Ασθένειες Αναπνευστικό πρόβλημα το ringneck μου

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Kristy74
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Εγώ πάντως έχω να πω Χριστίνα, ότι ειλικρινά, όσο κι αν προϊόντος του χρόνου, δένεσαι και αγαπάς την κάθε ημέρα όλο και περισσότερο τον Αστέρη, τόσο ταλαιπωρείσαι και όχι μόνο οικονομικά, αλλά κυρίως ψυχικά από τα τόσα και τόσα που του συμβαίνουν, μα και από την ανησυχία για αυτόν και το συνεχές άγχος που σου δημιουργείται και σε σχέση με το κοριτσάκι σου. Τελικά από ό,τι καταλαβαίνω, (και η αλήθεια είναι πως είμαι έκπληκτος, διότι σπάνια το "συναντώ") είσαι φοβερά υπεύθυνο άτομο με πηγαία ανθρωπιά.
 
Παντως καποιες τέτοιες ιστοριες σαν της Χριστινας ειναι χρησιμες οταν θα θελησει να παρει καποιος την αποφαση στο μελλον να εμπλακει με την σωτηρια πτηνου απο pet shop.

Σιγουρα η ηθικη ικανοποιηση ειναι μεγαλη ιδιαιτερως οταν υπαρχει θετικη εκβαση αλλα θα πρεπει να λαμβανεται υπ'οψιν και το οικονομικο τιμημα.
 
Συγνώμη που χάνομαι έτσι βρε παιδιά αλλά τα έχει παίξει το κινητό μου και με κουράζει πολύ να γραφω. Σε ευχαριστώ πολύ Γιάννη μου για τα καλά σου λογια. Σχετικά με την υπευθυνό τητα πάντως φαντάζομαι πως κάποιος άλλος θα μπορούσε να σκεφτεί ακριβώς το αντίθετο. Το ποσο ανεύθυνο δηλαδή θα μπορούσε να είναι οτι κρατάω ένα άρρωστο πουλί στο σπίτι μου με το παιδί μου.. Καλώς ή κακώς στηρίζομαι στο ένστικτο μου.. Ότι με την απαραίτητη προσοχή ολα θα πάνε καλά.άλλωστε αν ηταν κάτι να πάει στραβά θα είχε πάει πιστεύω από την αρχή. Όταν δεν ξέραμε ακομα την ακριβή κατάσταση του οποτε και δεν είμασταν και ιδιαίτερα προσεχτικοι. Όσο για το οικονομικο κόστος βρε Αντώνη δεν ξέρω που μας έχει φτάσει ως τώρα αλλά ειλικρινά δεν έχει και μεγάλη σημασία. Δεν είμαι άνετη οικονομικά.Αλλά εντάξει δεν είναι οτ ιθα στερηθεί και το σπίτι μου τα ουσιώδη ούτε θα λυψη ας πούμε κάτι από το παιδί μου που διαφορετικά θα μπορούσα να το προσφέρω. Θα μπορούσα ίσως να κάνω περισσότερα πράγματα για το πουλάκι αν είχα την άνεση αλλά κάνω όσα μπορώ σύμφωνα πάντα με τις δυνατότητες μου..Από τη στιγμή που τον πήρα στο σπίτι μου δεν θα μπορούσα σε καμοια περίπτωση να τον αφήσω και στην τύχη του.. Τον αφηνα απο την αρχή εκεί που ήταν αν είναι έτσι. Ούτε η περίπτωση μου πιστεύω οτι είναι ενδεικτική για ολες τις άλλες βρε Αντώνη. Έπεσα απλά στη περίπτωση πιστεύω. Σίγουρα υπάρχουν και οι περιπτώσεις που πουλάκια βασανιζονται απο απλα θέματα μέσα στα πετ σοπ και θα μπορούσαν εύκολα να βοηθηθούν με λίγη καλή θέληση και μικρό σχετικά κόστος.Απλά έπεσα στην περίπτωση.
Το πήρα χτες τελικά το epatosil παιδιά. Μίλησα με το γιατρό και μου είπε να μη του το δώσω το άλλο. Μου είπε είναι καλό να του δώσω το epatosil ακομα και με καθυστέρηση. Οποτε του το ξεκίνησα σήμερα. Ο γιατρος μου έχει γράψει 2 σταγονες σε 50ml 2-3 φορές τη βδομάδα για ένα μήνα. Ο άνθρωπος ομως που το πήραμε το φάρμακο ο οποίος τα φέρνει κιολας απο ιταλια και ενώ μας ρώτησε και του είπαμε για ποιο λογο μας το έγραψε ο γιατρος. Μας είπε να του δώσουμε 5 σταγονες στα 50ml για 8 συνεχομενες μέρες. Εγώ τώρα του έβαλα οσο μου είπε ο γιατρος και μάλλον θα τον πάρω πάλι τηλέφωνο για καλύτερη διευκρίνηση. Θα με βρίσουν στο τέλος. Τους έχω ζαλίσει κι αυτούς.
 
Δεν ξέρω βρε Αντώνη. Καλά τα πάμε μου φαίνεται. Τρώει καλά. Είναι δραστήριος. Καλά μου φαίνεται. Τον βλέπω αρκετές φορές μέσα στη μέρα λίγο φουσκωμενο η να κοιμάται το μεσημέρι μέσα στη φτερούγα του αλλά και πάλι σε γενικές γραμμές τον βλέπω καλά. Το epatosil του το δίνω τελικά οπως μου είπε ο γιατρος.3 φορές τη βδομάδα δηλαδή. Προχτές του ξανά έδωσα και το φάρμακο για το σκουλήκια και μετά πήραμε προβιοτικα.. Τώρα σκέφτομαι να του δώσω και πολύ βιταμίνη για λίγες μέρες οταν δεν θα παίρνει το epatosil .. Ο γιατρος μου είπε να ξανά στείλω αν δω κάποιο σύμπτωμα πάλι αλλά λέω σε κάνα μήνα να στείλω έτσι κι αλλιώς να δω που βρισκόμαστε. Ξεκινάω επίσης πάλι να παρακολουθώ το βάρος του.. Και βλέπουμε. Η ψυχολογία του πάντως δείχνει καλά. Έχει σταματήσει σχεδόν να τρώει τα φτερά του..σπάνια τον βλέπω πια.. Έχει αρχίσει και διαγράφεται το δαχτυλίδι του.. Μια λεπτή μαύρη γραμμουλα. Το στήθος του μονο είναι ακομα γυμνο.. Κάνει συχνά μπανακι. Το ψεκασμο τον φοβάται ακομα αρκετά άλλα οταν τον βλέπω να βουτάει στη ποτίστρα του βάζω ένα μεγαλύτερο μπωλακι και πάει και κάνει μπάνιο κανονικά. Επίσης είναι λαλιστατος. Μιλάει ολη την ώρα.Λέει τα δικά του.. Βάζει και τις φωνές. Όταν είναι η ώρα του να πάει για ύπνο συνήθως αλλά κάνει και ομορφες φωνούλες μέσα στη μέρα. Επίσης τώρα έρχεται να πάρει φαγητο και οταν βρίσκεται και έξω από το κλουβι.. Έχει αρχίσει να μη φοβάται τα χέρια μου δηλαδή τοσο πολύ. Όταν βρίσκεται πάνω στο κλουβί τον βλέπω οτι θέλει να πετάξει. Καταλαβαίνει ομως πως δεν μπορεί. Οποτε τον βλέπω να γυμναζει και τα φτερά του αρκετά συχνά. Τα κουνάει γρήγορα πάνω κάτω. Όπως κάνουν τα μωράκια που ετοιμάζονται να φύγουν από τη φωλιά. Θα σας ανεβάσω ένα βιντεακι οταν το βρω .. Καλά τα βλέπω τα πράγματα λοιπον σε γενικές γραμμές.
 
Καλησπέρα λοιπόν μετά από πάρα πολύ καιρό..
[automerge]1607792199[/automerge]
.συγγνώμη αλλά το προηγούμενο μήνυμα έφυγε μόνο του.. Λέω καλησπέρα πάλι λοιπόν.. Μετά από όντως πολύ καιρό.. Ζητάω επίσης συγνώμη αλλά μου τυχαν διάφορα και χαθηκα.. Να σας ενημερώσω θέλω ομως για την εξέλιξη της πορείας μας..Αν και δεν είναι καθόλου καλά τα νέα μας..
 
Τελευταία επεξεργασία:
Το αστεράκι μου λοιπόν τη πάλεψε για αρκετό καιρό ακόμα.. Δεν νοσησε ξανά από τη ψιττακωση η κάτι άλλο.. Φαινόταν να τα πηγαίνει αρκετά καλά με την υγεία του.. Επίσης μέρα με τη μέρα μας εμπιστευοταν όλο και περισσότερο.. Το μόνο σοβαρό πρόβλημα που φαινόταν να έχουμε να αντιμετοπισουμε πια.. Ηταν το ότι συνέχιζε όχι μόνο να μασάει τα φτερά του αλλά και να τραυματιζει σοβαρά το σημείο κάτω από το φτερό του.. Κάτω από το αριστερό φτερό του συγκεκριμένα.. Είχε κάνει πληγή και δεν σταματούσε με τίποτα να το πειράζει.. Τη πρό τελευταία φορά λοιπόν που επισκευτηκαμε τον κ. Ακριβο έκρινε πως δεν μπορούμε να το αφήσουμε άλλο έτσι.. ειχε καιταφερει αρκετά σοβαρή ζημιά στο δέρμα του στο σημείο εκείνο.. Βασικά είχε κάνει αρκετά σοβαρή πληγή.. Του τοποθετησε λοιπόν ένα αυτοσχέδιο κόλαρα που έφτιαξε από το λαιμό ενός πλαστικού μπουκαλιου.. Συγχρόνως του έβαζα στη περιοχή δύο φορές την ημέρα μια αναπλαστικη κρεμουλα που μου είχε δώσει.. Το κόλαρα το κρατησαμε σχεδόν δύο μήνες.. Η πληγή είχε επουλωθει πλήρως.. Το πουλάκι δυσκολευτηκε πολύ παρόλο αυτά να συνηθίσει το κόλαρα.. Με το που βγάλαμε το κολαρο όμως άρχισε δυστυχώς και το πειράζει ξανά.. Πολύ γρήγορα το έκανε πάλι πληγή.. Δεν ήθελα να του βάλουμε πάλι κολαρο γιατί το ένιωθα πραγματικά να βασανιζεται μ αυτό όσο καιρό το φορούσε.. Ούτε λεπτό δεν μπόρεσε να το συνηθίσει.. Ούτε να κουρνιασει δεν μπορούσε το αμοιρο πια.. Συχνά έβρισκα σταγόνες αίμα.. Το ματωνε.. Ένα πρωί λοιπόν ξύπνησα και το βρήκα παγωμένο στο κλουβακι του μέσα στα αίματα.. Το είχε ματωσει φαίνεται πάλι και δεν το είχα καταλάβει.. Πρεπει να αιμοραγουσε όλη νύχτα.. Ποιος ξέρει πόσο αίμα έχασε όλο το βράδυ και δεν άντεξε η ψυχουλα του πια.. Δεν το έχουμε ξεπεράσει ακόμα στο σπίτι μας και τον σκεφτόμαστε συχνά.. Βουρκωνω κάθε φορά που σκέφτομαι όλα όσα έχει περάσει η ψυχουλα του και δεν σας κρύβω πως σκέφτομαι καμία φορά πως τουλάχιστον τώρα θα είναι σπραγματικά όλα καλά.. Πως δεν θα βασανιζεται για κανένα λόγο πια.. Μακάρι να μπορούσε και να είχε ξεπεράσει τα προβλήματα του..λυπάμαι απίστευτα που δεν τα κατάφερε τελικά.. Έζησε τουλάχιστον τον τελευταίο του καιρό με ανθρώπους που τον αγαπησαν πραγματικά..δεν το μετάνιωσα λεπτό που τον έφερα στο σπίτι μου.. Ήταν αξιαγαπητο πουλάκι και θα τον σκεφτόμαστε πάντα με αγάπη..
 
Λυπάμαι πολύ Χριστίνα με τα νέα σου. Έκανες ότι καλύτερο μπορούσες για το πουλάκι κι αυτό να κρατήσεις στη μνήμη σου όπως και τις ωραίες σας στιγμές. Δυστυχώς τα πουλιά που αυτοτραυματίζονται συνήθως υποχρεώνονται να ζήσουν με κολάρο για την υπόλοιπη ζωή τους. Το συγκεκριμένο που λες με το λαιμό μπουκαλιού ίσως ήταν άβολο αλλά υπάρχουν πολλές λύσεις σχετικά με τα κολάρα. Δεν έχει όμως νόημα τώρα να τα αναλύσουμε. Τα πουλιά αργά ή γρήγορα τα συνηθίζουν και ζουν "φυσιολογικά" χωρίς να δείχνουν σημάδια ενόχλησης. Ίσως να είχα μερικές ιδέες να σου προτείνω καθώς γνωρίζω κάμποσους εδώ με πουλιά που φοράνε κολάρο.

Το άλλο πουλάκι το έχετε? Το θηλυκό?
 
Το είχα ψάξει και εγώ αρκετά σχετικά με το κολαρο εκείνο το διάστημα.. Εκείνο το καιρό επίσης απ ότι μου είχε πει ο γιατρός του είχε τύχει και είχε βάλει σε αλλα δύο πουλάκια επίσης παρόμοιο κολαρο και το είχαν δεχτεί αρκετά καλά..προσωπικα δεν θέλω ούτε να το σκέφτομαι πως θα ήταν η ζωή του με ένα οποιοδήποτε κολαρο μόνιμα.. Όπως λες και εσύ όμως Ανέστη δεν έχει κανένα νόημα πια να το συζητάμε άλλο..
Τη Σμαράγδα εδώ και αρκετούς μήνες την έχω εγώ σπίτι μου..Μια χαρά είναι.. Η χαρά και η παρηγοριά μου θα έλεγα.. Θα ενημερώσω και το δικό της θέμα σύντομα..
Και τα μικρά μου μια χαρά είναι επίσης..
 
Back
Top