Ασθένειες Αρρώστησε η αμαζόνα μου

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Ada
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Καλησπέρα, υποθέτω είστε καθοδόν τώρα, οπότε μόνο καλά αποτελέσματα μπορώ να ευχηθώ, αλλά ΝΑΙ, η κ. Δουκάκη και το κέντρο στο οποίο εργάζεται κάνουν νοσηλεία παπαγάλων. Είχαν τον Σκρουτζ (μπάτζι) ετοιμοθάνατο στην εντατική για τρεις μέρες, τον παρέλαβα καινούργιο! Και είναι διαθέσιμη όλες τις ημέρες και ώρες μέσω μέιλ. Έχω πάρει νύχτες, Κυριακές, για έκτακτα και τακτικά, μόνο ενδιαφέρον και ενσυναίσθηση έχει δείξει για ένα χρόνια άρρωστο πουλάκι. Ελπίζω να έχετε καποιες απαντήσεις σύντομα!
 
Τα νέα μας .Πήγαμε στη κ. Δουκάκη αφού είχαμε στείλει ιστορικό,φαρμακευτική αγωγή ,κ είχε προηγηθεί προηγουμένως τηλ με τη Πατρίτσια.Εχθές το πρωί είχε βγάλει τη γνωστή συμπτωματολογία που αναφέρω στο αρκτικό ποστ,όπου πάλι με τη με κρέμα επαληλθε.Σήμερα λοιπόν τον είδε σε καλή φάση .Πήρε δείγμα κουτσουλιάς ,είναι οκ,άκουσε καρδιά οκ,βάρος οκ.Λοιπόν θεωρεί κάνει επιληπτικές κρίσεις μας προτάθηκε να κάνουμε αξονική εγκεφάλου ….πρώτη φορά αυτό ειπώθηκε .Έδωσε ένα αντιφλεγμονώδες ,κ βιταμίνη για το σπίτι .
Πολύ συνοπτικά ,ένιωσα ασφάλεια ότι το πουλί είναι στο σωστό μέρος με το σωστό άτομο .Μιλήσαμε κ για πρόγνωση κλπ .Για τα κόστη εντάξει δε το συζητώ κάτω του μισού .Επιφυλάσσομαι αφού δω τη πορεία κ εξέλιξη ,κ σιγουρευτώ για κάποια πράγματα κ πάρω τις απαντήσεις που χρειάζομαι να βγάλω το συμπέρασμα Τι ακριβώς δεν έγινε οέο για να πάρει στοχευμένη αγωγή? Γιατι δε προτάθηκε η αξονική ώστε να επιβαιβεωσει το εύρος των αλλοιώσεων ? Γιατι δεν έγινε εξεταση που τεράστιο ποσοστό δείχνει αν υπάρχει μικροβιακή εγκέφαλοπαθεια που προκαλεί τις επιληπτικές κρίσεις?κλπ κλπ κλπ 🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬κ ο νοών νοητω .Αισθάνομαι ανακουφισμένη ,κ οργισμένη μαζί
 
@Ada πόσο χαίρομαι που νοιώθεις ασφάλεια για την πορεία της υγείας του μικρούλι σου. Ελπίζω να είναι όλα περαστικά κ αντιμετωπίσημα. Δεν έχει νόημα να σπαταλάς τον χρόνο σου με αρνητικά συναισθήματα. Ω γέγονε γέγονε. Περαστικά του. 😊💪💪
 
@Nausicaa Γεια σας κ ελπίζω το πλασματάκι σας να είναι καλά .Ναι υπέροχος άνθρωπος .Αναφέρατε κάτι σπάνιο για την εποχή μας ενσυναισθηση
[automerge]1652536297[/automerge]
@Nausicaa@Nausicaa Δεν έχουμε εικόνα για πρόγνωση ακόμα …..σε ευχαριστω 🙂
 
Τελευταία επεξεργασία:
@MARY58 Σε ευχαριστω πολύ .Αν κ εφόσον υπάρχουν ζητήματα πως αντιμετωπίστηκε η υγεία του ,κ αυτό είχε σαν αποτέλεσμα τη χρονιοτητα μιας κατάστασης για μένα είναι πολύ πολύ σημαντικό .Είναι μόλις τεσσάρων με πρόγνωση τα εβδομήντα έτη ζωής όποτε έχει να κάνει με την απώλεια ζωής ενός μικρού πτηνού προτιστως ,κ δευτερευόντως για την απώλεια τη δίκη μας
 
ο νοών νοητω
Δυστυχώς και από προσωπική εμπειρία, αλλά και άλλων μελών, το έχουμε ήδη νοήσει. Εμένα μια φορά μου είχε προτείνει να κάνει ακτινογραφία σε καναρίνι, γιατί το εσωτερικό (διαφανές) βλέφαρό του όπως είπε ήταν τσαλακωμένο / τραυματισμένο. Έπρεπε να ρωτήσω για την επικινδυνότητα και μόνο τότε μου απάντησε ότι μπορεί να μείνει στον τόπο από την αναισθησία, και φυσικά δεν δέχθηκα και το καναρίνι απλώς είχε τραυματιστεί μικρό και έζησε μια ωραία ζωή χωρίς προβλήματα...άλλοι όμως, που ήταν λιγότερο τυχεροί απλά πείστηκαν για τη νάρκωση και κάποια πτηνά απεβίωσαν. Δεν ξέρω, ίσως ήταν για καλό των πουλιών, διότι ενδεχομένως θα ταλαιπωρούνταν μέχρι να σβήσουν, αλλά αυτό κανείς δεν μπορεί να το ξέρει. Και φυσικά έχει βοηθήσει πολλά πτηνά και τα έχει θεραπεύσει. Με αυτά που σου λέω είναι ότι με τους γιατρούς και τους κτηνιάτρους, ειδικά με τους πτηνιάτρους κράτα και μικρό καλάθι, αλλά δυστυχώς μας είναι απαραίτητοι.
Παρόλα αυτά, και τα "αυτά" είναι πολλά, έχω να σου πω, ναι μπορείς να ελπίζεις, αλλά αφού δεις τη διάγνωση, την αγωγή και το αποτέλεσμα, κράτα και μια μικρή επιφύλαξη για το μέλλον, παρέμεινε με άλλα λόγια ανοικτή και για συμπληρωματικές διαγνώσεις (αν χρειαστούν που δεν το εύχομαι βέβαια). Και όταν θα ξαναπάς, ρώτησέ την και για υπογλυκαιμικά σοκ, το οποίο μπορεί να είναι και άσχετο και προϊόν της δικής μου φαντασίας, αλλά τόσα ξέρω - τόσα λέω, και αυτή τη στιγμή με αναγκάζω να τα πω, διότι προσφάτως εδώ στο φόρουμ που δίστασα να γράψω την ιδέα που μου ήρθε στο μυαλό (δεν θα επεκταθώ) την οποία θεώρησα αν όχι νοσηρή, τότε αρρωστοφοβική φαντασία, έπειτα (σιωπηλά) το μετάνιωσα, καθώς η πραγματικότητα απεδείχθη οδυνηρή για το μέλος και το πουλάκι.
Καλή Πορεία λοιπόν κι εύχομαι όλα να είναι αντιμετωπίσιμα.
 
δευτερευόντως για την απώλεια τη δίκη μας
Δεν ξέρω τι εννοείς. Ίσως δεν έγινα κατανοητή. Εννοούσα ότι είναι μεγάλη υπόθεση να νοιωθουμε αυτό που κ εσύ περιέγραψες. Ο κατάλληλος άνθρωπος για να θεραπευτεί το πουλάκι. Κ ελπίζω ολόψυχα όλα να είναι περαστικά. Απλά αυτό που λέω είναι ότι πρέπει να επικεντρωθείς στις οδηγίες κ την θεραπεία του κ δεν έχει νόημα τώρα να συνεχίζεις να εκνευρίζεσαι με πράγματα που δεν διαγνώστηκαν ή δεν ειπώθηκαν ως όφειλαν από ένα πτηνιατρο. Το ξέρω ότι είναι πιο εύκολο να το λες παρά να το κάνεις. Κ εγώ κάγκελα θα δάγκωνα! Αλλά δεν βγάζει κάτι. Μακάρι να γίνει καλά κ όλα αυτά να ανήκουν στο παρελθόν. 🤞🤞🤞🥰
 
@MARY58 καταλαβαίνω τη καλή σου πρόθεση ,κ σε ευχαριστω .Ο χρόνος θα φέρει τις απαντήσεις .Μου ειναι εντελώς αδύνατο να καταπιώ κάποια πράγματα,έχει υποφέρει πολύ το πουλί ……υποφέρω /ουμε εναι μήνες τώρα
 
@Ada κάνε κουράγιο κ μακάρι κάθε μέρα που περνάει το πουλάκι να είναι όλο κ καλύτερα κ να μην υποφέρει🤞🤞🤞💪. Ρώτησέ την Δουκάκη κ ότι άλλο θες κ αυτά που ανέφερε ο @ianos. Κ ίσως στείλεις κ κουτσουλιές στην Κομοτηνή να σου πουν κάτι περαιτέρω.
 
Περαστικά να έχει. Συμφωνώ η κυρία Δουκάκη μπορεί και να στείλει τις κουτσουλιές του παπαγάλου σου στο εργαστήριο Κομοτηνής. Εκεί θα τις μελετήσουν.
 
κυρία Δουκάκη μπορεί και να στείλει τις κουτσουλιές του παπαγάλου σου στο εργαστήριο Κομοτηνής
ίσως στείλεις κ κουτσουλιές στην Κομοτηνή να σου πουν κάτι περαιτέρω.
@CHRISV Εγώ αναφέρθηκαν στην @Ada μήπως στείλει δείγματα στην Κομοτηνή όχι στην Δουκάκη. Δεν ξέρω εάν το κάνει η Δουκάκη. Κ μου φαίνεται λίγο χλωμό αλλά κ πάλι δεν ξέρω.
 
@ianos Αυτό με τη νάρκωση που υποθέτω θα γίνει για την αξονική με ανυσηχει ,κ φυσικά θα ρωτήσω .οι εξετάσεις κ το τεστ με το μέλι που έχω προαναφερει το αποκλείουν το υπογλυκαιμικό σοκ κ λογική απάντηση γιατι τον στανιαρει η κρέμα …την οποια δίνουμε μόνο μετά από κρίση …..δε ξέρω ίσως τα άμμυλουχα συστατικά ?δεν υπάρχει .Τώρα για περιπτώσεις που πιστεύεις /ουμε ότι μπορούμε με μια κυρίως εμπειρική γνώμη να ενημερώσουμε εγώ δε θα δίσταζα …..εξάλλου για αυτό δεν είμαστε εδώ ? 🙂
[automerge]1652553683[/automerge]
@MARY58 Ήδη το ανέφερα για τη Κομοτηνή ,κ θα το ξανά βάλω στο τραπέζι .είδε τη κουτσουλιά στο μικροσκόπιο κ είπε εναι εντάξει ….σε ότι αφορά γαστρεντερικό πρόβλημα το αποκλείουν κ οι δυο γιατροι
 
Τελευταία επεξεργασία:
Ήδη το ανέφερα για τη Κομοτηνή ,κ θα το ξανά βάλω στο τραπέζι
Υπάρχουν εξεταστικά κέντρα στην Αθήνα με τα οποία συνεργάζονται οι Πτηνίατροι (δεν εξυπηρετούν ιδιώτες όπως της Κομοτηνής).
 
@Ada

Σε καμια περιπτωση δεν στελνεις δειγμα στην Κομοτηνη,συνεχισε με την Δουκακη που ηταν και η αρχικη μου παροτρυνση.

Περαστικά να έχει. Συμφωνώ η κυρία Δουκάκη μπορεί και να στείλει τις κουτσουλιές του παπαγάλου σου στο εργαστήριο Κομοτηνής. Εκεί θα τις μελετήσουν.

Χρηστο μπορει να βρισκομαστε στα θεματα των παπαγαλων αλλα το να παπαγαλιζονται αποψεις αλλων μελων και μαλιστα λανθασμενα,δεν βοηθαει την κατασταση.
Το αντιθετο μαλιστα!
 
@Tony Forpus Σε καμμιά περίπτωση δεν υπονόησα η @Ada να παρατήσει την Δουκάκη που ήταν κ είναι αυτή που της σύστησα και συστήνω λόγω της δικής μου θετικότατης εμπειρίας.
Ρώτησέ την Δουκάκη κ ότι άλλο θες κ αυτά που ανέφερε ο @ianos. Κ ίσως στείλεις κ κουτσουλιές στην Κομοτηνή να σου πουν κάτι περαιτέρω.
Η κίνηση προς Κομοτηνή είναι επιπρόσθετη (κάτι περαιτέρω) κ σε κάθε περίπτωση με συνεννόηση με την Δουκάκη για τυχόν ευρήματα. Αυτό όλο το αναφέρω, για να μην υπάρχει παρανόηση κ γιατί πιστεύω ότι η Δουκάκη είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να θεραπευτεί το πουλάκι.
Ο κατάλληλος άνθρωπος για να θεραπευτεί το πουλάκι
 
@Tony Forpus Σε καμμιά περίπτωση δεν υπονόησα η @Ada να παρατήσει την Δουκάκη που ήταν κ είναι αυτή που της σύστησα και συστήνω λόγω της δικής μου θετικότατης εμπειρίας.


Και εγω δεν καταλαβα κατι τετοιο Μαιρη,ασχετως το αν θα συνεχισει με την Δουκακη ή οχι αυτο που λεω ειναι οτι σε καμια περιπτωση να μην στειλει στην Κομοτηνη.
 
@Tony Forpus
Αντώνη γιατί να μη στείλει δείγματα στην Κομοτηνή;
Μια δεύτερη γνώμη δεν είναι καλή;

Η ερώτηση γίνεται κυρίως για να αναλύσει ο Αντώνης τους λόγους για τους οποίους προτείνει να μη σταλούν δείγματα στην Κομοτηνή.
Προφανώς για κάποιο λόγο το λέει και κάτι συγκεκριμένο έχει στο μυαλό του.
 
Back
Top