Ασθένειες Αρρωστο Καναρίνι με αναπνευστικό πρόβλημα

EiriniF

PB New Member
Εγγραφή
22 Ιουλ 2015
Μηνύματα
6
Πόλη
Φλώρινα
Καλησπέρα σας μόλις γράφτηκα στο φορουμ αυτό κ θα ήθελα την βοήθεια σας..
Έχω ένα κίτρινο καναρίνι εδώ κ 3 χρόνια.. Μέχρι προχθές το βράδυ ήταν ζωηρότατο και έτρωγε κανονικά..χωρίς λόγο κάθισε στο πάτο του κλουβιού, δείχνει αδύναμο και βαριανασαίνει
Το πήγα στο κατάστημα από το οποίο το πήρα κ μου είπαν ότι είναι πολύ ταλαιπωρημένο κ ότι έχει αναπνευστικό πρόβλημα..
Μου έδωσαν κάτι σταγόνες για αναπνευστικές και εντερικές λοιμώξεις και μου είπαν να του βάζω τέσσερις κάθε μέρα για μια εβδομάδα..
Μήπως μπορείτε να μου προτείνετε κάτι πιο αποτελεσματικό γιατί εξακολουθεί να είναι έτσι.. Εφαρμόζω τη θεραπεία εδώ και δυο μέρες κ δεν έχω εντοπίσει αποτέλεσμα..Από το μεσημέρι μάλιστα κάθεται συνεχώς στον πάτο του κλουβιού κ αυτό σίγουρα δεν είναι καλό.. Είναι έτσι από το μεσημέρι
WP_20150722_001.webp WP_20150722_002.webp WP_20150722_003.webp
 
Από το μεσημέρι μάλιστα κάθεται συνεχώς στον πάτο του κλουβιού κ αυτό σίγουρα δεν είναι καλό.. Είναι έτσι από το μεσημέρι
Έχεις απόλυτα δίκιο. Το ένστικτό σου σου δείχνει και την πραγματικότητα.
Πολύ φοβάμαι πως είναι μη αναστρέψιμη η κατάσταση της υγείας του και πως (δυστυχώς) σύντομα δεν θα είναι κοντά σου. Είναι η γνώμη μου και εύχομαι ολόψυχα να κάνω λάθος ...
Το πήγα στο κατάστημα από το οποίο το πήρα κ μου είπαν ότι είναι πολύ ταλαιπωρημένο κ ότι έχει αναπνευστικό πρόβλημα..
Μου έδωσαν κάτι σταγόνες για αναπνευστικές και εντερικές λοιμώξεις και μου είπαν να του βάζω τέσσερις κάθε μέρα για μια εβδομάδα..
Θεωρώ πως στο petshop ξέρουν ελάχιστα για την υγεία των πουλιών και πως μόνο ο γιατρός μπορεί να αποφασίσει ποιο φάρμακο είναι κατάλληλο. Φοβάμαι πως απλά σου πούλησαν κάποιο σκεύασμα... Μοιράζοντας ελπίδες.
χωρίς λόγο κάθισε στο πάτο του κλουβιού, δείχνει αδύναμο και βαριανασαίνει
Συνήθως όταν τα πτηνά δείχνουν την ασθένεια βρίσκονται σε τελικό στάδιο... Είναι η άμυνά τους έναντι των θηρευτών που χτυπούν πάντα αυτά που δείχνουν αδύναμα. Το ότι βαριανασαίνει δε σημαίνει πως είναι και αναπνευστικό το πρόβλημα... αλλά μπορεί π.χ. Να είναι πόνος κλπ.
Καλησπέρα σας μόλις γράφτηκα στο φορουμ αυτό κ θα ήθελα την βοήθεια σας..
Λυπάμαι στ' αλήθεια που δεν θα μπορέσω να σε βοηθήσω ... αλλά ταυτόχρονα "χαίρομαι" που έστω και έτσι η παρέα μας μεγάλωσε με ένα ακόμη άτομο που φανερά αγαπάει τα πτηνά...

Αφήστε το ψόφησε!
Υ. Γ.
Στ' αλήθεια πολύ λυπάμαι.. Έγραφα και δεν είδα το τελευταίο σου μήνυμα.
Εύχομαι όμως σύντομα να βρεις ένα άλλο φιλαράκι σε αντικατάσταση της παρέας σου και αν θέλεις μια χάρη.
Βγάλε μια φωτογραφία το στήθος και την κοιλιά του δυστυχώς νεκρού φίλου σου... Σίγουρα άμεσα δε θα βοηθήσει αυτό... αλλά ευελπιστώ να βοηθήσει έμμεσα κάποιο άλλο.
 
τι να πω.στενοχοριθηκα πολυ τι να πω ☹
Ειρήνη στα ζώα ο θάνατος είναι κάτι εντελώς φυσιολογικό... Τα ίδια τον αντιμετωπίζουν πιο "ώριμα" από μας τους ανθρώπους.
Διαισθάνομαι πως σύντομα θα βρεις νέα παρέα... και πως όσο θα βρίσκεσαι στο petbird οι λάθος ενημερώσεις, ενέργειες κλπ θα είναι περιορισμένες.
 
ορίστε και μία φωτογραφία από το στήθος του. Δεν φαίνεται κάτι άλλα δείτε και εσείς.
WP_20150722_004[1].webp
 
δείτε εδώ δεν ξερω πως είναι είμαι μπερδεμένη.Δειτε και εσεισ
WP_20150722_006[1].webp WP_20150722_005[1].webp
 
Υπάρχει φανερά καρίνα σε μεγάλο βαθμό στο στήθος του πουλιού. Σίγουρα χρειάζεται μέρες για να φτάσει σε αυτό το χάλι και σίγουρα αυτό που είχε δεν το λες αναπνευστικό πρόβλημα αλλά οτιδήποτε άλλο.
Και επειδή θα ρωτήσει η καρίνα μπορεί να δημιουργηθεί από πάρα πολλές αιτίες ακι για μένα είναι αδύνατο να "μαντέψω" την προέλευσή της.
Καλή συνέχεια... σ' ευχαριστώ για τη βοήθειά σου και ελπίζω να τα λέμε συχνότερα αλλά με πιο ευχάριστα θέματα.
 
Κρίμα. Μακάρι να πάρεις καινούργιο και να μας το παρουσιάσεις. Θα σε βοηθήσει να το ξεπεράσεις.
 
Λυπάμαι πολύ! Απλά την επόμενη φορά χίλιες φορές να το τρέξεις σε κάποιον εξειδικευμένο πτηνίατρο: Page Not Found στο πετ σοπ! Για το επόμενο καναρινάκι σου στο λέω! 😉
 
Back
Top