Γενικά Από ποιο Pet Shop ψωνίζετε;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Stavros
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Η κατασταση γενικα ειναι προβληματικη... Υπαρχουν καταστηματα που λες "παει κοσμος και ψωνιζει σε αυτα"; Σε καποιο απο αυτα δεν αντεξα και ελεγα ορισμενα πραγματα για τον τροπο συντηρησης των τροφων - αυγοτροφων πουλιων κλπ. Τουλαχιστον τα πουλακια του λεω δεν κανουν για προσελκυση πελατων... Μην τα αγοραζεις για οικονομικα γιατι ντροπιαζουν το καταστημα σου.Απαντηση... ειναι και κανω οτι θελω αμα δεν σου αρεσει υπαρχουν πολλα μαγαζια. Δεν απαντησα καθολου, καλα να παθεις ειπα στον εαυτο μου τα ηθελες και τα ακουσες...Φυσικα δεν πηγα ξανα ποτε στο καταστημα του αλλα παντα η σκεψη μου παει στην συμπεριφορα του. Δεν λεω περισσοτερα για να μη θεωρηθουν υπερ η κατα για καθε καταστημα. Κατα τη γνωμη μου πρεπει καποια υπηρεσια να κανει ελεγχους σε Pet shop και οχι μονο!
 
Κοσμα η απαντηση που πηρες ειναι σωστη στο βαθος της, γιατι αν ολοι αποφασιζαμε να γυρισουμε την πλατη σε τετοια καταστηματα σε λιγο καιρο θα τα κλειναμε.
Υπαρχει ομως έλλειψη παιδείας και στους καταναλωτες, οπότε παραμενουν τετοια καταστηματα ανοικτα.
 
Μετά από ψάξιμο τριών ετών έχω καταλήξει
- Σπορακια, κλουβιά, βιταμίνες από το ΚΛΟΥΒΊ
Αλ. Παπαναστασίου 121 Χαρίλαου klouvi.gr

- Σπορακια, αυγοτροφες, κλουβιά βιταμίνες από το ANIMAL FOODS
Ν. Πλαστήρα 1, Καλοχώρι animal-foods.gr

- Διάφορα πράγματα από ένα πεντακάθαρο μαγαζί το petstep
Λεωφ. Στρατού 151, Πολίχνη Θεσσαλονίκης

Από quiko πλέον αγοράζω μόνο σεπιολιτη.
Friends By Quiko Mega Pet Μακρυγιάννη Ηλιούπολη Θεσσαλονίκη.
 
εγω ψωνιζω απο το petmat
Ιους 8 Πετραλωνα τα φερνουν ολα τα πραγματα στο χωρο μου.
Απο τροφη περνω την Versele Laga την extra απο αυγοτροφη την CEDE την MORBITO πατε με μελι και ιχνοστοιχεια
 
Ναι, δυστυχώς είναι λίγο απελπιστική η κατάσταση σε πολλά pet shop. Αυτό που πολύ με εκνευρίζει (πέρα από θέματα συμπεριφοράς στα ζωάκια τους και καθαριότητας) είναι που τα πιο πολλά έχουν επικεντρωθεί σε σκύλο-γάτα και για τα πουλάκια ή άλλα ζωάκια δεν έχουν καν τα βασικά.
Προχθές έψαχνα αυτές τις τάπες που μπαίνουν στις άκρες στις στρογγυλές πατήθρες... Μπήκα να ρωτήσω σε ένα, αφού μου έδειξε 2-3 άσχετα πραγματάκια, κατάλαβα οτι δεν ήξερε τι είναι η πατήθρα... Δυσκολεύτηκε λίγο να καταλάβει και το "τα ξυλάκια που βάζουμε στα κλουβιά για να πατάνε τα πουλάκια".
Ή σε ένα άλλο που έχει άριστες κριτικές στο ίντερνετ, που πήγα να δω μπας και είχε την αυγοτροφή που αγοράζω... Μου έδειξε την κλασσική κίτρινη φουλ στο χρώμα που δίνουν για όλα τα πουλιά ανεξαιρέτως...όταν είπα οτι εμείς δε την τρώμε και προτιμάμε την "τάδε" η απάντηση του πετσοπά ήταν "ε σιγά μωρέ πάρε αυτή, ποιός θα το καταλάβει"...

Στο κυρίως θέμα μας...
Ξεκίνησα να ψωνίζω από το karderines.gr, πολύ ευχαριστημένη ήμουν, τα παιδιά εκεί όντως ξέρουν πολλά και με είχαν βοηθήσει σε απορίες/προβληματισμούς που είχα. Καλές τιμές στα προϊόντα. Σταμάτησα να πηγαίνω όταν βρήκα μαμούνια μέσα στα σπόρια που είχα αγοράσει 1-2 μέρες πριν (τα οποία είχα στο ψυγείο). Τους έστειλα μήνυμα να παραπονεθώ (όχι να ζητήσω αντικατάσταση ή επιστροφή χρημάτων) αλλά δεν έλαβα ποτέ την παραμικρή απάντηση, και με χάλασε λίγο. Αν έμενα κοντά θα ξαναπήγαινα για αξεσουάρ, αλλά όχι για τροφές μάλλον.

Μετά πήγαινα στο birdmarket στην Αχαρνών. Πολύ ευχαριστημένη, πολύ καλός ο κύριος στο κατάστημα, εξυπηρετικός. Με την ποιότητα των τροφών δεν είχα πρόβλημα ποτέ, ποικιλία σε κλουβιά και αξεσουάρ και ωραία παιχνιδάκια. Από τις τιμές κανένα παράπονο επίσης. Το καινούριο κατάστημα που πέρασα πρόσφατα πολύ ωραίο, μεγαλύτερο. Αρνητικά... Κάποιες φορές το κατάστημα ήταν κλειστό εντός ωραρίου και οι συχνότατες ελείψεις σε διάφορα. Έπρεπε να πάω 2η ή και 3η φορά για να βρω κάτι. Σαν περαστική θα ξαναέμπαινα για χάζεμα και να αγοράσω κάτι που τυχόν έβρισκα, αλλά για προγραμματισμένη αγορά προμηθειών, λίγο δύσκολο.

Τώρα, παραγγέλνω μέσω ίντερνετ/τηλέφωνο από το onlinepet.gr. Δεν έχω δει το κατάστημα από κοντά λόγω απόστασης. Έχω παραγγείλει 2 φορές, η εξυπηρέτηση ήταν πολύ καλή, βρήκα όσα χρειάστηκα, δεν είχαν πρόβλημα να τσεκάρουν τις ημερομηνίες λήξης των τροφών, όταν είπα οτι έχω ένα πουλάκι μόνο, οπότε θα πάρει καιρό η κατανάλωση τους. Την πρώτη παραγγελία την παρέλαβα την επόμενη μέρα, τη δεύτερη την ίδια μέρα, τα έξοδα αποστολής φυσιολογικά μου φάνηκαν και οι τιμές στα προϊόντα επίσης. Αν αργότερα θα έχω κάποιο παράπονο και για εδώ, θα ενημερώσω.
 
Pet shop liaskos τοποθεσία Καρδίτσα μπορεί να μην έχει πουλιά και τετια αλλά είναι άριστο και πεντακάθαρο πετ σοπ και προσέχει παραπιλυ τα ψάρια ( τα μόνα ζώα που έχει) οι τιμές είναι λογικές και σου δίνει ότι πληροφορίες χρειάζεστε πριν αγοράσεις οποιοδήποτε ζώο...
 
  • Like
Αντιδράσεις: jk1980
Εδώ και 1 χρόνο περίπου έχω ανακαλύψει ένα Pet Shop στη Γεωργίου Καφαντάρη 9 Νέος Κόσμος(απέναντι από τη στάση μετρό Άγιος Ιωάννης). Λέγεται pet kanarinokosmos και μπορώ να πω ότι έχει αρκετά μεγάλη ποικιλία σε προϊόντα αλλά και σε πτηνά(κυρίως καναρίνια) φαίνονται προσεγμένα και κάνει τακτικά ανανεώσεις στα προϊόντα. Έχει και σαιτ λέγεται kanarinokosmos. gr
 
Έχω παραγγείλει και έχω επισκεφτεί onlinepet.gr (το πρώην karderines.gr) και petmat.gr πολύ ευχαριστημένος και από τα 2. Μεγάλη ποικιλία προϊόντων και αυτό που κατάλαβα οι ιδιοκτήτες έχουν γνώσεις από πτηνά και δεν είναι το κλασικό pet shop σκύλου γάτας. Τιμές ίσως από τις χαμηλότερες του ανταγωνισμού και σε τροφές και κλουβάκια (έχω πάρει τις ζευγαρωστρες μου από εκεί). Τώρα με το lockdown όταν θέλω μόνο τροφή αναγκαστικά καταφεύγω σε λύσεις πιο κοντινές. Έχω κοντά μου pet city ενταξει κλασικό πανάκριβο με πολύ μικρή έως ανύπαρκτη ποικιλία προϊόντων, ωστόσο είναι μια κυρία που ξέρει από καναρίνια καθώς έχει η ίδια και ασχολείται. Έχω πάει και σε ένα άλλο κοντινό μου το petsupermarket κάπως καλύτερες τιμές από το Pet city αλλά και πάλι μικρή ποικιλία προϊόντων άθλιες συνθήκες στα πτηνά όπου υπάρχουν εκεί και προσωπικό που δεν έχει ιδέα και φαίνεται ότι μισεί αυτό που κάνει.

Disclaimer: Τα παραπάνω αποτελούν προσωπική εμπειρία και κριτική και δεν έχουν σκοπό την οποιαδήποτε δυσφήμιση σε προσωπικό επίπεδο.
 
@Stelans στην ενότητα των παρουσιάσεων μπορείς να κάνεις την αξιολόγηση των καταστημάτων στις σελίδες που προορίζονται αποκλειστικά γι' αυτό το σκοπό.
 
Έχω παραγγείλει και έχω επισκεφτεί onlinepet.gr (το πρώην karderines.gr) και
petmat.gr πολύ ευχαριστημένος και από τα 2.

Μια μικρη διορθωση.
Το Petmat ειναι το πρωην karderines.gr
To onlinepet ειναι το ίδιο με το karderines.gr πλεον.
 
Είχα δει την εκπτωτικη προσφορά του online pet.gr και έκανα μια παραγγελια για να περασω να παραλαβω από το κατάστημα. Μπαίνοντας μέσα είδα κλουβιά που είχαν να καθαριστούν αιώνες. Κανενα πουλακι δεν είχε ουρά και όλα ήταν άρρωστα. Ακόμα και για έναν νέο χομπιστα σαν κ μένα είναι πανευκολο να καταλάβω ποτε ένα πουλάκι είναι σε καλή κατάσταση η όχι. Η κυρία που ήταν στο κατάστημα δεν ήξερε να μου δωσει οδηγίες για το συμπλήρωμα που πηρα ισχυριζόμενη ότι ο αδερφός της ήξερε. Δεν είπα τίποτα πλήρωσα κ έφυγα.
Την πεμπτη που μας περασε ξαναπήγα για να πάρω κάτι άλλο και εριξα μια ματιά στα κλουβιά πτήσης. Όλα τα πουλια ήταν ετοιμοθανατα. Και το κατάστημα μυριζε. Μπορεί να έχει καλές τιμές αλλά σίγουρα δεν Ξαναδίνω τα λεφτά μου σε αυτόν τον... Δεν ξέρω τι έχουν κάνει από τότε αλλά δε νομίζω ότι άλλαξε κ κάτι.
Κρίμα γιατί διαφημίζεται από το PB ένας που είναι ενάντια σε ότι στηρίζει το forum.
Αντιθέτως το petmat πολυ ανώτερο.
 
Και εγω απο petmat ψωνιζω στα πετραλωνα.τα παιδια που εργαζονται εκει δεν προσπαθουν να σου πουλησουν οτι να ναι και να σε ξεπεταξουν.εχουν γνωση για την διατροφη-διαβιωση των πουλιων.τακτοποιημενο και καθαρο μαγαζι.ενα ακομα θετικο για μενα ειναι οτι δεν εχουν ζωακια-πουλια στο καταστημα.σε αλλα πετ οταν εβλεπα τα πουλια στις κλουβες διπλα στα ανοιχτα σακια με τις τροφες δεν μου άρεσε σαν εικονα καθως πολλα πουλακια ηταν φουσκωμενα και ταλαιπωρημενα.
 
Κρίμα γιατί διαφημίζεται από το PB ένας που είναι ενάντια σε ότι στηρίζει το forum.
Στο PetBirds δεν διαφημίζεται ΚΑΝΕΙΣ. Το PetBirds στα 15 χρόνια που λειτουργεί δεν έχει πάρει ΟΥΤΕ ΕΝΑ € από κανέναν. Τα καταστήματα και τα προϊόντα που παρουσιάζονται είναι για τη δική σας ενημέρωση και για το δικαίωμα που σας δίνει το PetBirds να τα αξιολογήσετε χωρίς λογοκρισία με σκοπό την ενημέρωση της κοινότητάς μας.

Αυτό φυσικά δεν είναι κάτι που θα έπρεπε να είχες φανταστεί αλλά πριν κατηγορήσεις το PetBirds για οτιδήποτε, θα έπρεπε να διαβάσεις προσεκτικά τα disclaimers που δηλώνουν ότι δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τα προϊόντα, τα καταστήματα ή τις υπηρεσίες που παρουσιάζει. Το PetBirds δεν απαίτησε ποτέ ευχαριστώ από κανέναν, αλλά το κατηγορώ πάει πολύ.
 
@PantelisTs

Δεν διαφημιζει το PB κανενα petshop.
Οι προσφορες στα μελη γινονται ανευ ανταλλάγματος/διαφήμισης.

Σε οτι αναφορα τα πουλια εντος καταστηματος σαφως και πρεπει να ειναι στην καλυτερη δυνατη κατασταση αλλα δεν μπορει να γινει συγκριση με καταστηματα που δεν διαθετουν πτηνα κατα την αποψη μου.

Σε οτι αναφορα την γνωση ειναι καλο να υπάρχει και να μεταφερεται στους πελατες στο επιπεδο των προιοντων.
Η λαθος "γνωση" σκοτωνει.
 
Λοιπόν, επειδή βλέπω κάποιες έντονες απαντήσεις σ θα προσπαθησω να κατεβάσω τους τόνους γιατί βλέπω ότι τα πληκτρολογια πηραν φωτιά.
Επειδή φαίνεστε μορφωμένοι άνθρωποι θα κάνω μόνο μια επισήμανση στη λέξη "διαφήμιση".
Ουδόλως με απασχολεί ποιος και αν κάποιος αμοίβεται από το PB.
Εφόσον υπάρχει σαν προτεινομενο petshop από μόνο του είναι μια μικρή διαφήμιση. Ασχέτως αν υπάρχει αμοιβή από μέρους τους ή όχι.
Η απάντηση μου ήταν καθαρά για μια ενημέρωση στα αλλά μέλη του forum. Δεν ξέρω γιατί κολλήσατε στη λέξη διαφήμιση.
Λες και ενδιαφέρει κάποιον το αν το κάθε petshop δίνει λεφτά στο PB.
[automerge]1615752587[/automerge]
Επίσης το να θυμίζει μαγαζί ένα petshop δε φενεται μόνο από το αν έχει ζωντανά ή όχι αλλά από την ευταξία του χώρου και την καθαριότητα του.
 
Εφόσον υπάρχει σαν προτεινομενο petshop από μόνο του είναι μια μικρή διαφήμιση. Ασχέτως αν υπάρχει αμοιβή από μέρους τους ή όχι.
Αυτό που δεν καταλαβαίνεις είναι και αυτό που δημιουργεί την αντίδραση. Το PetBirds ΔΕΝ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ότι παρουσιάζει. Τα βάζει καταρχήν για να ενημερωθείτε και στη συνέχεια σας δίνει το δικαίωμα να τα κρίνετε ελεύθερα και είτε να επωφεληθείτε από τη χρήση τους είτε να τα βγάλετε στον τάκο. Το PetBirds δεν έχει καμία άλλη συμμετοχή σε αυτό.
 
Η απάντηση μου ήταν καθαρά για μια ενημέρωση στα αλλά μέλη του forum.
Παντελή καλησπέρα, θα ήταν χρήσιμο να γράψεις τις εντυπώσεις σου στην αξιολόγηση του συγκεκριμένου pet shop.
 
Σε αυτή την περιπτωση φίλτατε Σταύρο 2 περιπτώσεις παίζουν.
Ή κάτι έχει ο γραπτός μου λόγος ή εσυ έχεις τόσο μεγάλη άρνηση στο να καταλάβεις αυτό που προσπαθώ να σου πω.
Μεγαλα παιδια είμαστε δεν έχει νόημα να το κάνουμε λυσσα.
 
Back
Top