Ασθένειες Αναπνευστικό πρόβλημα το ringneck μου

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Kristy74
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Το Κονακιον ειναι η εμπορικη ονομασία της βιταμινης Κ1, οποτε δεν βλεπω το λογο να παρεις την ενεσιμη.

Ισως η άλλη μορφή να μην μπορεί να μπει στο νερό επειδή είναι κανονικά λιποδιαλυτή.
 
Ισως η άλλη μορφή να μην μπορεί να μπει στο νερό επειδή είναι κανονικά λιποδιαλυτή.
Λιποδιαλυτη ειναι σε καθε της μορφη η βιταμινη Κ Ανεστη.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Λιποδιαλυτη ειναι σε καθε της μορφη η βιταμινη Κ Ανεστη.
Nαι αλλά τα σκευάσματα διαφέρουν. Τα πόσιμα που έχω δει είναι σαν λάδι, δεν πιστεύω ότι τα ενέσιμα είναι το ίδιο.
 
Συγκεκριμενα για το κονακιον δεν ξερω αν ειναι παχυρευστο ή οχι αλλα εναλλακτικα θα μπορουσε να την παει σε ενα σκευασμα που προοριζεται για χρηση σε πτηνα, της Landmark ή και καποιου αλλου κατασκευαστη.
 
Ναι. Σε κάψουλες ηταν το αλλο. Για ανθρώπινη χρήση και το βρήκα σε φαρμακείο. Δεν διαλύεται στο νερό..Από τη κτηνιατρική το πήρα τελικά. Είναι ενέσιμο διάλυμα για σκύλους. Γάτες κτλ...Αλλά ο γιατρος μου είπε να το πάρω κι οτι είναι καθαρή βιταμίνη Κ.. Δεν ειχαν κατι αλλο ετσι κ αλλιως..
20200209_102206.webp
20200209_102316.webp
Αυτο εδω ειναι.. Δεν φαίνεται για λαδάκι αλλά δεν ξέρω και κατά πόσο διαλύεται στο νερό. Δεν έχω σύριγγα να το δοκιμάσω τώρα. Ο γιατρος πάντως μου είπε να του ρίχνω 2-3 σταγονες σε 50ml νερό. Για το baycox πάντως μου είπε πως δεν έεχουμε αρκετά μεγάλο προβλημα με τα κοκκιδια ώστε να χρειάζεται να το χρησιμοποιησουμε.. Δεν θελουμε λέει σ αυτή τη φάση να τα σκοτώσουμε ολα αλλά να ελενξουμε κάπως τον πληθυσμό. Γιαυτό λεει μου εδωσε το ESB3. Έεμοιαζε να ξερει τι λεει. Οποτε θα ακολουθήσω τις οδηγίες του. Σχετικά με τη πολύ βιταμίνη τώρα. Μου είπε απλά να μη του τη δώσω σε καμοια περίπτωση κατά τη διάρκεια της θεραπείας αλλά τώρα βλεπω πως λεει να τη δώσω ενδιάμεσο. Οπότε δεν ξερω τι να κανω..
 
Εννοειται οτι θα κανεις αυτο που σου λεει ο γιατρος, αλλα κι εγω γι αυτο διατυπωσα αποψη γιατι βλεπω χορηγηση βιταμινης στο ενδιαμεσο!
[automerge]1581253638[/automerge]
Να σου πω την αληθεια μου Χριστινα, προσωπικα θα εβρισκα τροπο να του δωσω το κονακιον για τον εξης λογο,το κονακιον ειναι "καθαρη" βιταμινη Κ1 η οποια προερχεται απο προιοντα φυτικης προελευσης.

Τα κτηνιατρικα συμπληρωματα βιταμινης Κ αναφερονται στον τυπο Κ3 η οποια ειναι συνθετικης/χημικης προελευσης και για ανθρωπινη καταναλωση δεν χρησιμοποιειται στηις ανεπτυγμενες χωρες. (Στις ΗΠΑ εχει απαγορευτει η χρηση της λογω τοξικοτητας).
Θεωρητικα η δοση που σου εχει δοσει ειναι ασφαλης για χρηση σε ζωα απο την στιγμη που δεν αντιμετωπιζει και προβλημα με το συκωτι του.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Σε ευχαριστω και παλι για τις πληροφορίες Αντώνη... Δυστυχώς δεν ξέρουμε αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα και στο συκώτι του.Αλλά σίγουρα με ολα αυτά τα φάρμακα τοσο καιρό δεν θα ειναι και στη καλύτερη δυνατή κατάσταση. Γιαυτό άλλωστε μας έδωσε και το Epatosil για το τέλος. Δεν υπάρχει λόγος φυσικά να το επιβαρυνω περισσότερο εφόσον μπορώ να κάνω αλλιώς. Μόλις μιλησα και με τη φαρμακοποιό μου.. Μου βρήκε το κονακιον σε αμπούλες. Ενέσιμο διάλυμα για ανθρώπινη χρήση και θα μου το εχει φέρει το μεσημέρι. Οπότε θα του βάλω τώρα το φαρμακο στο νερό για να μη χάνω χρόνο και θα του προσθέσω και το κονακιον το μεσημέρι. Το πολύ πολύ αν το δω και δεν διαλύεται στο νερό. Θα του σταξω 1-2 σταγονες στο στόμα.
 
Τα νέα μας λοιπόν. Σήμερα ξεκινήσαμε πάλι το ESB3. Δεν του έδωσα βιταμίνες ενδιάμεσα.. Του έδωσα μόνο προβιοτικα και το κονακιον.. Θα πάρει και αύριο το φάρμακο και μετά θα του δώσω όμως για λίγες μέρες πολύ βιταμίνη γιατί εφόσον τόσο καιρό τρέφονται τα κοκκιδια με αυτές.λογικά θα υπάρχει έλλειψη. Οπότε θα του δώσω για λίγες μέρες μαζί με τα προβιοτικα. Κάτι άλλο ήθελα να ρωτήσω όμως τώρα. Όταν τελειώσουμε με τις θεραπειες μου είπε να του δώσω το epatosil ..2-3 φορές τη βδομάδα για ένα μήνα. Το συγκεκριμένο όμως δεν το βρίσκω πουθενά. Οπότε του πήρα αυτό.
20200215_115309.webp
Το παλικάρι μου είπε πως είναι το ίδιο πάνω κάτω. Δεν ξέρει όμως να μου πει τη δοση που μπορώ να βάλω για το πουλάκι. Το έχει χρησιμοποιησει κάποιος βρε παιδιά; δεν θελω να παίρνω συνέχεια τους γιατρούς τηλέφωνο για το παραμικρό.Λέω να του βάλω 2 σταγονες στα 50ml όπως μου λέει για το άλλο.
 
Ποια ειναι η σύνθεση του Hypatiol Χριστίνα;
Γιατι απο οτι βλεπω δεν προορίζεται για πτηνα.

Το Epatosil το βρισκεις μονο στην Ornitalia και προκειται για μη αλκοολούχο εκχυλισμα απο milk thistle.
 
Αυτό δεν νομίζω να έχει Milk thistle. Γράφει απλά αυτό.
20200215_115226.webp20200215_115332.webp
Οποτε Αντώνη το Epatosil είναι Milk thistle. Αυτο που λέμε γαιδουραγκαθο δηλαδη; . Γιατί ο άνθρωπος στη ktiniatriki μου είπε πως μετά έχει γαιδουραγκαθο σε σκονη.. Επίσης μπορώ να δώσω και κάποιο σκεύασμα Milk thistle που προορίζεται για ανθρώπινη χρήση φτάνει να μην έχει αλκοολ μέσα η κάτι αλλο;
Για αυτό που πήρα πάντως μου είπε πως ξέρει με σιγουριά πως το δίνουν και στα πουλιά.
 
Ναι το milk thistle ειναι το γαιδουραγκαθο Χριστινα και ναι τα σκευασματα ανθρωπινης καταναλωσης χωρις αλκοολ ειναι καταλληλα.

Ειναι λιγο οξυμωρο να ξερει με σιγουρια οτι μπορεις να το χορηγησεις σε πτηνα αλλα να μην εχει ιδεα για την δοσολογια, αυτο ειναι κατι που θα το αξιολογησεις εσυ.
Μηπως ειναι καλυτερα να παρεις στην Κομοτηνη και να τους κανεις μια ερωτηση;

Στο προτεινω για να βαδιζεις σε μια εκλογικευμενη πορεια απο την αποψη, μακαρι να κανω λαθος, οτι δειχνει να ριχνεις χρηματα σε ενα βαρελι χωρις πατο.
Κατι με στεναχωρει στην περιπτωση σου.
 
Ευχαριστώ παιδιά.Απλά δεν είχα ιδεα πως υπάρχουν τοσα διαφορετικά σκευάσματα. Βρήκα όμως αυτό που μου έγραψε ο γιατρος.. Το epatosil της ornitalia δηλαδή. Θα πάω μέσα στη βδομάδα να του το πάρω να τελειώνω.
Ότι παίρνω από τη κτηνιατρική και τελικά δεν μου κάνει μου το αλλάζει ο άνθρωπος Αντώνη. Και τώρα μου εδωσε αυτό γιατί ειχε την εντύπωση πως κάνει για τη δουλειά που το θέλω. Μου είπε όμως να ρωτήσω το γιατρό μου και αν δεν μου κάνει να του το πάω πισω. Οπότε μιας που βρήκα το epatosil σε απόθεμα θα πάω να του πάρω αυτό για να είμαι σίγουρη και για τη δοσολογία. Ευχαριστώ παιδιά και καλή μέρα να έχουμε..🙂
 
Ναι ευτυχώς.. Πάλι καλά. Και αυτό το άλλαξα με τη βιταμίνη Κ που του πήγα πισω λόγο ότι τελικά πήρα το κονακιον.. Οπότε τώρα θα του το πάω πίσω και θα πάρω καμοια τροφή που έτσι κι αλλιώς δεν θα πάει χαμένη.
 
Πονεμένη ιστορία Αντώνη. Κάθε φορά που ανεβάζει πυρετό το παιδί. Τρέμω από το φόβο μου και το τρέχω για εξετάσεις. Μου είπε και αυτός πως δεν κολλάει τόσο εύκολα. Ούτε στους ανθρώπους ούτε στα άλλα πουλιά. Το παιδί δεν το αφήνω όμως ούτε να πλησιάσει τον κλουβί, τις τροφές η τα πράγματα του..φροντίζω να ειναι πεντακάθαρος ο χώρος που βρίσκεται το πουλί.. Καθημερινή σχολαστικη καθαριότητα και συχνές απολύμανσεις. Εγώ που ασχολούμαι με τη φροντίδα του η αλήθεια ειναι πως δεν φοράω γάντια αλλά πλένω πολύ καλά τα χέρια μου με απολυμαντικο.. Εντάξει πιστεύω πως όσο προσέχουμε δεν θα υπάρχει σοβαρός κίνδυνος.. Της μικρής της τα λέω συνέχεια γιατι εχω και το φόβο όσο να ναι..
Αυτό που με στεναχωρεί ειναι πως θα ειναι μόνος του.. Εννοώ πως δεν θα μπορέσει πότε να έρθει πραγματικά κοντά με κάποιο άλλο πουλάκι. Το καλό είναι πως έχει αρχισει και δένεται μαζι μας.. Με εμένα κυρίως. Αναζητά τη συντροφιά μας και δείχνει να αισθάνεται όμορφα κοντά μας.Λυπάμαι όμως που δεν θα μπορέσει πότε να έχει συντροφιά του είδους του..
 
Back
Top