Ναι, δυστυχώς είναι λίγο απελπιστική η κατάσταση σε πολλά pet shop. Αυτό που πολύ με εκνευρίζει (πέρα από θέματα συμπεριφοράς στα ζωάκια τους και καθαριότητας) είναι που τα πιο πολλά έχουν επικεντρωθεί σε σκύλο-γάτα και για τα πουλάκια ή άλλα ζωάκια δεν έχουν καν τα βασικά.
Προχθές έψαχνα αυτές τις τάπες που μπαίνουν στις άκρες στις στρογγυλές πατήθρες... Μπήκα να ρωτήσω σε ένα, αφού μου έδειξε 2-3 άσχετα πραγματάκια, κατάλαβα οτι δεν ήξερε τι είναι η πατήθρα... Δυσκολεύτηκε λίγο να καταλάβει και το "τα ξυλάκια που βάζουμε στα κλουβιά για να πατάνε τα πουλάκια".
Ή σε ένα άλλο που έχει άριστες κριτικές στο ίντερνετ, που πήγα να δω μπας και είχε την αυγοτροφή που αγοράζω... Μου έδειξε την κλασσική κίτρινη φουλ στο χρώμα που δίνουν για όλα τα πουλιά ανεξαιρέτως...όταν είπα οτι εμείς δε την τρώμε και προτιμάμε την "τάδε" η απάντηση του πετσοπά ήταν "ε σιγά μωρέ πάρε αυτή, ποιός θα το καταλάβει"...
Στο κυρίως θέμα μας...
Ξεκίνησα να ψωνίζω από το karderines.gr, πολύ ευχαριστημένη ήμουν, τα παιδιά εκεί όντως ξέρουν πολλά και με είχαν βοηθήσει σε απορίες/προβληματισμούς που είχα. Καλές τιμές στα προϊόντα. Σταμάτησα να πηγαίνω όταν βρήκα μαμούνια μέσα στα σπόρια που είχα αγοράσει 1-2 μέρες πριν (τα οποία είχα στο ψυγείο). Τους έστειλα μήνυμα να παραπονεθώ (όχι να ζητήσω αντικατάσταση ή επιστροφή χρημάτων) αλλά δεν έλαβα ποτέ την παραμικρή απάντηση, και με χάλασε λίγο. Αν έμενα κοντά θα ξαναπήγαινα για αξεσουάρ, αλλά όχι για τροφές μάλλον.
Μετά πήγαινα στο birdmarket στην Αχαρνών. Πολύ ευχαριστημένη, πολύ καλός ο κύριος στο κατάστημα, εξυπηρετικός. Με την ποιότητα των τροφών δεν είχα πρόβλημα ποτέ, ποικιλία σε κλουβιά και αξεσουάρ και ωραία παιχνιδάκια. Από τις τιμές κανένα παράπονο επίσης. Το καινούριο κατάστημα που πέρασα πρόσφατα πολύ ωραίο, μεγαλύτερο. Αρνητικά... Κάποιες φορές το κατάστημα ήταν κλειστό εντός ωραρίου και οι συχνότατες ελείψεις σε διάφορα. Έπρεπε να πάω 2η ή και 3η φορά για να βρω κάτι. Σαν περαστική θα ξαναέμπαινα για χάζεμα και να αγοράσω κάτι που τυχόν έβρισκα, αλλά για προγραμματισμένη αγορά προμηθειών, λίγο δύσκολο.
Τώρα, παραγγέλνω μέσω ίντερνετ/τηλέφωνο από το onlinepet.gr. Δεν έχω δει το κατάστημα από κοντά λόγω απόστασης. Έχω παραγγείλει 2 φορές, η εξυπηρέτηση ήταν πολύ καλή, βρήκα όσα χρειάστηκα, δεν είχαν πρόβλημα να τσεκάρουν τις ημερομηνίες λήξης των τροφών, όταν είπα οτι έχω ένα πουλάκι μόνο, οπότε θα πάρει καιρό η κατανάλωση τους. Την πρώτη παραγγελία την παρέλαβα την επόμενη μέρα, τη δεύτερη την ίδια μέρα, τα έξοδα αποστολής φυσιολογικά μου φάνηκαν και οι τιμές στα προϊόντα επίσης. Αν αργότερα θα έχω κάποιο παράπονο και για εδώ, θα ενημερώσω.