Ασθένειες Αναπνευστικό πρόβλημα σε ζακό

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Daisy
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Daisy

PB New Member
Εγγραφή
24 Φεβ 2019
Μηνύματα
5
Έχω έναν Ζακό (αφρικανικος γκρίζος) παπαγάλο... Εδώ και 14 ημέρες του δίνω Baytril 0,5% γιατί δεν αναπνέει καλά...όταν αναπνέει σφυρίζει από τη μύτη του. Δε βλέπω βελτίωση.. Κάθεται συνέχεια στο κλαράκι του σαν μπαλίτσα, κοιμάται συνεχώς και δεν βγάζει κανένα ήχο όπως πριν. Το μόνο θετικό είναι ότι τρέφεται κανονικά... Μπορώ να τον βοηθήσω με κάτι άλλο; Όλα αυτά έχουν γίνει μάλλον μετά από κρύωμα αφού τον είχαμε αφήσει σε ρεύμα σε ανοιχτή πόρτα... Αν μπορείτε να με βοηθήσετε... Ευχαριστώ!
 
Πτηνιατρος το πρότεινε; Για ποιο λόγο;
Το Baytril το πρότεινε ιδιοκτήτης pet shop. Τώρα εδώ και 3 ημέρες το έχουμε σταματήσει γιατί μας είπαν από κατάστημα με κτηνιατρικά προϊόντα ότι ήδη το παίρνει πολλές ήμερες και τώρα του δίνουμε βιταμίνες και μας έδωσαν και ένα προϊόν αποτοξίνωσης συκωτιού για λίγες μέρες μέχρι να πάρει πάλι αντιβίωση για 5 μέρες Tylan. Παρόλα αυτά οι απόψεις διίστανται και θα θέλαμε γνώμη από άτομα που μπορούν να βοηθήσουν!
 
Δοκίμασες να τους δώσεις βιταμίνες;
τώρα του δίνουμε βιταμίνες και μας έδωσαν και ένα προϊόν αποτοξίνωσης συκωτιού για λίγες μέρες μέχρι να πάρει πάλι αντιβίωση για 5 μέρες Tylan.
 
μέχρι να πάρει πάλι αντιβίωση για 5 μέρες Tylan.
Δεν ακούμε ποτέ αυτά που μας λένε οι ιδιοκτήτες πετ σοπ. Το πουλάκι πήρε 14 ημέρες (πάρα πολλές) baytril χωρίς λόγο και σας είπαν να του δώσετε πάλι αντιβίωση; Μόνο κακό του κάνουν όλα αυτά. Αν δεν μας πει πτηνιατρος έπειτα από εξετάσεις τι ακριβως έχει δεν δινουμε ποτέ αντιβίωση.

Υπάρχει πτηνιατρος εκεί; Εάν όχι θα πρέπει να επικοινωνήσεις με κάποιον τηλεφωνικά και εκεινος θα σε κατατοπίσει.

Τι ηλικία έχει το πουλάκι;
 
Μένω στην Νέα Ιωνία στην Αθήνα μήπως ξέρετε κάποιον πτηνίατρο κοντά μου;
[automerge]1551030353[/automerge]
Μετα απο τοσες μερες αντιβιωση να του δωσεις και Tylan απο πανω... Εγκληματικο...
Μένω στη νέα Ιωνία Αττικής μήπως ξέρετε κάποιον πτηνίατρο κοντά στην περιοχή μου;
 
Μένω στην Νέα Ιωνία στην Αθήνα μήπως ξέρετε κάποιον πτηνίατρο κοντά μου;
[automerge]1551030353[/automerge]

Μένω στη νέα Ιωνία Αττικής μήπως ξέρετε κάποιον πτηνίατρο κοντά στην περιοχή μου;

Θα σου προτεινω οχι τον πιο κοντινο ιατρο αλλα καποιον σιγουρα εξειδικευμενο

Η Patricia Gray θα αε βοηθησει στο θεμα σου.
 
Στη κυρία Δουκάκη στο Πειραιά θα μπορούσατε να το πατε. την έχω επισκεφθεί για πουλιά φίλων ( με προβλήματα σε ρουθούνια & έχουμε κάνει σχετική επέμβαση) αλλα κυριως την έχω συζητήσει κ εχω μείνει ικανοποιημενος. Αν αυτο μπορεί να σε καθησυχάσει, θέλω να σ πω ποσο πολύ πολύ θετικό είναι το ότι τρώει :) Έχει υγρό η μύτη του/ρουθούνια η είναι στεγνο;
 
Η κυρία Δουκάκη είναι απλός άψογη! Καταπληκτική στη δουλειά της και πολύ καλή με τα πτηνά (μιας και ασχολείται αποκλειστικά με αυτά) πρέπει να την συμβουλευτείτε. Εμένα με βοήθησε με το eclectus μου το οποιο μαδάει τα φτερά του. Αν και αυτή τουλάχιστον μέχρι στιγμή είναι πολύ δύσκολη περίπτωση αλλά σταδιακά και με το πέρασμα του χρόνου καλυτερεύει αλλά έχουμε ακόμα δρόμο. Πάντως η κ Δουκάκη μας βοήθησε απίστευτα.
 
Back
Top