκτροφη ειναι σε κλειστο χωρο μονιμα τα πουλια αυτα οταν ερχονται στην Ελλαδα αντιμετωπιζουν αναπνευστικα προβληματα κυριως ασθμα που στις περισσοτερεσ των περιπτωσεων δε θεραπευεται

γεια σου θοδωρη
δεν ειπα οτι εχω πουλια ολλανδιας. 🙂
μονο το συγκεκριμενο που εχω στη φωτο με το δαχτυλιδι ειναι σιγουρα απο κει, ο οποιος μετα απο 2-3 χρονια το παρουσιασε (το προβλημα με το αναπνευστικο).
απο το ιδιο μαγαζι εχω παρει κ ακομα εναν, που δεν νομιζω οτι ειναι ολλανδιας.
του ειχα αφαιρεσει εγω τα δαχτυλιδακια (ηταν 2 απο τα ανοιχτα..).
θα δω αλλα δεν θυμαμαι να εγραφε κ κατι ιδιαιτερο.
ηταν νομιζω ενα φουξ κ ενα μπλε, μαλλον εγραφε στο ενα απ τα δυο 05...
αυτος ειναι που εχει αναπνευστικο κ κολλησε μαλλον κ τον ολλανδικο(φιλιοντουσαν συνεχεια, οταν τους αφηνα εξω...)
αυτα. 🙂

Επίσης μια άλλη αρχή που έμαθα στο φόρουμ, από τα έμπειρα μέλη, είναι ότι τα αρσενικά μπαίνουν μόνα τους στο κλουβί (το κάθε ένα στο δικό του) και τα θηλυκά όλα μαζί.
Σε περίπτωση που κάποιο παρουσιάσει πρόβλημα μπαίνει σε καραντίνα και απομακρύνεται από τα άλλα για ευνόητους λόγους.
Αν το κάθε ένα παρουσιάζει το δικό του πρόβλημα μάλλον πρέπει να τα έχεις σε απόσταση το ένα από άλλο για να αντιμετωπίσεις την κάθε ασθένεια ξεχωριστά.
Καλό θα είναι να κάνεις μια λίστα με τα προβλήματα (ΟΛΑ) που παρουσιάζει το καθένα, συμπεριλαμβανομένης της μελανιάς ή και ό,τι άλλο είναι διαφορετικό από τα καναρίνια που βλέπεις αλλού. Η λίστα αυτή θα σου είναι χρήσιμη γιατί θα μπορείς να δεις που παρουσιαστηκε βελτίωση.
Τότε τα έμπειρα μέλη θα μπορέσουν να σου προτείνουν θεραπεία, για το κάθε ένα ξεχωριστά.

Η αποψή μου είναι ότι έχουν προσβληθεί από ακάρεα της τραχείας. Θεραπεία με Pulmosan Anti-windpipemite με αυστηρή τήρηση των οδηγιών χρήσης

γεια σου σταυρο! 🙂
σημερα βρηκα
(στο quiko, το πολυκαταστημα pet shop στο δρομο προς το αεροδρομιο-δεν το εχουν κ πολλοι εδω...)
το Pulmosan
κ το χρησιμοποιησα σε ολα τα πουλακια συμφωνα με τις οδηγιες.
για την επαναληψη ομως στη συνταγη του αναφερει 4 βδομαδες.
σε καποια ποστ εχει αναφερθει επαναληψη χρησης σε 3-4 μερες.
τι να ακολουθησω λετε;
οποιος μπορει ας μου κανει ενα ποστ
ευχαριστω

ΥΓ
ο αρρωστος που ειχε τα χαλια του συνηλθε ηδη(καπως) μεσα σε λιγες ωρες

Μη κάνεις -ποστ- την ίδια ερώτηση σε δυό σημεία.
Η όποια, ερωτησή σου θα απαντηθή σίγουρα, μια φορά αρκεί.
-Διαφορά, βέβαια, στα πουλάκια θα δείς σε μερικές μέρες.
Φαντάζομαι το έχεις διαβάσει αυτό...
Pulmosan Anti-windpipemite.

ξανα ευχαριστω ...
να μου λετε γιατι ο καινουριος δεν ξερει... Μαθαινε:)

Back