Ασθένειες Αναπνευστικό πρόβλημα το ringneck μου

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Kristy74
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Οι πρώτες κουτσουλιές έχουν λίγα παραπάνω ούρα αλλα δεν δείχνουν κάτι ανησυχητικό.
Οι πρώτες κουτσουλιές Ανέστη ήταν εντελώς νερουλες.. Δεν είχαν καθόλου σώμα παρά μόνο χρώμα..όπως και να χει έχουν φτιάξει τώρα..σε σχέση με τον μύκητα τους ρώτησα για το φαγητό. Γι'αυτό που είχαμε συζητήσει σχετικά με τη ζάχαρη.. Έχω την εντύπωση ρε παιδιά πως οι γιατροί τελικά δεν δίνουν ιδιαίτερη σημασία σε κάποιες λεπτομέρειες..σε απλά πράγματα που μπορεί όμως να κάνουν τη διαφορά στο αν γίνεται τελικά σωστά κάποια θεραπεία η όχι.. Κάνεις τους ας πούμε δεν μου έχει αναφέρει καν πως κατά τη διάρκεια της θεραπείας τουλάχιστον θα πρέπει να γίνεται καθημερινή σχολαστική απολύμανση...η όταν έπαιρνε την αντιβίωση ότι δεν έπρεπε να παίρνει ασβέστιο με κανέναν τρόπο.. Το καταλαβαίνω ότι δεν είναι δυνατόν να κάθονται σε κάθε περίπτωση και να σου αναλύουν τα πάντα.. Αλλά τις περισσότερες φορές το να σου πουν απλά.. Θα πάρεις αυτό το φάρμακο για τόσες μέρες.. Από μόνο του δεν λέει και πολλά πράγματα.. συνειδητοποιώ απλά πόσο ευγνώμων είμαι που υπάρχουν άλλοι άνθρωποι σ' αυτή τη σελίδα που χωρίς να είναι γιατροί μέσα από την πείρα και τις γνώσεις τους προσφέρουν εξίσου σημαντική βοήθεια ώστε να υπάρξει σωστό αποτέλεσμα.. Να είστε πάντα καλά παιδιά..🙂
 
το καταλαβαίνω ότι δεν είναι δυνατόν να κάθονται σε κάθε περίπτωση και να σου αναλύουν τα πάντα..
Και όμως, είναι δουλειά και υποχρέωσή τους.

Η αλήθεια είναι ότι πολλές φορές οι γιατροί έχουν πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη στο φάρμακο που χορηγούν, που θεωρούν ότι οι λεπτομέρειες δεν θα επηρεάσουν το αποτέλεσμα της θεραπείας. Για εμάς είναι κάπως διαφορετικά τα πράγματα, διότι ακόμη και ελάχιστα να αυξάνεται η πιθανότητα της επιτυχίας της θεραπείας, ένα πολύ σημαντικό.
 
Περα απο την παραμετρο που θετει ο Σταυρος @Stavros και με βρισκει σύμφωνο, νομιζω οτι πολλες φορες συμβαίνει αυτο που εύγλωττα λεει ο λαος μας.
Οτι δηλαδη αμα δεν ειναι στον δικο τους ποπο το προβλημα, τα πραγματα ειναι χαλαρα.
Τον τελευταιο καιρο μάλιστα γινομαστε μαρτυρες ολοένα και περισσότερων αλλοκοτων περιστατικων.
Στο τελος της ημερας ο γιατρός θα πληρωθει ασχετως αν καποιος μεινει κυριολεκτικα με το πουλι στο χερι.
Και ουσιαστικα δεν μπορεις να αναζητησεις ευθυνες.
 
Καλησπέρα και χρόονία πολλά. Καλή χρονιά να έχετε πάντα με υγεία παιδιά. Να σας πω τα νέα μας.. Καλά είμαστε. Τη Πέμπτη τελειώνουμε και τη θεραπεία για το μύκητα. Δεν έχω βρει άκρη με τους γιατρούς. Οπότε βρήκα στο ίντερνετ τη δοση της nystamysyn για καναρινι και την υπολόγισα με το δικό του βάρος. Ελπίζω να μην έχω πέσει έξω. Μες την επόμενη βδομάδα θα μιλήσω με Κομοτηνή να μου πούνε πότε να στείλω τώρα πάλι για να δούμε αν έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα οι θεραπείας. Σε γενικές γραμμές όμως το πουλάκι μου φαίνεται καλά. Τις τελευταίες μέρες είμαι πολύ χαρούμενη γιατί παρόλο που τον πιάνω πάλι συνέχεια το κακομοιρο. Όχι μόνο έρχεται και παίρνει τροφή από το χέρι μου αλλά χτες το πρωί του κράταγα ένα κομματάκι μήλο και το έτρωγε από το χέρι μου χωρίς να το πάρει να φύγει.Αυτό όμως που με ευχαριστεί περισσότερο είναι ότι έχει σχεδόν σταματήσει να τρώει και να σπάει τα φτερά του.. Τα πειράζει ακομα..Αλλά καμοια σχεση με πιο παλια.. Το δέρματα κι του κάτω από τις φτερούγες έχει επουλωθειι εντελώς και έχει γεμίσει φτεράκια. Η πλάτη του επίσης έχει γεμίσει καινούργια φτερα. Ούτε ένα κενό δεν έχει.Ακόμα και το στήθος του έχει γεμίσει που ήταν εντελώς γυμνό... Μόνο ο λαιμακος του είναι κάπως αραιος ακόμα. Θα προσπαθήσω να τον βγάλω κάποια καλή φωτογραφία να τον δείτε. Ένας κούκλος γίνεται. 😊.
 
Συγγνώη για την καθυστέρηση παιδιά αλλά ήμασταν με πυρετό κάτι μέρες τώρα. Και εγώ και η μικρή μου. Στην αρχή φοβήθηκα η αλήθεια είναι. Αλλά τελικά κάποια ίωση ήταν. Το τρέμουλο όχι δεν το κάνει πια στο βαθμό που το έκανε τουλάχιστον. Κάθεται ωστοσο αρκετές φορές φουσκωμένος μέσα στη μέρα.Αλλά εντάξει. Και πάλι καλά είναι σε γενικές γραμμές.Φωτογραφίες δεν έχω καταφέρει ακομα να τον βγάλω Καλές.nystamysyn του έδινα 25 γραμμούλες από τη σύριγγα του ενός.. Ελπίζω να έκανα σωστά και να έχει υπάρξει αποτέλεσμα. Τη Δευτέρα θα μιλήσω με Κομοτηνή για να στείλω δείγμα πάλι ώστε να δούμε που ακριβως ώβρισκόμαστε..
Δεν είναι πολύ καλές οι φωτογραφίες και δεν βρίσκω και πιο παλιές του τώρα για να δείτε τη διαφορά.
20200102_154739.webp
Η πλατιτσα του πάντως που ήταν όλο κενά έχει σχεδόν γεμίσει.
20200102_154647.webp
Και το στήθος του το ίδιο. Δεν φαίνεται πολύ καλά αλλά ήταν σχεδόν γυμνό και τώρα έχει σχεδόν γεμίσει. Κάτω από τιούς φτερούγες του που το έτρωγε και ήταν όλο πληγές. Έχει γεμίσει παντού καινούργια φτεράκια και το δέρμα τα κι του φαίνεται υγιέστατο.
20200102_154610__1578755927_85740.webp
Θα προσπαθήσω κάποια στιγμή να βγάλω και καλύτερες φωτογραφίες. 😊
 
Ευχαριστούμε πολύ παιδιά. Είναι όντως εμφανής η διαφορά. Παροτι που και που ακομα τρώει τα φτερά του.. Καμιά σχέση ομως παιδιά με τον βαθμό που το έκανε παλιά. Αξίζει πιστεύω ο αγώνας Σισσυ μου.. Με ανταμείβει άλλωστε καθημερινά. Είναι πολύ γλυκό πουλάκι η ψυχούλα μου.. Με τις καθημερινές απολύμανσεις μονο έχω πάθει πλάκα η αλήθεια είναι.Αλλά οκ. Την παλεύω.
Ναι Σταύρο. Η δοση που τού έδινα είναι 0.25 ml του 1ml... Είχα βρει σε ένα άλλο σαιτ ότι η δοση nystamysyn για καναρινι που έχει 40-45 gr βάρος είναι 0.075 του ml.. Οπότε το υπολογισα σύμφωνα με το δικο του βάρος που είναι 130 gr περίπου.
 
Η δόση που χορήγησες δεν είναι υψηλή, το αντίθετο μάλιστα.

καναρινι που έχει 40-45 gr βάρος
Αυτό είναι σχεδόν το διπλάσιο του βάρους του καναρινιού. Ανάλογα με το είδος, το βάρος του υπολογίζεται περίπου σε 15-35 γραμμάρια.
 
Δεν ξέρω βρε Σταύρο. Είχα αν χωθεί πολύ με αυτό το θέμα της δοσολογίας γιατί δεν μπορούσα να βρω άκρη με τους γιατρούς και αναγκάστηκα να κανω μόνη μου ότι καταλαβαίνω. Όπως και να χει ελπίζω να έχει κάνει κάποια δουλειά το φάρμακο και να μη χρειαστεί να του ξαναδώσω. Μετά το τέλος του nystamysyn του έδωσα για 4 μέρες προβιοτικα στο νερό και για 7 μέρες πολύ βιταμίνη. Θα στείλω πάαλι για καλλιέργεια μέσα στη βδομάδα και βλέπουμε.
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Σαν να μη μου φτάνουν όολα τα άλλα. Μας έχουν τσακίσει οι παιδικές ιώσεις αλλά και η γρίπη. Κεφάλι δεν μπορούμε να σηκώσουμε από τον πυρετό και τα συναφή. Έχω στείλει δειγμα απο τη προπερασμενη Πέμπτη. Έχουν έρθει οι απαντήσεις εδω και τρεις μέρες. Μίλησα και με τον γιατρό στη Κομοτηνή.. Πρέπει να ξεκινησουμε παλι θεραπειες..Ακόομα ομως δεν έχω κάνει τίποτα. Το δείγμα αυτή τη φορά οπως μου είπε ο γιατρος είναι καθαρο απο σκουλήκια.. Μου ειπε ωστόσο κάθε δίμηνο να του δίνω φάρμακο έτσι κι αλλιώς. Και από τις τριχομοναδες μια χαρά είμαστε. Ο μύκητας ομως επιμένει σε υψηλά επίπεδα και ο γιατρος μου είπε πως αυτό τον ανησυχεί. Επίσης αυτή τη φορά έχουμε και κοκκιδια.. Ο λογος που δεν του έχω αρχίσει ακομα το nystamysyn είναι γιατί δεν ξέρω πάλι ποσο να του δώσω. Αυτή τη φορά απο μονος του ο γιατρος μου είπε να τον πιασω και να του δωσω το φάρμακο απευθείας στο στομα... Ολα καλα μέχρι εδω. Με τη δοση πάλι δεν ξέρω τι να κάνω. Μου είπε να του δώσω 2-3 σταγονες το πρωί και άλλες τοσες το βράδυ. Για 7 μέρες. Μου φαίνεται πολύ μικρή η δοσολογία και οτι τσάμπα θα το ταλαιπωρώ το πουλάκι. Μου έδωσε αγωγη και για τα κοκκιδια. Από που προέκυψαν δεν μπορώ να καταλάβω μιας και δεν φάνηκε κάτι στην προηγούμενη εξέταση. Μετά απο τις θεραπειες και τα σχετικά μου είπε να του δώσω το epatosil που θα το βοηθήσει με το συκώτι του που σίγουρα θα έχει επιβαρυνθεί με ολα αυτά τα φάρμακα τοσο καιρό..
Όσο αφορά τη ψιττακωση είναι και παλι θετικό.. Μου είπε πως δεν υπάρχει λογος να ξαναστειλω για ψιττακωση στο μέλλον. Είναι και θα παραμείνει φορέας. Σε κάνα μήνα μου είπε να τον πάρω τηλέφωνο για να μιλήσουμε για κάποια αντιβίωση που έχει λέει καλά αποτελέσματα.
Βοηθήστε με ρε παιδιά αν κάποιος γνωρίζει πως θα υπολογίσω τη δοση επιτέλους μια αυτο το nystamysyn για να ξεκινήσω να του το δίνω. Μη το ταλαιπωρώ τσάμπα το πουλάκι.
Οι κουτσουλιές του εντομεταξη είναι μια χαρά. Ούτε μία φορά δεν έχει κάνει διάρροια. Δεν τα περίμενα τα κοκκιδια.
Η διάγνωση και η θεραπείες είναι αυτά..
IMG-f71ca5c22a2ac0f8ed17a2d2fb8f2495-V-1.webpIMG-40c059cab8821216434d6a39689561f4-V-1.webp
 
Περαστικα σας βρε Χριστινα...

Αυτο δινει ο Μarshall
Nystatin - 100,000 units 1ml per 400 gram bird (κανε τους υπολογισμους αναλογα με το βαρος σας) PO BID(oral administration/twice a day) x 7 days
Αλλοι δινουν 2ml

Oυσιαστικα δεν μπορεις να "υπερδοσολογησεις" το Νystamysyn καθως δεν απορροφαται απο τον οργανισμο

Ειναι συνηθες φαινομενο να εχεις Candida κατα την διαρκεια αλλα και μετα απο τριχομοναδωση.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Σε ευχαριστω πολυ αντωνη.. Κατάλαβα πάνω κάτω.Απλά σκέφτομαι πως αν τελικά η δοση που θα του δίνω αυτές τις μερες ειναι μικρότερη από ότι χρειαζεται για να κάνει το φάρμακο τη δουλειά του πρέπει να κάνει για να ξεμπερδευουμε επιτέλους και να μη χρειαστεί να το πιάνω κάθε τόσο το πουλάκι. Δεν θελω να μου το ταλαιπωρώω χωρίς λογο.. Εκεί που πάει και με εμπιστεύεται όλο και περισσόοτερο και αισθάνεται ομορφα μαζί μας.. Εκεί του τα χαλάω ολα και στεναχωριεμαι..0.75 ml του έδωσα τελικά πρωτη δόση σήμερα και ο θεος βοηθος.
Το φάρμακο για τα κοκκιδια τωρα σκέφτομαι να του το δωσω στο νερό όπως μου λέει ο γιατρός μαζί με τη βιταμίνη Κ. Και βλέπουμε.
 
Δεν μένω πια Αντώνη σε ότι λέει ένας γιατρός όπως και να χει χωρίς να το ψάξω πρωτα όσο μπορώ και η ίδια.. Αναφέρεσαι στο esb3 που μου προτείνουν για τη θεραπεία; και εγώ από λίγο ψάξιμο που έκανα είδα πως το προτεινόμενο φάρμακο είναι το baycox για καλύτερα αποτελέσματα. Και με τη βιταμίνη Κ έχω θέμα γιατί τη βρήκα μόνο σε ενέσιμο διάλυμα και θα τους πάρω τηλέφωνο να μου το διευκρινίσει. Γιατί μετά βρίσκω μόνο το κονακιον από το φαρμακείο. Οπότε θα τους ρωτήσω και γιατί όχι το baycox.
Όπως και να έχει ξεκινάμε από Δευτέρα με τα κοκκιδια. Δεν θελω όμως να το ξαναπιασω το πουλάκι για να του δώσω φάρμακο γιατί θα το τρελανω στο τέλος.. Οπότε μάλλον στο νερό θα του τα βάζω .. Τώρα βλέπω όμως πως η βιταμίνη Κ δεν διαλύεται στο νερό και δεν ξέρω ακόμα τι θα κάνω.
 
Λοιπόν. Μόλις μίλησα με τον γιατρό στη Κομοτηνή παιδιά και μου εξήγησε ο άνθρωπος τον λόγο που μου προτείνουν το ESB3 και όχι το baycox. Θα σας τα πω αργότερα όμως γιατί φεύγω να πάρω τη βιταμίνη k .. Το ενέσιμο διάλυμα θα πάρω τελικά.2-3 σταγονες στα 50ml νερό.
Καλημέρα κιόλας.🙂
 
Το Κονακιον ειναι η εμπορικη ονομασία της βιταμινης Κ1, οποτε δεν βλεπω το λογο να παρεις την ενεσιμη. Μου κανει εντυπωση το οτι δεν στο ανεφερε ο πτηνιατρος.

Σε οτι αναφορα το ESB3 διαφωνω με την χρηση πολυβιταμινουχων.
Ειναι γνωστο οτι η αναπτυξη κοκκιδιων ευνοείται ιδιαιτερως απο καποιες βιταμινες, οποτε δεν βλεπω την λογικη να δινουμε κοκκιδιοστατικο και οχι κοκκιδιοκτονο και να δινουμε εν συνεχεια "τροφη" στα νεα κοκκιδια.
 
Back
Top